Θεωρητική Κατεύθυνση και Στρατιωτικές Σχολές

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Hellraiser
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Hellraiser »

ΕικόναΚαλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω και εγώ με τη σειρά μου κάποιες ερωτήσεις γιατί έχω διαβάσει τόσα πολλά που έχω μπερδευτεί. Είμαι Α Λυκείου. Έχω βάλει στόχο να περάσω ΣΣΕ και αν δεν, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Tείνω πιο πολύ προς Θετική / Τεχνολογική. Την Ακατονόμαστη Κατεύθυνση δεν θέλω να την δω ούτε ζωγραφιστήΕικόνα

Από Θεωρητική χάνω περίπου 1500 μόρια.

Από Θετική / Τεχνολογική χάνω τίποτα;

Α και πιο χρήσιμη Κατεύθυνση ποιά είναι; Θετική ή Τεχνολογική (ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ)

Αν μπορείτε απαντήστε μου γιατί πραγματικά έχω μπερδευτεί.

Α ΚΑΙ ΈΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ;(ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΝΝΟΩ)

RIA__________
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από RIA__________ »

kallitexnis έγραψε:
Σπύρος έγραψε:Και κάτι τελευταίο και ελπίζω να μην σας κουράζω
υπάρχει καποιο λινκ με τις ειδικοτητες που μπορεις να πάρεις;
Δηλαδη τεθωρακισμενα και έτσι!

Ευχαριστω!
Έχει καταργηθεί από πέρισυ. Μόνο 2ο και 4ο πεδίο. Μπορείς να δηλώσεις πχ.4ο για ΣΜΥ και 5ο για Αστυφυλάκων. Όσο για τα όπλα ή σώματα (Τεθωρακισμένα=όπλο) εξαρτάται απ'το που θα μπείς ΣΜΥ-όπλα ή ΣΜΥ-σώματα και πως θα κληρωθείς εντός της σχολής...
σπυρο επειδη κ εγω φετος δινω πανελληνιες και θελω να περασω απο ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ κατευθυνση στη ΣΜΥ, κοιταξε πως γινεται.

εφοσον εισαι θεωριτικη κατευθυνση πρεπει να δηλωσεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το πρωτο πεδιο και ΜΟΝΟ ενα απο ολα τα υπολοιπα.

και αφου η ΣΜΥ ειναι στο τεταρτο και δευτερο πεδιο θα δηλωσεις ενα απο αυτα. ΜΟΝΟ ενα απο αυτα.

εγω θα δηλωσω ΣΜΥ απο το τεταρτο πεδιο κ για αυτο (4ο) δεν χρειαζεσαι ΑΟΘ αλλα μονο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ.

για τη σχολη αστυφυλακων επειδη δεν γνωριζω καλα, αν υπαρχει στο τεταρτο πεδιο την δηλωνεια απο κει. Αν δεν υπαρχει στο τεταρτο πεδιο, τοτε θα πρεπει να διαλεξεις.:

1) σχολη αστυφυλακων 5ο πεδιο (μαθηματικα + αοθ)

2) ΣΜΥ 4ο πεδιο (μαθηματικα)

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΜΥ.Εικόνα

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παιδια να ρωτησω κ εγω κατι ! Ειμαι θεωριτικη κ θελω Ευελπιδων Κ γενικοτερα τεταρτο πεδιο μπορω πρωτον να δηλωσω 4 κ 5 πεδιο κ οχι 1 κ δευτερον λετε οτι θα χασω μορια οκ αλλα εγω που ειμαι 3τεκνος μηπως ερχεται κ ισοσταθμιζεται το πραγμα (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ)
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Dargal »

Hellraiser έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω και εγώ με τη σειρά μου κάποιες ερωτήσεις γιατί έχω διαβάσει τόσα πολλά που έχω μπερδευτεί.Είμαι Α Λυκείου. Έχω βάλει στόχο να περάσω ΣΣΕ και αν δεν, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Tείνω πιο πολύ προς Θετική / Τεχνολογική. Την Ακατονόμαστη Κατεύθυνση δεν θέλω να την δω ούτε ζωγραφιστή

Α και πιο χρήσιμη Κατεύθυνση ποιά είναι; Θετική ή Τεχνολογική (ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ)

Αφου θες ΣΣΕ και αστυνομία, μην το σκέφτεσαι... Τεχνολογική, με τα τσαρούχια.
Και ναι ανάλογα που μένεις, εχει και κάποια στρατιωτικά φροντιστήρια.
Ξερω οτι έχει στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, στα Πατησια...
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από supermario »

ChrPat έγραψε:
Hellraiser έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω και εγώ με τη σειρά μου κάποιες ερωτήσεις γιατί έχω διαβάσει τόσα πολλά που έχω μπερδευτεί. Είμαι Α Λυκείου. Έχω βάλει στόχο να περάσω ΣΣΕ και αν δεν, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Tείνω πιο πολύ προς Θετική / Τεχνολογική. Την Ακατονόμαστη Κατεύθυνση δεν θέλω να την δω ούτε ζωγραφιστή

Αφου θες ΣΣΕ και αστυνομία, μην το σκέφτεσαι... Τεχνολογική, με τα τσαρούχια.
Και ναι ανάλογα που μένεις, εχει και κάποια στρατιωτικά φροντιστήρια.
Ξερω οτι έχει στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, στα Πατησια...
κοιταξτε παιδια εχω πολλους φιλους και συγγενεις που ειναι σε στρατιωτικες και αστυνομικες σχολεσ. Οσον αφορα τις αστυνομικες μπορει κανεις να παει απο οποια κατευθυνση θελει δεδομενου οτι δεν υπαρχει απωλεια μοριων (σχολη 5ου πεδιου) απο καμια κατευθυνση και τα παντα μεσα στη σχολη ειναι θεωρητικα (αστικο δικαιο, διοικητικο δικαιο κτλ). Μαλιστα ενα παιδι θεωρητικης δειχνει να ευνοειται δεδομενου οτι εχει συνηθισει στην αποστηθηση. Αντιθετα στις σχολες αξιωματικων του στρατου εχει πολυ χοντρο διαβασμα και οχι μονο καψωνι. Μαλιστα εχουν και πολλα μαθηματικα απο οτι ξερω γιατι εχω διαβασει απειρα φορουμ. Αν καποιος οδευει για σχολη ευελπιδων, ικαρων η ναυτικων δοκιμων του συστηνω ανεπιφυλακτα τεχνολογικη η θετικη κατευθυνση. Αλλιως δυσκολα θα τα βγαλει περα. Βεβαια αν καποιος ειναι θεωρητικη και θελει οπωσδηποτε να παει σε σχολη αξιωματικων του στρατου Καλα θα κανει να μην το βαλει κατω. Απλως θα πρεπει να Γραψει πολυ καλα στα μαθηματικα γενικης (1ο μαθημα βαρυτητασ) και εκθεση (2ο μαθημα βαρυτητασ) και εννοειται και στα υπολοιπα μαθηματα γενικοτερα αφου εχει απωλεια 1400 μοριων. Αντι δηλαδη να γραφει με αριστα το 20000 στο 4ο/2ο πεδιο γραφει με αριστα το 18600. Επιπλεον σκεφτειτε το καλα πριν αποφασισετε να δωσετε σε στρατιωτικες σχολες γιατι πολλοι μετανιωνουν γιατι ειναι ζορικα. Επισης καλο θα ηταν να κανει κανεις μια προετοιμασια στα μαθηματικα και τη φυσικη το Καλοκαιρι πριν την εισοδο του στη σχολη για να καλυψει ο, τι μπορει τουλαχιστον αμα ειναι θεωρητικη. Στη χημεια δεν χρειαζεται γιατι ουτε τα παιδια της τεχνολογικης εχουν κανει χημεια. Γενικα το εχω ψαξει αρκετα το θεμα αυτο. Αυτα που λεω δεν τα λεω στην τυχη. Οποιος χρειαζεται πληροφοριες μπορει να με ρωτησει. Ευχαριστω.

Anonymous

Καλλιτεχνη το 80 τοις εκατο των αποφοιτων της σχολης ευελπιδων σωματα πετυχε σε ανωτατες και πολυτεχνικες σχολες περυσι. Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι ενας αξιωματικος με πτυχιο ευελπιδων και πολυτεχνειου, χημικος η ηλεκτρολογος μηχανικος με συνολικη εκπαιδευση 4+2.5 χρονια (4 η ευελπιδων και 2μιση πολυτεχνειο αφου μπαινει σε 6 εξαμηνο) δεν ειναι επιστημονας και οι αποφοιτοι ΣΣΑΝ που περνανε επιφανειακα και με σκονακια τα μαθηματα ειναι επιστημονες;
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

ChrPat έγραψε:Ασε φιλε, εχω τρελαθει και απο τα νευρα καταριεμαι την ωρα και τη στιγμη, που δε διαλεξα Τεχνολογικη. Δεν το χα ψαξει καλα το θεμα. Με τον κολλητο, στοχευαμε και οι δυο Ευελπιδων. Αυτος γνωστης των Μαθηματικων απο αρχη, διαλεξε Τεχνολογικη. Εγω δεν το κανα... Τωρα πια, οσο και διαβασμα να ριξω, κατευθυνση δεν αλλαζω. Τωρα πια παω για 3η Λυκειου και δεν σκεφτομαι να παρω Μαθηματικα Επιλογη γιατι 1.700 μορια, ειναι πολλα...
Φιλε μου η απωλεια ειναι 1400 και οχι 1700 μορια. Εγω εδωσα για πρωτη φορα φετος μεσω θεωρητικησ Και επιασα 17945 για το 5ο επιστημονικο πεδιο,17925 για το 1ο Πεδιο και 16496 στο 4ο. Οποτε εμπαινα ευελπιδων (οπλα) δινοντας ρεστα περιπου 350 μορια. Βεβαια εγραψα 19,2 μαθηματικα γενικης που ηταν γελοια (1ο μαθημα βαρυτητασ) και 13 εκθεση (2ο μαθημα βαρυτητασ). Εχεις ως μαθηματα βαρυτητας μαθηματικα γενικης και εκθεση επειδη εισαι θεωρητικη. Αμα ησουν τεχνολογικη θα ειχες μαθηματικα κατευθυνσης και φυσικη αντιστοιχα.
Anonymous

Παιδια δν χανεις παντα 1400 μορια ακουστε. Δν ειναι αναλογια οσο κατεβαινει η βαθμολογια τοσο λιγοτερα χανεις δλδ ενα που βγαζει για το πρωτο πεδια 20000 μορια για το δευτερο κτεταρτο θα βγαλει 18.600 αλλα αν βγαλεις 17000 για το πρωτο δν σημαινει οτι ειναι 1400 μειον. Περιπου 1000 μορια να υπολογιζεται. Κ δν ειναι καθολου ακατορθωτο να πιασεις 17000 μορια στη θεωριτικη για να μπεις σσε! Κ εγω 2 λυκειου ειμαι το εχω ψαξει παρα πολυ κ αποφασισα απο θεωριτικη να μπω σσε !!!
Anonymous

Ειμαι θεωρητικη κατευθυνση και θελω να περασω στρατιωτικος (ευελπιδων οπλα). Εχω παρει μαθημα επιλογης την φυσικη γενικησ. Γινεται; Και αν γινεται τι απωλειες απο μορια θα εχω;
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

παν έγραψε:Ειμαι θεωρητικη κατευθυνση και θελω να περασω στρατιωτικος (ευελπιδων οπλα). Εχω παρει μαθημα επιλογης την φυσικη γενικησ. Γινεται; Και αν γινεται τι απωλειες απο μορια θα εχω;
Φιλε μου για να δωσεις σχολη ευελπιδων μεσω θεωρητικης πρεπει να επιλεξεις μαθηματικα γενικης και οχι φυσικη. Και αυτο γιατι η σχολη ανηκει στο 4ο/2ο πεδιο. Η φυσικη γενικης δεν σου < Ανοιγει> Κανενα επιπλεον πεδιο.

Anonymous

Εισαι σιγουροσ, ετσι; Επειδη ειχα ρωτησει στ σχολειο κ μ ειπαν οτι γινεται... Απλα χανω μορια...
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

παν έγραψε:Εισαι σιγουροσ, ετσι; Επειδη ειχα ρωτησει στ σχολειο κ μ ειπαν οτι γινεται... Απλα χανω μορια...
Κοιταξε φιλε μου αμα εισαι θεωρητικη κατευθυνση και θες ευελπιδων τα μορια θα τα χασεις οπωσδηποτε. Το θεμα ειναι οτι επιλεγοντας φυσικη γενικης Δεν εχεις καν το δικαιωμα να δηλωσεις 2ο/4ο επιστημονικο πεδιο και κατ'επεκαταση δεν μπορεις να εισαι υποψηφιος για την ευελπιδων. Μονο επιλεγοντας μαθηματικα γενικησ Ή μαθηματικα γενικησ Μαζι με ΑΟΘ (αν θες και το 5ο πεδιο) μπορεις να αποκτησεις προσβαση στο 2ο/4ο επιστημονικο πεδιο και κατ'επεκταση στην ευελπιδων. Οι πληροφοριες ειναι εγγυημενεσ. Το εχω ψαξει πολυ το θεμα.

Anonymous

Κ ποσα περιπου μορια χανω; Ειναι δυνατον δηλαδη ν τν πιασω τν σχολη απο θεωρητικη; Ποιες ειναι οι πι8ανοτητεσ; Α κ σε ευχαριστω για τις πληροφοριεσ...
supermario
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

παν έγραψε:Κ ποσα περιπου μορια χανω; Ειναι δυνατον δηλαδη ν τν πιασω τν σχολη απο θεωρητικη; Ποιες ειναι οι πι8ανοτητεσ; Α κ σε ευχαριστω για τις πληροφοριεσ...
κοιταξε φιλε μου μπορεις να την πιασεις και μεσω θεωρητικης την σχολη (λογικα μονο οπλα εκτος αν εισαι πολυ μεγαλος μαθητης και πιανεις και σωματα). Φιλε μου παν ψαξε και το ενδεχομενο μηπως ανηκεις σε καμια εδικη κατηγορια (τριτεκνια κτλ) Και διευκολυνθεις ακομα περισσοτερο. Για τα υπολοιπα ερωτηματα σου θα βρεις απαντηση στο ιδιο φορουμ (στην 4η σελιδα) σε μερικα ποστ πιο πανω που εχουν γραφτει. Α και στο τελευταιο ποστ της 3ης σελιδασ.

Anonymous

Εχω δει τα σχολια στις προηγουμενες σελιδεσ, αλλα εχω μπερδευτει... Ο καθενας λεει τα δικα τ, αλλος μιλα για αποκλιση 1700 μοριων, αλλος για 1400, αλλος για 1200, αλλοσγια περιπου 1000 κ δν ξερω τι παιζει... Επειδη σε βλεπω πολυ ψαχμενο απευθυνομαι σε σενα! Η πραγματικοτητα ποια ειναι;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης