ΚΕΕΔ - Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Epilektos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 16
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Epilektos »

Mythos έγραψε:Παιδιά έχω κάποιες απορίες, όπως μου είπαν σε άλλα topic θα υπάρξει ενημερωση βεβαια και μέσα στο Πευκο αλλά επειδή μαρέσει να έχω ένα πλάνο απο πριν σαν άνθρωπος, θελω αν μπορει κάποιος που ξερει να με βοηθήσει για να κανω την καλυτερη επιλογή βάση αυτού που θέλω.

Διαβάζοντας χθες πολλα από τα topic που παίζουν εδώ, έχω συμπαιράνει τα εξής (διορθώστε αν κάνω λάθος :P)

Ξεκινώντας στο ΚΕΕΔ και αφού ορικιστείς:

1) Μπορείς να διαλέξεις κάποιο όπλο των ειδικών δυνάμεων. Έστω Αλεξιπτωτιστής.
α) Αν σε πάρουν μένεις Ασπροπυργο σωστά;
β) Αν Όχι, σε πηγαίνουν αμφίβιο καταδρομέα στην Κω.
Ερώτηση, αυτό είναι σίγουρο; Δεν είναι κάποια φάση που δηλώνεις μέρη στα οποία θες να πας; Εγώ ας πούμε αν δεν μπω αλεξιπτωτιστής (που απο όσο ξερω δεν εχει να πας αλλού πέρα απο Ασπρόπυργο), θέλω να πάω Κύπρο. Από όσο μου είπαν, αμφίβιους δεν έχει στην Κύπρο. Οπότε δεν παίζει να με βάλουν ορεινούς ώστε να πάω εκεί αν το ζητήσω;

2) Μπορείς να πας για ΥΕΑ.
Όπου φευγεις για Κρήτη (εφόσον φυσικά περάσεις τις δοκιμασίες) μαζί με όλους τους δόκιμους για 2 μήνες (;) (συμπεριλαμβανομένου και του πεζικού) και εκεί αν τα πας καλά στα σχολεία μπορείς να γίνεις δόκιμος ειδικών δυνάμεων (ή είναι τύχη καθαρά αυτό; Από οτι καταλαβα πάντως αν πήγες δόκιμος από απλό πεζικό, δεν μπορείς να γίνεις δόκιμος ειδικών δυνάμεων) από όπου πάλι ανάλογα το βύσμα ή τις επιδόσεις σου, διαλέγεις σε ποιο "όπλο" των ειδικών δυνάμεων θα είσαι δόκιμος.
Σωστά ως εδώ ή οχι;
Εδώ έχεις επίλογή αφού πάρεις το δοκιμόσημο, να επιλέξεις που θα σε στείλουν όπως όταν είσαι φαντάρος; Ή όχι; Πχ μπορείς να διαλέξεις Κύπρο ή σε στελνουν όπου νομίζουν αυτοί;

Plz help... :) Γενικά σε ποιο στάδιο είναι που δηλώνεις που θέλεις να σε πάνε; Εγώ όπως καταλάβατε, αυτό που θέλω στην ουσία είναι ή να μπω αλεξιπτωτιστής ή να πάω Κύπρο ως ειδικές δυνάμεις (δόκιμος ή μη αυτό δεν το έχω σκεφτεί σίγουρα ακόμα... Θα παιχτεί πολύ και από τον μισθό που θα ακούσω) και κοιτάω να βρω πως να τα μαγειρέψω ώστε να πετυχω ένα από τα δύο με έμφαση στο πρώτο.

1) Κάποια στιγμή θα σας δωθεί υπεύθυνη δήλωση όπυ καλείστε να επιλέξετε αν επιθυμείτε να συνεχίσετε στις ειδικές δυνάμεις ή όχι. Εφόσον το επιθυμείτε θα συμπληρώστε αν θέλετε να πάτε α) στους αλεξιπτωτιστές και σε ποιά πόλη (Ασπρόπυργο ή Μάλεμε Κρήτης), β) αμφίβιοι και σε ποιό νησί (Σάμο, Ρόδο, Κω, Μυτηλίνη, Χίο) γ) ορεινοί (Δράμα, Νάουσσα, Ρεντίνα) δ) πεζοναύτες (Βόλο, Αυλώνα) ή τέλος αν επιθυμείς να υπηρετήσεις στην 35 ΜΚ στην Κύπρο. Άσχετα με το τι θα επιλέξεις μπορεί να σου έρθει ένδειξη για Κύπρο οπότε πας θες δε θες εκτός αν έχεις σοβαρό λόγο και δικαιολογητικά. Αν επιλέξεις αλεξίπτωτα θα πας να δώσεις τα αθλήματα αλλά όσο καλά και να τα πας αν δεν έχεις χοντρό βύσμα δε παίζει να σε πάρουν... Αν τελικά κοπείς από αλεξίπτωτα θα σε στείλουν όπου χρειάζονται άτομα άσχετα με το τι έχεις δηλώσεις. Συνήθως χρειάζονται άτομα στου αμφίβιους αν και από ότι ακούω εκεί τώρα είναι μια χαρά ενώ στη Δράμα έχουμε τρελή εμπλοκή...

2) Το αν θα πας για δόκιμος μπορείς να το δηλώσεις μόνο την πρώτη ημέρα... Θα δώσεις τα αθλήματα (τα οποία είναι πολύ απλά) και περίπου στις 3 εβδομάδες θα φύγεις για Κρήτη όπυ θα περάσεις ΣΕΑΠ. Όταν τελειώνει η ΣΕΑΠ δηλώνεις αν θες να πας για δόκιμος στις ειδικές δυνάμεις και σε ποιά πόλη. Αν δηλώσεις για ειδικές δυνάμεις δίνεις πάλι αθλήματα όπου μαζεύεις μόρια και μαζί με τα πτυχία που έχεις βγαίνει ο βαθμός σου. Οι καλύτεροι (θεωρητικά) πηγαίνουν για δόκιμοι στις ειδικές δυνάμεις. Εκεί όμως χρειάζεσαι ακόμη μεγαλύτερο βύσμα και από τα αλεξίπτωτα και ας είσαι ο καλύτερος στα αθλήματα και με τα περισσότερα πτυχία... Αν τελικά σε επιλέξουν για ειδικές δυνάμεις θα πας στη Ρεντίνα για ΣΒΕΚ και μετά στη μονάδα που δήλωσες. Για δόκιμος στην Κύπρο δεν ξέρω τι παίζει...
Ελπίζω να σε κάλυψα...
Epilektos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ΓΜΑΚ έγραψε:Το κλιμάκιο έρχετε πριν την ορκωμοσία Εικόνα

ναι; Έστω.Εικόνα
Epilektos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

10κωστας50 έγραψε:
cristi έγραψε:
10κωστας50 έγραψε: Μάγκες θα τα μάθετε όλα σε λιγες μέρες.

Μη ρωτάτε πολλα!

Καλη κατάταξη, καλή θητεία!

65 και σήμερα και τρελάινομαι!

Τιποτε εχεις κιολας φτασει 65!
Eίναι πολλές;

204 είναι πολλές;Εικόνα
Epilektos
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:
ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:Ρε συ κωστα τι παιζει για την Δ ΕΣΣΟ Ρε φιλε; Περιμενετε πολυ κοσμο;

Φιλε γίωργο δεν ξερω τι παιζει ακριβως γιατι δεν ειμαι και στο ΚΕΕΔ.

Την προηγουμενη φορα ημουν λογο ΛΥΒ και γνώριζα.

Απ οτι εχω ακουσει θα ειναι αρκετα μεγαλη σειρα και η Δ και ο λογος ειναι πολυ προφανης, λογο του 9μηνου κοβουν ολοι τις αναβολες για να << Προλαβουν>> ...

Εκτιμω και εχω πληροφορηθει οτι θα ειναι οπως και η 09 Γ σε ατομα.

δηλαδη μας βλεπω εκτος παλι...

Και η 09 Γ' είμασταν πάνω από 800 άτομα και καταλήξαμε αρκετά λιγότεροι από τους μισούς...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ρε παιδια γραφετε, λετε για τους αλεξιπτωτιστεσ... Δηλαδη οπιος εχει τελειωσει σημαινει οτι ειχε βυσμα, σωστα; Θεωρητικα οι αλεξιπτωτιστες εχουν την πιο δυσκολη εκπαιδευση αρα αφου πανε βυσματιες πος την βγαζουν; Εαν δηλαδη κοβουν τους καλους και τους στελνουν αμφιβιους λογικα ο πηχης θα πρεπει να ειναι ψηλοτερα, τι γνωμη εχετε εσεισ;
ΝΕΟΣ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 9
Επάγγελμα: φοιτητης ηλεκτρονικης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΝΕΟΣ »

Αν με παρουν με το καλο δλδ που θα κανω ορκομοσια Καλαματα ή Πευκο;

ΝΕΟΣ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΝΕΟΣ »

Epilektos έγραψε:
ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:
ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:Ρε συ κωστα τι παιζει για την Δ ΕΣΣΟ Ρε φιλε; Περιμενετε πολυ κοσμο;

Φιλε γίωργο δεν ξερω τι παιζει ακριβως γιατι δεν ειμαι και στο ΚΕΕΔ.

Την προηγουμενη φορα ημουν λογο ΛΥΒ και γνώριζα.

Απ οτι εχω ακουσει θα ειναι αρκετα μεγαλη σειρα και η Δ και ο λογος ειναι πολυ προφανης, λογο του 9μηνου κοβουν ολοι τις αναβολες για να << Προλαβουν>> ...

Εκτιμω και εχω πληροφορηθει οτι θα ειναι οπως και η 09 Γ σε ατομα.

δηλαδη μας βλεπω εκτος παλι...

Και η 09 Γ' είμασταν πάνω από 800 άτομα και καταλήξαμε αρκετά λιγότεροι από τους μισούς...

Κωστα, μα τι να προλαβουν; Αφου πλεον θα ειναι 9μηνο; Δν το καταλαβαινω. Ειτε τωρα να πανε ειτε του χρονου παλι τα ιδια θα ειναι (για να μην πω οτι μπορει να μειωθει και αλλο κιολας)

Γιωργο 800 ησασταν και καταληξατε λιγοτεροι απο τους μισους επειδη εφευγαν ατομα απο μονα τους ειτε επειδη κοβοντουσαν;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ρε μάγκες κανένας δεν κόβετε στο πεύκο. Όλοι με την θέληση τους φεύγουνε
ΝΕΟΣ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΝΕΟΣ »

Δλδ οι μισοι και παραπανω εφυγαν με τη θεληση τους! Πολυ παραξενο. Ε, τοτε γτ τους πηραν να παρουσιαστουν εκει και οσοι δηλωσαν ειδικες δυναμεις (καλη ωρα εγω) καπου αλλου εκτος πευκου; Γτ να μην πηγαιναμε δλδ κατευθειαν εκει και στη θεση μας να πηγαιναν αυτοι που δν ηθελαν (οι οποιοι ηταν περισσοτεροι απο τους μισους)
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

ΓΜΑΚ έγραψε:Ρε μάγκες κανένας δεν κόβετε στο πεύκο. Όλοι με την θέληση τους φεύγουνε
Aυτό εννοειται!

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

basilhsb έγραψε:Ρε παιδια γραφετε, λετε για τους αλεξιπτωτιστεσ... Δηλαδη οπιος εχει τελειωσει σημαινει οτι ειχε βυσμα, σωστα; Θεωρητικα οι αλεξιπτωτιστες εχουν την πιο δυσκολη εκπαιδευση αρα αφου πανε βυσματιες πος την βγαζουν; Εαν δηλαδη κοβουν τους καλους και τους στελνουν αμφιβιους λογικα ο πηχης θα πρεπει να ειναι ψηλοτερα, τι γνωμη εχετε εσεισ;
Υπαρχουν και καποιοι που δεν εχουν βύσμα που ομως ειναι φοβεροι στα αθληματα.

Τωρα για την ερώτηση σου μαλλον τα εχεις μπερδέψει.

Οι περισσοτεροι μπορει να ειναι βύσματα αλλα δεν σημαινει οτι δεν ειναι μάχιμοι.

Υπαρχουν και γιωτάδες (μεταφορικα για να μη γινει παρεξηγηση) αλλα οι περισσοτεροι μπορει να ειναι βυσματα αλλα στην εκπδευση και στα αθληματα ειναι μια χαρα!

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Epilektos έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:
cristi έγραψε:
10κωστας50 έγραψε: Μάγκες θα τα μάθετε όλα σε λιγες μέρες.

Μη ρωτάτε πολλα!

Καλη κατάταξη, καλή θητεία!

65 και σήμερα και τρελάινομαι!

Τιποτε εχεις κιολας φτασει 65!
Eίναι πολλές;

204 είναι πολλές;Εικόνα
Υπομονή ρε μεγαλε περναει ο καιρός!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 78

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΝΕΟΣ έγραψε:

Αν με παρουν με το καλο δλδ που θα κανω ορκομοσια Καλαματα ή Πευκο;

Καλαμάτα θα ορκιστείς μετά την ορκομωσία θα φύγεις... Τώρα για το άλλο που ρωτάς παρακάτω. Τι να σου πω... Δεν γνωρίζω πως επιλέγουνε άτομα και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Ευκαιρία παίρνουνε όλοι ανεξαρτήτως που παρουσιάζονται τώρα αν ο άλλος ιδρώνει να βγάλει 1 μίλι σε 5 λεπτά η δεν μπορεί να κάνει 5 έλξεις... Όσο και να γουστάρει να πάει ειδικές δυνάμεις μετά πως θα ανταπεξέλθει.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ισχύει το ότι η φυσική κατάσταση θα βελτιωθεί άμεσα στο πευκο; Γιατί αυτή. Την στιγμή δεν είμαι στην κατάσταση που βρισκόμουν πριν δυο χρόνια και έχω πολύ καιρό να τρεξω και να κάνω ελξεις
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από D.Y.K »

Εμένα προσωπικά δεν βελτιώθηκε καθόλου η κατάστασή μου στο πέυκο φίλε μου.

Αργότερα στην μοίρα ναι, αλλά στο πεύκο είναι για κλάματα.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες