Προκήρυξη Ειδικών Φρουρών (2026)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Επισκέπτης

Re: Προκήρυξη Ειδικών Φρουρών (2026)

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Εγώ πάντως ακόμη περιμένω να αφήσει αυτός που με είπε καρμίρη και κακομοίρη το ινσταγκραμ του, για να του δείξω το πτυχίο μου και το συμβόλαιο του σπιτιού, αλλά απ’οτι βλέπω λάκισε, έγινε καπνός 💨 
Επισκέπτης

Ναι ρε λογικά από ειδικούς φρουρούς είναι η δημογλιδου. 
ψάξε λίγο και μετά μίλα. Αυτή και άλλη πολλοί, τελείωσαν πρώτα τη σχολη, που η συγκεκριμένη είναι αξιωματικός, μετέπειτα έκαναν υποθέτω και άλλες σπουδές για να φτάσουν εκεί που είναι. Σίγουρα δε μπήκε από ειδικους φρουρους. Άτοπο το παράδειγμα σου. 
Δεν έχω κάτι να χωρίσω με κανέναν υποψήφιο. Βλέπω απλά τα πράγματα όπως είναι. Εντάξει; 

Δεν τα βλέπεις όπως είναι. Τα βλέπεις όπως θα ήθελες να είναι. Το χειρότερο απ’όλα είναι ότι έχεις ημιμάθεια. Μάθε λοιπόν πως όντως όταν έρθει η μονιμοποίηση μπορούν κανονικότατα να διεκδικήσουν θέσεις ανάλογες των σπουδών τους, εσύ μας λες εδώ ότι όσοι είναι ιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες θα παραμείνουν φρουροί και δεν θα έχουν καμία εξέλιξη και σου φαίνεται και λογικό αυτό που γράφεις. Ένα κάρο υπηρεσίες υπάρχουν, ψαξου λίγο καλύτερα για το τι ισχύει 
Επισκέπτης

Παιδί από την Αλβανία, που υπηρετούσε στα ΜΑΤ, πριν κάποια χρόνια τον μετέφεραν στην αντιτρομοκρατική λόγω γνώσης αλβανικών. 

ισχύει ότι ανάλογα με τις γνώσεις σου πας και σε καλύτερες θέσεις 
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Αύγ 10, 2026 9:50 pm Φίλε ο άλλος έκατσε 4,5,6 ακόμα και 7 χρόνια στα θρανία. Έδωσε 40 μαθήματα για πτυχίο ανάλογα την σχολή άλλες έχουν και 50 για να έρθεις εσύ να του πεις ότι αυτό που σπούδασε δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση; Και φιλόλογος να είναι μπορεί να χωθεί σε ένα ιδιωτικό σχολείο, να κάνει ιδιαίτερα, να δουλεύει σε βιβλιοθήκες κι άλλα πολλά. Δεν είναι μόνο το δημόσιο ή η αστυνομία. Πάρε μπρος , ο πτυχιούχος πάντα έχει προβάδισμα σε σχέση με έναν που δεν έχει. Κλασσικα  εικονογραφημένα τις προάλλες τσακωνόσουν με επαρχιώτες και Αθηναίους, τώρα τσακώνεσαι με πτυχιούχους vs μη πτυχιούχους . Και όσον αφορά τη δήλωση ενος προηγούμενως που έγραψε ότι είτε είσαι αρχιτεκτονας είτε δικηγορος δεν εχεις αξία στην αστυνομία και είσαι το ίδιο κάνεις πολύ μεγάλο λάθος . Να σου υπενθυμίσω η προηγούμενη εκπροσωπος Τύπου της αστυνομίας , είχε πτυχίο στην κοινωνιολογία και μεταπτυχιακό στα ΜΜΕ. Για αυτό μην γράφεις ασυναρτησίες Σε έχει πιάσει λύσσα. Το φυσάς και δεν κρυώνει 

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω γράψει ποτέ κάτι για επαρχιώτες και Αθηναίους απλά είπα την άποψη μου για τα πτυχία. Λύσσα μου φαίνεται έχει πιάσει εσένα και λες ότι να ναι επειδή είσαι εκτός προκήρυξης και παρακαλάς μπας και μπεις καημένε μου.
Επισκέπτης

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω γράψει ποτέ κάτι για επαρχιώτες και Αθηναίους απλά είπα την άποψη μου για τα πτυχία. Λύσσα μου φαίνεται έχει πιάσει εσένα και λες ότι να ναι επειδή είσαι εκτός προκήρυξης και παρακαλάς μπας και μπεις καημένε μου.

Δεν απευθύνθηκα σε εσένα , μάθε να διαβάζεις καλύτερα πριν γίνεις εριστικός , ένα ζήτημα με την κατανόηση κειμένου βλέπω το έχετε αρκετοί εδώ μέσα 
επίσης δεν παρακαλάω κανέναν για να μπω καημένε μου , ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον 
Επισκέπτης

Αλάνια το φόρουμ δεν είναι για να πείτε το βιογραφικό σας . Ή πείτε κάτι σχετικό με την προκήρυξη ή πηγαίνετε σε άλλα φόρουμ 
Επισκέπτης

ΓιαΕπισκέπτης έγραψε: Τρί Αύγ 11, 2026 4:11 pm Παιδί από την Αλβανία, που υπηρετούσε στα ΜΑΤ, πριν κάποια χρόνια τον μετέφεραν στην αντιτρομοκρατική λόγω γνώσης αλβανικών. 

ισχύει ότι ανάλογα με τις γνώσεις σου πας και σε καλύτερες θέσεις 

Για να πήγε εκαμ πρέπει να το θες,είναι σχολείο επιλογής με αθλήματα 
Θα πρέπει να βγει διαταγή οτι άνοιξε το σχολείο 
Επισκέπτης

Γενικότερα καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε; 

Υπάρχει πρόβλημα αντίληψης στο φόρουμ ή πρόβλημα κατανόησης κειμένου ; 

Λέμε για την αντιτρομοκρατική και απαντάτε για την εκαμ. 

Επισκέπτης

Μπείτε πρώτα εσείς και συζητάτε για τα υπόλοιπα . Ακόμα ούτε γιατρούς δεν έχετε περάσει και μιλάτε για μισό χρόνο μετά 
Tasos

Δημοσίευση από Tasos »

Διαβάζω το forum και έχω να πω πως αρκετοί έχετε θέματα και φαίνεται κι από τον τρόπο που επικοινωνείτε. Ούτε μεταξύ σας δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε σε απλά ελληνικά. Φανταστείτε τώρα όλοι εσείς να είστε συνάδελφοι μεταξύ σας σε έναν χρόνο και να έχετε πάει σε μια καταδίωξη ας πούμε…  Καλά για το ότι δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε είναι φανερό. Αλλα λέει ο ένας, αλλα απαντάει ο άλλος.

Γενικά το επίπεδο των φρουρών ανέκαθεν κι από πάντα ήταν χαμηλό, και όντως οι περισσότεροι ήταν χαμηλού μορφωτικού επιπέδου . εξάλλου τα περισσότερα «κακα» στην αστυνομία οι φρουροί τα έχουν κάνει. Για αυτό και πρόσθεσαν την μοριοδότηση στα πτυχία ώστε να μπαίνουν στην αστυνομία πιο καλλιεργημένα άτομα , με μόρφωση . Αυτό μόνο καλό μπορεί να φέρει..
Τώρα όσον αφορά αυτά που γράφετε:

1) υπάρχουν αρκετοί Αθηναίοι με σπίτι στην Αθήνα που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και έχουν πτυχίο ΑΕΙ. Δεν καταλαβαίνω γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο . Επειδή οι δικοί σας δεν κατάφεραν να αγοράσουν δικό τους σπίτι ή να πάρουν δάνειο δεν καθιστά τους άλλους ότι λένε ψέματα . Ωστόσο για να σας φαίνεται τόσο παράξενο σημαίνει ότι εσείς δεν τα έχετε καταφέρει ή οι οικογένειες σας αντίστοιχα και για αυτό αντιδράτε. 

Tasos

Δημοσίευση από Tasos »

2) Στην αρχή όλοι φρουροί είστε. Διάβασα κάποιον που είπε για είπε για την νομική πως αργότερα εξελίσσεσαι. Ναι αυτό όντως ισχύει. Στην νομική υπηρεσία της αστυνομίας ποιοι νομίζετε ότι υπηρετούν; Οι φρουροί με απολυτήριο λυκείου; Ειδικά αν δώσεις κι προαγωγικές εξετάσεις ακόμα καλύτερα. Καποιοι επίσης με την πορεία των χρόνων γίνονται και εκπαιδευτές. Και εκπαιδευτής για να γίνεις δεν είναι απαραίτητο να είσαι αξιωματικός , παίρνουν και φρουρούς με εξειδικευμένα προσόντα. 
3) γιατί έχετε την εντύπωση ότι όσοι είναι στην αστυνομία είναι καρμίρηδες ; Λογικά κρίνετε  εξ ιδίων τα αλλότρια. Έχω συνάδελφο που οι γονείς του είναι γιατροί σε δημόσιο νοσοκομείο και οι 2. Δεν λέω ότι είναι πλούσιος αλλά έχει 2-3 διαμερίσματα στην Αθήνα και στο χωριό.
4) Αν πάτε στην επαρχία θα δείτε ότι πολλοί αστυνομικοί έχουν περιουσίες, του τύπου έχουν στρέμματα με ελιές και εννοείται σπίτι δικό τους στο χωριό.

Tasos

Δημοσίευση από Tasos »

Eν κατακλείδι, επειδή κάποιος μπαίνει στην αστυνομία, λιμενικό , πυροσβεστική όπως θες πες το δεν σημαίνει ότι είναι άφραγκος ή αγράμματος. Μπορεί να του αρέσει η δουλειά ή ζητάει εξασφαλισμένη θέση στο δημόσιο και έχει και άλλα πράγματα από πίσω του. Εσείς τους κάνετε όλους ίσα και όμοια. Ίσα και όμοια δεν είναι κανένας στην αστυνομία . Υπάρχουν κι αυτοί που ζουνε πανί με πανί κάθε μήνα αλλά υπάρχουν κι αυτοί που ζουν άνετα γιατί μερίμνησαν είτε οι ίδιοι είτε οι οικογένειες τους. 
μη βγάζετε πίκρα και καημό. Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε και να κοιτάζετε πως θα εξελιχθείτε εσείς, όχι πως θα φάτε τους άλλους γιατί έτσι μπροστά δεν θα πάτε. 
άντε και καλό υπόλοιπο ! 
(το έσπασα σε 3 μέρη γιατί δεν χωρούσε)
Επισκέπτης

Tasos έγραψε: Κυρ Αύγ 16, 2026 4:09 pm Eν κατακλείδι, επειδή κάποιος μπαίνει στην αστυνομία, λιμενικό , πυροσβεστική όπως θες πες το δεν σημαίνει ότι είναι άφραγκος ή αγράμματος. Μπορεί να του αρέσει η δουλειά ή ζητάει εξασφαλισμένη θέση στο δημόσιο και έχει και άλλα πράγματα από πίσω του. Εσείς τους κάνετε όλους ίσα και όμοια. Ίσα και όμοια δεν είναι κανένας στην αστυνομία . Υπάρχουν κι αυτοί που ζουνε πανί με πανί κάθε μήνα αλλά υπάρχουν κι αυτοί που ζουν άνετα γιατί μερίμνησαν είτε οι ίδιοι είτε οι οικογένειες τους. 
μη βγάζετε πίκρα και καημό. Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε και να κοιτάζετε πως θα εξελιχθείτε εσείς, όχι πως θα φάτε τους άλλους γιατί έτσι μπροστά δεν θα πάτε. 
άντε και καλό υπόλοιπο ! 
(το έσπασα σε 3 μέρη γιατί δεν χωρούσε)

Τα είπες όλα! Πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα… δυστυχώς το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και γιαυτο έχουν λυσσάξει που βρέθηκαν και 500 άτομα με πτυχίο και τους πήραν τις θέσεις. Επειδή παρακολουθώ το φόρουμ πριν βγει καν η προκήρυξη, σε αυτό ήλπιζαν, ότι πλέον παιδιά με πτυχίο, που θεωρούνται πιο μορφωμένα, δεν θα κοίταγαν τέτοιες προκηρύξεις… Πόσοι αμόρφωτοι έχουν μπει από παλιότερες προκηρύξεις στην αστυνομία και ούτε να γράφουν δεν ξέρουν. Είναι αυτό εικόνα δηλαδή ; Όχι ότι το πτυχίο σε κάνει αυτόματα μορφωμένο.. αλλά σου δίνει ένα μαθησιακό επίπεδο σε κάποια πράγματα 
Επισκέπτης

Tasos έγραψε: Κυρ Αύγ 16, 2026 4:05 pm Διαβάζω το forum και έχω να πω πως αρκετοί έχετε θέματα και φαίνεται κι από τον τρόπο που επικοινωνείτε. Ούτε μεταξύ σας δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε σε απλά ελληνικά. Φανταστείτε τώρα όλοι εσείς να είστε συνάδελφοι μεταξύ σας σε έναν χρόνο και να έχετε πάει σε μια καταδίωξη ας πούμε…  Καλά για το ότι δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε είναι φανερό. Αλλα λέει ο ένας, αλλα απαντάει ο άλλος.

Γενικά το επίπεδο των φρουρών ανέκαθεν κι από πάντα ήταν χαμηλό, και όντως οι περισσότεροι ήταν χαμηλού μορφωτικού επιπέδου . εξάλλου τα περισσότερα «κακα» στην αστυνομία οι φρουροί τα έχουν κάνει. Για αυτό και πρόσθεσαν την μοριοδότηση στα πτυχία ώστε να μπαίνουν στην αστυνομία πιο καλλιεργημένα άτομα , με μόρφωση . Αυτό μόνο καλό μπορεί να φέρει..
Τώρα όσον αφορά αυτά που γράφετε:

Το πτυχίο μπήκε γιατί έκανε έντονη αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ και το έβαλαν γιατί ήθελαν να πάρουν την δήθεν πανεπιστημιακή αστυνομία η οποία κανονικά προοριζόταν για τα τμήματα και όχι για τα πανεπιστήμια όπως και έγινε δηλαδή. Χέστηκε τώρα ο υπουργός αν ο φρουρός που έχει κατέβει από βλαχοχώρι του είναι περισσότερο επιρρεπής στο να δημιουργήσει πρόβλημα από τον φρουρό που έχει τελειώσει κοινωνική θεολογία και μπαίνει στην αστυνομία γιατί βαρέθηκε να δουλεύει στον Γρηγόρη ή στα μακ Ντόναλντς!!!😂😂😂

Tasos

Δημοσίευση από Tasos »

είσαι ξεκάθαρα το παράδειγμα που αναφέρω «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»Το πτυχίο κάποιου δεν αποτελεί από μόνο του ούτε απόδειξη ικανότητας ούτε ανικανότητας. Αν έχεις ένσταση για την εκπαίδευση ή τα κριτήρια πρόσληψης στην Αστυνομία, ανέπτυξέ την με συγκεκριμένα επιχειρήματα, όχι με ειρωνείες για το τι πτυχίο έχει ο καθένας. Το «έχει σπουδάσει Κοινωνική Θεολογία, άρα δεν κάνει για αστυνομικός» είναι απλώς μια αυθαίρετη γενίκευση. Αν θέλεις σοβαρή συζήτηση, ας μιλήσουμε για προσόντα, εκπαίδευση και αξιολόγηση όχι για McDonald’s, αλλά εσύ δεν φτάνεις μέχρι εκεί 
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες