ΣΣΕ άνοδος βάσης 2026

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Επισκέπτης

ΣΣΕ άνοδος βάσης 2026

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Εντυπωσιακή άνοδος στην ΣΣΕ. Στα "ΟΠΛΑ" άνοδος κατά 2125 μόρια και στα "ΣΩΜΑΤΑ" άνοδος σχεδόν 4000 μόρια.
Επιπλέον μετά απο πολλά χρόνια δεν υπάρχουν κενές θέσεις.  Όλες οι θέσεις υπερκαλύφθηκαν. 
Τελικά κύκλους κάνουν όλα. όσοι πρόλαβαν να μπουν στα χαμηλά μπήκαν. Με αρχή απο φέτος του χρόνου θα ανέβει κι άλλο.  

niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Re: ΣΣΕ Άνοδος

Δημοσίευση από niasimas »

Ναι, τεράστια επιτυχία να έχεις στρατηγό με 12900 και ναύαρχο με 11000 μόρια! Επίσης τεράστια επιτυχία και 'αναβάθμιση' για τους υπαξιωματικούς το 8900 της ΣΜΥΝ! Αε σοβαρευτούμε, γιατί με κάτι τέτοια θα βγει ο Δένδιας πρωθυπουργός.
Επισκέπτης

Re: ΣΣΕ Άνοδος

niasimas έγραψε: Παρ Ιούλ 24, 2026 7:14 pm Ναι, τεράστια επιτυχία να έχεις στρατηγό με 12900 και ναύαρχο με 11000 μόρια! Επίσης τεράστια επιτυχία και 'αναβάθμιση' για τους υπαξιωματικούς το 8900 της ΣΜΥΝ! Αε σοβαρευτούμε, γιατί με κάτι τέτοια θα βγει ο Δένδιας πρωθυπουργός.

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ Καλά η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τα τρολακια στο φόρουμ, εδώ μου το πετάει στο Google σαν επιτυχία σε ιστοσελίδες, τα σάιτ είναι φιλοκυβερνητικα και πανηγυρίζουν για αυτή την κατάντια. Όταν ήμουν τρίτη λυκείου η Ευελπίδων είχε 18.700 βάση και η ΣΜΥΝ 14500 μόρια. Πραγματικά πρέπει να αλλάξει κάτι σύντομα στο τοπίο της χώρας γιατί χανόμαστε με αυτή την ηγεσία τα έχουν εξαθλιωσει όλα.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Re: ΣΣΕ άνοδος βάσης 2026

Δημοσίευση από yandr »

Τελικά είναι θετικό ότι ανέβηκαν οι βάσεις ή αρνητικό; Γιατί εδώ έχουμε φτάσει στο παρανοϊκό σημείο να διαμαρτυρόμαστε και με τα θετικά.
Επισκέπτης

yandr έγραψε: Σάβ Ιούλ 25, 2026 9:52 pm Τελικά είναι θετικό ότι ανέβηκαν οι βάσεις ή αρνητικό; Γιατί εδώ έχουμε φτάσει στο παρανοϊκό σημείο να διαμαρτυρόμαστε και με τα θετικά.

Ξέρω εγώ θετικό είναι αλλά πολύ λίγο γιατί δεν έχει διαφορά μεγάλη. Απλά έχουν αρχίσει να μυρίζονται οικονομική κρίση πάλι και μπαίνουν όσο μπορούν στο δημόσιο μπας και γλιτώσουν.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από yandr »

Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά έστω και έτσι καλύτερα να μπαίνουν νέοι με κάποιο γνωστικό υπόβαθρο. 

Ας ελπίσουμε σε δεύτερο χρόνο να δοθεί η δυνατότητα για καλύτερες συνθήκες, δυνατότητες εκπαίδευσης και μόρφωσης υψηλού επιπέδου για να ενισχυθεί περισσότερο το στράτευμα.
Επισκέπτης

Εκείνο που πολλοί ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν επειδή γενικά είναι ψιλοαγράμματοι είναι πως στις σημερινές συνθήκες δημογραφικής κατάρρευσης η δεξαμενή υποψηφίων είναι μικρή. Χιλιάδες θέσεις σε πάρα πολλές σχολές παραμένουν κενές που παλαιότερα καλύπτονταν. Φέτος η ΣΣΕ προκήρυξε  300 θέσεις οι οποίες για τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ είναι πάρα πολλές. Και όμως φέτος και κενές θέσεις δεν έμειναν και οι βάσεις ανέβηκαν πάρα πολύ σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν δεν ήθελαν να καλύψουν κενά προηγουμένων ετών και οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί ήταν περίπου 200 θα είχαν πάει οι βάσεις στο Θεό. Αφού καλύφτηκαν 300 θέσεις με τόσο μειωμένο αριθμό νέων και υπήρξε και μεγάλη άνοδο βάσεων σημαίνει ότι η ΣΣΕ είχε τρελή ζήτηση φέτος. 
Αν βλέπετε έναν αριθμό και δεν λαμβάνετε υπόψη τους άλλους παράγοντες που τον διαμορφώνουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω είστε ανίδεοι γενικώς οπότε αντί να παριστάνετε πως γελάτε γράφοντας ανοίξτε τα στραβά σας μπας και μάθετε κάτι.  
Αν απο την άλλη οι αριθμοί δεν βολεύουν τα συνδικαλιστικά σας αφηγήματα σ αυτό δε φταίνε οι αριθμοί. 

Και κάτι ακόμη για να τα λέμε όλα. μΕ 13.000 μπήκε ο τελευταίος. Όλοι οι υπόλοιποι έγραψαν περισσότερα. Στις πανελλήνιες ΓΕΛ 13.000 μόρια δεν βγαίνουν με τις πορδές ειδικά στην θετική κατεύθυνση και δεν πρέπει να το συγχέετε με το 13 του σχολείου. 13.000 μόρια στις πανελλήνιες τα βγάζει ένας μαθητής που μπορεί να μην είναι ο "άριστος των αρίστων" αλλά έχει διαβάσει καλά. Αυτά.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Κυρ Ιούλ 26, 2026 9:13 pm Εκείνο που πολλοί ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν επειδή γενικά είναι ψιλοαγράμματοι είναι πως στις σημερινές συνθήκες δημογραφικής κατάρρευσης η δεξαμενή υποψηφίων είναι μικρή. Χιλιάδες θέσεις σε πάρα πολλές σχολές παραμένουν κενές που παλαιότερα καλύπτονταν. Φέτος η ΣΣΕ προκήρυξε  300 θέσεις οι οποίες για τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ είναι πάρα πολλές. Και όμως φέτος και κενές θέσεις δεν έμειναν και οι βάσεις ανέβηκαν πάρα πολύ σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν δεν ήθελαν να καλύψουν κενά προηγουμένων ετών και οι θέσεις που είχαν προκηρυχθεί ήταν περίπου 200 θα είχαν πάει οι βάσεις στο Θεό. Αφού καλύφτηκαν 300 θέσεις με τόσο μειωμένο αριθμό νέων και υπήρξε και μεγάλη άνοδο βάσεων σημαίνει ότι η ΣΣΕ είχε τρελή ζήτηση φέτος. 
Αν βλέπετε έναν αριθμό και δεν λαμβάνετε υπόψη τους άλλους παράγοντες που τον διαμορφώνουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω είστε ανίδεοι γενικώς οπότε αντί να παριστάνετε πως γελάτε γράφοντας ανοίξτε τα στραβά σας μπας και μάθετε κάτι.  
Αν απο την άλλη οι αριθμοί δεν βολεύουν τα συνδικαλιστικά σας αφηγήματα σ αυτό δε φταίνε οι αριθμο.

Κόψτη φριμπα μικρέ και μπες σε καμιά προκήρυξη μπας και σωθείς γιατί έρχεται μεγάλη πείνα.

Επισκέπτης

Κόψτη φριμπα μικρέ και μπες σε καμιά προκήρυξη μπας και σωθείς γιατί έρχεται μεγάλη πείνα.

Να σε ρωτήσω κάτι φίλε μου; Αν κάποιος με στοιχειώδη ευφυΐα και μόρφωση διαβάσει το δικό μου σχόλιο, τόσο σε ό,τι αφορά την γραπτή έκφραση,  όσο και σε ό,τι αφορά την επιχειρηματολογια και την ουσία όσων γράφω και μετα διαβάσει και την δική σου απάντηση, θεωρείς ότι θα καταλάβει πως από τους δυο μας εκείνος που έχει ανάγκη την προκήρυξη προκειμένου να μην ψοφήσει απ την πείνα είμαι εγώ; Για να στο πω κι αλλιώς, ενας που μας διαβάζει πιστεύεις οτι θα καταλάβει οτι ο άεργος ή ο ΕΠΟΠ ή ο υποψήφιος ΕΠΟΠ ειμαι εγω και οχι εσύ; Οκ, δεν περιμένω να έχεις αυτογνωσία  οπότε μην απαντήσεις,  δεν χρειάζεται. Σκέψου το μόνο. 
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Ιούλ 27, 2026 10:27 am

Να σε ρωτήσω κάτι φίλε μου; Αν κάποιος με στοιχειώδη ευφυΐα και μόρφωση διαβάσει το δικό μου σχόλιο, τόσο σε ό,τι αφορά την γραπτή έκφραση,  όσο και σε ό,τι αφορά την επιχειρηματολογια και την ουσία όσων γράφω και μετα διαβάσει και την δική σου απάντηση, θεωρείς ότι θα καταλάβει πως από τους δυο μας εκείνος που έχει ανάγκη την προκήρυξη προκειμένου να μην ψοφήσει απ την πείνα είμαι εγώ; Για να στο πω κι αλλιώς, ενας που μας διαβάζει πιστεύεις οτι θα καταλάβει οτι ο άεργος ή ο ΕΠΟΠ ή ο υποψήφιος ΕΠΟΠ ειμαι εγω και οχι εσύ; Οκ, δεν περιμένω να έχεις αυτογνωσία  οπότε μην απαντήσεις,  δεν χρειάζεται. Σκέψου το μόνο. 

Δεν νομίζω να έχεις ούτε το μισό μου δείκτη νοημοσύνης επειδή κάθεσαι και γράφεις όσο πιο σωστά γίνεται δεν σημαίνει ότι είσαι και μορφωμένος τουλάχιστον σίγουρα από μένα. Απλά επιζητάς την προσοχή και φαίνεται αυτό από τον τρόπο πού προσπαθείς τόσο πολύ. Το δια ταύτα είναι ότι ο κόσμος νιώθει ότι πλησιάζει η οικονομική κρίση για αυτό ανέβηκε πάλι λίγο η ζήτηση για τις στρατιωτικές σχολές όχι επειδή αξίζει να είσαι όλη σου τη ζωή με τη βαλίτσα στο χέρι και να παίρνεις 1200 ευρώ. Εδώ έχουμε μαζικές παραιτήσεις από την αστυνομία που αξίζει αν είσαι από Αθήνα.

Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Ιούλ 28, 2026 7:17 am

Δεν νομίζω να έχεις ούτε το μισό μου δείκτη νοημοσύνης επειδή κάθεσαι και γράφεις όσο πιο σωστά γίνεται δεν σημαίνει ότι είσαι και μορφωμένος τουλάχιστον σίγουρα από μένα. Απλά επιζητάς την προσοχή και φαίνεται αυτό από τον τρόπο πού προσπαθείς τόσο πολύ. Το δια ταύτα είναι ότι ο κόσμος νιώθει ότι πλησιάζει η οικονομική κρίση για αυτό ανέβηκε πάλι λίγο η ζήτηση για τις στρατιωτικές σχολές όχι επειδή αξίζει να είσαι όλη σου τη ζωή με τη βαλίτσα στο χέρι και να παίρνεις 1200 ευρώ. Εδώ έχουμε μαζικές παραιτήσεις από την αστυνομία που αξίζει αν είσαι από Αθήνα.

Εντάξει, δεν έχω ούτε το μισό δείκτη νοημοσύνης από σένα αλλά μια παρατήρηση μόνο. Επειδή το λες και το ξαναλές, δεν κάθομαι να γράφω όσο πιο σωστά γίνεται, ούτε προσπαθώ. Έτσι ξέρω να γράφω και μου βγαίνει φυσικά. Για να γράφω σαν και του λόγου σου πρέπει να προσπαθήσω και όχι το αντίθετο. Μάλλον εσένα σου έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι ξέρω γράμματα και θαρρείς πως το κάνω για να τραβήξω την προσοχή. Εκεί φτάσαμε.  Κατά τα λοιπά, αφενός οι αξιωματικοί δεν παίρνουν 1200 αλλά αρκετά περισσότερα (ένας ανθυπολοχαγός ενός έτους υπό ορισμένες συνθήκες, με το νέο μισθολόγιο μπορεί να φτάσει και τα 1700 καθαρά) και αφετέρου το αν είναι η δεν είναι καλά σε ένα επάγγελμα πάντα εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες: α) Με ποιο επάγγελμα το συγκρίνεις; β) Ποιες είναι οι άλλες ρεαλιστικές προοπτικές που έχεις;
Με άλλα λόγια ισχύει ό,τι ισχύει και με τους αριθμούς. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τις υπόλοιπες μεταβλητές που επηρεάζουν αυτούς τους αριθμούς ώστε να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα που έχει βάση ή να πάρεις μια απόφαση για τη ζωή σου. Κατά τα άλλα προβλήματα υπάρχουν και ρόδινα δεν είναι πουθενά. Στην Ελλάδα και οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι ακόμα μικρότεροι απο τους μισθούς των στρατιωτικών και επίσης γυρίζουν ως αναπληρωτές σε όλη τη χώρα. Και οι μισθοί των νοσηλευτών και των γιατρών αντιστοίχως είναι κι αυτοί μικροί. Αυτό έχει να κάνει με την οικονομία της χώρας. Ωστόσο εκείνο που έχω μάθει είναι πως όποιος υποτιμά στα σόσιαλ μίντια τα 1200 δεν παίρνει ούτε 1200. Και είναι λογικό. Φαντάζεστε ένα χειρουργό να κάθεται να γράφει ότι είναι λίγα τα λεφτά που παίρνει ο ένας και ο άλλος; Όχι βεβαίως. Κατά κανόνα είναι πιο σοβαρός απ αυτό.    
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Ιούλ 28, 2026 4:17 pm
Επισκέπτης έγραψε: Τρί Ιούλ 28, 2026 7:17 am

Εντάξει, δεν έχω ούτε το μισό δείκτη νοημοσύνης από σένα αλλά μια παρατήρηση μόνο. Επειδή το λες και το ξαναλές, δεν κάθομαι να γράφω όσο πιο σωστά γίνεται, ούτε προσπαθώ. Έτσι ξέρω να γράφω και μου βγαίνει φυσικά. Για να γράφω σαν και του λόγου σου πρέπει να προσπαθήσω και όχι το αντίθετο. Μάλλον εσένα σου έκανε μεγάλη εντύπωση το ότι ξέρω γράμματα και θαρρείς πως το κάνω για να τραβήξω την προσοχή.

Προφανώς και δεν μπορείς να γράψεις σαν και του λόγου μου όσο και αν προσπαθήσεις γιατί βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο ούτε θα το φτάσεις ποτέ. Εκεί πέρα που έγραψες ότι ένας ανθυπολοχαγός παίρνει καθαρά 1700 έδειξε ότι δεν έχεις ιδέα οπότε δεν χρειάζεται να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση είσαι παντελώς άσχετος επί του θέματος. Αν ήταν 1700 ευρώ η βάση θα ήταν στον Θεό όπως πριν μία δεκαετία και όχι στα τάρταρα όπως τώρα. Η ημιμαθεια είναι χειρότερη της αμάθειας 

Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Ιούλ 28, 2026 5:08 pm

Προφανώς και δεν μπορείς να γράψεις σαν και του λόγου μου όσο και αν προσπαθήσεις γιατί βρίσκεσαι στο ίδιο επίπεδο ούτε θα το φτάσεις ποτέ. Εκεί πέρα που έγραψες ότι ένας ανθυπολοχαγός παίρνει καθαρά 1700 έδειξε ότι δεν έχεις ιδέα οπότε δεν χρειάζεται να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση είσαι παντελώς άσχετος επί του θέματος. Αν ήταν 1700 ευρώ η βάση θα ήταν στον Θεό όπως πριν μία δεκαετία και όχι στα τάρταρα όπως τώρα. Η ημιμαθεια είναι χειρότερη της αμάθειας 

Ναι, μα το είπαμε, είσαι πολύ ανώτερος, δεν το συζητώ.
Κοίταξε όμως τώρα τον επίσημο πίνακα μισθοδοσίας του 2026 για να δούμε ποιος είναι εντελώς άσχετος επι του θέματος και ποιος δεν έχει ιδέα. Έγραψα 1700 περίπου υπο κάποιες συνθήκες οι οποίες είναι το επίδομα παραμεθορίου και λίγα νυχτερινά. Στο παράδειγμα του πίνακα έχουμε ανθυπολοχαγό ενός έτους (στην πραγματικότητα μετράμε και υπολογίζεται απο την μέρα κατάταξης στη σχολή οπότε είναι 4 ετών) και βγαίνει 1498+118 με 6 νυχτερινά μετά απο φόρους = 1616 καθαρά. (1860 μικτά) Χωρίς οικογενειακό επίδομα, (αν τον βάλουμε και παντρεμένο με ένα παιδί θα ξεπεράσει τα 1750)  χωρίς επίδομα ειδικών δυνάμεων που κάποιοι λαμβάνουν. 
Και η βάση πήγε στο Θεό αλλά εσύ δεν το βλέπεις επειδή δεν ξέρεις να διαβάζεις τις μεταβλητές στα νούμερα που βλέπεις. 
Η Ημιμάθεια λοιπόν είναι χειρότερη της αμάθειας.  Άντε γειά. Εικόνα  

Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Ιούλ 28, 2026 8:01 pm
Επισκέπτης έγραψε: Τρί Ιούλ 28, 2026 5:08 pm

Ναι, μα το είπαμε, είσαι πολύ ανώτερος, δεν το συζητώ.
Κοίταξε όμως τώρα τον επίσημο πίνακα μισθοδοσίας του 2026 για να δούμε ποιος είναι εντελώς άσχετος επι του θέματος και ποιος δεν έχει ιδέα. Έγραψα 1700 περίπου υπο κάποιες συνθήκες οι οποίες είναι το επίδομα παραμεθορίου και λίγα νυχτερινά. Στο παράδειγμα του πίνακα έχουμε ανθυπολοχαγό ενός έτους (στην πραγματικότητα μετράμε και υπολογίζεται απο την μέρα κατάταξης στη σχολή οπότε είναι 4 ετών) και βγαίνει 1498+118 με 6 νυχτερινά μετά απο φόρους = 1616 καθαρά. (1860 μικτά) Χωρίς οικογενειακό επίδομα, (αν τον βάλουμε και παντρεμένο με ένα παιδί θα ξεπεράσει τα 1750)  χωρίς επίδομα ειδικών δυνάμεων που κάποιοι λαμβάνουν. 
Και η βάση πήγε στο Θεό αλλά εσύ δεν το βλέπεις επειδή δεν ξέρεις να διαβάζεις τις μεταβλητές στα νούμερα που βλέπεις. 
Η Ημιμάθεια λοιπόν είναι χειρότερη της αμάθειας.  Άντε γειά. Εικόνα  

Καλά ότι με φτάνεις το ξέρω μην το τονίζεις για να το εμπεδώσεις καημένε μου. Τώρα εις ότι αφορά αυτό που ανέβασες δεν ισχύει αυτό το πινακακι είναι ψεύτικο και παραπληροφορει καθαρά είναι 1200 ευρώ όπως είπα εγώ. Η βάση δεν είναι στον Θεό είναι 14000 μόρια ξύπνα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης