Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
crow12

Re: Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Δημοσίευση από crow12 »

Επισκέπτης έγραψε: Κυρ Νοέμ 23, 2025 8:54 pm
GiaNaKatalavo3 έγραψε: Κυρ Νοέμ 23, 2025 6:21 pm Ευχαριστώ πραγματικά για την βοήθεια για να καταλάβω καλύτερα.Μια τελευταία ερώτηση αν φυσικά γνωρίζεις ή έχεις καταλάβει από ότι έχεις διαβάσει εφόσον υπάγομαι στην προϋπάρχουσα διάταξη και θα κάνω κανονικά όπως ήταν την διαδικασία θα πρέπει να κάνω κάπου αίτηση ή να κάτι ώστε να δηλώσω ότι δεν θέλω να ενταχθώ υπό το νέο καθεστώς ή είναι κάτι που γίνεται αυτόματα βλέποντας και οι ίδιοι το ιστορικό αναβολών μου ας πούμε;

Λογικα η ιδια διαδικασια μιας και πρεπει να κανεις κατι μονο σε περιπτωση που θελεις να πας στον νεο νομο. 
Καλο θα ηταν να παρεις τηλ την στρατολογια ή καποιον στρατιωτικο δικηγορο να στο ξεκαθαρισει, μιας και απο οτι ειπες θα εισαι απο τους πρωτους που θα αντιμετωπισουν αυτο το θεμα. Οταν με το καλο τελειωσεις απο ολο αυτο, ενημερωσε μας.

Αρθρο 242, παραγραφος 8 (το εδαφιο που σου εστειλα)

Το σχεδιο νομου κατατεθηε προεχθες στην Βουλη, μετ την δημοσια διαβουλεψη εχουν λιγο αλλαξει τη συγκεκριμενη παραγραφο του αρθρου 242 (και εγινε παραγραφος 7 απο 8) και τωρα πια λεει  "7. Όσοι μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης ισχύος του παρόντος έχουν λάβει αναβολή κατάταξης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3421/2005, πλην του άρθρου 25 του νόμου αυτού, διέπονται από τις προϊσχύσασες διατάξεις.". Λογικα αυτο σημαινει οτι εαν εχεις παρει ηδη μια τουλαχιστον αναβολη για λογους υγειας τοτε πας με την παλια (ισχυουσα μεχρι τωρα) νομοθεσια. 

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

το ίδιο ήμουν έτοιμος να ανεβάσω. τώρα μου έπεσε στα χέρια
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Σωστα, εγινε αλλαγη απο οταν αρχικως το ειχα διαβασα. Ομως..λεει επισης  "12. Για όσους εξετάζονται ή επανεξετάζονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος από αρμόδια υγειονομική επιτροπή των ΕΔ, ως προς τη γνωμάτευση και την κρίση της σωματικής τους ικανότητας,
εφαρμόζονται οι διατάξεις του παρόντος, ακόμη και αν η παραπομπή συντελέστηκε πριν από την
έναρξη ισχύος του, με την επιφύλαξη της παρ. 13."  Αρα ναι μεν εχεις την αναβολη απο τον προηγουμενο νομο, αλλα οταν θα πας να σε ξαναεξετασουν (για απαλλαγη π.χ.), πεφτεις στις οποιες διαδικασιες του νεου νομου (μαλλον?)
George13689
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από George13689 »

Καλημέρα παιδιά,
 Επειδή κι εγώ έχω μπερδευτεί και στο στρατολογικό γραφείο είπαν ότι μέχρι να ψηφιστεί ισχύουν τα προηγούμενα, δεν ξέρω τι να κάνω για να προετοιμάσω σωστά τον φάκελό μου.
Η δικιά μου δίχρονη αναβολή λήγει τώρα τον Ιανουάριο και "κανονικά" θα πήγενα για την τελική κρίση.Απ'ότι έχω καταλάβει ναι μεν θα πάω τώρα για την τελική κρίση της σωματικής μου ικανότητας αλλά θα πρέπει α) να έχω γνωμάτευση ψυχιάτρου δημόσιου νοσοκομείου και β) να  πάω και στο ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση, σωστά; Δεν ξέρω δηλαδή εάν πρέπει να πάω να κλείσω ραντεβού τώρα στο ΚΕΠΑ;
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα του ήμουν πραγματικά ευγνώμων.

Ευχαριστώ πολύ.

woof12233

Δημοσίευση από woof12233 »

George13689 έγραψε: Κυρ Δεκ 21, 2025 9:50 am Καλημέρα παιδιά,
 Επειδή κι εγώ έχω μπερδευτεί και στο στρατολογικό γραφείο είπαν ότι μέχρι να ψηφιστεί ισχύουν τα προηγούμενα, δεν ξέρω τι να κάνω για να προετοιμάσω σωστά τον φάκελό μου.
Η δικιά μου δίχρονη αναβολή λήγει τώρα τον Ιανουάριο και "κανονικά" θα πήγενα για την τελική κρίση.Απ'ότι έχω καταλάβει ναι μεν θα πάω τώρα για την τελική κρίση της σωματικής μου ικανότητας αλλά θα πρέπει α) να έχω γνωμάτευση ψυχιάτρου δημόσιου νοσοκομείου και β) να  πάω και στο ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση, σωστά; Δεν ξέρω δηλαδή εάν πρέπει να πάω να κλείσω ραντεβού τώρα στο ΚΕΠΑ;
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα του ήμουν πραγματικά ευγνώμων.

Ευχαριστώ πολύ.

Τα ΚΕΠΑ ειναι υπηρεσεις του ΕΦΚΑ αρα βλεπεις σε ποιο γραφειο ΕΦΚΑ ειπαγεσαι και τους παιρνεις απο εκει ενα τηλεφωνο που εχουν να ρωτησεις (link για τα τοπικα γραφεια ΚΕΠΑ: τοπικα γραφεια ΚΕΠΑ), οποτε παρε εκει πληροφοριακα ενα τηλεφωνο και ρωτα τους εαν χρειαζεται. Λεγοντας αυτο, η νομοθεισα δεν εχει ψηφιστει αομα αρα ΔΕΝ ειναι μονος και ΔΕΝ ισχυει ακομα, κανεις λοιπον την κανονικη προετοιμασια που ξερεις (ακομα στην επιτροπη εινια το σχεδιο νομου και εαν ειναι θα αρχιζει να ψηφιζεται μεσα Ιανουαριου (10-20?) αρα δεν προλαβαινει λογικα να εφαρμοστει στην Α' ΕΣΣΟ).

woof12233

Δημοσίευση από woof12233 »

Περα απο αυτο υπαρχουν, οπως εχουμε γραψει και παραπανω, μεταβατικες διαταξεις. Εαν και η παραγραφος 7. με την παραγραφο 12. του Αρθρου 242 του νομοσχεδιου δεν ειναι ξεκαθαρες με το τι γινεται γι'αυτους που ηδη εχουν παρει αναβολες για λογους υγειας (οσες και εαν ειναι αυτες), αρα σχετικα με αυτο περιμενουνε μεχρι και εαν ψηφιστει το νομοσχεδιο και μετα να βγουνε επισημες οδηγιες με πιο πολλες λεπτομεριες και διευκρινησεις απο το ΥΠΕΘΑ σχετικα με αυτους που ηδη εχουν ξεκινησει την διαδικασια.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης