Διαδρομή προς Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Tier 1 – Ζητούνται Νεότερες Διευκρινίσεις

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Panos0003
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Διαδρομή προς Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Tier 1 – Ζητούνται Νεότερες Διευκρινίσεις

Δημοσίευση από Panos0003 »

Καλησπέρα στην παρέα, Έχω κάνει εκτεταμένη έρευνα τα τελευταία χρόνια πάνω στις ελληνικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων Tier 1 και θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα διαδικαστικά σημεία σχετικά με την πορεία που οδηγεί σε μονάδες όπως ΕΤΑ, ΟΥΚ, Ζ’ ΜΑΚ και 31 ΜΕΕΔ.  Έχω διαβάσει πολλά παλιά νήματα του φόρουμ σχετικά με το θέμα, αλλά τα περισσότερα είναι πολύ παλιά, μερικά πάνω από δεκαετία. Θα ήθελα λοιπόν ένα καινούργιο, ανανεωμένο θέμα που να βοηθήσει και άλλους σαν εμένα να μάθουν περισσότερες πληροφορίες Στον Στρατό Ξηράς, η τοποθέτηση στην 1η ή 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, καθώς και στις Μοίρες Αμφιβίων Καταδρομών, αποτελεί την κύρια οδό που μπορεί να οδηγήσει σε επιλογή για ΕΤΑ. Γνωρίζω επίσης ότι το selection ονομάζεται Αγωγή, που είναι και το βασικό φίλτρο για Tier 1 επίπεδο. Στο Πολεμικό Ναυτικό, το ΣΥΚ είναι η μοναδική πόρτα για τους ΟΥΚ. Στην Πολεμική Αεροπορία, η 31 ΜΕΕΔ και το ΣΒΕΔΜ αποτελούν μια πλήρως εξειδικευμένη και απαιτητική διαδρομή. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω με ακρίβεια — με βάση τι ισχύει σήμερα και όχι πριν πολλά χρόνια — είναι η πραγματική διαδικασία μετάβασης από την αρχική τοποθέτηση μέχρι την επιλογή για αυτές τις μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων Από 1η ή 2α ΜΑΛ, ποιο είναι το πραγματικό μονοπάτι προς το selection του ΕΤΑ; Αν κάποιος ολοκληρώσει το ΣΥΚ ενώ ανήκει στον Στρατό Ξηράς, κατευθύνεται συνήθως προς ΕΤΑ ή κάποια ΜΑΚ; Στην 31 ΜΕΕΔ, πώς γίνεται στην πράξη η επιλογή και η μετάβαση για όσους κρίνονται κατάλληλοι για ΣΒΕΔΜ;
 Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όσους απαντήσουν.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες