Εποχικοί πυροσβέστες
Re: Εποχικοί πυροσβέστες
Δίνεται κράνος,γάντια,στολή,αρβύλες.Εσεις παίρνετε φακό,μάσκα με φίλτρα ,ασύρματο για αρχή.
Εσύ συνάδελφε ήσουν εποχικός η τώρα μπήκες?Άρα να περιμένουμε τη μισθοδοσία Μαϊου σε 2 εβδομάδες χονδρικά.Ειναι και αυτό ένα θέμα ειδικά για αυτούς που έχουν φύγει από το σπίτι τους.
Ρε μάγκες μια ερώτηση ο εποχικός δικαιούται άδεια;
Αν δεν δικαιούται μπορεί να κολλήσει υπηρεσίες και να πάρει δεν έχω ιδέα μπορεί να σας φενετε αστείο αυτό που ρωτάω αλλά καλό θα ήταν κάποιος να μας ενημερώσει εφόσον γνωρίζει, εμείς που μπαίνουμε τώρα, ευχαριστώ!
Αν δεν δικαιούται μπορεί να κολλήσει υπηρεσίες και να πάρει δεν έχω ιδέα μπορεί να σας φενετε αστείο αυτό που ρωτάω αλλά καλό θα ήταν κάποιος να μας ενημερώσει εφόσον γνωρίζει, εμείς που μπαίνουμε τώρα, ευχαριστώ!
Κάποιοι εδώ μέσα γράφουν ότι οι εποχικοί δεν τους καλούν επιφυλακή που σημειωτέο ότι εάν σε καλέσουν οι ώρες γράφονται αλλά και ότι δεν μπαίνουν επιφυλακή παρά μόνο το τακτικό προσωπικό. Ερώτηση ! Το δασικό επίδομα γιατι το δίνει η πολιτεία και το παίρνουν και οι εποχικοί ενώ οι πρώτες σειρές εποχικων του 2003 και του 2009 έως το 2019 δεν το έπαιρναν.
Re: Επιτυχόντες / επιλαχόντες εποχικοί πυροσβέστες (2025)
Μην γράφετε ***** ποιος παίρνει 600 ευρώ . Πέρσι με τα εκτός έδρας τα εξαιρεσημα νυχτερινά αργίες υπερωρίες και το δασικό για έξη μήνες πέρασαν τα 8000 ευρω. Δηλαδή καθισμα1300 Πλας. Οι διαφορά με τους ΠΠΥ είναι στην προϋπηρεσία και ότι αυτοί δουλεύουν δωδεκαμηνο. Άμα ήταν δεν θα υπήρχε τόσο παρασκήνιο.
Η διαφορά είναι ότι έχουν 12 μηνό ασφάλεια ιατρική περίθαλψη δεν περνάνε κάθε χρόνο γιατρούς δεν κάνουν συνέχεια περιπολικά κ έχουν άδειες και ρεπό πού εσύ δεν έχεις. Λίγα πράγματα μωρέ χάχαΕπισκέπτης έγραψε: Δευ Ιουν 23, 2025 8:25 pm Μην γράφετε ***** ποιος παίρνει 600 ευρώ . Πέρσι με τα εκτός έδρας τα εξαιρεσημα νυχτερινά αργίες υπερωρίες και το δασικό για έξη μήνες πέρασαν τα 8000 ευρω. Δηλαδή καθισμα1300 Πλας. Οι διαφορά με τους ΠΠΥ είναι στην προϋπηρεσία και ότι αυτοί δουλεύουν δωδεκαμηνο. Άμα ήταν δεν θα υπήρχε τόσο παρασκήνιο.
Και το σημαντικότερο ότι τους κάναν σε μία βραδιά ουσιαστικά μονιμους ενώ ήταν οι μισοί γιώταδες, παππούδες και αμόρφωτοι ενώ εσένα σάν εποχικο όταν περάσεις τα 30 ξοφλήσες και δεν θά σε κάνουν πότε μόνιμο και ας έχεις ειδικές δυνάμεις πτυχία προϋπηρεσία. Να τα λέμε αυτά.
Καλησπερα σε ολους. Γνωριζει καποιος γιατι υπαρχουν μειωσεις στον μισθο των εποχικων και δη γιατι δεν εχει μπει το νεο επιδομα; Ευχαριστω
Τα χρήματα είναι ακριβώς όπως τα γραφει το παλικάρι πιο πανω. 22 80αρια τα παίρνουμε όλοι είτε τα κάνουμε είτε όχι αυτες ειναι συμφωνιες με τους διοικητες. Εννοείται πως οσοι δεν τα παίρνετε δεν εχετε ασχοληθεί για να τα πάρετε. Δεν γίνεται το 90% των εποχικών να τα παιρνει και εσεις οχι. Οπως και τα εξαιρεσιιμα και νυχτερινά. Τα χρήματα τα τελευταία 3 χρονια ειναι γυρω στις 11-12 χιλιάδες και τωρα με 8μηνο θα φτάσει 14 μαζι με δασικά επιδόματα και 2 χιλιάρικα παραπάνω λόγω 8μηνου. Δίκιο εχει ο συνάδελφος με τα νούμερα που γραφει.
Γνώμη μου είναι ότι με 14000 ευρώ στο 8 μηνο συν μία δεύτερη δουλειά που θα παίρνεις έστω 600-700 τουλάχιστον αξίζει κάποιος να είναι εποχικός,στο σύνολο θα έχεις ετησιο εισόδημα γύρω στα 20000-21000.Το πρόβλημα εντοπίζεται άλλου,στην αβεβαιότητα του μέλλοντος.Αυτο που πρέπει να διεκδικήσουν οι εποχικοί συνάδελφοι είναι 1)Μέχρι να βγουν σύνταξη να είναι εποχικοί 2) Να μην τους τρώνε τα ρεπό και τις άδειες , υπάρχει θέμα τουλάχιστον αυτό έζησα εγώ όχι όλες τις χρονιές αλλά 2-3 χρόνια δούλεψα τζαπα και έφαγαν ρεπό 3 )Φυσικά τη μονιμότητα -7 Ετης αν και το τελευταίο είναι δύσκολο παιδιά για άνω των 35 , τουλάχιστον να πάει 35 οι ΠΕΘ γιατί θα μείνουν σχεδόν όλοι εκτός παλιοί εποχικοί.Οσο αφορά το φίλο πιο πάνω που λέει για απόψεις,φίλε μου είναι γεγονότα στα pack test της εμοδε οι 30+ στο γενικό σύνολο είχαν καλύτερους χρόνους από τους 26-27-28 κτλ.Οποτε για ποια νέα παιδιά μιλάμε και εάν θες ρωτά εμοδε να σου πουν αναλυτικά ποιοι έχουν κάνει τους καλύτερους χρόνους και τις ηλικίες τους.Μην το ψάχνεις οι καλύτεροι ήταν 30-35 στις αξιολογήσεις κατά μέσο όρο.Απλα και εγώ διαφωνώ να μπαίνει οποιοδήποτε μέσα στο Σώμα και να ζούμε τη κατάντια των παλιών εποχικών που έχουν μέσα από τρελούς μέχρι υπερπαχυσαρκους που δεν μπορούν ούτε 100 μέτρα να περπατήσουν όχι να τρέξουν.Τα έχω ζήσει και τα λέω,στο μόνο που ήταν καλύτεροι οι παλιοί εποχικοί ίσως ήταν στους οδηγούς
Και κάποια στιγμή πρέπει και οι 45+ εποχικοί να αφήσουν τις θέσεις τους και να ενεργοποιηθούν οι μέχρι των 40 γιατί με βάση την εικόνα που είχα από συναδέλφους υπάρχουν παιδιά που μέχρι 40 ετών είναι αξιόμαχο προσωπικό και στο τέλος δεν θα είναι ούτε καν εποχικοί με 4-5 προκυρηξεις που κάποιοι τις έχασαν για μήνες και δεν συμμετείχαν καν.Πραγματι εμπειρικά οι 40+ δεν ήταν σε επίπεδο να μπουν εμοδε π.χ. να λέμε αλήθειες τουλάχιστον στο70-80 τις εκατό.
Δεν βγαίνουν 14κ το χρόνο με τίποτα. Αν βάλουμε και τα επιδόματα οαεδ ίσως κοντά στά 12. Αλλά δεν πάει έτσι ο ιδιωτικός έχει και 13 μισθό κ δώρο Πάσχα. Εμείς άν έχουμε 2 δουλειά δεν παίρνεις τα επιδόματα οαεδ. Άσε που τώρα τα κάναν με κάτι κάρτες δεν παίρνεις λεφτά στά χέρια μέγιστη κλεψιά. Σιγά μην πιάσουμε και άλλες 3 δουλειές τι δουλειά άλλη θα σε κρατήσει? Επι 8 μήνες να μήν μπορείς να δουλέψεις 3 φορές η δύο αντίστοιχα την εβδομάδα? Ποία δουλειά θα σε κρατήσει? Πιστεύω ότι ήταν στημένο από τη κυβέρνηση σε συνδυασμό με το σωματείο που έκανε την κότα να οδηγηθεί ο εποχικος να πει το κατάπτυστο τουλάχιστον κρατήστε με εποχικο μέχρι την σύνταξη. Μήν το δεχτεί κανένας αυτό ας βάλουν τα περίπλοκα στο πάτο τούς.Επισκέπτης έγραψε: Κυρ Αύγ 31, 2025 3:08 pm Γνώμη μου είναι ότι με 14000 ευρώ στο 8 μηνο συν μία δεύτερη δουλειά που θα παίρνεις έστω 600-700 τουλάχιστον αξίζει κάποιος να είναι εποχικός,στο σύνολο θα έχεις ετησιο εισόδημα γύρω στα 20000-21000.Το πρόβλημα εντοπίζεται άλλου,στην αβεβαιότητα του μέλλοντος.Αυτο που πρέπει να διεκδικήσουν οι εποχικοί συνάδελφοι είναι 1)Μέχρι να βγουν σύνταξη να είναι εποχικοί 2) Να μην τους τρώνε τα ρεπό και τις άδειες , υπάρχει θέμα τουλάχιστον αυτό έζησα εγώ όχι όλες τις χρονιές αλλά 2-3 χρόνια δούλεψα τζαπα και έφαγαν ρεπό 3 )Φυσικά τη μονιμότητα -7 Ετης αν και το τελευταίο είναι δύσκολο παιδιά για άνω των 35 , τουλάχιστον να πάει 35 οι ΠΕΘ γιατί θα μείνουν σχεδόν όλοι εκτός παλιοί εποχικοί.
Αναλόγως της περιοχή συνάδελφε εγώ κάποια στιγμή πριν μπω εμοδε έκανα και 3 δουλειές.Και τα χρήματα είναι αυτά που σου γράφω μπορώ να σου στείλω τις μισθοδοσίες τουλάχιστον στη δική μ Δίπυν φτάναμε 12000 φέτος σίγουρα 14000 .
Πέρσι πήρα 11000 συν η ανεργία ,φέτος εάν δεν έμπαινα εμοδε 13000.Δευτερη δουλειά έκανα κανονικά δεν είμαι σίγουρος για την ανεργία φέτος γιατί μπορεί κάτι να αλλάξει με τα ένσημα.Παντως μέχρι πέρσι έπαιρνα κανονικά ανεργία δουλεύοντας 2 δουλειές και μια χρονιά έκανα 3 δουλειές.Δεν το συζητάμε εάν βρει κάποιος 12 μήνη δουλειά με αποδοχές πάνω από 1000 φεύγει.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης