Τα παιδιά που σε λίγες μέρες θα καταταγούν στις στρατιωτικές σχολές καλό είναι να γνωρίζουν ότι το πρώτο διάστημα μέσα στην σχολή θα βρίσκονται υπο το σοκ της απότομής στρατικοποίησης και γενικά υπο το σοκ μιας μεγάλης αλλαγής στον τρόπο ζωής τους. Το διάστημα αυτό ας μην παίρνουν αποφάσεις όπως η παραίτηση τις οποίες μπορεί να μετανίωσουν το επόμενο διάστημα.
Το μυστικό είναι να μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους. Το πρώτο διαστημα τα πιο πολλά παιδιά θα νιώθουν νοσταλγία για το σπίτι, μεγάλη μοναξιά, μια στενοχώρια και ένα κόμπο στο λαιμό σαν να θέλουν να κλάψουν. Όλα αυτά όμως είναι φυσιολογικά και αναμενόμενα και κυρίως είναι περαστικά. Ήδη μετά τα Χριστούγεννα θα νιώθουν διαφορετικά και ειδικά απο το δεύτερο έτος και μετά που θα έχουν προσαρμοστεί πλήρως ούτε που θα θυμούνται την στενοχώρια και την απόγνωση που ένιωθαν τις πρώτες μέρες της κατάταξης.
Όποια παιδιά νομίζουν πως δεν τους ταιριάζει ας παραιτηθούν αλλά να προσέξουν να μην παραιτηθούν για τους λάθος λόγους ή για δικαιολογίες που η ψυχή τους εκλογικεύει προκειμένου να αποφύγει το στρές την αρχής.
Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά.
Για τους νέους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες