ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό
Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό
Πλέον με το νέο σύστημα προαγωγών γίνεσαι δίοπος στα
1-2 χρόνια υπηρεσίας και κελευστής μετά από 7 χρόνια δίοπος άρα τη καλή στολή στον βαθμό του κελευστή
στα 8-9 χρόνια μέχρι τότε ασπιρίνη και στολή ναύτη
1-2 χρόνια υπηρεσίας και κελευστής μετά από 7 χρόνια δίοπος άρα τη καλή στολή στον βαθμό του κελευστή
στα 8-9 χρόνια μέχρι τότε ασπιρίνη και στολή ναύτη
Re: Προκηρυξη ΕΠΟΠ (2026)
Στο Ναυτικό ρε παιδιά πως είναι η καθημερινότητα πάνω κάτω? Πόσο είσαι στην θάλασσα και πόσο στην ξηρά? Και επίσης γιατί θεωρείται το πιο δύσκολο από όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων?
Αν εξαιρέσουμε τον Ράφτη και τον υδρογραφο ΟΛΕΣ οι άλλες ειδικότητες θα σαπίσουν στο καράβι μέχρι τη σύνταξη. Θα μοιάζετε με τον David Jones 10 χρόνια ξηρά μια μέρα θάλασσα
. Πέρα από τη πλάκα παιδιά οι φρεγάτες που θα πάτε όλοι αμέσως μετά την εκπαίδευση γράφουν από 180 μέχρι 250 μέρες θάλασσα το χρόνο. Σκεφτείτε το καλά. Και φυσικά λόγω έλλειψης προσωπικού όλη η αγγαρεία του καραβιού θα πέφτει πάνω σας ανεξαρτήτου ειδικότητας .
*Το ανάποδο 10 χρόνια θάλασσα μια μέρα ξηράΕπισκέπτης έγραψε: Σάβ Σεπ 20, 2025 1:44 pm Αν εξαιρέσουμε τον Ράφτη και τον υδρογραφο ΟΛΕΣ οι άλλες ειδικότητες θα σαπίσουν στο καράβι μέχρι τη σύνταξη. Θα μοιάζετε με τον David Jones 10 χρόνια ξηρά μια μέρα θάλασσα. Πέρα από τη πλάκα παιδιά οι φρεγάτες που θα πάτε όλοι αμέσως μετά την εκπαίδευση γράφουν από 180 μέχρι 250 μέρες θάλασσα το χρόνο. Σκεφτείτε το καλά. Και φυσικά λόγω έλλειψης προσωπικού όλη η αγγαρεία του καραβιού θα πέφτει πάνω σας ανεξαρτήτου ειδικότητας .
Να σας ρωτήσω κάτι εσείς που κράζετε τον θεσμό τον ΕΠΟΠ γιατί είστε σε τέτοιο φορούν φύγετε έξω σας παρακαλώ να συνεχίσουν όσοι θέλουν
απο κοινο σωμα πληροφορικης παντως καλυτερα ειναιΕπισκέπτης έγραψε: Σάβ Σεπ 20, 2025 1:44 pm Αν εξαιρέσουμε τον Ράφτη και τον υδρογραφο ΟΛΕΣ οι άλλες ειδικότητες θα σαπίσουν στο καράβι μέχρι τη σύνταξη. Θα μοιάζετε με τον David Jones 10 χρόνια ξηρά μια μέρα θάλασσα. Πέρα από τη πλάκα παιδιά οι φρεγάτες που θα πάτε όλοι αμέσως μετά την εκπαίδευση γράφουν από 180 μέχρι 250 μέρες θάλασσα το χρόνο. Σκεφτείτε το καλά. Και φυσικά λόγω έλλειψης προσωπικού όλη η αγγαρεία του καραβιού θα πέφτει πάνω σας ανεξαρτήτου ειδικότητας .
Ρε αγόρι μου δεν κράζουμε τον θεσμό των ΕΠΟΠ γενικά (και εγώ ΕΠΟΠ είμαι σειράς του 23) συγκεκριμένα για το ναυτικό λέμε ότι αυτοί ψάχνουν δούλους όχι στελέχη έτσι όπως έχουν γίνει οι συνθήκες. Δίκη σου απόφαση είναι τι θα κάνεις εμείς απλά σας λέμε πως είναι μέσαFepfep έγραψε: Σάβ Σεπ 20, 2025 10:19 pm Να σας ρωτήσω κάτι εσείς που κράζετε τον θεσμό τον ΕΠΟΠ γιατί είστε σε τέτοιο φορούν φύγετε έξω σας παρακαλώ να συνεχίσουν όσοι θέλουν
Γιατί δούλους για πες μου ;
Ζηλεύεις μήπως παίρνουν παραπάνω λεφτά από εσένα της ξηράς ;
Φαντάζομαι είσαι κανένας πιτσιρικάς 19-20 χρονών που δεν έχει ιδέα που πάει να μπλέξει οπότε μάθε μερικά πράγματα.
1) το ναυτικό αυτή τη στιγμή στον στόλο έχει φοβερό πρόβλημα υποστελέχωσης με αποτέλεσμα ο κάθε ένας μέσα να κάνει τη δουλειά 2 και 3 ατόμων είτε είναι ναύτης είτε είναι αξιωματικός
2) δεν είναι σπάνιο όταν ένα καράβι γυρνάει από ταξίδι κάποιοι από το πλήρωμα να παίρνουν απόσπαση σε άλλο καράβι και να ξαναφευγουν απευθείας
3) ακόμα και όταν το καράβι είναι δεμένο υπάρχουν υπηρεσίες, αγγαρείες επισκευές κτλ που σαν νέος ΕΠΟΠ θα τρως εσύ κυρίως
4) στο καράβι δεν υπάρχουν στρατεύσιμοι ή αν υπάρχουν είναι 5-6 συνήθως. Μάντεψε λοιπόν ποιος τρώει όλα τα χωσιματα μέσα
5) η ειδικότητα πλέον τα πρώτα χρόνια δεν έχει σημασία (εκτός αν είσαι μάγειρας ή νοσοκόμος) θα κάνεις πολλά πράγματα που δεν είναι στο αντικείμενο σου
6) ασκήσεις και αποστολές συνεχώς. Θα λείπεις κατά μέσο όρο από το σπίτι σου καμία 200-250 μέρες το χρόνο
7) τα περισσότερα καράβια είναι από 30 μέχρι 50 ετών με αποτέλεσμα συνεχείς βλάβες και ζημιές ενώ και οι ενδιαιτησεις δεν είναι και στη καλύτερη κατάσταση.
8) μεγάλη υποτίμηση αξιωματικών απέναντι στους ΕΠΟΠ στην ουσία τους θεωρούν υπηρέτες τους (αυτό με τη πάροδο του χρόνου φτιάχνει κυρίως γτ δεν υπάρχει κόσμος όχι επειδή ξαφνικά το θυμήθηκαν και φοβούνται μη παραιτηθούν)
Να χαίρεσαι το 500ρι που θα παίρνεις παραπάνω τουλάχιστον εγώ πατάω ξηρά και τα μεσημέρια είμαι σπίτι μου εσύ δεν θα προλαβαίνεις καν να το φας
1) το ναυτικό αυτή τη στιγμή στον στόλο έχει φοβερό πρόβλημα υποστελέχωσης με αποτέλεσμα ο κάθε ένας μέσα να κάνει τη δουλειά 2 και 3 ατόμων είτε είναι ναύτης είτε είναι αξιωματικός
2) δεν είναι σπάνιο όταν ένα καράβι γυρνάει από ταξίδι κάποιοι από το πλήρωμα να παίρνουν απόσπαση σε άλλο καράβι και να ξαναφευγουν απευθείας
3) ακόμα και όταν το καράβι είναι δεμένο υπάρχουν υπηρεσίες, αγγαρείες επισκευές κτλ που σαν νέος ΕΠΟΠ θα τρως εσύ κυρίως
4) στο καράβι δεν υπάρχουν στρατεύσιμοι ή αν υπάρχουν είναι 5-6 συνήθως. Μάντεψε λοιπόν ποιος τρώει όλα τα χωσιματα μέσα
5) η ειδικότητα πλέον τα πρώτα χρόνια δεν έχει σημασία (εκτός αν είσαι μάγειρας ή νοσοκόμος) θα κάνεις πολλά πράγματα που δεν είναι στο αντικείμενο σου
6) ασκήσεις και αποστολές συνεχώς. Θα λείπεις κατά μέσο όρο από το σπίτι σου καμία 200-250 μέρες το χρόνο
7) τα περισσότερα καράβια είναι από 30 μέχρι 50 ετών με αποτέλεσμα συνεχείς βλάβες και ζημιές ενώ και οι ενδιαιτησεις δεν είναι και στη καλύτερη κατάσταση.
8) μεγάλη υποτίμηση αξιωματικών απέναντι στους ΕΠΟΠ στην ουσία τους θεωρούν υπηρέτες τους (αυτό με τη πάροδο του χρόνου φτιάχνει κυρίως γτ δεν υπάρχει κόσμος όχι επειδή ξαφνικά το θυμήθηκαν και φοβούνται μη παραιτηθούν)
Να χαίρεσαι το 500ρι που θα παίρνεις παραπάνω τουλάχιστον εγώ πατάω ξηρά και τα μεσημέρια είμαι σπίτι μου εσύ δεν θα προλαβαίνεις καν να το φας
ναι για αυτο ολοι του ναυτικου κανουν στορυ στο ινσταγκραμ και στο fb που τρωνε και πινουν. ειναι που περνανε χαλια και δεν προλαβαινουν
Ωραία αφού είναι τόσο τέλεια μέσα πηγαίνετε . Ότι συνεχώς βγαίνουν άρθρα για παραιτήσεις στο ναυτικό και για εργασιακό μεσαίωνα είναι όλα ψέματα. Αλλά όπως είπα και πάνω δική σας επιλογή είναι.
Βρε παλικάρι μου, τι προσπαθείς να εξηγήσεις στα πιτσιρίκια; Τσάμπα σπαταλάς το χρόνο σου. Δεν ξέρουμε εμείς που τα έχουμε ζήσει και ξέρουν αυτά επειδή τον παίζουν όλη μέρα στο τικ τοκ. Άστους να πάνε μέσα να τα δουν και όταν θα ψάχνουν λιμάνι να πηδήξουν από το καράβι, εμείς θα κλαίμε από τα γέλια.

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης