Νέος θεσμός: Πυροσβέστες επί θητείας (Π.Ε.Θ)

Συζητήσεις για την Πυροσβεστική, τους Εθελοντές και Εποχικούς Πυροσβέστες, την ΕΜΑΚ, ΔΑΕΕ και τους μισθούς / μεταθέσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 2

Νέος θεσμός: Πυροσβέστες επί θητείας (Π.Ε.Θ)

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θέτει από σήμερα, Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τον τίτλο: «Πλαίσιο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας: Διατάξεις για την πολιτική προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα».
Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για τη βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω σχεδίου νόμου.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025 και ώρα 09:00.

Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τον τίτλο: «Πλαίσιο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας: Διατάξεις για την πολιτική προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα» | Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Lagkanos

Re: Νέος θεσμός: Πυροσβέστες επί θητείας (Π.Ε.Θ)

Δημοσίευση από Lagkanos »

Εγω σαν επιλαχων μαχιμος θα πρεπει να περιμενω να βγει και η εμοδε η μπορει να μας καλεσουν και νωριτερα…γενικα αν παραιτηθει ενα ατομο καλουνε το αμεσως επομενο μεσα στην εβδομαδα η περιμενουν ωστε να υπαρξουν μεγαλυτερα κενα..σαν επιλαχω εγω ειμαι 5ος 
αν γνωριζει κατι καποιος ας απαντησει
ευχαριστω
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Κοντά στα 500 σχόλια ή διαβουλευση, το άρθρο 11 έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, όμως είναι λάθος η προσέγγιση του από τους αδαής εποχικανο, που μάλλον τους έριξαν σύρμα, να λεν την καραμέλα 40 και 50 ετών σαν την τελευταία προκυρηξη εποχικων. Και να εξυμνούν τον κεφαλογιαννη. 
*να επισημάνω για πολλοστή φορά εδώ στο φόρουμ:
* Υπάρχουν οι γνωστοί μουρτζοβλαχοι, παπαδογκανος, κτλ οι οποίοι έκαναν φοβερή ζημιά στους τότε 5.500 εποχικούς το 2011. Και ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η τότε διαπλοκή, που κατάφεραν και δίεσπασαν την τότε πανίσχυρη ποσπυδ, που εξαιτίας, καποιν στελεχών που είχε, ειχε γινει ο φοβος και ο τρόμος (βλεπε Σαμαρα).Μετά τα σωματεία δορυφόροι που έγιναν, πήραν της ευλογίες της τότε κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά και της ΕΚΟ μονίμων. Αυτές της ορολογίες θα της διάβαση κάποιος και θα λέει ότι είμαι καμμένος ....(χαχα) τον μπαρδακη προσωπικά δεν τον ξέρω, ούτε ξέρω πόσο χρονών είναι, ούτε καν αν έχει κομματική καταγωγή. Ξέρω όμως ότι στο πυροσβεστικό Σωμα κάνει κουμάντο η ΕΚΟ. Εδώ και πολλά χρόνια. (Ρωτήστε τον παπαδογκανο, αυτός ξέρει....)
* να έχετε υπόψιν ότι η πρόσθεση του άρθρου 15Α  στο αρθρο 15 του παλιού νόμου των 5ετων. Θα γεννήσει νομικές συνέπειες ( θα πρέπει να είστε ψιλιασμενοι αλλα και να αναρωτηθείτε γιατι προσθετουν άρθρο σε παλιο νόμο, και δεν δημιουργουν άρθρο στον καινούργιο Νόμο......)
*Θα μου πείτε γιατί τα γράφω αυτά....τα γράφω σαν ιστορία γιατί τα ξέρω από πολύ μέσα,τόσο μέσα που δεν φαντάζεσαι (epoxikos19). 
Την εποχή που πρόεδρος των μονίμων στην Ομοσπονδία ήταν....(σχεδόν ισοβιος, πηλιουρας) υπήρχαν τα σχέδια, και οι εναλλακτικές για τους εποχικούς, τους τότε....
Πηγαίναμε τότε στον υπουργό, και μας έλεγε, να βγάλουμε της μπαταρίες από τα κινητά, γιατί έλεγε θα είναι μυστική η συνάντηση (αυτά όλα ήταν παπατζες, μετά από χρόνια το κατάλαβα) όλα είναι σχεδιασμένα, μόνο ικανά άτομα, που κάνουν απρόβλεπτες πράξεις, καταφέρνουν κατι.....(οπότε τα φώτα τώρα στον μπαρδακη μήπως κάνει το απρόβλεπτο, και βγάλει από την ραγα το τελικό σχέδιο)
*διαβάστε καλά τα σχόλια της διαβούλευσης, έχει μέσα διαμάντια, πιέστε στην σωστή κατεύθυνση. 
*Τελευταίο τιπ: αν μπλοκάρει αυτος ο νόμος και κολλήσει κάπου, διακυβεύεται το πτητικό κομμάτι της πυροσβεστικής, και ειναι πολλά τα λεφτά, από της συμβάσεις που τρέχουν, θα είναι καταστροφή για την κυβέρνηση και την Πυροσβεστική.  Κάτι ανάλογο είχε γίνει με την δημιουργία της πολιτικής προστασίας του χαρδαλια, με την δημιουργία που έπρεπε να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, και για να περάσει ο νόμος έδωσαν γη και ηδωρ στους πυροσβεστες (άσχετα αν η Εκο έβαλε το χέρι της για να πάρουμε τα λιγότερα....)Οι αξιωματικοί όμως βολεύτηκαν....
*καλή τύχη στους εποχικανο. (Είναι όνομα τιμης)

Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Μάιος 26, 2025 9:41 pm Κοντά στα 500 σχόλια ή διαβουλευση, το άρθρο 11 έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, όμως είναι λάθος η προσέγγιση του από τους αδαής εποχικανο, που μάλλον τους έριξαν σύρμα, να λεν την καραμέλα 40 και 50 ετών σαν την τελευταία προκυρηξη εποχικων. Και να εξυμνούν τον κεφαλογιαννη. 
* Υπάρχουν οι γνωστοί μουρτζοβλαχοι, παπαδογκανος, κτλ οι οποίοι έκαναν φοβερή ζημιά στους τότε 5.500 εποχικούς το 2011. Και ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η τότε διαπλοκή, που κατάφεραν και δίεσπασαν την τότε πανίσχυρη ποσπυδ, που εξαιτίας, καποιν στελεχών που είχε, ειχε γινει ο φοβος και ο τρόμος (βλεπε Σαμαρα).Μετά τα σωματεία δορυφόροι που έγιναν, πήραν της ευλογίες της τότε κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά και της ΕΚΟ μονίμων. Αυτές της ορολογίες θα της διάβαση κάποιος και θα λέει ότι είμαι καμμένος ....(χαχα) τον μπαρδακη προσωπικά δεν τον ξέρω, ούτε ξέρω πόσο χρονών είναι, ούτε καν αν έχει κομματική καταγωγή. Ξέρω όμως ότι στο πυροσβεστικό Σωμα κάνει κουμάντο η ΕΚΟ. Εδώ και πολλά χρόνια. (Ρωτήστε τον παπαδογκανο, αυτός ξέρει....)
* να έχετε υπόψιν ότι η πρόσθεση του άρθρου 15Α  στο αρθρο 15 του παλιού νόμου των 5ετων. Θα γεννήσει νομικές συνέπειες ( θα πρέπει να είστε ψιλιασμενοι αλλα και να αναρωτηθείτε γιατι προσθετουν άρθρο σε παλιο νόμο, και δεν δημιουργουν άρθρο στον καινούργιο Νόμο......)
*Θα μου πείτε γιατί τα γράφω αυτά....τα γράφω σαν ιστορία γιατί τα ξέρω από πολύ μέσα,τόσο μέσα που δεν φαντάζεσαι (epoxikos19). 
Την εποχή που πρόεδρος των μονίμων στην Ομοσπονδία ήταν....(σχεδόν ισοβιος, πηλιουρας) υπήρχαν τα σχέδια, και οι εναλλακτικές για τους εποχικούς, τους τότε....
Πηγαίναμε τότε στον υπουργό, και μας έλεγε, να βγάλουμε της μπαταρίες από τα κινητά, γιατί έλεγε θα είναι μυστική η συνάντηση (αυτά όλα ήταν παπατζες, μετά από χρόνια το κατάλαβα) όλα είναι σχεδιασμένα, μόνο ικανά άτομα, που κάνουν απρόβλεπτες πράξεις, καταφέρνουν κατι.....(οπότε τα φώτα τώρα στον μπαρδακη μήπως κάνει το απρόβλεπτο, και βγάλει από την ραγα το τελικό σχέδιο)
*διαβάστε καλά τα σχόλια της διαβούλευσης, έχει μέσα διαμάντια, πιέστε στην σωστή κατεύθυνση. 
*Τελευταίο τιπ: αν μπλοκάρει αυτος ο νόμος και κολλήσει κάπου, διακυβεύεται το πτητικό κομμάτι της πυροσβεστικής, και ειναι πολλά τα λεφτά, από της συμβάσεις που τρέχουν, θα είναι καταστροφή για την κυβέρνηση και την Πυροσβεστική.  Κάτι ανάλογο είχε γίνει με την δημιουργία της πολιτικής προστασίας του χαρδαλια, με την δημιουργία που έπρεπε να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, και για να περάσει ο νόμος έδωσαν γη και ηδωρ στους πυροσβεστες (άσχετα αν η Εκο έβαλε το χέρι της για να πάρουμε τα λιγότερα....)Οι αξιωματικοί όμως βολεύτηκαν....

ΜΕΡΟΣ 2

Πάμε στο νομικό κομμάτι, που εδώ θα φανεί αν ήξερε εξαρχής η πασσυπ τη πάει να γίνει, ή τα κανονισαν άλλοι, με το λιγότερο δυνατό όφελος για την πασσυπ, γιατί βασίστηκαν στην απειρία των στελεχών της πασσυπ (που είναι το πιο πιθανό)

Η αντικατάσταση άρθρου νόμου γίνεται συνήθως για να τροποποιηθεί, να αναθεωρηθεί ή να ξεκαθαριστεί μια ρύθμιση, είτε λόγω των αλλαζόντων κοινωνικών συνθηκών, είτε λόγω δικαστικών αποφάσεων ή για να επιλυθούν τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται στην εφαρμογή του. Όσοι υπόκεινται σε αυτήν τη ρύθμιση πριν την αλλαγή, συνήθως υπόκεινται και σε αυτήν μετά την αλλαγή, εκτός αν υπάρχει διατύπωση της συνέχειας για την προηγούμενη ρύθμιση ή αν η νέα ρύθμιση καθορίζει διαφορετικά. 

Εδώ στην προκειμένη το άρθρο 11 ΠΕΘ δεν αναφέρει τίποτα.
Διαφορετικές συνέπειες: Αν η νέα ρύθμιση καθορίζει διαφορετικά, οι υπόκεινται σε αυτήν θα υπόκεινται σε αυτήν, με τα αποτελέσματα της. 
Οπότε η θα αφήσουν το άρθρο έτσι η θα εκδοθεί μια πράξη (τροπολογία που θα ορίζει, για τους υπόκεινται παλιούς 5ετης τη θα ακολουθήσουν) Αν το γνωρίζει αυτό η πασσυπ οκευ. Αν όχι χαντακωνει τους 2500 εποχικούς διότι ουσιαστικά οι παλιοί μουρτζοβλαχοι χρησιμοποιούν τον όγκο της πασσυπ, μόνο για δικά τους θεματα(που δεν μπόρεσαν να λύσουν το 2011)και οι σημερινή εποχικοί ,δεν θα πάρουν αυτήν την κατηγορία, να την έχουν αποκλειστικά. 
Όμως πάλι η πασσυπ, αν τα στελέχη της είναι καθαρά, μπορούν, λόγω του μεγάλου ενδιαφέρον στην διαβουλευση για το άρθρο 11,να καταφέρουν στην χειρότερη, αν δεν πάρουν ότι τους αναλογεί, να το αποσύρουν τουλάχιστον (με οψιον συζήτησης σε προσεχή Νόμο )(έτσι τσούζει....τους μουρτζοβλαχους.)

Επισκέπτης

ΜΕΡΟΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ 

δεν μιλάω τυχαία για αντικατάσταση άρθρου, γιατί μπορείτε να πει ότι είναι προσθήκη. 

Αντικατάσταση: Σε κάποιες περιπτώσεις, η προσθήκη άρθρου μπορεί να αντικαταστήσει ολόκληρο το αρχικό άρθρο. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το αρχικό άρθρο κρίνεται άχρηστο ή ανεπαρκές.Ακύρωση: Η προσθήκη άρθρου μπορεί να ακυρώσει το αρχικό άρθρο εντελώς. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ένα νέο άρθρο θεσπίζει μια αντίθετη ή αντικρουόμενη διάταξη.Επίδραση στην ερμηνεία: Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη άρθρου μπορεί να επηρεάσει την ερμηνεία και την εφαρμογή τόσο του αρχικού άρθρου όσο και του νέου. Η προσθήκη μπορεί να διευρύνει ή να περιορίσει την ερμηνεία του αρχικού άρθρου, ή να δημιουργήσει νέα ζητήματα ερμηνείας.
Visitor

Δημοσίευση από Visitor »

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Μάιος 26, 2025 9:41 pm Κοντά στα 500 σχόλια ή διαβουλευση, το άρθρο 11 έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, όμως είναι λάθος η προσέγγιση του από τους αδαής εποχικανο, που μάλλον τους έριξαν σύρμα, να λεν την καραμέλα 40 και 50 ετών σαν την τελευταία προκυρηξη εποχικων. Και να εξυμνούν τον κεφαλογιαννη. 

Πωωωωω αυτόν τον βλακα γίνεται να τον μπλοκάρει κάποιος μας έχει ζαλισει
epochikos2020

Δημοσίευση από epochikos2020 »

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Μάιος 26, 2025 11:37 pm

ΜΕΡΟΣ 2

Πάμε στο νομικό κομμάτι, που εδώ θα φανεί αν ήξερε εξαρχής η πασσυπ τη πάει να γίνει, ή τα κανονισαν άλλοι, με το λιγότερο δυνατό όφελος για την πασσυπ, γιατί βασίστηκαν στην απειρία των στελεχών της πασσυπ (που είναι το πιο πιθανό)

Η αντικατάσταση άρθρου νόμου γίνεται συνήθως για να τροποποιηθεί, να αναθεωρηθεί ή να ξεκαθαριστεί μια ρύθμιση, είτε λόγω των αλλαζόντων κοινωνικών συνθηκών, είτε λόγω δικαστικών αποφάσεων ή για να επιλυθούν τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται στην εφαρμογή του. Όσοι υπόκεινται σε αυτήν τη ρύθμιση πριν την αλλαγή, συνήθως υπόκεινται και σε αυτήν μετά την αλλαγή, εκτός αν υπάρχει διατύπωση της συνέχειας για την προηγούμενη ρύθμιση ή αν η νέα ρύθμιση καθορίζει διαφορετικά. 

Εδώ στην προκειμένη το άρθρο 11 ΠΕΘ δεν αναφέρει τίποτα.
Διαφορετικές συνέπειες: Αν η νέα ρύθμιση καθορίζει διαφορετικά, οι υπόκεινται σε αυτήν θα υπόκεινται σε αυτήν, με τα αποτελέσματα της. 
Οπότε η θα αφήσουν το άρθρο έτσι η θα εκδοθεί μια πράξη (τροπολογία που θα ορίζει, για τους υπόκεινται παλιούς 5ετης τη θα ακολουθήσουν) Αν το γνωρίζει αυτό η πασσυπ οκευ. Αν όχι χαντακωνει τους 2500 εποχικούς διότι ουσιαστικά οι παλιοί μουρτζοβλαχοι χρησιμοποιούν τον όγκο της πασσυπ, μόνο για δικά τους θεματα(που δεν μπόρεσαν να λύσουν το 2011)και οι σημερινή εποχικοί ,δεν θα πάρουν αυτήν την κατηγορία, να την έχουν αποκλειστικά. 
Όμως πάλι η πασσυπ, αν τα στελέχη της είναι καθαρά, μπορούν, λόγω του μεγάλου ενδιαφέρον στην διαβουλευση για το άρθρο 11,να καταφέρουν στην χειρότερη, αν δεν πάρουν ότι τους αναλογεί, να το αποσύρουν τουλάχιστον (με οψιον συζήτησης σε προσεχή Νόμο )(έτσι τσούζει....τους μουρτζοβλαχους.)

Αρχικά μπράβο για το κουράγιο σου να γράψεις τόσα πράγματα. Σε ολα αυτα ομως που γράφεις την απάντηση την έδωσε το ίδιο το ΠΑΣΣΥΠ σε ανακοίνωση του στη σελίδα του στο Facebook. Το Υπουργείο εκανε δεκτή τη πρόταση νόμου που είχε επιμεληθεί και καταθέσει το ίδιο το ΠΑΣΣΥΠ μεσω της νομικής ομάδας του. Συνεπώς προφανώς έχουν γνώση του τι κάνουν και εχουν και την απαραίτητη νομικη υποστήριξη για κατι τέτοιο.
Επισκέπτης

(Πωωωωω αυτόν τον βλακα γίνεται να τον μπλοκάρει κάποιος μας έχει ζαλισει) Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι γράφει ο συνάδελφος επειδή εισαι χαμηλού αι κιου - ΡΑΔΙΚΙΟΥ ( κάτω από 14 με άριστα το 16 που είχαν κάτι κορίτσια) Τουλάχιστον πήγαινε σε κάποιον να στα εξηγήσει. Με τις απαντήσεις που δίνεται ορισμένοι όχι για την πυροσβεστική αλλά ούτε για την σκουπιδιάρα του δήμου δεν κάνετε να φωνάζετε ΠΑΜΕΕΕΕ.
Επισκέπτης

Κάποιοι από εδώ μέσα δεν φτάνει που είναι μικροί στην ηλικία και άπειροι από συνδικαλιστικά θέματα   είναι και μικροί στα μυαλά. Μπήκατε εδώ και πέντε αντιπυρικές με σύνολο 2,5  έως 3 χρόνια οι πιο παλιοί  με προϋπηρεσία σαν εποχικοί και νομίζετε οτι θα κάνετε και κουμάντο στους νόμους που ψηφίζονται. Πριν τις δυο σειρές της ΕΜΟΔΕ που είναι επί θητείας υπάρχουν άλλες 6 σειρές ΠΠΥ  μια με 13,5  μια με 12,5  μια με10 μια με 7 μια με 5 και μια τελευταία με 4,5 χρόνια  χώρια τα εποχικά ! Οι πενταετείς στην ουσία καταργούνται και πιθανόν να αλλάξουν και ονομασία για να μπουν σε άλλο καθεστώς εργασίας για να μπορέσουν να τους συνταξιοδοτήσουν . Πίσω από την ΠΑΣΣΥΠ είναι άλλοι και φυσικά θα υπάρξει και όφελος για τους νέους εποχικούς αλλιώς δεν θα υπήρχε συνεργασία αλλά αντίθετα μεγάλη κόντρα όπως υπήρξε στο παρελθόν μεταξύ μονίμων και ΠΠΥ που τους πειραν οι ΠΠΥ  4000 οργανικές που τις προόριζαν για το σινάφι τους. Τώρα αν κάποιοι ΠΠΥ βολεύονται με το υπάρχον καθεστώς κυρίως είναι αυτοί που χαντάκωσαν τους ΠΠΥ οι Υ.Ε.
Επισκέπτης

ξεκινηστε προπονηση γιατι αν βαλουν μεγαλα ορια ηλικιας βλεπω να μπαινουν πολιτες παλι και παιδια με 1-2 αντιπυρικες. οσο και να πανε την ηλικια, αν δεν κανετε ελξεις και χιλιομετρο δεν εχετε μελλον. τελος τα χατιρια, θα μπουν οσοι ειναι ικανοι. 
purosvestis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από purosvestis »

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Μάιος 27, 2025 12:41 pm ξεκινηστε προπονηση γιατι αν βαλουν μεγαλα ορια ηλικιας βλεπω να μπαινουν πολιτες παλι και παιδια με 1-2 αντιπυρικες. οσο και να πανε την ηλικια, αν δεν κανετε ελξεις και χιλιομετρο δεν εχετε μελλον. τελος τα χατιρια, θα μπουν οσοι ειναι ικανοι. 

Κούρασες τόσο καιρό …κάνε καμιά άλλη δουλειά
Epochikos

Δημοσίευση από Epochikos »

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Μάιος 27, 2025 12:41 pm ξεκινηστε προπονηση γιατι αν βαλουν μεγαλα ορια ηλικιας βλεπω να μπαινουν πολιτες παλι και παιδια με 1-2 αντιπυρικες. οσο και να πανε την ηλικια, αν δεν κανετε ελξεις και χιλιομετρο δεν εχετε μελλον. τελος τα χατιρια, θα μπουν οσοι ειναι ικανοι. 

Περιμενε εσυ να αφήσει το σωματείο ελξεις και χιλιαρι. Χαχαχαχα πισω απο το σωματείο λεει ο αλλος ειναι άλλοι, κουμάντο στο σωματείο κάνει μόνο το ΔΣ όσο και αν σας πονάει κάποιους παλιούς που βλέπετε εποχικους να σας έχουν γράψει στα παπαρια τους και να πετυχαίνουν πράγματα μόνοι τους! Φιλάκια και ξυδακι, θα σας χρειαστεί αυτο ειναι μόνο η αρχη!
Epochikos

Δημοσίευση από Epochikos »

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Μάιος 27, 2025 9:06 am Κάποιοι από εδώ μέσα δεν φτάνει που είναι μικροί στην ηλικία και άπειροι από συνδικαλιστικά θέματα   είναι και μικροί στα μυαλά. Μπήκατε εδώ και πέντε αντιπυρικές με σύνολο 2,5  έως 3 χρόνια οι πιο παλιοί  με προϋπηρεσία σαν εποχικοί και νομίζετε οτι θα κάνετε και κουμάντο στους νόμους που ψηφίζονται. Πριν τις δυο σειρές της ΕΜΟΔΕ που είναι επί θητείας υπάρχουν άλλες 6 σειρές ΠΠΥ  μια με 13,5  μια με 12,5  μια με10 μια με 7 μια με 5 και μια τελευταία με 4,5 χρόνια  χώρια τα εποχικά ! Οι πενταετείς στην ουσία καταργούνται και πιθανόν να αλλάξουν και ονομασία για να μπουν σε άλλο καθεστώς εργασίας για να μπορέσουν να τους συνταξιοδοτήσουν . Πίσω από την ΠΑΣΣΥΠ είναι άλλοι και φυσικά θα υπάρξει και όφελος για τους νέους εποχικούς αλλιώς δεν θα υπήρχε συνεργασία αλλά αντίθετα μεγάλη κόντρα όπως υπήρξε στο παρελθόν μεταξύ μονίμων και ΠΠΥ που τους πειραν οι ΠΠΥ  4000 οργανικές που τις προόριζαν για το σινάφι τους. Τώρα αν κάποιοι ΠΠΥ βολεύονται με το υπάρχον καθεστώς κυρίως είναι αυτοί που χαντάκωσαν τους ΠΠΥ οι Υ.Ε.

Αυτο ακριβώς δεν εχεις καταλάβει! Ότι είναι τόσο έξυπνοι στο σωματείο που σας έχουν κάνει πέρα, έχουν καλές σχέσεις με όλους και περνάνε αυτα που θέλουν χωρίς να πάρει χαμπάρι κανενας. Και εσείς νομίζετε  οτι πρέπει να υπάρχει κόντρα. Έχετε μείνει στο 2011 εσείς. Γι αυτο σας γλεντάνε ο Ψαρόπουλος ο Μπαρδακης και ο Τζελεπης.
Επισκέπτης

Epochikos έγραψε: Τρί Μάιος 27, 2025 3:02 pm
Επισκέπτης έγραψε: Τρί Μάιος 27, 2025 9:06 am Κάποιοι από εδώ μέσα δεν φτάνει που είναι μικροί στην ηλικία και άπειροι από συνδικαλιστικά θέματα   είναι και μικροί στα μυαλά. Μπήκατε εδώ και πέντε αντιπυρικές με σύνολο 2,5  έως 3 χρόνια οι πιο παλιοί  με προϋπηρεσία σαν εποχικοί και νομίζετε οτι θα κάνετε και κουμάντο στους νόμους που ψηφίζονται. Πριν τις δυο σειρές της ΕΜΟΔΕ που είναι επί θητείας υπάρχουν άλλες 6 σειρές ΠΠΥ  μια με 13,5  μια με 12,5  μια με10 μια με 7 μια με 5 και μια τελευταία με 4,5 χρόνια  χώρια τα εποχικά ! Οι πενταετείς στην ουσία καταργούνται και πιθανόν να αλλάξουν και ονομασία για να μπουν σε άλλο καθεστώς εργασίας για να μπορέσουν να τους συνταξιοδοτήσουν . Πίσω από την ΠΑΣΣΥΠ είναι άλλοι και φυσικά θα υπάρξει και όφελος για τους νέους εποχικούς αλλιώς δεν θα υπήρχε συνεργασία αλλά αντίθετα μεγάλη κόντρα όπως υπήρξε στο παρελθόν μεταξύ μονίμων και ΠΠΥ που τους πειραν οι ΠΠΥ  4000 οργανικές που τις προόριζαν για το σινάφι τους. Τώρα αν κάποιοι ΠΠΥ βολεύονται με το υπάρχον καθεστώς κυρίως είναι αυτοί που χαντάκωσαν τους ΠΠΥ οι Υ.Ε.

Αυτο ακριβώς δεν εχεις καταλάβει! Ότι είναι τόσο έξυπνοι στο σωματείο που σας έχουν κάνει πέρα, έχουν καλές σχέσεις με όλους και περνάνε αυτα που θέλουν χωρίς να πάρει χαμπάρι κανενας. Και εσείς νομίζετε  οτι πρέπει να υπάρχει κόντρα. Έχετε μείνει στο 2011 εσείς. Γι αυτο σας γλεντάνε ο Ψαρόπουλος ο Μπαρδακης και ο Τζελεπης.

Είναι τόσο έξυπνοι που έχουν καταφέρει από την ίδρυση τους να έχουν 600 απολυμένους, από τους 2.500 δλδ ποσοστό 20% και το βασικότερο δεν έχουν καταλάβει, τη εστι εποχικός  γιατί μάλλον είναι τόσο άπειρα  αυτά τα παιδιά. 

Epoxikos19

Δημοσίευση από Epoxikos19 »

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Μάιος 27, 2025 3:57 pm
Epochikos έγραψε: Τρί Μάιος 27, 2025 3:02 pm

Είναι τόσο έξυπνοι που έχουν καταφέρει από την ίδρυση τους να έχουν 600 απολυμένους, από τους 2.500 δλδ ποσοστό 20% και το βασικότερο δεν έχουν καταλάβει, τη εστι εποχικός  γιατί μάλλον είναι τόσο άπειρα  αυτά τα παιδιά. 

Έχουν καταφέρει απο την ίδρυση τους: 

1. Επαγγελματική αποκατάσταση 1.184 Εποχικών Πυροσβεστών στις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας την υπερμοριοδότηση τους.2. Αύξηση του ορίου ηλικίας κατά τέσσερα (4) έτη για το δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, από 31 σε 35, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων Εποχικών Πυροσβεστών. 3. Αύξηση των μηνών εργασίας από 6 σε 8! Μια κατάκτηση η οποία τελευταία φορά είχε συμβεί συμβεί 2007, 18 χρόνια πριν και την οποία διεκδίκησε και κατόρθωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών με ισχύ εως και το 2029!  4. Επαναπρόσληψη των Εποχικών Πυροσβεστών σε περίπτωση τραυματισμού εν ώρα υπηρεσίας, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν ίσχυε.
 5. Με το ΠΔ38/2020, δύναται οι Εποχικοί Πυροσβέστες να συνδράμουν μαζί με το μόνιμο προσωπικό και να έχουν όμοια και κοινά καθήκοντα.
 6. Προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) στο σύνολο του προσωπικού, όμοια με αυτά του μόνιμου προσωπικού, για πρώτη φορά στην ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος.
 7. Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, όντας η μεγαλύτερη συνδικαλιστική δύναμη Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το 2010.
 8. Συμμετοχή στο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος κάτι που επίσης είχε να συμβεί από το 2010. Το Σωματείο διαπραγματεύτηκε και πέτυχε μεγάλο αριθμό μεταθέσεων σε συναδέλφους που επιθυμούσαν να μετακινηθούν στον τόπο της επιλογής τους.
 9. Διπλασιασμός του ποσοστού από 3% στο 6% αποκλειστικά για μεταθέσεις χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό οι μετακινήσεις και οι αμοιβαίες μεταθέσεις.
 10. Άδεια 4 ημερών σε εργαζόμενους Εποχικούς Πυροσβέστες οι οποίοι προβαίνουν σε αιμοπεταλιοαφαίρεση. Εδώ διορθώθηκε μια αδικία που υπήρχε εις βάρος των Εποχικών Πυροσβεστών, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΠΣ λάμβαναν κανονικά αυτή την άδεια σε αντίθεση με το Εποχικό προσωπικό. 11. Ένταξη του επαγγέλματος μας στα Επικίνδυνα & Ανθυγιεινά επαγγέλματα, μετά από μία σειρά συντονισμένων και στενευμένων κινήσεων του Σωματείου, που ξεκίνησε από τον Μάϊο 2020 (με την κατάθεση ενός πλήρη φάκελου με ιατρικές γνωματεύσεις, έρευνες και μελέτες στην Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών) και υλοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, με αποτέλεσμα την μηνιαία αύξηση του μισθού μας κατά 200€ (μεικτά).
 12. Τριπλασιασμός των υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών, καθώς και αύξηση των εκτός έδρας αποζημιώσεων εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον μισθολογική αύξηση.
 13. Ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια της χώρας, για αδικίες που έπληξαν τον θεσμό του Εποχικού Πυροσβέστη.14. Μελέτη για τροποποίηση του Νόμου 3938/11 από τη νομική ομάδα και τους συνεργαζόμενους εργατολόγους του Σωματείου, με σκοπό τη δημιουργία πρότασης νόμου για την άμεση απορρόφηση μας.
 15. Μελέτη από τη νομική ομάδα του και τους συνεργαζόμενους εργατολόγους του Σωματείου για το συνταξιοδοτικό, όπου καταρρίπτει τον ισχυρισμό πως υπάρχει κόλλημα στη πρόσληψη προσωπικού λόγο ηλικίας.16. Μελέτη για το ηλιακό που αποδεικνύει ότι είναι παράνομο βάσει Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας να αποκλείονται υποψήφιοι λόγω ορίου ηλικίας.
 17. Μελέτη από επιστημονικό προσωπικό που αποδεικνύουν πως οι ανάγκες έχουν πάψει να είναι Εποχικές, διεκδικώντας αύξηση των μηνών εργασίας από 6 σε 8 μήνες.
 18. Εξασφάλιση 6 μηνών ταμείου ανεργίας, υπογράφοντας πριν την αργία της εργατικής Πρωτομαγιάς την πρόσληψη μας κάτι που όμως πλέον δεν χρειάζεται καθώς η κατάκτηση της 8μηνης εργασίας εξασφαλίζει χρήματα για όλο το έτος! 19. Διαρκής παρουσία στη Βουλή και τροπολογίες από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερ των Εποχικών Πυροσβεστών.  20. Το μοναδικό Σωματείο το οποίο είναι σε άμεση επικοινωνία με τον Υπουργό, όντας το μεγαλύτερο σε μέλη, δίνοντας λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει στη καθημερινότητα του Εποχικού Πυροσβέστη.

21. Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετρο, λεωφορεία κλπ απο φέτος.
 22. Δημιουργία νέας κατηγορίας στο Πυροσβεστικό Σώμα ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ. Όλα αυτά ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! Αντε γειά παπάρα!! Αυτοί που έμειναν εκτος είχαν μια αντιπυρική με 0 μόρια και οι υπόλοιποι είχαν δημοτικό ή γυμνάσιο.   και ποσα άλλα που λύνουν καθημερινά που δεν τα γνωριζει κανενας. Φιλάκια *****! Αυτά έχουν ανέβει επίσημα στο σωματείο του ΠΑΣΣΥΠ μπες ενημερωσου καμενε.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες