Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Melkor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Melkor »

Αααααα οκ. Κεεδ παρουσιαζομαι. Δλδ τις δοκιμασιες τις περναμε μετα την ορκομοσια ε; Ευχαριστω
DimitrisGR
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DimitrisGR »

Οταν λες δοκιμασίες τι έννοεις; Η δοκιμασία ειναι τα ΠΕΝ.

Εκει ειναι που θα παρεις το μπρεπε.

Οσο καιρο θα εισαι μεσα στο κέντρο θα πάρεις τις γνώσεις και τη πειθαρχεία που θα χρειαστεις για την μετέπειτα πορεία σου στις Ειδικες Δυνάμεις.

ΤΗν περίοδο του Κέντρου θα την λάβεις κατα νου ώς το ξεσκαρτάρισμα.

Απο κει και περα θα φανουν τα περισσότερα κατα τα πέν (μετα την ορκομωσία).

Κάποιος πιο πρόσφατος αν έχει να προσθέσει κάτι γιατι ειμαι και 5 χρόνια πρίν εγω.

Αλλα νομίζω οτι αυτα τα βασικά δεν αλλάζουν!

Melkor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Melkor »

Ενοοω τα αθληματα.
παραθετω οπως το διαβασα στο site

Οι υποψήφιοι για τις Ειδικές Δυνάμεις παρουσιάζονται στο Κ. Ε. Ε. Δ. , στο οποίο παραμένουν για ενάμιση ως δύο μήνες. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα δηλώνουν ποιοί επιθυμούν να παραμείνουν στις Ειδικές Δυνάμεις και ποιοί να αποχωρήσουν.Μετά τη συμπλήρωση της βασικής εκπαίδευσης περνούν από ορισμένες τυπικές δοκιμασίες και τους απονέμεται ο χαρακτηριστικός κατά περίπτωση μπερές (πράσινος ή μπλέ) . Στις μονάδες που μετατίθενται, οι νέες κληρουχίες εντάσσονται στο αντίστοιχο Τμήμα Π. Ε. Ν. .

αρα τα αθληματα τα δινεις μετα απο δυο μηνες μαλλον ωστε να πας στο π. Ε. Ν. Αραγε γινεται γυμναστικη αυτους τους δυο μηνες;

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παιδια Θα ηθελα καποιες πληροφοριες στις 27 τ μηνα περναω περιοδευων K θα ηθελα να μπω στα λοκ αλλα υπαρχει ενα προβλημα εχω υψος 1.90 κ ειμαι 110 κιλα. Πιστευω υπαρχει περιπτωση να κοπω. Τι θα πρεπει να αλλαξω για να καταφερω τελικα να μπω... Κ κατι αλλο λογο σχολειου θα παρω τουλαχιστον ακομα 1 χρονο αναβολη δλδ μπροστα μου εχω 2 χρονια πιστευτε με καθημερινη ασκησει να καταφερω να μπω τελικα;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

Να πας γυμναστήριο. Χαλαρά πράγματα 2-3 μέρες κάθε βδομάδα. Και κομπλέ θα είσαι
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

jtachtsis έγραψε:Παιδια γεια σας... Ειμαι ο Γιαννης από τον Λαγκαδά... Ειμαι στον Συνδεσμο Καταδρομεων και Ιερολοχιτων Μακεδονιας (ΣΚΙΜ) και θελω να σας πω καποια πραγματα... Κάποιοι μπορει να διαφωνισουν μαζι μου ή να πουν οτι δεν εχω Δίκαιο. Ειμαι 16 Χρονών Και Φοιτώ στην 1η Λυκείου. Θελω να περασω ΣΣΕ αν καταφερω να πετυχω τον βαθμο! Ασχολουμαι με τον Στρατο απο τα 2 χρονων... Πρωτα ειπα μπαμπας και μετα ΚΕΑΠ... Αυτη τη στιγμη μπορω να κανω περιπου 50 καμψεις καλες 30 ελξεις σε μονοζηγο και 60 καλους κοιλιακους... Απο τρεξιμο τα πας επισης καλα... Τα σαββατοκυριακο πηγαινω με τους φιλους μου στο βουνο για πορεια, επιβειωση και βολη... Με τον ΣΚΙΜ κανουμε επισης πολλες ασκησεις... Για οσουν εχουν facebook με λενε Γιάννη Ταχτσή. Θελω να πω οτι αυτα που λενε για τις Ε. Δ. Δεν ισχυουν... Πρωτα απ ολα παιδια Τιμάτε την Ελληνική Σημαία... Το Έθνος και το Συνταγμα... Δεν θα ανεχτώ απο κανεναν κουμουνιστη, αλβανο, ή οτι αλλο σκατό ειναι να καιει την ελληνικη σημαι η κατι αλλο... Ελεος... Δεν εχω πολυ ελευθερο χρονο να γραψω και αλλα. Γεια σας...

να σε ρωτήσω; Βολή με τί όπλα κάνετε;

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Εικόνα Καλος. Μαλον θα κανουνε με σφαιντονες η αεροβολαΕικόνα
Peter_Pan
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Peter_Pan »

Παιδιά έμαθα για το τάγμα Διαβιβαστών-Καταδρομών που είναι στο ΚΕΒΟΠ (πρώην μάλλον ΚΕΒΟΠ στο Χαιδάρι) Αυτοί παίρνουν πράσινο μπερέ;
johnis25
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από johnis25 »

Γεια σας παιδες. Ειμαι 17 χρονων και τωρα τελευταια μου αρεσει η ιδεα των λοκ. Θελω να υπηρετησω στα λοκ αλλα εμαι χω αποριες.
1) ειμαι νω απο βαρυς πανω απο 100 κιλα υπαρχει προβλημα σε αυτο;
2) πως μπορω να παω για μονομος;
εχω υψος 1,83. Μπορει να ειμαι υπερβαρος αλλα ειμαι ψιλογυμνασμενος.
επισης ποιο ειναι το προγραμμα οσο αναφορα στις ασκησεις των λοκατζιδων;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Rafale »

Ολες οι αποψεις υπαρχουν σε ποστ. Αναζητησε στα αντιστοιχα στο θεμα ειδικων δυναμεων
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Καθε ελληνας που συμπληρωνει τα 18 ειναι υποχρεωμενος να περασει περιοδευων. Εκει συμπληρωνει το δελτιο απογραφης εφεδρου οπου και δηλωνει προτιμηση για το σωμα που θελει να υπηρετησει (εκτος απο τα τρια σωματα σξ, πν. Πα) μπορει να επιλεξει και ειδικες δυναμεις. Ακομα και αν δεν ερθει χαρτι καταταξης στο στρατευσιμο για το κεντρο ειδικων δυναμεων (μ. Πευκο) οταν αυτοςπαρουσιαστει σε αλλο κεντρο του στρατου ξηρας θα ερωτηθει για το αν θελει να υπηρετησει ειδικες δυναμεις.
οι πεζοναυτες παλια φορουσαν μπλε μπερε αργοτερα εγινε πρασινος. Η εκπση ειναι κοινες με τις υπολοιπες δυναμεις καταδρομων. Ταγματα πεεζοναυτων (521 τπν,505 κεν,575 τπν β ολος χαλκιδα.
μοναδες υποβρυχιων καταστροφων πν (γνωστοι βατραχανθρωποι) ανηκουν στο πολεμικο ναυτικο.
ταγμα εκκαθαρισεων ναρκοπεδιων ξηρας (τενξ).ανηκουν στο μχ. Το ταγμα δεχεται μονο εθελοντες. Εμβλημα η νεκροκεφαλη. Το ταγμα εχει πολλες απωλειες σε ναθρωπινες ζωες. Λογω επικινδυνοτητας οι στρτες υπηρετουν μειωμενη θητεια πληρωνονται μισθο εχουν ωραριο μισθωτου (7.00-14.14) και δεν κανουν υπηρεσιες. Το καλοκαιρι το ταγμα μοιραζεται σε κλιμακια σε ολη την ελλαδα.
αθλητικες εκδηλωσεις οι ειδικες δυναμεις εκτος απο τις καθημερινες δραστηριοτητες συμμετεχουν και σε αθλητικες εκδηλωσεις οπως στρατιωτικους αθλητικους αγωνες, σκοπευτικοι αγωνες αγωνες στιβου αγωνες αλεξιπτωτιστων αγωνες χιονοδρομιας.
οι ειδικες δυναμεις δεν αποτελουν ξεχωριστο οπλο αποτελουν ομως ξεχωριστο διοικητικο σχηματισμο. Οι καταδρομες στελεχωνονται απο αξκους και υπξκους πεζικου οι οποιοι εχουν επιτυχως περασει της σχολες αλεξιπτωτιστων, καταδρομων η ανορθοδοξου πολεμου. Στην ελλαδα υπαρχει και τμημα χιονοδρομων-ορεινου αγωνα.
ο σκοπος της εκπσης ειναι η δημιουργια μαχητων οι οποιοι να μπορουν να νικησουν στη μαχη. Ιδιαιτερο βαρος δινεται
- ατομικη και ομαδικη τακτικης εκπσης μερα και νυκτα.
- βολες ολων των οπλων και ολων των τυπων πυρομαχικων μερα-νυκτα
- αριστη φυσικη κατασταση
- μετρα ασφααλειας κατα την εκπση
εκπση ολων των καταδρομενω (αξκων-οπλιτων) επιβαλλουν την υποχρεωτικη εκπση του προσωπικου
- διαβιωση και αγωνα κατω απο δυσμενεις συνθηκες εδαφους καιρου (αναρριχησεις, ορεινος αγωνας αγωνας σε χιονοσκεπαστες περιοχες, διαβαση υδατινων κωλυματων, εξαντλητικες πορειες επι ανωμαλου εδαφους.
- εξοικιωση με το υγρο στοιχειο (θαλασσα ποταμια λιμνες) τους τροπους κινησεως και μεταφορας δια μεσου πλωτων μεσων
- πασης φυσεως καταστροφες δολιοφθορες ναρκοπολεμο
- στη πραγματοποιηση μεγαλου αριθμου ασκησεων εκτελουμενων με ρεαλιστικο τροπο προκειμενου να αυξησουν τη μαχητικη αξια και το "πνευμα μοναδος" καθως βεβαια και στο πρασινο μπερε δινουν εμφαση στα παρακατω αντικειμενα
- εκτελεση ασκησεων με πραγματικα πυρα σε συνεργασια με τθ την υποστηριξη του πβ και αεροποριας.
- εκτελεση διεισδυσεων απο ξηρα Θαλασσα και αερα Δια μεσου υδατινων κωλυματων για προσβολη εχθρικου στοχου και επιστροφη στις φιλιες γραμμες
για να ειναι σε θεση οι ανδρες των εδ ς αυτες τις αποστολες εφαρμοζεται ενα πολυπλοκο προγραμμα εκπσης. Το προγραμμα αυτο ειναι ενιαιο και ισχυει για ολες τις μοναδες με ορισμενες διαφοροποιησεις. Η εκπση των αλεξιπτωτιστων διαφερει στην εκπση για αεραποβατικες επιχειρησεις πραγμα που απορροφα σημαντικο χρονο για τηνν αποκτηση της ειδικοτητας ενω οι πεζοναυτες ειδικευονται στις αμφιβιες επιχειρησεις σε συνεργασια με το πν.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Δυναμεις καταδρομων
οι μοιρες καταδρομων αποτελουνται απο 3 λοχους κρουσεως,1 λοχο υποστηριξεως (λυπ) και 1 λοχο διοικησεως. Καθε λοχος κρουσεως Απαρτιζεται απο 4 διμοιριες εκ των οποιων η μια ειναι διμοιρια υποστηριξεως (δυπ) Και η Καθε διμοιρια αποτελειτε απο 3 ομαδες ενω η δυπ χωριζεται σε ομαδα πολυβολων με 2 στοιχεια, ομαδα ολμων Με 2 στοιχεια και ομαδα αντιαρματικων με 3 στοιχεια.
ο λυπ αποτελειται Απο τη διμοιρια Πολυβολων με 6 στοιχεια, διμοιρια ολμων με 8 στοιχεια και διμοιρια αντιαρματων με 6 στοιχεια MILAN.
το μεγαλυτερο μερος της εκπσης διεξαγεται στα βουνα της ελλαδας.
Aguero
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Aguero »

Παιδιά σας χαιρετώ έχω κάποιες Απορίες σχετικά με ΕΔ1) Αν περάσω μόνιμος υπαξιωματικός ΤΕΙ μπορώ να περάσω ΜΥ στα Ο. Υ. Κ;

2) πόσες σχολές είναι και που βρίσκονται;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Μπορεις να πας στο επιμερους "πως μπορω να μπω στα ουκ"
MITSOS

Δημοσίευση από MITSOS »