Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Rafale »

; έγραψε: Δηλαδη να υπαρχει ενα ατομο, που να μπορω να του κανω καποιες ερωτησης γιατις Ε. Δ, πρωτο ομως δηλωσω το χαρτι υπαρχει η οχι;

προτεινω το εξης να ενημερωθεις πρωτα εδω /thiteia/eidikesdynameis_1.asp Και μετα στα επιμερους θεματα των ειδικων δυναμεων και αν δεν σου λυθουν οι αποριες επανερχεσαι με τις ερωτησεις σουΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Alex20784
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Alex20784 »

Καλησπέρα! Είμαι 25 ετών και σε λιγότερο απο ένα χρόνο τελειώνω τις σπουδές μου. Θέλω να πάω Ε. Δ. Αλλά έχω τις εξής απορίες:

1) Έχω θυροειδή, θα αποτελέσει πρόβλημα;
2) Ασχολούμαι σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το mountain bike και έχω μεγάλη αγάπη και εξοικείωση με το βουνό, οπότε δεν με ενδιαφέρει καθόλου η επαφή με το νερό. ΛΟΚ μου φαίνεται η λογική επιλογή, σωστά;
3) Λίγο άσχετο, η διαβολοεβδομάδα, μύθος ή πραγματικότητα; Τι παίζει ακριβώς;
giannis90esa
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από giannis90esa »

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για αυτους που παίρνουν τώρα την ελληνική ταυτότητα (για εμας τους βορειοηπειρωτες συγκεκριμενα) δηλωνουμε κανονικα για ειδικες δυναμεις; Αν ναι η θητεια μας θα ειναι κανονικη;9μηνο;

ευχαρηστω.

argonath
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από argonath »

Γειά σας παιδιά ! Είμαι 17 χρονών και το Σάββατο πάω να δώσω το χαρτί για το περιοδεύων. Θέλω να δηλώσω Ε. Δ.(Λ. Ο. Κ. Ή Ο. Υ. Κ.) αλλά ο αδερφός μου που τον Φεβρουάριο απολύθηκε από την προεδρική φρουρά, μου είπε πως έχει ακούσει ότι έχουνε καταργήσει ποια τις ειδικές δυνάμεις για απλή θητεία και μπορείς να πας μόνο μόνιμος. Ισχύει κάτι τέτοιο ;
dimitri
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από dimitri »

Στα ΟΥΚ δεν μπαινουν εφεδροι απο το 2001...
Μπορεις να δηλωσεις για ειδικες δυναμεις. Ειναι 9μηνη θητεια πλεον.
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

Τί πιστεύετε οτι είναι καλύτερο στις ειδικές δυνάμεις (απο άποψη ψυχολογικής πίεσης) : Να είσαι απλός στρατιώτης ή δόκιμος;
blackcommando
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από blackcommando »

Στρατιωτης...
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

Δέν είμαι σίγουρος, καλό είναι να μας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα, αλλά νομίζω πως πρέπει πρώτα να κάνεις την κανονική θητεία και μετά να δηλώσεις ΕΠΟΠ για ΟΥΚ.
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

ΛΟΚ soldier έγραψε:Δέν είμαι σίγουρος, καλό είναι να μας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα, αλλά νομίζω πως πρέπει πρώτα να κάνεις την κανονική θητεία και μετά να δηλώσεις ΕΠΟΠ για ΟΥΚ.

Ετσι ακριβως... Μονο σαν ΕΠΟΠ...
Vaggos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Vaggos »

Ποιος είναι το καθημερινό πρόγραμμα ενός λοκατζή;
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια χαρά, πήγα σήμερα στην στρατολογία για να κάνω απογραφή (έτσι νομίζω το λένε). Με ρώτησαν κάποια πράγματα και τους απάντησα. Δήλωσα αλεξίπτωτα αλλά τώρα το ξανασκέφτηκα και λέω να πάω καταδρομείς γιατί μου αρέσουν πιο πολύ οι ασκήσεις τους, τι προτείνετε; Μπορώ τώρα να αλλάξω;
jtachtsis
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από jtachtsis »

Παιδια γεια σας... Ειμαι ο Γιαννης από τον Λαγκαδά... Ειμαι στον Συνδεσμο Καταδρομεων και Ιερολοχιτων Μακεδονιας (ΣΚΙΜ) και θελω να σας πω καποια πραγματα... Κάποιοι μπορει να διαφωνισουν μαζι μου ή να πουν οτι δεν εχω Δίκαιο. Ειμαι 16 Χρονών Και Φοιτώ στην 1η Λυκείου. Θελω να περασω ΣΣΕ αν καταφερω να πετυχω τον βαθμο! Ασχολουμαι με τον Στρατο απο τα 2 χρονων... Πρωτα ειπα μπαμπας και μετα ΚΕΑΠ... Αυτη τη στιγμη μπορω να κανω περιπου 50 καμψεις καλες 30 ελξεις σε μονοζηγο και 60 καλους κοιλιακους... Απο τρεξιμο τα πας επισης καλα... Τα σαββατοκυριακο πηγαινω με τους φιλους μου στο βουνο για πορεια, επιβειωση και βολη... Με τον ΣΚΙΜ κανουμε επισης πολλες ασκησεις... Για οσουν εχουν facebook με λενε Γιάννη Ταχτσή. Θελω να πω οτι αυτα που λενε για τις Ε. Δ. Δεν ισχυουν... Πρωτα απ ολα παιδια Τιμάτε την Ελληνική Σημαία... Το Έθνος και το Συνταγμα... Δεν θα ανεχτώ απο κανεναν κουμουνιστη, αλβανο, ή οτι αλλο σκατό ειναι να καιει την ελληνικη σημαι η κατι αλλο... Ελεος... Δεν εχω πολυ ελευθερο χρονο να γραψω και αλλα. Γεια σας...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δηλαδή εσύ αν μπείς στις ειδικές δυνάμεις και πετύχεις παιδί που έχεις διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις απο σένα θα τον κάνεις ντα; Ας σοβαρευτούμε. Ειδικές δυνάμεις πάει ο καθένας για τους λόγους του.
Melkor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Melkor »

Παιδια να ρωτησω κατι και για το πρωτοκολλο. Μπαινω 8 φεβρουαριου. Ποτε περναμε τις εξετασεις (ιατρικες/σωματικες) ωστε να ξερουμε αν ειμαστε ικανοι; Αμεσως στο κεεδ; Επισης διαβασα οτι η ορκομωσια ειναι οπως ολων των αλλων δλδ περιπου 2 βδομαδες αφου καταταγουμε. Γνωριζω ομως οτι η εκπαιδευση διαρκει 2 μηνες περιπου. Πως γινεται να παιρνεις τον πρασινο μπερε χωρις να ξερεις οτι θα βγαλεις την εκπαιδευση;
DimitrisGR
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από DimitrisGR »

Melkor έγραψε:Παιδια να ρωτησω κατι και για το πρωτοκολλο. Μπαινω 8 φεβρουαριου. Ποτε περναμε τις εξετασεις (ιατρικες/σωματικες) ωστε να ξερουμε αν ειμαστε ικανοι; Αμεσως στο κεεδ; Επισης διαβασα οτι η ορκομωσια ειναι οπως ολων των αλλων δλδ περιπου 2 βδομαδες αφου καταταγουμε. Γνωριζω ομως οτι η εκπαιδευση διαρκει 2 μηνες περιπου. Πως γινεται να παιρνεις τον πρασινο μπερε χωρις να ξερεις οτι θα βγαλεις την εκπαιδευση;

1. Παρουσιάζεσαι ΚΕΕΔ;

2. Ιατρικές εξετάσεις εμβόλια κλπ κανεις κατα την είσοδο.

3.(απο την δικια μου εμπειρια αν και πάει καιρός) Λιγο πριν ή μετα την ορκομωσια δηλώνεις αν θα παραμείνεις ή οχι στις Ε. Δ. Απο κει και πέρα εάν και εφόσον μεινεις περνάς τα λεγόμενα ΠΕΝ οπου εκει παιρνεις το μπερε.

ΚΑΝΕΙΣ δεν ορκίζεται με μπερε, σαν απλός Στρ ΠΖ θα ορκιστείς και επειτα αν εισαι ικανος και θες θα παραμεινεις και θα πάρεις και το μπερε.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης