Μισθός Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ)

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Re: Μισθός Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ)

Δημοσίευση από yandr »

Με στόχο να μπει «φρένο» στο κύμα παραιτήσεων αλλά και να τονωθεί το ενδιαφέρον των νέων για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές αναμένονται εκτός απροόπτου την Παρασκευή 28/3/2025 οι ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Δένδια για το νέο Μισθολόγιο των Στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεσες αυξήσεις στα μέλη και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εντός του Απριλίου, με πλήρη υλοποίηση του νέου Μισθολογίου έως και τον προσεχή Οκτώβριο. Τους τελευταίους μήνες πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν επεξεργαστεί και καταλήξει σε σχέδιο για νέο Μισθολόγιο, το οποίο προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές, με έμφαση στους νέους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και ΕΠΟΠ και έχει ως ενδεικτικό κατώτατο καθαρό μισθό για τον νέο Ανθυπολοχαγό τα 1200 ευρώ. Ακολούθησαν εντατικές επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια.

...

Οι μισθοί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρούνται οι χαμηλότεροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο μισθός του ανθυπολοχαγού ξεπερνά για λίγο τα 900 ευρώ και του ΕΠΟΠ ή του μόνιμου Λοχία κυμαίνεται στα 800 ευρώ. Αντίστοιχα στη γειτονική Βουλγαρία, ο νέος Υπαξιωματικός αμείβεται με 1.100 ευρώ, δηλαδή περίπου 300 ευρώ περισσότερα απ’ όσα ο Λοχίας που μόλις βγήκε από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Στην δε Τουρκία καθαρός ο μισθός του Ανθυπολοχαγού ξεπερνά τα 1500 ευρώ.

Πηγή
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα...
Δεκανέας ΕΠΟΠ με 3 μόλις χρόνια υπηρεσίας θα λάβει ετήσια αύξηση 2.232 €.
Ειδική αποζημίωση για τα πληρώματα πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, ύψους 24 εκατ. Ευρώ
Ειδική αποζημίωση για το σύνολο του προσωπικού που μετέχει σε ειδικές αποστολές, ύψους 16 εκατ. Ευρώ. Δηλαδή συνολικά 40 εκατ. Ευρώ.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Παραδείγματα αυξήσεων στο μισθολόγιο ΕΠΟΠ:
  • ΕΠΟΠ Δεκανέας με 3 έτη υπηρεσίας: Από 809,3 € σε 933,3 € καθαρά (ακαθάριστα από 1.214 σε 1.400 €)
  • ΕΠΟΠ Λοχίας, με 13 έτη υπηρεσίας: Από 949,3 € σε 1.100 € καθαρά (ακαθάριστα από 1.424 σε 1.650 €)
Η μισθοδοσία αυτή αφορά στις βασικές παροχές αγάμων (βασικός μισθός, επίδομα θέσεως ευθύνης και ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητος) και δεν περιλαμβάνουν επιπρόσθετα επιδόματα, όπως οικογενειακής παροχής, παραμεθορίου, επιδόματα κινδύνου καθώς και προσαυξήσεις του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητος λόγω οικογενειακής καταστάσεως κ. Λπ
woookie11

Δημοσίευση από woookie11 »

yandr έγραψε: Κυρ Απρ 06, 2025 6:16 pm Παραδείγματα αυξήσεων στο μισθολόγιο ΕΠΟΠ:
  • ΕΠΟΠ Δεκανέας με 3 έτη υπηρεσίας: Από 809,3 € σε 933,3 € καθαρά (ακαθάριστα από 1.214 σε 1.400 €)
  • ΕΠΟΠ Λοχίας, με 13 έτη υπηρεσίας: Από 949,3 € σε 1.100 € καθαρά (ακαθάριστα από 1.424 σε 1.650 €)
Η μισθοδοσία αυτή αφορά στις βασικές παροχές αγάμων (βασικός μισθός, επίδομα θέσεως ευθύνης και ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητος) και δεν περιλαμβάνουν επιπρόσθετα επιδόματα, όπως οικογενειακής παροχής, παραμεθορίου, επιδόματα κινδύνου καθώς και προσαυξήσεις του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητος λόγω οικογενειακής καταστάσεως κ. Λπ
1.400 ΕΥΡ μεικτα και 1.650 ΕΥΡ μεικτα ειναι ... .116 και ... .270 καθαρα αντιστοιχα, πως το βρηκες οτι ειναι πιο κατω (με 12 μισθους υπολογισμος);
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Δεν κατάλαβα την ένσταση.
Gio

Re: Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2025)

Δημοσίευση από Gio »

Επειδή διαβάζω εδώ μέσα αρκετά... Σαν άτομο που είμαι ήδη μέσα ένα πράγμα θα πω, ότι οι μισοί τουλάχιστον δεν έχετε ιδέα που μπλέκετε και οι παραιτήσεις θα χτυπήσουν ρεκόρ. Παραμεθόριο, έξοδα, χωσιματα μέχρι να σβήσει ο ήλιος για ένα χιλιάρικο και οι ψυχολογία θα είναι στον πάτο.4 χρόνια τα βλέπω, πόσες σειρές μου και μη έχω δει τι τραβάνε... Εποπ του 21 έφυγε εχθές με παραίτηση ξανά. Και επειδή είδα σε γήπεδο που κάνουν προετοιμασία ότι η πλειοψηφία είναι παιδάκια 20 χρονών και αν, δεν μου φαίνεται πως ξέρουν τι πάνε να κάνουν
AdonisMan
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από AdonisMan »

Gio έγραψε: Πέμ Απρ 10, 2025 12:58 pm Επειδή διαβάζω εδώ μέσα αρκετά... Σαν άτομο που είμαι ήδη μέσα ένα πράγμα θα πω, ότι οι μισοί τουλάχιστον δεν έχετε ιδέα που μπλέκετε και οι παραιτήσεις θα χτυπήσουν ρεκόρ. Παραμεθόριο, έξοδα, χωσιματα μέχρι να σβήσει ο ήλιος για ένα χιλιάρικο και οι ψυχολογία θα είναι στον πάτο.4 χρόνια τα βλέπω, πόσες σειρές μου και μη έχω δει τι τραβάνε... Εποπ του 21 έφυγε εχθές με παραίτηση ξανά. Και επειδή είδα σε γήπεδο που κάνουν προετοιμασία ότι η πλειοψηφία είναι παιδάκια 20 χρονών και αν, δεν μου φαίνεται πως ξέρουν τι πάνε να κάνουν
Αδερφέ πόσο είναι ο μισθός τώρα που είσαι μέσα;
Special2

Δημοσίευση από Special2 »

AdonisMan έγραψε: Πέμ Απρ 10, 2025 11:25 pm
Gio έγραψε: Πέμ Απρ 10, 2025 12:58 pm Επειδή διαβάζω εδώ μέσα αρκετά... Σαν άτομο που είμαι ήδη μέσα ένα πράγμα θα πω, ότι οι μισοί τουλάχιστον δεν έχετε ιδέα που μπλέκετε και οι παραιτήσεις θα χτυπήσουν ρεκόρ. Παραμεθόριο, έξοδα, χωσιματα μέχρι να σβήσει ο ήλιος για ένα χιλιάρικο και οι ψυχολογία θα είναι στον πάτο.4 χρόνια τα βλέπω, πόσες σειρές μου και μη έχω δει τι τραβάνε... Εποπ του 21 έφυγε εχθές με παραίτηση ξανά. Και επειδή είδα σε γήπεδο που κάνουν προετοιμασία ότι η πλειοψηφία είναι παιδάκια 20 χρονών και αν, δεν μου φαίνεται πως ξέρουν τι πάνε να κάνουν
Φιλαρακι αν το κανεις για τα λεφτά που μαξ για τα πρώτα χρόνια θα παίρνεις 1000 ευρώ καλύτερα άστο εκτός αν το αγαπας
Special2

Μαζι με επίδομα κτλ γύρω στα 1000 ευρώ θα παιρνει μην νομίζετε οτι ο στρατός εχεις λεφτά πέρα από το πολεμικό ναυτικό
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Special2 έγραψε: Παρ Απρ 11, 2025 12:27 am
Φιλαρακι αν το κανεις για τα λεφτά που μαξ για τα πρώτα χρόνια θα παίρνεις 1000 ευρώ καλύτερα άστο εκτός αν το αγαπας
Τι να αγαπήσω ρ φίλε ; Που όλοι εκεί μέσα ειανι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι μάχιμοι με μηδενικη αγάπη προς την πατρίδα ; Η ότι τους ΕΠΟΠ τους θεωρούνε κατώτερους σαν ανθρώπους και οι αξιωματικοί αλλά και οι πολίτες έξω, έχεις κάνει θητεία ; Γτ τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι όπως τα νομίζεις εγώ πήγα και απογοητεύτηκα, σαν έσχατη λύση την βλέπω.
Special2

Επισκέπτης έγραψε: Παρ Απρ 11, 2025 2:18 am
Επισκέπτης έγραψε: Παρ Απρ 11, 2025 2:09 am
Τι να αγαπήσω ρ φίλε ; Που όλοι εκεί μέσα ειανι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι μάχιμοι με μηδενικη αγάπη προς την πατρίδα ; Η ότι τους ΕΠΟΠ τους θεωρούνε κατώτερους σαν ανθρώπους και οι αξιωματικοί αλλά και οι πολίτες έξω, έχεις κάνει θητεία ; Γτ τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι όπως τα νομίζεις εγώ πήγα και απογοητεύτηκα, σαν έσχατη λύση βλέπω το εποπιλίκη
Ναι εχω κανει θητεία εχεις και δίκιο και άδικο
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Special2 έγραψε: Παρ Απρ 11, 2025 2:28 am
Επισκέπτης έγραψε: Παρ Απρ 11, 2025 2:18 am
Επισκέπτης έγραψε: Παρ Απρ 11, 2025 2:09 am
Τι να αγαπήσω ρ φίλε ; Που όλοι εκεί μέσα ειανι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι μάχιμοι με μηδενικη αγάπη προς την πατρίδα ; Η ότι τους ΕΠΟΠ τους θεωρούνε κατώτερους σαν ανθρώπους και οι αξιωματικοί αλλά και οι πολίτες έξω, έχεις κάνει θητεία ; Γτ τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι όπως τα νομίζεις εγώ πήγα και απογοητεύτηκα, σαν έσχατη λύση βλέπω το εποπιλίκη
Ναι εχω κανει θητεία εχεις και δίκιο και άδικο
Σε τι ακριβώς φίλε έχω άδικο ;
Gio

Δημοσίευση από Gio »

Γνωστή καραμέλα... Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις ταινίες που ίσως έχετε δει. Τι να αγαπάς ακριβώς, να κάνεις πάλι τον φαντάρο επί πληρωμή; Αφού είναι ξεκάθαρο ότι άνθρωποι χωρίς δουλειά είτε επειδή δεν έχουν επιλογές στον τόπο τους είτε επειδή νομίζουν ότι θα γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι δηλώνουν στην προκήρυξη. Το 90% των ΕΠΟΠ που μπήκαν από το 2002-2009 από την φτώχεια τους μπήκαν και τώρα μετράνε τις μέρες μια μια μέχρι να βγουν στην σύνταξη... Ωραίος τρόπο ζωής
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες