Αξίζει να πάω για ΕΠΟΠ;

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Επισκέπτης

Re: Αξίζει να πάω για ΕΠΟΠ;

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αυτό που λες φθορά και ανούσια πράγματα θες να το αναλύσεις λίγο παραπάνω; Γενικά ξέρω ότι θα με περιμένουν μεταθέσεις, υπηρεσίες, σκατοσυμπεριφορες από ανώτερους (και ένας λόγος παραπάνω που είμαι γυναίκα) και όλα αυτά για έναν μισθό της πλάκας παρόλα αυτά 2 χρόνια τώρα μου έχει κολλήσει αυτή η ιδέα. Μήπως τα έχω ωραιοποιήσει πολυ στο κεφάλι μου; Γτ κακά τα ψέματα, δεν έχω κάνει ούτε φαντάρος για να μπορώ να έχω μια άποψη
Επισκέπτης

Καλημέρα. Ναι φυσικά μπορώ να στο αναλύσω. Φθορά είναι το πρόωρο γκριζαρισμα που βιώνεις εκεί μέσα με όλα τα πάνδεινα που τραβάς για έναν μισθό της πείνας είναι όλα αυτά προαναφερες και εσύ + βραδινές ασκήσεις αγήματα συνεχώς μεταθέσεις και ασκήσεις σε διαφορετικές μονάδες έτσι ξαφνικά δηλαδή μετακίνηση από το μέρος που μένεις σε κάποιο άλλο για αρκετές μέρες άθλια συμπεριφορά από τους αξιωματικούς καθώς οι ΕΠΟΠ είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και πολλά άλλα τα οποία θα σε κάνουν να σιχαθείς την ώρα και τη στιγμή που έκανες τα χαρτιά σου εκεί. Αφού σκέψου ότι όταν ήμουν θητεία μου έλεγαν οι ΕΠΟΠ στις ειδικές Δυνάμεις ότι δεν αξίζει αν δεν έχεις μόνο τίποτα να κάνεις και πάλι είναι ότι χειρότερο προσπάθησε να μπεις σε κάποιο σώμα ασφαλείας ή έστω σε διαφορικό όπλο του στρατού. Αν έχεις μόρια κοίτα κάτι καλύτερο γιατί εκεί πέρα δεν αξίζει πίστεψε με. Χίλιες φορές να παίρνεις λίγα λεφτά και να είσαι άνετα παρά λίγα λεφτά και να σε πηδάνε και από πάνω.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Παρ Νοέμ 15, 2024 11:01 am Καλημέρα. Ναι φυσικά μπορώ να στο αναλύσω. Φθορά είναι το πρόωρο γκριζαρισμα που βιώνεις εκεί μέσα με όλα τα πάνδεινα που τραβάς για έναν μισθό της πείνας είναι όλα αυτά προαναφερες και εσύ + βραδινές ασκήσεις αγήματα συνεχώς μεταθέσεις και ασκήσεις σε διαφορετικές μονάδες έτσι ξαφνικά δηλαδή μετακίνηση από το μέρος που μένεις σε κάποιο άλλο για αρκετές μέρες άθλια συμπεριφορά από τους αξιωματικούς καθώς οι ΕΠΟΠ είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και πολλά άλλα τα οποία θα σε κάνουν να σιχαθείς την ώρα και τη στιγμή που έκανες τα χαρτιά σου εκεί. Αφού σκέψου ότι όταν ήμουν θητεία μου έλεγαν οι ΕΠΟΠ στις ειδικές Δυνάμεις ότι δεν αξίζει αν δεν έχεις μόνο τίποτα να κάνεις και πάλι είναι ότι χειρότερο προσπάθησε να μπεις σε κάποιο σώμα ασφαλείας ή έστω σε διαφορικό όπλο του στρατού. Αν έχεις μόρια κοίτα κάτι καλύτερο γιατί εκεί πέρα δεν αξίζει πίστεψε με. Χίλιες φορές να παίρνεις λίγα λεφτά και να είσαι άνετα παρά λίγα λεφτά και να σε πηδάνε και από πάνω.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
dimitris23p
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dimitris23p »

Επισκέπτης έγραψε: Παρ Νοέμ 15, 2024 9:07 am Αυτό που λες φθορά και ανούσια πράγματα θες να το αναλύσεις λίγο παραπάνω; Γενικά ξέρω ότι θα με περιμένουν μεταθέσεις, υπηρεσίες, σκατοσυμπεριφορες από ανώτερους (και ένας λόγος παραπάνω που είμαι γυναίκα) και όλα αυτά για έναν μισθό της πλάκας παρόλα αυτά 2 χρόνια τώρα μου έχει κολλήσει αυτή η ιδέα. Μήπως τα έχω ωραιοποιήσει πολυ στο κεφάλι μου; Γτ κακά τα ψέματα, δεν έχω κάνει ούτε φαντάρος για να μπορώ να έχω μια άποψη
πανε φανταρος και δες αλλο σωμα η αστυνομια ειναι πολυ καλυτερα ας πουμε αν θες σωματα ασφαλειας
Z95
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Z95 »

Δεν αξίζει διότι τα λεφτά είναι πολύ λίγα. Δηλαδή δεν γίνεται να πάρεις μετάθεση πχ ρόδο με 850€ και να δίνεις ενοίκιο 400 χωρίς να βάλω λοιπά έξοδα. Δεν αξίζει διότι δεν έχει μεταθέσεις κι έτσι δυσκολεύεσαι να κάνεις οικογένεια αλλά και να βρεις γυναίκα να σε ακολουθήσει. Ακόμα κι αν σε ακολουθήσει θα πρέπει αυτή να αλλάζει συνεχώς δουλειά, κι αν βρει καλή δουλειά να είναι έτοιμη να την αφήσει για την επόμενη μετάθεση. Δεν αξίζει διότι κάνεις υπηρεσίες. Ναι παιδιά η υπηρεσία είναι ότι πιο άχρηστο υπάρχει, χαμένες 24ωρες απ τη ζωή και η ζωή δεν είναι άπειρη. Δεν αξίζει διότι δεν έχεις προσωπική εξέλιξη, δεν έχεις βαθμολογική εξέλιξη, δεν έχεις οικονομική εξέλιξη και πλέον δεν έχεις κίνητρο ούτε για το συνταξιοδοτικό. Δεν αξίζει διότι όσο ρομαντικός κι αν είσαι, όσο πατριώτης κι αν νιώθεις και όπως κι αν το βλέπεις θα καταλάβεις ότι σε κοροϊδεύουν, ότι όλα είναι ένα θέατρο για το φαίνεστε και για πολιτικές σκοπιμότητες. Θα πω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Οι ίδιοι που θα σου λένε ιστορίες για αγρίους, πολέμους και Τούρκους, είναι οι ίδιοι που δεν θα σου χορηγούν ένα αρβυλο, ένα γιλέκο της προκοπής, ένα απλό σακίδιο. Οποτε αν είσαι άνθρωπος που θες να εξελιχτείς προσωπικά, οικονομικά, έχεις όνειρα και θες να τα κυνηγήσεις δεν πας κάπου για έναν μισθό πείνας που όσο και να δουλέψεις θα μείνει για πάντα ίδιος.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Αξίζει μόνο στα σώματα ως ΕΠ. ΟΠ, και όποιος μπορεί να συνδυάσει σώματα, με τόπο διαμονής σπίτι του, τότε είναι το ιδανικό. ΜΑΚΡΙΑ απο όπλα ως ΕΠΟΠ. Κοινά σώματα, όπως στρατολογικό, ή σώματα εφοδιασμού μεταφορών, οικονομικό, έρευνας - πληροφορικής, ή υλικού πολέμου, υγειονομικό, άντε στη χειρότερη των χειροτέρων, στο τεχνικό. Όλα τα ανωτέρω αξίζουν, απο εκεί και πέρα είναι τι σπουδές έχει ο καθένας για να διαλέξει κάποιο απο τα ανωτέρω, και τι του αρέσει. Για κάποιον που δεν έχει ειδικές σπουδές (πχ για να πάει στο έρευνας - πληροφορικής), τότε εγώ προσωπικά θα διάλεγα το υλικού πολέμου ή το εφοδιασμού μεταφορών υπό το σκεπτικό ότι κάποιος δεν έχει εξειδίκευση (πχ υγειονομικές σπουδές), αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Όποιος πάει στα όπλα, καλό κουράγιο, εκτός κι εάν είναι αναίσθητος. Υπάρχουν πολλοί.
Επισκέπτης

Τι εννοείς ότι πλέον δεν έχεις κίνητρο ούτε για το συνταξιοδοτικό?
Episkeptis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Episkeptis »

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Μαρ 04, 2025 7:02 pm Τι εννοείς ότι πλέον δεν έχεις κίνητρο ούτε για το συνταξιοδοτικό;
***** σου λεει ρε φιλε δεν το καταλαβες; . Το φτιαξαν το συνταξιοδοτικο, δεν γινεται πλεον να σε πεταξουν σαν να εισαι ενα τιποτα. Θες να μπεις ΕΠΟΠ αλλα καθεσαι και ακους τον καθε μαλακα αντι να το ψαξεις και λιγο.
gkost

Δημοσίευση από gkost »

Για μένα είναι μια πορεία που την κάνεις μόνο αν πραγματικά δεν έχεις τι άλλο να κάνεις στη ζωή σου. Τόσοι τρόποι υπάρχουν να βγάλεις λεφτά να δημιουργήσεις να ζήσεις πιο ελεύθερα γιατί να περιοριστείς στα ελάχιστα σχεδόν σε όλες τις πτυχές; Κατανοητό όταν δεν υπάρχουν με τίποτα λύσεις βέβαια
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

gkost έγραψε: Τρί Μαρ 11, 2025 1:13 pm Για μένα είναι μια πορεία που την κάνεις μόνο αν πραγματικά δεν έχεις τι άλλο να κάνεις στη ζωή σου. Τόσοι τρόποι υπάρχουν να βγάλεις λεφτά να δημιουργήσεις να ζήσεις πιο ελεύθερα γιατί να περιοριστείς στα ελάχιστα σχεδόν σε όλες τις πτυχές; Κατανοητό όταν δεν υπάρχουν με τίποτα λύσεις βέβαια
Όπως έγραψα και 2 ποστς επάνω, οι μοναδικοί λόγοι για να πάει κανείς ΕΠΟΠ, είναι να πάει στα σώματα, και εάν αυτό μπορεί να το συνδυάσει με την εντοπιότητα, τότε έκανε το λαχείο. Επειδή βέβαια αντικειμενικά αυτός ο συνδυασμός είναι σπάνιος για ΕΠΟΠ στα σώματα (είχα ΕΠΟΠ όταν υπηρετούσα που απο ΕΠΟΠ (ΠΖ) έκανε μετάταξη στη στρατονομία ως ΕΠΟΠ, βέβαια επειδή είναι πολλά τα χρόνια, δε θυμάμαι εάν ήταν μόνιμη η συγκεκριμένη μετάταξη ή για μερικά χρόνια (3) ; Δε μπορώ να θυμηθώ. Δε θυμάμαι αυτός εάν ήταν Αθηναίος, στην Αθήνα πήγε στη στρατονομία. Αλλά σκέψου, να ήταν και Αθηναίος). Θέλω να πω, αυτό υπάρχει. Εάν κανείς κάνει αυτό, τότε έχει όλα τα προνόμια στο δημοσιοϋπαλληλίκι. Πίστεψέ με, εκεί δεν σκέφτεσαι τι μπορούσες να κάνεις έξω που δεν το έκανες, απλά πας και κάθεσαι 35 χρόνια στο στράτευμα. Να σου πω για τους ΕΠΟΠ στο υλικού πολέμου, στο εργοστάσιο στη ΚΟΠΗ στη Δραπετσώνα του Πειραιά; Για ποιους περιορισμούς μιλάμε. Μόνο στρατός δεν είναι αυτό το πράγμα σε κάτι τέτοιες θέσεις. Μόνο το χαμηλό μισθολόγιο σε περιορίζει σε μια τέτοια περίπτωση. Τώρα, εάν η συζήτηση, περιορίζεται αποκλειστικά στο οικονομικό, και αντιστράτηγος να γίνεις, λεφτά ΔΕΝ βγάζεις. Τώρα για τα όπλα. Εκεί πραγματικά ναι, όπως το έγραψες, δεν είναι μόνο να μην έχεις εκεί έξω τίποτα καλύτερο να κάνεις όπως γράφεις. Αυτό το πράγμα που γίνεται στους ΕΠΟΠ στα όπλα (πχ ΠΖ), παλεύεται μόνο με καντάρια αναισθησίας. Και δεν το λέω υποτιμητικά. Μπράβο σε όσους την έχουν, κυριολεκτώ.
Επισκέπτης

Το θέμα είναι ότι στο εργοστάσιο στην Δραπετσώνα δεν κάνουν τίποτα ξύνουν τα @@@ τους όλη μέρα και παίρνουν 1200 ευρώ τον μήνα οι ΕΠΟΠ του 10.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Επισκέπτης έγραψε: Τετ Μαρ 12, 2025 11:39 pm Το θέμα είναι ότι στο εργοστάσιο στην Δραπετσώνα δεν κάνουν τίποτα ξύνουν τα @@@ τους όλη μέρα και παίρνουν 1200 ευρώ τον μήνα οι ΕΠΟΠ του 10.
Το γνωρίζω άριστα, απο πρώτο χέρι. Δεν ήμουν εκεί, έτυχε η μονάδα μου, επειδή είμαι Αθηναίος, είχα πάει με άδεια σπίτι μου, και μου ζήτησαν απο τη μονάδα να κάνω εξυπηρέτηση, και να πάω εκεί κάτι απο τη μονάδα μου. Είχα τη τύχη, να μπω εκεί μέσα, για λίγο, μέχρι να παραδώσω κάτι και να φύγω. Το τι είδα εκεί, μια ηρεμία λες και είχε πέσει ατομική βόμβα. Επειδή προερχομουν απο το πεζικό, και είχα φάει όλη τη πίκρα στη παραμεθόριο (σκηνακια, πορείες - βολές), όταν μπήκα εκεί, νόμιζα ότι άλλαξα γαλαξία. Δεν υπάρχουν αυτές οι θέσεις. Κάποιοι γεννήθηκαν τυχεροί στο κομμάτι αυτό. Οι υπόλοιποι στη ταλαιπωρία.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες