Αναβολές στράτευσης για σπουδές (2009)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Στρατός και θητεία
james
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από james »

Ακης έγραψε: Ισως να μπορουσα να ζητησω αναβολη λογω σπουδων παλι... ; Δηλαδι  Για 1 χρονο  Ακομη και  Αν τελειωσω  Τη πτυχιακη νωριτερα τοτε τη διακοπτω...

Γνωριζει καποιος αν αυτο ειναι εφικτο;

Φίλε μου, αν μιλάμε για προπτυχιακές σπουδές τότε δικαιούσαι μέχρι τα 28 σου.
Δηλαδή αν είσαι του 81, θα έχεις πάρει ήδη ένα χρόνο οπότε δεν δικαιούσαι άλλον ενώ αν είσαι του 82 δικαιούσαι ένα έτος αναβολή.
Εγώ που είμαι του 81 πήρα πέρσι ένα χρόνο.

Να παίρνεις τηλ. Και στην Στρατολογία για πιο έγκυρες πληροφορίες.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια σου φιλε,

Οπως προειπα Ειχα αναβολη (τη πρωτη αφοτου περασα φοιτητης) επειτα τη διεκοψα 1 χρονο περιπου πριν ληξει (πρωτη Γκαφα) Μου ειρθε χαρτι να παρουσιαστω το φεφρουαρη, ζητησα 3μηνη αναβολη για κοινωνικους λογους κε Τωρα ειναι να παρουσιαστω παλι...

Δηλαδη λες να δικαιουμε να ζητησω πάλι για σπουδες. Εστω για ενα χρονο μεχρι τα 28.(ειμαι το 1982)

Εννοειτε θα Ρωτησω και στη στρατολογια.

Anonymous

Αδέρφια καλησπέρα. Εγώ έχω πάρει αναβολή εώς το 2012. Τελείωσα φέτος τη σχολή και μου είπαν ότι αφού τελείωσα θα πρέπει να σπάσω την αναβολή και να πάω τώρα. Εγώ όμως ψάχνομαι για μεταπτυχιακό. Πρέπει οπωσδήποτε να πάω τώρα; Δε μπορώ στη τελική να κάθομαι μέχρι το 2012 και τότε να πάρω άλλα δύο χρόνια αναβολή για master; Αυτό ισχύει και για τους ΜΑΚίτες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων αδέρφια !

Anonymous

Γεια σας κι από 'μένα μάγκες ! Φοβερό το site ! Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο τον Χιλιανό ! Αν δε πάω τώρα, όταν πάω το 2012 και τους πω ότι καθόμουνα ή δούλευα για να μάθω τη δουλειά, θα αναγκαστώ να πληρώσω ή να κάνω παραπάνω θητεία ; Διάβασα τα προηγούμενα που γράψατε, αλλά φοβάμαι μην άλλαξε πάλι ο νόμος.

Ευχαριστώ και από 'μένα.

turgon
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από turgon »

Καλησπερα παιδια. Το καλοκαιρι θα αποφοιτησω απο το ιεκ μου και με εχουν δεχτει απο πανεπιστημιο της Αγγλιας να συνεχισω τις σπουδες μου για αποκτηση ανωτερου πτυχιου. Ομως ειμαι 27 και η αναβολη μου τελειωνει 31/12/2009. Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις; Μπορω να παρω και αλλη αναβολη; Ποιες ειναι οι επιλογες μου;
Anonymous

Χαίρεται,

Τελείωσα προπτυχιακό το 2006, Συνέχισα σε μεταπτυχιακό το οποίο δεν έχω ολοκληρώσει και η αναβολή μου λήγει στις 31/12/2009.
Επίσης θα συμπληρώσω μηχανογραφικό με σκοπό να περάσω σε σχολή φυσικοθεραπείας.
Είμαι 27 χρονών παρά κάτι μήνες.
Επίσης διερωτώμαι τι επιλογές αναβολής στράτευσης έχω; Από όσο διάβασα "Η αναβολή για λόγους σπουδών έγινε ενιαία το 2005 και ισχύει μέχρι το 28ο έτος της ηλικίας, ανεξάρτητα αν πρόκειται για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές. " όπερ εστί πως θα μπορέσω μόνο για τις 31/12/2010 να αναβάλλω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.

Περιμένω απάντησή σας,
Ευχαριστώ

Anonymous

Καλησπέρα σας,
ουσιαστικα εχω σχεδόν ίδια ερώτηση με τον Γιώργο από πάνω που όμως δεν πήρε ποτέ απάντηση:

Τελείωσα προπτυχιακό το 2006 και πήρα επέκταση της αναβολής μέχρι 31/12/2009 λόγω μεταπτυχιακού.
Το μεταπτυχιακό τελικά δεν το τελείωσα και υπάρχει περίπτωση να με έχουν διαγράψει από τις λίστες τους από το 2007.

Ερώτηση:
παλιά ίσχυε ότι από τη στιγμή που χάνεις τη φοιτητική σου ιδιότητα έπρεπε να μπεις φαντάρος μέχρι τα χριστούγεννα του επόμενου έτους.
Δηλαδη αν έχανες τη φοιτητική ιδιότητα το 2007, έπρεπε να μπεις μέσα μέχρι 31/12 του 2008.

Ισχύει ότι πλέον μπορείς να εξαντλήσεις την αναβολή όλη, ανεξάρτητα του τι έγινε με τη φοιτητική ιδιότητα;

Από τη στρατολογία έχω πάρει δύο διαφορετικές απαντήσεις και περιμένω αύριο να επικοινωνήσω με ένα τηλέφωνο κάποιου υπεύθυνου που μου έδωσαν.

Ευχαριστω.
Anonymous

Γεια σας παιδιά!
Λοιπόν, εγώ έχω μία ερώτηση που δεν έχω δει να γίνει ξανά εδώ. Τελειώνω τις προπτυχιακές μου σπουδές. Και σκέφτομαι να κόψω την αναβολή τώρα, άρα να μπω μέσα τον Νοέμβριο 09. Ωστόσο, μέχρι και τον Οκτώβριο θα περιμένω απάντηση από μεταπτυχιακό για το αν με διαλέξουν, Γίνεται να πάρω εκ νέου αναβολή αν χρειαστεί ούτως ώστε να συνεχίσω τις σπουδές μου στο μεταπτυχιακό. Στο ΦΕΚ νομίζω διάβασα ότι γίνεται, αρκεί να προσκομίσω χαρτιά από το νέο Πανεπιστήμιο.
Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την προσπάθεια!

Anonymous

Καλησπερα παιδια, βρισκομε σε μια ασχημη θεση αυτον τον καιρο με τον στρατο και το θεμα ειναι οτι ειμαι ακομα πρωτη λυκειου σε γενικο λυκειο, πηγα και πηρα αναβολη γιατι εμπαινα τον μαιο και συγχρωνοσ εγραφα και στο σχολειο, να προσθεσω οτι ειμαι του '90 γεννηθης και θελω να παρω την ιδια αναβολη για να γραψω αφου εμεινα για σεμπτεμβρη αλλα μπαινω τον αυγουστο, πηγα σημερα στο ρουφ και μου ειπανε δεν γινετε μονο αν γραφτεις σε τ. ε. ε αλλα αυτο δεν γινεται εφοσον ειμαι λυκειο, και ακομα ειχα σπασει το ποδι μου και το εβγαλα πριν 15ημερεσ περιπου, υπαρχει καποιος τροπος να παρω αναβολη εστω να μπω τον νοεμβρη; Γιατι θα παει τσαμπα 1 χρονια σχολειο. ευχαριστω
Anonymous

Χαιρετω και εγω και παραθετω το προβλημα μου!
Ειμαι γεννημενος 1/1980 και ειχα αναβολη μεχρι τον περσινο Αυγουστο. Τελειωσα ιατρικη ιταλια μολις τωρα και πρεπει να κανω ειδικοτητα που ξεκινα τον μαρτιο ή ιουνιο (παντα ιταλια). Τι μπορω να κανω; Ακουω διαφορα απο πολλους και τα περισσοτερα ειναι τελειως κουλα! Καποιοι λενε οτι αν δεν παω φανταρος αμεσως θα εχω κυρωσεις του στυλ 1000 ευρω το μηνα!

Δωστε μου τα φωτα σας γιατι δεν ξερω που να βαλω το κεφαλι μου :(

Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από yandr »

Anonymous

Το διαβασα αλλα δεν καταλαβαινω ακριβως πως πρεπει να ενεργεισω... Εικόνα
Anonymous

Καλησπερα και απο μενα! Σημερα το πρωι πηγε ο πατερας μου (υστερα απο εξουσιοδωτηση που ειχα στειλει) να μου κοψει την αναβολη μιας και σπουδαζω Αγγλια και τελικα καταταχτηκα στην ΕΣΣΟ Νοεμβριου. Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να ανακαλεσω την διακοπη αναβολης γιατι μου προεκυψαν καποιες επανεξετασεις τον επομενο χρονο (Μαιο) και δεν θελω να ειμαι στρατο. Κανονικα εχω αναβολη μεχρι Δεκεμβρη 2011.

Anonymous

Γειά σας παιδιά! Όταν πήρα αναβολή το 2004 μου είπανε ότι μπορώ να πάρω μόνο 2 αναβολές. Επειδή λοιπόν πήρα την πρώτη για να ξαναδώσω πανελλήνιες και τη δεύτερη για το πανεπιστήμιο, δικαιούμαι τώρα αναβολή για διδακτορικό;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Athan
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Athan »

krono έγραψε:Γειά σας παιδιά! Όταν πήρα αναβολή το 2004 μου είπανε ότι μπορώ να πάρω μόνο 2 αναβολές. Επειδή λοιπόν πήρα την πρώτη για να ξαναδώσω πανελλήνιες και τη δεύτερη για το πανεπιστήμιο, δικαιούμαι τώρα αναβολή για διδακτορικό;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

δεν εχεις προβλημα, λογικα για το προπτυχιακο εχεις αναβολη μεχρι το 2012 ή 2013.
μπορεις να πας και χαρτι για το διδακτορικο και να παρεις κιαλλη παραταση.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες