Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2025)
Re: Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2025)
Συμφωνω οτι ακομα δεν υπαρχει επισημη ανακοινωση με το τι θα γινει και δεν ξερω αν θα υπαρξει αλλα ΔΕΝ μπορειτε και σεις επειδη ειστε ανυπομονοι αγχωμενοι και δεν ξερω γω τι να ρωτατε ***** λες και ειστε 5χρονα η 15χρονα οταν σας λεμε κατι. Δεν γινεται να σας λεμε μαυρο και να απαντατε ασπρο. Καθιστε διαβαστε καντε ερευνα ρωτηστε δικους σας αμα εχετε μεσα. Καπου οπα δηλαδη
Το άρθρο αυτό γράφτηκε 15 Δεκέμβρη. Κοντεύει ένας μήνας από τότε. Κάντε υπομονή, γιατί πολλά αλλάζουν στις ΕΔ και δεν είναι όλα ωραία. Σίγουρα δεν περιλαμβάνουν τους ΕΠΟΠ, στα σχέδια τους. Υπομονή.
Giorgosthe έγραψε: Τρί Ιαν 07, 2025 8:58 pm Συμφωνω οτι ακομα δεν υπαρχει επισημη ανακοινωση με το τι θα γινει και δεν ξερω αν θα υπαρξει αλλα ΔΕΝ μπορειτε και σεις επειδη ειστε ανυπομονοι αγχωμενοι και δεν ξερω γω τι να ρωτατε ***** λες και ειστε 5χρονα η 15χρονα οταν σας λεμε κατι. Δεν γινεται να σας λεμε μαυρο και να απαντατε ασπρο. Καθιστε διαβαστε καντε ερευνα ρωτηστε δικους σας αμα εχετε μεσα. Καπου οπα δηλαδη
Είναι νωρίς ακόμα στην, προκυρηξη τότε 2023 δεν είπαν τίποτα απλά ένα πρωί την έβγαλαν τι να κάτσουν να πουν, άσε που οι παρατήσεις πανε η μία πίσω από την άλλη δεν, γίνεται να μην την βγάλουν έγκαιρα
Παιδιά καλησπέρα μου είπε ένας αποστρατος ο οποίος έχει γνωστούς ότι ενδεχομένως να βγει καλοκαιρι η προκυρηξη και ακόμα δεν ειναι σίγουρο
Ρε φίλε μακάρι να βγει Ιανουαρίο δεν λέω κάτι διαφορετικό εγώ σου λέω τι μου είπαν επίσης κάτι επίσημο δεν έχουν βγάλει οπότε τι είναι πιο πιθανό
Καλησπέρα παιδιά. Με ενημέρωσε ένας εν αποστρατεία ίλαρχος ότι η προκήρυξη θα βγει εκεί που δεν το περιμένουμε. Όπως έγινε ακριβώς και το 2024. Οπότε μην ανησυχείτε. Για όλους έχει ο Θεός.
Είτε 1 Ιανουαρίου είτε 31 Δεκεμβρίου του 25 βγει το ίδιο πράγμα θα είναι
Παιδιά καλησπέρα, παρακολουθώ το θέμα σχετικά με την έκδοση της προκήρυξης και περιμένω και γω όπως και πολλοί. Αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση ή επίσημη ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση πέρυσι δεν βγήκε και τα κενά είναι πολλά.
Η θεσμοθέτηση που έγινε ήταν ως προς το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης για να μην υπάρχει αυτεπάγγελτη απόλυση με την συμπλήρωση των 50 ετών. Τώρα θα απολύονται με την συμπλήρωση 35 ετών εργασίας ή του 60ου έτους. Δεν έχει ειπωθεί κάτι για αλλαγή του ορίου των 28 ετών για να μπει κάποιος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να μας ρίξουν απ τα σύννεφα για ακόμη μία φορά.
Οι ανάγκες στο στράτευμα είναι μεγάλες καθώς το προσωπικό είναι "γερασμένο". Σίγουρα πρέπει να μπει προστεθεί ανθρώπινο δυναμικό ακόμα.
Αυτά έχω καταλάβει μέχρι στιγμής. Τώρα για το αν θα βγει φέτος η προκήρυξη και πόσο γρήγορα δεν έχω βρει τίποτα σχετικό. Υπομονή σε όλες/ους!
Η θεσμοθέτηση που έγινε ήταν ως προς το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης για να μην υπάρχει αυτεπάγγελτη απόλυση με την συμπλήρωση των 50 ετών. Τώρα θα απολύονται με την συμπλήρωση 35 ετών εργασίας ή του 60ου έτους. Δεν έχει ειπωθεί κάτι για αλλαγή του ορίου των 28 ετών για να μπει κάποιος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να μας ρίξουν απ τα σύννεφα για ακόμη μία φορά.
Οι ανάγκες στο στράτευμα είναι μεγάλες καθώς το προσωπικό είναι "γερασμένο". Σίγουρα πρέπει να μπει προστεθεί ανθρώπινο δυναμικό ακόμα.
Αυτά έχω καταλάβει μέχρι στιγμής. Τώρα για το αν θα βγει φέτος η προκήρυξη και πόσο γρήγορα δεν έχω βρει τίποτα σχετικό. Υπομονή σε όλες/ους!
Το στράτευμα έχει γεμίσει με άτομα που απλά κοιτάνε ότι θα βάζουν μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ένα 1000αρικο στην τσέπη τους.
Αυτά περί γερασμένου στρατού είναι λόγια του καφενείου.
Ο επαγγελματικός στρατός θέλει πιο σωστή δόμηση και εκπαίδευση.
Το να πάρει 1000 ΕΠΟΠ θεωρείς εσύ ότι θα αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις και θα λυθεί το πρόβλημα;
Μου φαίνεται δεν έχεις υπηρετήσει ή αν υπηρέτησες θα ήσουνα λούφα και μακριά από επιχειρησιακές μονάδες.
Το να πάρει 1000 ΕΠΟΠ θεωρείς εσύ ότι θα αναβαθμιστούν οι ένοπλες δυνάμεις και θα λυθεί το πρόβλημα;
Μου φαίνεται δεν έχεις υπηρετήσει ή αν υπηρέτησες θα ήσουνα λούφα και μακριά από επιχειρησιακές μονάδες.
Σωστός, φίλε μου. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ, έχει ξεφτιλιστεί πλήρως! Με υπαιτιότητα των κυβερνήσεων. Γενικώς, έχει περάσει η ιδέα, ότι ο στρατιωτικός είναι δημόσιος υπάλληλος, που θα πάει στο γραφείο, θα παίξει στοίχημα και στης τρεις θα πάει σπίτι του. Δεν πάει έτσι. Γι'αυτό όταν σκουραίνουν τα πράγματα, πέφτουν παραιτήσεις. Χρειάζονται ενίσχυση, μισθολογική, όπως χρειαζόμαστε όλοι. Χρειάζεται όμως και ηγεσία, που θα τους αναβαθμίσει, εν έτη 2025 και όχι 1950! Τα περί ηλικίας, δικαιολογίες, των υπουργείων. Με τέτοιο δημογραφικό, αν δεν καταλάβουν ότι όλοι πρέπει να είναι αξιοποιήσιμοι, τότε στον στρατό θα μείνουν με τα εξοπλιστικά στο χέρι! Με την ερημοποίηση στην επαρχία, θα τα βλέπει ο Τούρκος και θα λέει, ότι θα έρθει και μέρα και νύχτα!Opz έγραψε: Πέμ Ιαν 09, 2025 5:52 pm Το στράτευμα έχει γεμίσει με άτομα που απλά κοιτάνε ότι θα βάζουν μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει ένα 1000αρικο στην τσέπη τους.
Υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις και ως θητεία. Παρασκευή απολύθηκα, Δευτέρα ήμουν στο Κεεδ σαν ΟΒΑ. Έκατσα 2 χρόνια σαν Οβα στη 2α Μαλ. Είδα πολλά άτομα από πολλές διαφορετικές μονάδες. Το τι κάναμε και τι τραβήξαμε μόνοι όσοι ήμασταν εκεί γνωρίζουμε.
Μάλλον έπεσες έξω.
Αν δεν ήξερα δεν θα καθόμουν να γράψω για να εμψυχώσω τα παιδιά που περιμένουν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες δεν μου αλλάζει κανείς γνώμη, δεν ξεχνάω τις εικόνες που έβλεπα ειδικά τις Παρασκευές (πολλοί καταλαβαίνουν γτ λέω Παρασκευες). Τώρα τι μου λες εσύ που χωρίς να ξερεις είπεςμια αποψη για μενα που υπέθεσες ως σωστή, δεν μπαινω καν στη διαδικασία να ασχοληθώ
Όταν σε μια μονάδα Χ σχεδον το 90% του προσωπικού είναι από μη παραγωγική σχολή, και αυτό αντικατοπτρίζει τη πλειονότητα των μονάδων στις ειδικές δυνάμεις εκτός από μια συγκεκριμένη, το ποιανού η επιμόρφωση κ εκπαίδευση θα προσδόσει στο στράτευμα το λέει το ποσοστό. Και πάλι θέλω να μιλήσω γενικά για όλο το στρατευμα και όχι για ειδικές δυναμεις κλπ που όσοι τα έχουν φαει στη μάπα ξέρουν περί τίνος πρόκειται.
Το θεμα στο φόρουμ έχει σκοπό συζήτησης τη προκήρυξη εποπ για το 25.
Όσοι είστε μάντεις και σκανάρετε προσωπικότητες πίσω από πληκτρολόγια, άντε και στη λίτσα πατέρα.
Ζητώ συγγνώμη απ ολα τα υπόλοιπα παιδιά που θα το διαβάσουν
Μάλλον έπεσες έξω.
Αν δεν ήξερα δεν θα καθόμουν να γράψω για να εμψυχώσω τα παιδιά που περιμένουν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες δεν μου αλλάζει κανείς γνώμη, δεν ξεχνάω τις εικόνες που έβλεπα ειδικά τις Παρασκευές (πολλοί καταλαβαίνουν γτ λέω Παρασκευες). Τώρα τι μου λες εσύ που χωρίς να ξερεις είπεςμια αποψη για μενα που υπέθεσες ως σωστή, δεν μπαινω καν στη διαδικασία να ασχοληθώ
Όταν σε μια μονάδα Χ σχεδον το 90% του προσωπικού είναι από μη παραγωγική σχολή, και αυτό αντικατοπτρίζει τη πλειονότητα των μονάδων στις ειδικές δυνάμεις εκτός από μια συγκεκριμένη, το ποιανού η επιμόρφωση κ εκπαίδευση θα προσδόσει στο στράτευμα το λέει το ποσοστό. Και πάλι θέλω να μιλήσω γενικά για όλο το στρατευμα και όχι για ειδικές δυναμεις κλπ που όσοι τα έχουν φαει στη μάπα ξέρουν περί τίνος πρόκειται.
Το θεμα στο φόρουμ έχει σκοπό συζήτησης τη προκήρυξη εποπ για το 25.
Όσοι είστε μάντεις και σκανάρετε προσωπικότητες πίσω από πληκτρολόγια, άντε και στη λίτσα πατέρα.
Ζητώ συγγνώμη απ ολα τα υπόλοιπα παιδιά που θα το διαβάσουν
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες