ΥΕΑ: Θητεία στο Σώμα Έρευνας-Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
fotis
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από fotis »

Hi παιδια παρουσιαστικα 12-2 κοριθος τωρα εχω αδια ορκομοσιας

περασα τα αθληματα τα ψυχολογικα και τα ιατρικα τεστ για ΥΕΑ (πανευκολα εως και γελια θα μπορουσα να πω Εικόνα)

και μολις ειδα στο φορουμ οτι υπαρχει και ειδικοτιτα ΥΕΑ ερευνας πληροφορικης με πτυχεια ΤΕΕ πληροφορικης και ΙΕΚ πληροφορικης υπαρχει καμια πιθανοτητα να με παρουν εκει;

επισις ξερει κανεις ποτε μαθενεις αν περασες ΥΕΑ ι οχι &Αν ναι ποτε περνεις την μεταθεση επισις αν σου δινετε καποιο χρονικο διαστημα να παρουσιαστεις στην σχολει ΥΕΑ ή πρεπει να πας απευθιας την ιδια μερα
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια χαρά σε όλους.

Μόλις σήμερα πήρα το χαρτί για Ἐ ρευνας Πληροφορικής ΥΕΑ στην Λαμία. Πρέπει να παρουσιαστω στις 19 Μαίου.

1) Στην περίπτωση που δηλώσω πως δεν θέλω να πάω, τι γίνεται; Ισχὐ ει πως πας διαβιβάσεις;

2) Υπάρχει περίπτωση να μην δεχτούν την αρνησή μου και να με στείλουν όπως και να έχει;

3) Αν πάρω αναβολή για κοινωνικούς ή προσωπικούς λόγους για την επόμενη σειρά θα πρέπει να παρουσιαστώ στο ΕΠ ξανά ή μπορεί να αλλάξει και το νέο χαρτί κατάταξης να γράφει κάτι άλλο;

Ευχαριστώ
Spirosio
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Spirosio »

Γεια σας παιδιά,

Διαβάζοντας την ενότητα για ΥΕΑ θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που τα έχει φρέσκα στο μυαλό του, επειδή σκέφτομαι να πάω για εφεδρος στο (ΣΕΠ) Σώμα Ερευνας Πληροφορικής.

Έχω τις παρακάτω απορίες...

1) Το χρηματικό ποσό που παίρνει ένας ΥΕΑ για το τρέχον έτος 2009

2) Αν υπάρχει κάποια μοριοδότηση στο τέλος της θητείας που θα μπορώ να το εκμεταλευτώ μελλοντικά

3) Αν υποθέσουμε ότι μπαίνω στο ΣΕΠ και ολοκληρώνω την θητεία μου θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα (αναγνωρίσεται; ) ;

Όλα αυτά τα ρωτάω πριν πάρω την τελική απόφαση, για να ακούσω και την γνώμη κάποιου που τα πέρασε και γνωρίζει την πραγματικότητα. Από σπουδές έχω τελειώσει και μεταπτυχιακό και πιστοποιήσεις με μικρή προυπηρεσία στο αντικείμενο... Θα πουν ορισμένοι βύσμα έχεις και θα πω όχι. Χαχα

Περιμένω νέα

Ευχαριστώ που με ακούσατε
ratatoulis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από ratatoulis »

Spirosio έγραψε:Γεια σας παιδιά,

Διαβάζοντας την ενότητα για ΥΕΑ θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που τα έχει φρέσκα στο μυαλό του, επειδή σκέφτομαι να πάω για εφεδρος στο (ΣΕΠ) Σώμα Ερευνας Πληροφορικής.

Έχω τις παρακάτω απορίες...

1) Το χρηματικό ποσό που παίρνει ένας ΥΕΑ για το τρέχον έτος 2009

2) Αν υπάρχει κάποια μοριοδότηση στο τέλος της θητείας που θα μπορώ να το εκμεταλευτώ μελλοντικά

3) Αν υποθέσουμε ότι μπαίνω στο ΣΕΠ και ολοκληρώνω την θητεία μου θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα (αναγνωρίσεται;) ;

Όλα αυτά τα ρωτάω πριν πάρω την τελική απόφαση, για να ακούσω και την γνώμη κάποιου που τα πέρασε και γνωρίζει την πραγματικότητα. Από σπουδές έχω τελειώσει και μεταπτυχιακό και πιστοποιήσεις με μικρή προυπηρεσία στο αντικείμενο... Θα πουν ορισμένοι βύσμα έχεις και θα πω όχι. Χαχα

Περιμένω νέα

Ευχαριστώ που με ακούσατε
1) αν είσαι παραμεθόριο περίπου 700 euro

2) ναι παίρνεις μόρια αν μελλοντικά θες να μπεις επαγγελματίας οπλίτης στην παραπάνω ειδικότητα

3) εξαρτάται απ τον εργοδότη τυπικά αναγνωρίζεται, αλλα όχι όπως στον δημόσιο τομέα.

Spirosio
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Σε αρχική φάση να σε ευχαριστήσω για την ταχύτατη απάντηση... Εικόνα

Αν κατα την διάρκεια της θητείας μου στο ΣΕΠ ως ΔΕΑ αποφασίσω να πάω για ΕΠΟΠ στην συγκεριμένη ειδικότητα... Μπορώ να κάνω τα χαρτιά για ΕΠΟΠ πριν ολοκληρώσω την θητεία μου;
Οπότε τελειώνω την θητεία και με παίρνουν ΕΠΟΠ στην ειδικότητα μου
και βαθμός που θα έχω στο τέλος της θητείας μου απο ΥΕΑ θα είναι έφεδρος Ανθυπολοχαγος σωστα; Θα με ακολουθήσει αυτός ο βαθμός σαν ΕΠΟΠ; Υπάρχει δυνατότητα να ανέβει ο βαθμός με την προυπηρεσία σαν ΕΠΟΠ οπότε θα ανέβει και ο μισθός;

Αυτά για την ώρα απλά τα είπα όλα μαζί γιατί με την ανεργία και την κοροιδία που επικρατεί θέλω να τα δω σφαιρικά πριν ξανακάνω λάθος επιλογήΕικόνα

Και πάλι ευχαριστώ

ratatoulis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Spirosio έγραψε:
Σε αρχική φάση να σε ευχαριστήσω για την ταχύτατη απάντηση... Εικόνα

Αν κατα την διάρκεια της θητείας μου στο ΣΕΠ ως ΔΕΑ αποφασίσω να πάω για ΕΠΟΠ στην συγκεριμένη ειδικότητα... Μπορώ να κάνω τα χαρτιά για ΕΠΟΠ πριν ολοκληρώσω την θητεία μου;
Οπότε τελειώνω την θητεία και με παίρνουν ΕΠΟΠ στην ειδικότητα μου
και βαθμός που θα έχω στο τέλος της θητείας μου απο ΥΕΑ θα είναι έφεδρος Ανθυπολοχαγος σωστα; Θα με ακολουθήσει αυτός ο βαθμός σαν ΕΠΟΠ; Υπάρχει δυνατότητα να ανέβει ο βαθμός με την προυπηρεσία σαν ΕΠΟΠ οπότε θα ανέβει και ο μισθός;

Αυτά για την ώρα απλά τα είπα όλα μαζί γιατί με την ανεργία και την κοροιδία που επικρατεί θέλω να τα δω σφαιρικά πριν ξανακάνω λάθος επιλογήΕικόνα

Και πάλι ευχαριστώ

μπορείς ανά πασα στιγμή να κανεις τα χαρτιά σου για Εποπ, αλλα καλύτερα να κάτσεις Ως δόκιμος γιατί όσο πιο πολύ κάθεσαι τόσο περισσότερα μόρια παίρνεις, όχι ο βαθμός που θα έχεις Ως δόκιμος δεν θα σε ακολουθήσει και σαν επαγγελματίας οπλίτης υπάγεσαι στο θεσμό τον επαγγελματιών οπλιτών υπάρχει σχετικό θέμα για τους εποπ, ο βαθμός για αυτούς που υπηρετήσανε γίνονται 1 χρόνο πιο γρήγορα δεκανείς ενω αυτοί που δεν υπηρέτησαν γίνονται μετά από 2 χρονια από εκεί και πέρα τα πάντα κυλάνε κανονικά φτάνουν μέχρι αρχιλοχίες, ο μισθός είναι ο ίδιος για όλους έχεις δεν έχεις πτυχίο, έχεις δεν έχεις προϋπηρεσίαΕικόνααν κάτι δεν κατάλαβες μπορείς να με ρωτήσεις να σου εξηγήσω τα λέω πολύ συνοπτικά.

ratatoulis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Και κάτι ακόμα έχεις πολλά ωφελεί να μπεις δόκιμος κερδισμένος θα βγείς και όχι χαμένος (γνώμη μου)
Spirosio
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Οπότε αφού δεν γίνεται αξιολόγηση προσόντων στους ΕΠΟΠ αλλά εξίσωση...

Στην ουσία κόβουν ένα μισθό πχ...1000 μεικτά για όλους τους εποπ; Και με τις 3ετίες ανεβαίνει όπως λέει ο νόμος;

Τότε ίσως να ψάξω για πολιτικό προσωπικό στον ελληνικό στρατό, αν εκεί γίνεται διαφορετικά η αξιολόγηση. Όποιος γνωρίζει τίποτα για πολιτικό προσωπικό Ε. Σ ας μας δώσει τα φώτα Εικόνα
ratatoulis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Γίνετε αξιολόγηση προσόντων φιλε μου ποιος σου είπε ότι δεν γίνετε; Ε ναι 1000 μικτά (λέμε τώρα) αλλα η μια ειδικότητα ζητάει λυκείου Και μια άλλη πανεπιστημιου γιαυτο παίρνουν τον ίδιο μισθό.
Spirosio
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Όταν λέω αξιολόγηση δεν εννοω διάλεγμα... Ενώ το κασέρι... Χρήμα Εικόνα
Το θέμα είναι ότι θα έχω μόρια απο ΥΕΑ αν γίνει έτσι και χαμένα δεν θα πάνε.
Απλά σκέφτομαι το ενδεχόμενο να δουλέψω στην ειδικότητα μου αργότερα στο στρατό... Είτε σαν υπάλληλος απλός είτε σαν εποπ...

Οι ΕΠΟΠ δικαιούνται κάποιο εφάπαξ... Ή τα εφάπαξ κόπηκαν πλέον για τις επόμενες γενιές... Είναι και αυτό μια προοπτική.

Φυσικά θα παίζουν και μεταθέσεις για εποπ έτσι;
ratatoulis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Εσύ ξέρεις, εγώ σου είπα ότι θα είναι καλή κίνηση για το δημόσιο αν πας δόκιμος θα μπορείς να γίνεις πιο εύκολα επαγγελματίας οπλίτης. Ότι απορία έχεις εδώ είμαστεΕικόνα
Spirosio
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ευχαριστώ παιδιά... Αν πάνε όλα καλά περιμένω χαρτί κατάταξης για νοέμβριο. Ελπίζω να βρεθούν και άλλοι που να παρουσιαστούμε στο ίδιο ΚΕΝ... Για να πέσει και λιγάκι γέλιο...

Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά...

Φιλικά

Σπύρος
ratatoulis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Spirosio έγραψε:

Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά...

Φιλικά

Σπύρος
για το καλή δουλειά που είπες όχι σε μένα, εγώ ένας απλός χρηστης είμαι δεν έχω καμια εξουσιοδότηση εδώΕικόναΕικόναΕικόνα

Spirosio
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δεν πειράζει φίλε... Και εσύ συμμετέχεις στην προσπάθεια Εικόνα

Και κάτι ακόμα στην εκπαίδευση ΥΕΑ για σώμα πληροφορικής η εκπαίδευση είναι ίδια μέχρι ένα σημείο με τις άλλες ειδικότητες των ΥΕΑ και μετά είναι η ειδικότητα για τον κάθε ΥΕΑ;

Για παράδειγμα το πρώτο στάδιο που είναι οι αλφάδες έχουν όλοι την ίδια εκπαίδευση με όπλα κλπ... Και στο τελευταίο στάδιο που είναι οι βητάδες πάνε για ειδικότητα;

Αν κάνω κάτι λάθος διορθώστε με... Στράβακας είμαι χαχαχα
gatos

Δημοσίευση από gatos »

Γεια σας,

Μπαίνω στις 23/11 στην Θήβα και είμαι στο σώμα ΕΠ. Σκέφτομαι να πάω για δόκιμος. Αν παραμείνω ΕΠ (βύσμα δεν έχω αλλά έχω πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών οπότε μπορεί να παίξει ρόλο) και αποφασίσω να πάω τελικά δόκιμος μήπως γνωρίζετε που είναι το κέντρο εκπαίδευσης; Και στην περίπτωση που με αλλάξουν από ΕΠ και με βάλουν σε άλλο σώμα, αυτό θα γίνει πριν μας ζητηθεί να πούμε αν θέλουμε να πάμε για δόκιμοι;

Ευχαριστώ

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες