Αναβολή στράτευσης που ισοδυναμεί με απόλυση επιδιώκουν στρατιώτες που κατετάγησαν τον Νοέμβριο του 2008 και έχουν ήδη συμπληρώσει 9 μήνες θητείας που είναι πλέον η υποχρέωση στον Στρατό Ξηράς.
Oι καταταγέντες τον περασμένο Νοέμβριο θεωρούν τη σειρά τους αδικημένη σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους που υπηρετούν αφού, όπως λένε οι ίδιοι και συγγενείς τους, είναι οι μόνοι που δεν εντάχθηκαν στην ενδιάμεση ρύθμιση που εφαρμόστηκε για να «τρέξει» ομαλά η μείωση από τους 12 στους 9 μήνες: Οι αμέσως μετά από αυτούς καταταγέντες (Φεβρουάριος ΄09) θα κάνουν 11 μήνες θητεία, οι επόμενοι (Μάιος ΄09) 10 μήνες, ενώ όσοι κατατάσσονται αυτές τις ημέρες θα μείνουν στον Στρατό μόνο 9 μήνες.
Καθώς πενία τέχνας κατεργάζεται, πολλοί από τους καταταγέντες πέρυσι τον Νοέμβριο άρχισαν και σκέφτονται τη λύση της προσωρινής αναβολής λίγων μηνών επικαλούμενοι... Ψυχολογικούς και άλλους λόγους υγείας. Κι αυτό καθώς η στρατολογική νομοθεσία προβλέπει ότι αν κάποιος στρατευμένος διακόψει τη θητεία του- με τεκμηριωμένη απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής απαλλαγών- όταν επιστρέψει θα έχει υπόλοιπο θητείας με βάση τα όσα θα ισχύουν τότε. Δηλαδή θα απολύεται αμέσως αφού θα έχει ήδη συμπληρώσει το 9μηνο!
Η σκέψη, βοηθούσης και της ράδιο-αρβύλα, έγινε πράξη από κάποιους. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι όλοι όσοι κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση το κάνουν για να γλιτώσουν 3 μήνες θητεία. Άλλωστε στις μονάδες της Β. Ελλάδας και στα νησιά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και δημιουργούν, σύμφωνα με μαρτυρίες, λόγους για αναβολές...
ΤΑ ΝΕΑ
Μείωση θητείας (2009)
Μείωση θητείας (2009)
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Μείωση θητείας (2009)
Εγω εχω 2 αδερφια μικροτερα απο μενα... με το καινουργιο συστημα ποσο θα διαρκεσει η θητεια μου παιδια;
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Μείωση θητείας (2009)
6 μηνο κανονικα φιλε αλλα αναλογος που θελεις να πας...DAYLIGHT έγραψε:Εγω εχω 2 αδερφια μικροτερα απο μενα... Με το καινουργιο συστημα ποσο θα διαρκεσει η θητεια μου παιδια;
Μείωση θητείας (2009)
Γεια σας και απο εμενα. Επειδη ειμαι πολυτεκνος θα ηθελα να ρωτησω αν εγινε καποια μειωση σε αυτην την κατηγορια ή παρεμεινε κανονικα εννιαμηνο;
Μείωση θητείας (2009)
ΓΙΩΡΓΟΣ έγραψε:6 μηνο κανονικα φιλε αλλα αναλογος που θελεις να πας...DAYLIGHT έγραψε:Εγω εχω 2 αδερφια μικροτερα απο μενα... Με το καινουργιο συστημα ποσο θα διαρκεσει η θητεια μου παιδια;
Γιατί είχα την εντύπωση ότι κάνουν 8μηνο; Εγώ δηλαδή που είμαι ο δεύτερος από 4 παιδιά πόσο θα κάνω; Ρωτάω τα προφανή γιατί νομίζω ότι έχεις κάνει λάθος.
Και κάτι άλλο. Τον αύγουστο είπε ο Μειμαράκης ότι αυτοί που δικαιούνταν ήδη μειωμένη θητεία, για να αντισταθμίσουν την αδικία από την μεγάλη μείωση των 12μηνων, ότι θα επανδρώσουν τα κέντρα πόλεων. Υπάρχει καμια πληροφορία για αυτό ή κάποιος 8μηνος που μπήκε τον Αύγουστο να μας πει;
Μείωση θητείας (2009)
Καλησπερα σε ολους εχω και εγω μια ερωτηση. Μπηκα με τι σειρα του φεβρουαριου (2009 α' εσσο) θα εκανα 12μηνο αλλα λογο οικονομικων προβληματων πηρα αναβολη και θα ξανα μπω τον φεβρουαριο που ερχετε (2010 α' εσσο) ... Ειχα κανει 3.5μηνες τωρα με τι μειομενη θητεια ποσο θα κανω... Ευχαριστω εκε τον πρωτερων... Υ. Γ Η σειρα μου με τι μειοση κανει 11μηνο
Μείωση θητείας (2009)
Λογικά 7,5 μήνες...
Μείωση θητείας (2009)
Δεν έχει σημασία η σειρά σου, είναι το πότε μπαίνεις πάλι μέσα και το τότε ισχύον καθεστώς. Εσύ μπαίνεις για 9μηνο, έχεις υπηρετήσει 3.5 μήνες, σου μένουν 5.5 μήνες ακόμα.
Έτσι είχε γίνει και όταν έπεσε στο 14μηνο ή στο 12μηνο.
Γι'αυτό άλλωστε πολλοί τρέξαν να πάρουν αναβολές, ειδικά της 2008Δ ΕΣΣΟ για να γλιτώσουν 3 μήνες.
Έτσι είχε γίνει και όταν έπεσε στο 14μηνο ή στο 12μηνο.
Γι'αυτό άλλωστε πολλοί τρέξαν να πάρουν αναβολές, ειδικά της 2008Δ ΕΣΣΟ για να γλιτώσουν 3 μήνες.
Μείωση θητείας (2009)
Οντως 5,5 θα κανεις και οχι 7,5 οπως ειπε καποιος φιλος πιο πανω. Παρε και σε ενα στρατολογικο γραφειο να ρωτησεις και πες μας τι σου ειπαν.
Μείωση θητείας (2009)
Συμφωνώ με τους παραπάνω, λογικά 5,5 μήνες θα κάνεις.
Δεν διάβασα καλά το μήνυμά σου και μπερδεύτηκα.
Δεν διάβασα καλά το μήνυμά σου και μπερδεύτηκα.
-
- Πολίτης
Μείωση θητείας (2009)
Παιδια να κανω και εγω μια ερωτηση. Εγω μπηκα το 2007 και εκανα 10 μηνες και μετα πηρα αναβολη, τωρα χρωσταω 2 μηνες και ειναι να μπω τον φεβρουαριο του 2010. Θα υπηρετησω κανονικα η θα μου δωσουν απολυτηριο;
Μείωση θητείας (2009)
Απολυτήριο λογικά.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Μείωση θητείας (2009)
Θα σου πληρωσουν και ενα μηνα αφου εχεις υπηρετησει 1ο μηνεσ
Μείωση θητείας (2009)
Παιδες εχω στεναχωρειθει που το κανατε 9-μηνο για εμεναορωσοπικα κακος. Ποις το εκανε 9-μηνο; Παντως θα επρεπε να ντρεπομασται γιατι το 9-μηο ειναι παραπολυ λιγο πιστεβω. Απο 24-μηνες που ητανε. Παντως μαγκες τραβατε ολοι Ε. Δ και αφηστε τι μλενε οι δοικοι σας εμενα μου λενε τραβα παιρνα λουφα μιν ακουτε κανεναν ολοι ΕΙΔΥΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες