Προκήρυξη για Ειδικούς φρουρούς (2024)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Επισκέπτης

Re: Προκήρυξη για Ειδικούς φρουρούς (2024)

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Για το παιδι που ρωταει που εχει προβλημα με μυωπια, αν ρωτας για τα αθληματα δυστυχως δεν το γνωριζω φιλε μου τωρα τι ισχυει, ρωτα στο αστυνομικο τμημα της γειτονιας σου μηπως το ξερουν, παλια παντως φοραγες γυαλια στα αθληματα
psyxiatreio

Δημοσίευση από psyxiatreio »

Επισκέπτης έγραψε: Πέμ Νοέμ 07, 2024 2:10 pm Κ. Αρχιφυλακα καλησπέρα σας 1 ερώτηση θα ήθελα να κάνω ίσως και κουτη. Αν κάποιος έχει μυωπία τον αφήνουν να φοραει γυαλια η πρέπει αναγκαστικά φακούς επαφής. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος συνάδελφος σας με μυωπία για αυτό και σας ρωτάω. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
Εννοέιται πως επιτρέπονται τα γυαλιά μυωπίας.
ffopr

Δημοσίευση από ffopr »

Σχετικα με τα ταττουαζ τι γινεται αν ειναι σε εμφανη σημειο μεχρι αγκωνα (ενας κυκλος πχ) κοβουν ; Ειναι καπως ελαστικοι; Και οχι συμφωνα με την προκυρηξη και το φεκ αλλα συμφωνα με το τι γινεται στην πραξη. Αν γνωριζει κανεις
Andr1

Δημοσίευση από Andr1 »

Αρχιφύλακα μπορώ να σε ρωτήσω; Αρχικά γνωρίζεις αν θα είμαστε όλες τις μέρες μέσα η αν θα πηγαινω - ερχόμαστε στη σχολή; Επίσης οι Ειδικοί Φρουροί μπορεί να διατεθούν σε Α. Τ και σε τροχαία; Η αποκλειστικά πάνε ώς φρουροί κάπου σκοπιά και ΔΙΑΣ;
Οσοι έχουν προϋπηρεσία στο δημόσιο πέρα από τα ΜΚ που θα αιτηθούμε αναγνώριση, μπορούμε να αιτηθούμε και γρηγορότερη βαθμολογική εξέλιξη;
Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα. Ευχαριστώ πολύ
Επισκέπτης

Παιδια καλημερα, ειμαι ο αρχιφυλακας και θα απαντησω σε καποια πραγματα που με ρωτατε, η σχολη κρατα 4 μηνες.2 μηνες θα μεινετε μεσα και 2 μηνες θα κανετε πρακτικη εξω. Τους 2 μηνες που θα μεινετε μεσα εκει θα κοιμαστε, θα τρωτε και θα κανετε την εκπαιδευση. Εξοδο θα εχετε τα σαβ/κα και τις αργιες. Οι ειδικοι φρουροι μπορουν να πανε σε τμηματα, στην αμεση δραση, στις πεζες περιπολιες, στο αεροδρομιο, στα δικαστηρια και ελαχιστες ακομα υπηρεσιεσ... Δεν γνωριζω οταν τελειωσετε την πρακτικη που θα πατε, δεν εχω ακουσει κατι, οσο αφορα για την εξελιξη των ειδικων φρουρων στο σωμα βαθμολογικα και μισθολογικα. Δεν παιζει κανενα ρολο αν εχεις προυπηρεσια στο δημοσιο ουτε βαθμολογικα ουτε μισθολογικα. Ουτε αν εχεις ενσημα γενικα απο δουλειες, μονο συνταξιοδοτικα σας βοηθανε αυτα. Μισθολογικα οι αντρες θα παιρνουν κατι παραπανω γιατι σε αυτο θα τους βοηθαει η στρατιωτικη θητεια που εχουν κανει. Εδω ισως οι γυναικες αισθανθουν μια αδικια αλλα αυτο ισχυει στην αστυνομια και νομιζω και σε αλλα σωματα. Ο ειδικος φρουρος στα 8 χρονια γινεται αστυφυλακας. Η διαφορα ειναι οτι απο αστυφυλακας και πανω μπορεις να πας με μεταθεση και αποσπαση σε ολες τις υπηρεσιες της αστυνομιας. Ενω σαν ειδοκος φρουρος εχεις λιγες επιλογες. Μετα απο 4 χρονια απο αστυφυλακας γινεσαι υπαρχιφυλακας, μετα απο 4 χρονια παλι απο υπαρχιφυλακας γινεσαι αρχιφυλακας και μετα απο 14 χρονια απο αρχιφυλακας γινεσαι ανθυπαστυνομος. Μετα στο βαθμο του ανθυπαστυνομου αν προλαβεις να μεινεις 9 χρονια περιπου και δεν εχεις φυγει με συνταξη γινεσαι υπαστυνομος β και φευγεις τιμητικα οταν βγεις στην συνταξη ως υπαστυνομος α η αστυνομος β. Αυτο παιζει αναλογα με το ποσο διαστημα θα μεινεις στο βαθμο του υπαστυνομου β. Αυτη ειναι η πορεια του φρουρου στο σωμα χωρις εξετασεις. Αυτα ισχυουν σημερα. Επισης απο ειδικος φρουρος μεχρι αρχιφυλακας εισαι μη ανακριτικος υπαλληλος. Ανακριτικος γινεσαι οταν παρεις τον βαθμο του ανθυπαστυνομου. Η ουσιαστικη διαφορα ενος ανακριτικου αστυνομικου με εναν μη ανακριτικου ειναι οτι ο ανακριτικος κανει αξιωματικος υπηρεσιας και ασχολειται με δικογραφιες. Επισης ενας ανακριτικος φτανει σε πιο μεγαλους βαθμους απο εναν μη ανακριτικο. Οτι αλλο υπαρχει απο θεμα δουλειας στην αστυνομια τα κανουν και οι δυο. Οπως ειπα λοιπον πριν ενας ειδικος φουρος γινεται ανακριτικος στα 30 χρονια στο βαθμο του ανθυπαστυνομου. Αν ομως θελει να γινει ανακριτικος πιο γρηγορα μπορει να δωσει εσωτερικες εξετασεις με το βαθμο του αστυφυλακα η υπαρχιφυλακα η αρχιφυλακα και μεχρι 44 ετων και αν πετυχει γινεται αρχιφυλακας ανακριτικος. Και μετα μπορει να χρησιμοποιησει το πτυχιο του αν εχει αει η ΤΕΙ και στα 2 χρονια νομιζω γινεται ανθυπαστυνομος χωρις εξετασεις αντι για 5 χρονια που θελουν οσοι δεν εχουν πτυχιο. Μεταπτυχιακα και διδακτορικα δεν πιανουν πουθενα για βαθμολογικη και μισθολογικη εξελιξη. Επισης οταν γινει ανθυπαστυνομος ειτε στα 2 ειτε στα 5 χρονια μπορει να ξαναδωσει εσωτερικες εξετασεις (λεγονται τεμα) και αν πετυχει γινεται υπαστυνομος β και φτανει με εξελιξη βαθμολογικα μεχρι αστυνομικος διευθυντης περιπου (σαν συνταγματαρχης του στρατου). Απλα δεν θυμαμαι μεχρι τι ηλικια μπορεις να δωσεις για τεμα. Εγω προσωπικα ειμαι αρχιφυλακας που ξεκινησα απο ειδικος φρουρος. Μη ανακριτικος. Με τα χρονια. Δεν εδωσα ποτε εξετασεις για να γινω αρχιφυλακας ανακριτικος οποτε δεν εχω εμπειρια απο τις εξετασεις αυτες για να σας πω. Τωρα που σας γραφω ειμαι σε νυχτερινη βαρδια και το ρολοι του κινητου γραφει 4+30... Ελπιζω καπως να βοηθησα, καλη επιτυχια στις εξετασεις να εχετε
Psyxiatreio

Δημοσίευση από Psyxiatreio »

ffopr έγραψε: Πέμ Νοέμ 07, 2024 8:00 pm Σχετικα με τα ταττουαζ τι γινεται αν ειναι σε εμφανη σημειο μεχρι αγκωνα (ενας κυκλος πχ) κοβουν ; Ειναι καπως ελαστικοι; Και οχι συμφωνα με την προκυρηξη και το φεκ αλλα συμφωνα με το τι γινεται στην πραξη. Αν γνωριζει κανεις
Κανονικά σε κόβουν αλλά αν κινηθείς νομικά θα δικαιωθείς.

Υπάρχει ολόκληρο θέμα στο φόρουμ για τα τατουάζ, γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά και από μόνος σου; Εσένα σε καίει το θέμα άλλωστε.
Kyr1234

Δημοσίευση από Kyr1234 »

Αρχιφυλακα σε ευχαριστώ παρα παρα πολύ για όλες τις πληροφορίες !
Episkeptis97

Δημοσίευση από Episkeptis97 »

Καλημέρα σε όλους και καλή επιτυχία! Μια ερώτηση ή επιτροπη για αθληματα θα είναι αστυνομικοί; Ή του ΑΣΕΠ;
Επισκέπτης

Αυτό που λες για τον μισθό όσοι έχουν πάει στρατό δεν ισχύει σε καμία δουλειά
Bk98

Δημοσίευση από Bk98 »

Καλημέρα και από εμένα.
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω τον αρχιφυλακα ο οποίος θα γνωρίζει καλύτερα.
Πότε περίπου εκτιμάται να μπουν το 2025 οι επιπλέον 600;
Πριν το καλοκαίρι ή απευθείας μετά την ολοκλήρωση των 300;

Ευχαριστώ!
Επισκέπτης

Εγώ προσωπικά θα επαναλάβω αυτό που διάβασα για τον προϋπολογισμό προσλήψεων στο δημόσιο για το 2025. Είπαν ότι γενικά στο δημόσιο οι 20.000 θέσεις θα πληρωθούν μέσα σε 4 μήνες οπότε υποθέτω αρχές 2025.
Επισκέπτης

Παιδια γεια σας, ο αρχιφυλακας ειμαι, μπηκε καποιος δυστυχως ασχετος που δεν γνωριζει και εγραψε οτι δεν ισχυει αυτο που σας εγραψα οτι οι ανδρες θα παιρνουν παραπανω χρηματα απο τις γυναικες στην αστυνομια επειδη εχουν κανει στρατιωτικη θητεια. Λοιπον καλο μου παιδι εσυ που το εγραψες που ευχομαι να μην εισαι συναδελφος γιατι πραγματικα θα εισαι απαραδεκτος αν δεν το ξερεις αυτο ολοι οι αστυνομικοι ολων των βαθμων πληρωνονται με συγκεκριμενα μισθολογικα κλιμακια. Τα κλιμακια καλο μου παιδι μεγαλωνουν με τα χρονια παραμονης στο σωμα. Εδω λοιπον ερχεται η διαφορα αντρα με γυναικα. Σε ολους τους ανδρες η στρατιωτικη θητεια λογιζεται μισθολογικα ως πραγματικη υπηρεσια. Μισθολογικα μονο. Οχι βαθμολογικα. Αυτο σημαινει καλο μου παιδι οτι παντα οι ανδρες θα βρισκονται σε μεγαλυτερο κλιμακιο μισθολογικα απο τις γυναικες και ας εχουν τα ιδια χρονια υπηρεσιας. Για παραδειγμα μια γυναικα ειδικος φρουρος (τα ποσα ειναι τυχαια) εχει 5 χρονια υπηρεσιας οποτε μισθολογικα πληρωνεται για τα 5 χρονια και εχει μικτο βασικο μισθο πχ 1000 ευρω. Ο ανδρας ειδικος φρουρος που εχει κανει στρατιωτικη θητεια 1 χρονο πχ και εχει και αυτος 5 χρονια υπηρεσιας οπως η γυναικα (ειναι ιδια σειρα) θα πληρωνεται για 6 χρονια (5+1) και ο μικτος βασικος του θα ειναι πχ 1050. Δηλαδη στους ανδρες προστιθεται η θητεια του στρατου τους στο μισθο ως πραγματικη υπηρεσια στην αστυνομια. Βαθμολογικα οχι. Θα παιρνουν τους βαθμους μαζι ανδρες και γυναικες που ειναι ιδιες σειρες. Η διαφορα θα ειναι μονο στο μισθο. Οι ανδρες τις πιο πολλες φορες θα παιρνουν παντα κατι παραπανω γιατι θα ειναι μισθολογικα ενα κλιμακιο παραπανω. Επειδη ειχα σπουδασει οικονομολογος πριν μπω στο σωμα οταν μπηκα στο σωμα ανακαλυψα αυτη την διαφορα αμεσως. Αλλα γενικα ηταν γνωστο σε πολλους συναδελφους. Ελπιζω εσυ που με διεψευσες να μην εισαι συναδελφος και να ειναι καποιος νεος υποψηφιος που δεν ξερει. Αν εισαι συναδελφος παντως και δεν πιστευεις ακομα παρε στην φιλαδελφεια στις οικονομικες υπηρεσιες που βγαινει η μισθοδοσιας μας να ρωτησεις να σου πουνε αν λεω πατατες. Για το παιδι που με ρωτησε ποιο μηνα θα μπουνε οι 600 ακριβως. Δυστυχως δεν υπαρχει κατι επισημο για εσας ακομα. Μονο η χρονια το 2025. Αν μαθω κατι νεοτερο θα σας γραψω. Τελος για καποιο παιδι που ρωτησε για επιτροπη στα αθληματα θα ειναι αστυνομικοι. Το ασεπ μονο στα μορια σας εμπλεκονται. Πουθενα αλλου. Επισης υγειονομικα και ψυχοτεχνικα θα ειναι στην επιτροπη γιατροι και ψυχολογοι της αστυνομιας. Καλη επιτυχια
Dimmm

Δημοσίευση από Dimmm »

Είστε εξαίρετος άνθρωπος κ. Αρχιφύλακα, και πολύ πολύ βοηθητικός. Να σας έχει καλά ο θεός, μας έχετε ξεμπλέξει από πολύ παραπληροφόρηση.
Επισκέπτης

Να ειστε καλα παιδια, ξεκινησα και γω ως ειδικος φρουρος καποτε και καταλαβαινω την αγωνια σας και τις αποριες σας.
Artemios

Δημοσίευση από Artemios »

Καλησπέρα σας, κύριε αρχιφύλακα έχω μια απορία αν θέλετε να μου τη λύσετε, είμαι οβα (οπλίτης βραχιας ανακαταταξης) στις ειδικές δυνάμεις, είμαι 3 χρόνια ως Μισθωτός κανονικά απλά αυτός ο θεσμός είναι με σύμβαση και όχι μόνιμος,3+3 χρόνια. Εγώ έχω διανύσει τα 3 πρώτα χρόνια και συν την θητεία που έκανα ως καταδρομέας και συνεχίζω για την δεύτερη 3ετια. Ξέρετε αν μπω πρώτα ο θεός αστυνομία, αν μετράει κάτι από αυτά στο μισθό ή στα κλιμάκια που λέγατε πριν;
Επίσης είμαι 102 σειρά με τη Β’ κατηγορία και δυστυχώς δεν δικαιούμεθα να πάρω την καρτέλα για 2 μόνο θέσεις. Με βάση την εμπειρια σας, πως το βλέπετε υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν για πκε σε αυτή την προκυρηξη για τις 300 θέσεις ή όχι;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, ο θεός να σας έχει καλά!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες