ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 2
Τους προτιμουν γιατι μια ζωη λοχιες, επιλοχιες, αρχιλοχιεςθα ειναι ενω απο την σχολη πανε και αξιωματικοι
Jerk goes cloud -----> Η ***** παει συννεφο
Γιατί, άσχημα είναι να πάρουν στελέχη που έχουν αποφοιτήσει από ΣΜΥ; Και αυτοί μια ζωή λοχίες κλπ θα είναι. Και έχουν και ένα υπόβαθρο στρατιωτικής εκπαίδευσης.
Εγώ αν ήταν στο χέρι μου θα όριζα κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις που να εξασφαλίζουν ότι το Τμήμα θα έχει έμπειρα και ποιοτικά στελέχη χωρίς βύσματα κλπ. Για παράδειγμα, θέτεις μία οροφή προσωπικού την οποία στοχεύεις να επανδρώσεις. Έχεις κάποιες απαιτήσεις από τα στελέχη αυτά όπως το να έχουν αποφοιτήσει κατά προτίμηση από ΣΥΚ ή ανάλογο σχολείο εσωτερικού/εξωτερικού (δικιά μου γνώμη,) ή αν όχι να έχουν τελειώσει σε πολύ καλή θέση (1η,2η... Όχι πιο κάτω. Είπαμε θέλουμε τους καλύτερους των καλυτέρων) το ΣΒΕΑ.
Να είχαν επίσης πολύ καλές αξιολογήσεις στο Σχολείο Καταδρομών (να τεθεί πχ μία βαθμολογία και να υπάρχει ένα όριο που θα πρέπει να ξεπερνούν) και να έχουν ενεργό υπηρεσία για 2-3 χρόνια σε κάποια μονάδα ειδικών δυνάμεων. Καλό θα θεωρούσα να γνωρίζουν και μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα (ποια άραγε). Έτσι πιθανόν να κριθούν ικανοί να ξεκινήσουν την εκπαίδευση. Το ότι θα την ξεκινήσει κάποιος δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα την ολοκληρώσει. Αυτή θα έπρεπε να κρατάει όσο περίπου κρατάει και τώρα και το "σχολείο" γίνεται μία φορά το χρόνο... Αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια (και δεν εννοώ κάμψεις και τρεξίματα. Εννοώ επιχειρησιακά αντικείμενα) ... Έτσι θα εξασφαλίζαμε ποιοτικά και αφοσιωμένα στελέχη όπως αρμόζει στο ΕΤΑ.
Άνθρωποι που θα έχουν και το μεράκι και τα μπράτσα και τις γνώσεις. Οπότε, θεσπίζοντας μία τυποποιημένη διαδικασία επιλογής των ατόμων που κρίνονται υποψήφια για το ΕΤΑ ξεφεύγεις από βύσματα διότι πλέον όλα είναι συγκεκριμένα. Μετά το πέρας της 2μηνης αυτής εκπαίδευσης, τα λίγα αυτά άτομα θα φεύγουν καρφί για ΚΕΑΠ ώστε να αποφοιτήσουν από όλα του τα σχολεία (όπως ήδη γίνεται) και μετά επίσης καρφί για ΔΙΚΕΕ (ISTC/ILRRPS). Τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό τους. Τα στελέχη δε θα παίρνουν μετάθεση στα 3 χρόνια όπως συμβαίνει σήμερα. Θα γίνονται ένα με τη μονάδα. Δε θα είναι μία παρένθεση στην καριέρα τους. Το ελάχιστο θα μπορούσε να είναι πχ 7 χρόνια. Αν στην πορεία κριθείς ανεπαρκής, φεύγεις (όπως γίνεται και σήμερα) Έτσι θα οραματιζόμουν εγώ προσωπικά το ΕΤΑ. Ακούω τη γνώμη σας
Εγώ αν ήταν στο χέρι μου θα όριζα κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις που να εξασφαλίζουν ότι το Τμήμα θα έχει έμπειρα και ποιοτικά στελέχη χωρίς βύσματα κλπ. Για παράδειγμα, θέτεις μία οροφή προσωπικού την οποία στοχεύεις να επανδρώσεις. Έχεις κάποιες απαιτήσεις από τα στελέχη αυτά όπως το να έχουν αποφοιτήσει κατά προτίμηση από ΣΥΚ ή ανάλογο σχολείο εσωτερικού/εξωτερικού (δικιά μου γνώμη,) ή αν όχι να έχουν τελειώσει σε πολύ καλή θέση (1η,2η... Όχι πιο κάτω. Είπαμε θέλουμε τους καλύτερους των καλυτέρων) το ΣΒΕΑ.
Να είχαν επίσης πολύ καλές αξιολογήσεις στο Σχολείο Καταδρομών (να τεθεί πχ μία βαθμολογία και να υπάρχει ένα όριο που θα πρέπει να ξεπερνούν) και να έχουν ενεργό υπηρεσία για 2-3 χρόνια σε κάποια μονάδα ειδικών δυνάμεων. Καλό θα θεωρούσα να γνωρίζουν και μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα (ποια άραγε). Έτσι πιθανόν να κριθούν ικανοί να ξεκινήσουν την εκπαίδευση. Το ότι θα την ξεκινήσει κάποιος δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα την ολοκληρώσει. Αυτή θα έπρεπε να κρατάει όσο περίπου κρατάει και τώρα και το "σχολείο" γίνεται μία φορά το χρόνο... Αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια (και δεν εννοώ κάμψεις και τρεξίματα. Εννοώ επιχειρησιακά αντικείμενα) ... Έτσι θα εξασφαλίζαμε ποιοτικά και αφοσιωμένα στελέχη όπως αρμόζει στο ΕΤΑ.
Άνθρωποι που θα έχουν και το μεράκι και τα μπράτσα και τις γνώσεις. Οπότε, θεσπίζοντας μία τυποποιημένη διαδικασία επιλογής των ατόμων που κρίνονται υποψήφια για το ΕΤΑ ξεφεύγεις από βύσματα διότι πλέον όλα είναι συγκεκριμένα. Μετά το πέρας της 2μηνης αυτής εκπαίδευσης, τα λίγα αυτά άτομα θα φεύγουν καρφί για ΚΕΑΠ ώστε να αποφοιτήσουν από όλα του τα σχολεία (όπως ήδη γίνεται) και μετά επίσης καρφί για ΔΙΚΕΕ (ISTC/ILRRPS). Τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό τους. Τα στελέχη δε θα παίρνουν μετάθεση στα 3 χρόνια όπως συμβαίνει σήμερα. Θα γίνονται ένα με τη μονάδα. Δε θα είναι μία παρένθεση στην καριέρα τους. Το ελάχιστο θα μπορούσε να είναι πχ 7 χρόνια. Αν στην πορεία κριθείς ανεπαρκής, φεύγεις (όπως γίνεται και σήμερα) Έτσι θα οραματιζόμουν εγώ προσωπικά το ΕΤΑ. Ακούω τη γνώμη σας
- Tanto
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία επιλογής. Μπορεί να μας γράψει αθλητικά όρια, δοκιμασίες και γενικά τις φάσεις του σχολείου; Ευχαριστώ.
- hazardous
- Posts in topic: 3
Για την επιλογή του ΕΤΑ έχω ακούσει πως είναι1 μίλι
300 κάμψεις
200 καθίσματα
100 έλξεις
1 μίλι
300 κάμψεις
200 καθίσματα
100 έλξεις
1 μίλι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hazardous την Δευ Ιούλ 04, 2022 2:59 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Tanto
Το murph είναι το συγκεκριμένο workout και από όσα ξέρω το δίνεις τέλος κάθε εβδομάδας, αφού έχεις μπει στο σχολείο.hazardous έγραψε:Για την επιλογή του ΕΤΑ έχω ακούσει πως είναι1 μίλι
300 κάμψεις
200 καθίσματα
100 έλξεις
1 μίλι
- hazardous
Tanto έγραψε:Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία επιλογής. Μπορεί να μας γράψει αθλητικά όρια, δοκιμασίες και γενικά τις φάσεις του σχολείου; Ευχαριστώ.
Καλημέρα. Το μόνο που γνωρίζω για το σχολείο είναι πως υπάρχουν συχνές πορείες με μεγάλο φόρτο με όρια που ακούγονται απίθανα.
Όταν λες απίθανα όρια, πόσο μπορεί να είναι;
- hazardous
Armyforce έγραψε:Όταν λες απίθανα όρια, πόσο μπορεί να είναι;
Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά υπάρχει πίεση χρόνου που το καθιστά δύσκολο.
Άρα λογικά εκεί θα κόβονται οι περισσότεροι. Ξέρουμε περίπου τι ποσοστό περνάει;
Re: ΕΤΑ - Προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής
Πως περνάς ΕΤΑ; Δηλαδή μετά από πανελλήνιες που πας και τι κάνεις για να βγεις ΕΤΑ?
Από ΣΜΥ πόσα χρόνια μπορώ να μείνω ΕΤΑ αν πάω?
Καλησπέρα καλή χρονιά με υγεία είμαι 19 χρόνων και ετοιμάζομαι να μπω φαντάρος έχω δηλώσει ειδικές δυνάμεις και θέλω να μπω αλεξίπτωτα δν έχω σχολή η πανεπιστήμιο, δεν γινόταν να δώσω πανελλήνιες για προσωπικους λόγους οικογενειακούς λόγο καταγωγής από πολύ φτωχοί οικογένεια,
Ονειρεύομαι και θέλω να γίνω μέλος του Ε. Τ. Α., όταν καταφέρω να περάσω τις δοκιμασίες και πάρω την πούλαδα με ποιον τρόπο μπορώ να το επιτευξω αυτο (την ένταξη μου στο ΕΤΑ)
Ονειρεύομαι και θέλω να γίνω μέλος του Ε. Τ. Α., όταν καταφέρω να περάσω τις δοκιμασίες και πάρω την πούλαδα με ποιον τρόπο μπορώ να το επιτευξω αυτο (την ένταξη μου στο ΕΤΑ)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες