ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Επισκέπτης

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Παιδιά πλέον θα υπηρετούν στόλο αξιωματικοί μέχρι το βαθμό του ανθυποπλοιαρχου από ΣΜΥΝ δηλαδή άτομα με πάνω από 15-20 χρόνια στον στόλο από σχολή γυρνάνε πίσω στα καράβια. Όποιος θεωρεί ότι θα βγεί ξηρά από ΕΠΟΠ σε 3-5-10 χρόνια είναι βαθιά νυχτομενος ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ και να έχει. Πλέον έτσι όπως έχει καταντήσει το πράγμα δεν αξίζει με τη καμία το ναυτικό για ΕΠΟΠ.1000 φορές στρατό ξηράς τουλάχιστον το βράδυ κοιμάσαι σπίτι σου και πατάς γη Δεν κάνεις τον Ντέιβιντ Τζόουνς στους πειρατές της Καραϊβικής.
lolololo2323

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από lolololo2323 »

Καλησπερα σε ολους! Θα μπορουσατε να αναφερετε κατα την αποψη σας τις 3 καλυτερες φρεγατες που θα μπορουσε καποιος να μετατεθει; Φυσικα μιλαμε για το κλιμα που επικρατει σε καθε μια απο αυτες.
Nikolaosk
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: Δευ Απρ 08, 2024 6:20 pm
Τοποθεσία: Patra

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Nikolaosk »

Καλημέρα υπάρχει κάποιος που είναι μέσα ΕΠΟΠ ΠΝ;

Όποιος έχει χρόνο και μπορεί να με βοηθήσει σε κάποιες απορίες ας μου στείλει προσωπικό !
Anastasios

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Anastasios »

Έχω την κόρη μου στο πολεμικό ναυτικό είναι στο λογιστικό τμήμα είναι πτυχιούχος πανεπιστημίου και αυτή τη στιγμή κάνει όλες τις αγγαρείες από τουαλέτες καμαρώτος τοξικό κλίμα είναι απαράδεκτο. Υπηρεσία εν πλω στο καράβι έχει μόνιμα δύο με 8 το πρωί και δύο με 8 τη νύχτα τα έχει παίξει κοντεύει να τρελαθεί. Δεν ξέρω πως να την βοηθήσω, αν το παλέψω για να την βάλω σε ένα μικρότερο καράβι ξέρει κάποιος αν θα είναι καλύτερα γιατί έχω ακούσει ότι τα μικρότερα καράβια δεν κάνουν τόσα ταξίδια. Γίνεται να παραιτηθεί ενώ κατατάχθηκε τον Δεκέμβρη; Και το ξαναλέω και πάλι η κατάσταση μέσα είναι απαράδεκτη, η υπηρεσία της την πηγαίνει τρένο και η εκμετάλλευση είναι μεγάλη.
Επισκέπτης

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αρχικά να τονίσω το γεγονός πως δεν έχει καμία σημασία αν τελείωσε πανεπιστήμιο σαν ΕΠΟΠ θεωρείσαι το ίδιο ακριβώς με έναν απόφοιτο λυκείου. Τώρα στα υπόλοιπα. Αφού κατατάχθηκε τον Δεκέμβριο φέρει βαθμό ναύτη και εφόσον οι στρατεύσιμοι στα πλοία είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι και ΟΒΑ δεν υπάρχουν πλέον στο ΠΝ αγγαρείες τουαλέτες Καμαρωτοι κάνουν οι χαμηλότεροι ιεραρχικά του πληρώματος δηλαδή η κοπέλα στη προκειμένη περίπτωση. Ωράρια κτλ είναι παντού έτσι εφόσον δεν υπάρχει προσωπικό. Σχετικά με τη προοπτική του μικρότερου καραβιού δεν είναι σίγουρο ότι θα ταξιδεύει λιγότερο αρκετά μικρά πλοία (ειδικά καινούργια πχ ρουσσεν) ξεσκίζονται σε ασκήσεις περιπολίες κτλ. Δυστυχώς το επάγγελμα που διάλεξε η κοπέλα τα περιέχει όλα αυτά και είναι μέσα στο πρόγραμμα. Από τη στιγμή που δεν περίμενε κάτι τέτοιο και δεν ήταν διατεθειμένη για αυτές τις συνθήκες έκανε πολύ κακά που μπήκε και δεν το έψαξε περισσότερο σχετικά με το που μπήκε. Αν δεν τη παλεύει υπομονή μέχρι τη 4ετια που μπορεί να παραιτηθεί.
Επισκέπτης

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Στα τρία χρόνια μπορεί να παραιτηθεί όχι στα 4
Επισκέπτης

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Δεν έχει υπηρετήσει θητεία άρα είναι 4 χρόνια.3 χρόνια είναι για όσους είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις πριν μπουν εποπ
Euaggelia123mcs
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 14, 2023 4:00 pm

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Euaggelia123mcs »

Επισκέπτης έγραψε: Τετ Αύγ 21, 2024 2:39 am Αρχικά να τονίσω το γεγονός πως δεν έχει καμία σημασία αν τελείωσε πανεπιστήμιο σαν ΕΠΟΠ θεωρείσαι το ίδιο ακριβώς με έναν απόφοιτο λυκείου. Τώρα στα υπόλοιπα. Αφού κατατάχθηκε τον Δεκέμβριο φέρει βαθμό ναύτη και εφόσον οι στρατεύσιμοι στα πλοία είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι και ΟΒΑ δεν υπάρχουν πλέον στο ΠΝ αγγαρείες τουαλέτες Καμαρωτοι κάνουν οι χαμηλότεροι ιεραρχικά του πληρώματος δηλαδή η κοπέλα στη προκειμένη περίπτωση. Ωράρια κτλ είναι παντού έτσι εφόσον δεν υπάρχει προσωπικό. Σχετικά με τη προοπτική του μικρότερου καραβιού δεν είναι σίγουρο ότι θα ταξιδεύει λιγότερο αρκετά μικρά πλοία (ειδικά καινούργια πχ ρουσσεν) ξεσκίζονται σε ασκήσεις περιπολίες κτλ. Δυστυχώς το επάγγελμα που διάλεξε η κοπέλα τα περιέχει όλα αυτά και είναι μέσα στο πρόγραμμα. Από τη στιγμή που δεν περίμενε κάτι τέτοιο και δεν ήταν διατεθειμένη για αυτές τις συνθήκες έκανε πολύ κακά που μπήκε και δεν το έψαξε περισσότερο σχετικά με το που μπήκε. Αν δεν τη παλεύει υπομονή μέχρι τη 4ετια που μπορεί να παραιτηθεί.
Συμφωνώ μαζί σας γτ κι εγώ ΕΠΟΠ ναύτης είμαι μηχανικός. Γυναίκα. Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω κάτι, μόνο την κοπέλα αυτή βάζουν αγγαρεία και καθαριότητα ή μπαίνουν κι άλλοι. Γτ εάν ισχύει ότι μόνο αυτή μπαίνει αγγαρεία και έχει νούμερο 2-8 και 2-8 τότε όντως κάτι δεν πάει καλά... Δεν γίνεται να μπαίνει μόνο αυτή στη βάρδια αυτή... Κι εμένα έτσι με κάνουν. Αλλά αυτό είναι για να μου σπάσουν το ηθικό, που το δικό μου δεν πέφτει και δεν σπάει με τπτ. Και στο κάτω κάτω είναι και άλλοι ΕΠΟΠ ναύτες της ίδιας σειράς ... Στην δική μου για παράδειγμα φρεγάτα είναι λίγο μισογύνης... Και έτσι οποία κοπέλα μπαίνει την @@@. Αλλά τους άνδρες στα πούπουλα... Για αυτό από τη μια έχει ένα δίκιο (και πάλι εάν ισχύει ότι βάζουν μόνο την κοπέλα αυτή) .
Επισκέπτης

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Σε λίγο καιρό θα σπάσει και το δικό σου το ηθικό. Θα παραιτηθείς.
Kimon

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Kimon »

Καλησπέρα,
Είμαι πιτσιρικάς, μου αρέσει η στρατιωτική ζωή και τα πολεμικά πλοία, οι δουλειές και γενικότερα η ζωή έξω με αφήνουν αδιάφορο και σκέφτομαι να κάνω τα χαρτιά μου για ΕΠΟΠ στο Π. Ν. Σε περίπτωση που δεν με πάρουν η ΠΑ και ο ΣΞ. Έχω διαβάσει τα μηνύματα των παλαιότερων εδώ μέσα και καταλαβαίνω ότι η φύση του επαγγέλματος είναι απαιτητική.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το κατά πόσο μέσα στο καράβι θα έχω τριβή με την ειδικότητα που επέλεξα ή αν θα είμαι αποκλειστικά αγγαρειομάχος. Υπάρχουν δύο ειδικότητες που με ενδιαφέρουν, η μία είναι στην κατηγορία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και η άλλη ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Θέλω τα χρόνια που θα περάσω μέσα στο καράβι να αποκτήσω εμπειρία σε αυτό που κάνω, ότι και αν είναι, ώστε να μπορώ να την αξιοποιήσω έξω σε περίπτωση που αποφασίσω να φύγω. Καταλαβαίνω ότι η αγγαρεία είναι αναπόφευκτη και είναι κομμάτι της δουλειάς αλλά θα με αφήσουν παράλληλα να ασχοληθώ και με την ειδικότητα μου; Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν ειδικότητες/επιστασίες στις οποίες είναι πιθανότερο να σε εκπαιδεύσουν και να σε αξιοποιήσουν πάνω στο αντικείμενο που επέλεξες;
Anastasios
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Αύγ 20, 2024 11:11 pm

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Anastasios »

Έχω δικό μου άτομο το οποίο υπηρετεί στο ΠΝ ΕΠΟΠ την πήρανε ως πτυχιούχου πανεπιστημίου οικονομικά γιατί αυτό ζητούσε η εγκύκλιος αφού τη βάζουνε να κάνει στο γραφείο τη δουλειά μετά τη στέλνουν τουαλέτες μετά τις στέλνουν σερβιτόρο στο εστιατόριο μετά πάει στη λάντσα και μετά πάει και καμαρότος και κουβαλήματα η κατάσταση είναι τραγική, το πτυχίο για ποιο λόγο το ζητάνε θα μπορούσαν να βγάλουν εγκύκλιο υποχρεωτικής εκπαίδευσης υπηρετικό προσωπικό
Επισκέπτης

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Anastasios έγραψε: Κυρ Φεβ 23, 2025 8:40 am Έχω δικό μου άτομο το οποίο υπηρετεί στο ΠΝ ΕΠΟΠ την πήρανε ως πτυχιούχου πανεπιστημίου οικονομικά γιατί αυτό ζητούσε η εγκύκλιος αφού τη βάζουνε να κάνει στο γραφείο τη δουλειά μετά τη στέλνουν τουαλέτες μετά τις στέλνουν σερβιτόρο στο εστιατόριο μετά πάει στη λάντσα και μετά πάει και καμαρότος και κουβαλήματα η κατάσταση είναι τραγική, το πτυχίο για ποιο λόγο το ζητάνε θα μπορούσαν να βγάλουν εγκύκλιο υποχρεωτικής εκπαίδευσης υπηρετικό προσωπικό
Δεν έχετε καταλάβει κάτι... Το μόνο που υπάρχει είναι ο ΕΠΟΠ... Ο υπαξιωματικός... Και ο αξιωματικός! Με το που περάσουν την πύλη... Το καράβι κτλ... Είτε είναι χαρτί δημοτικού είτε Πανεπιστημίου μένουν απ' έξω!
Επισκέπτης

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Το θεμα ειναι να βγει η φετινη προκυρηξη να μπουν οσοι το θελουν. Ολοι ξερουν την κατασταση που επικρατει στο ΠΝ. Εχουν την επιλογη να πανε και αλλου πρεπει ντε και καλα να πανε εκει; Οχι οτι στα υπολοιπα οπλα ειναι καλυτερα αλλα πιστευω δεν γινονται αυτα
Z95
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 20, 2025 11:08 am
Τοποθεσία: Athens

Re: ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Δημοσίευση από Z95 »

Σοβαρευτείτε με το πολεμικό ναυτικό, νέα παιδιά.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες