Όριο ύψους σε στρατιωτικές σχολές (2010)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
ΒΑΣΩ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ΒΑΣΩ »

Γεια σας παιδια! Θα ηθελα να μου πειτε το οριο υψους για την ικαρων στο τμημα ιπταμενων. Η βοηθεια σας θα μου ειναι πολυτιμη.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Οποιος ειναι κοντα στο 1,65 να κανει τα χαρτια του δεν εχει να χασει τιποτα γιατι μπορει να πεσει σε καμμια επιτροπη που ειναι χαλαρη κ να τον περασουν. Οταν ειχα δωσει εγω ειχαν περασει κοριτσια με υψος 1,61-1,62
ranger3192
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ranger3192 »

MΕχρι και περσι ετοιμαζομουν για Σ. Σ. Ε. Ή Σ. Μ. Υ. Και μολις βλεπω τα νεα ορια υψους (1.70) παθαινω πλακα... Ειμαι (σημερα) 1.64. Εφαγα τρομερη ηττα και απογοητευση.
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Snakeshit »

Μονόζυγο.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

ΣΕ... ΚΛΙΝΗ του Προκρούστη φαίνεται ότι είχαν μετατραπεί κάποιες επιτροπές αξιολόγησης υποψηφίων για εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από έλεγχο που άρχισε από τυχαίο περιστατικό, διαπιστώθηκε ότι 10 νέοι και νέες - που εισήχθησαν φέτος στη Σχολή Ευελπίδων (3) και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (7) - εμφανίζονταν έως και 9 πόντους ψηλότεροι προκειμένου να περάσουν το όριο (1,70 μ. Για τους άνδρες και 1,65 μ. Για τις γυναίκες). Από τους 10 οι 8 ήταν γυναίκες, ενώ τρεις από αυτές είχαν «βελτιωμένο» και τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για λάθος και υπάρχουν υποψίες ότι κάποιοι στις υγειονομικές επιτροπές λειτούργησαν όπως ο... μυθικός ληστής Προκρούστης: Σε όσους απ΄ τους διαβάτες που σταματούσε εξείχαν τα πόδια τους από το σιδερένιο κρεβάτι που είχε στο λημέρι του, έκοβε το περίσσιο κομμάτι. Αντιθέτως, αν το θύμα ήταν πιο κοντό, τότε τραβούσε τα άκρα του μέχρι να φτάσουν στο μήκος του κρεβατιού. Το τι έγινε στην περίπτωση των στρατιωτικών σχολών θα εξακριβώσει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει το ΓΕΣ.

Όσον αφορά τους 10 νέους και νέες, η κατάταξή τους ανακλήθηκε και το υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρει ο υπουργός κ. Ευάγγ. Βενιζέλος σε απάντηση στη Βουλή, ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας ώστε να μπουν στην αμέσως επόμενη σχολή της προτίμησής τους. Όμως έπειτα από προσφυγή των «κομμένων» στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας της απόφασης που προβλέπει τα συγκεκριμένα όρια ύψους (και βάρους) αποφασίστηκε προσωρινή αναστολή της διαγραφής τους και ήδη ξαναφόρεσαν τα «χακί».

TA NEA
elena92
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από elena92 »

Ενα εχω να πω, ειναι ταιραστια αδικια αυτο με το υψος! Αντε τα κιλα πες χανονται, το υψος; Δλδ μια κοπελα με 1.70 που δν εχει γυμναστει στη ζωη της μπορει να τα καταφερει καλυτερα απο μια κοπελα με 1.63 που ασχολειται χρονια με αθλητισμο; Τα ορια στα αθληματα επρεπε να αυξησουν, οχι το οριο υψους κ τα κιλα! Να σας πω ρε παιδια, ειμαι 1.63, αν βαλω μεσο παιζει να με περασουν;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Greek_Army »

Ισότητα θέλατε κορίτσια λουστείτε τα. Περαστικά σας.
Anonymous

Παιδια γεια σας!
ειμαι 16 χρονών και θέλω να περάσω σμυ αλλα έχω πρόβλημα ύψους... Είμαι 1.62 γνώριζετε κανενα τρόπο να προσπαθήσω να πιάσω αυτούς τους 3 πόντους; Το θέλω πολύ αλλα κατανοώ και τα όρια ύψους... Αλλά αλληθεια το θέλω...
Anonymous

Φιλε μου απο οτι ξερω το υψος εχει αλλαξει και ειναι 1.70

Anonymous

gIoTa έγραψε:Παιδια γεια σας!
ειμαι 16 χρονών και θέλω να περάσω σμυ αλλα έχω πρόβλημα ύψους... Είμαι 1.62 γνώριζετε κανενα τρόπο να προσπαθήσω να πιάσω αυτούς τους 3 πόντους; Το θέλω πολύ αλλα κατανοώ και τα όρια ύψους... Αλλά αλληθεια το θέλω...

Κανε μονοζυγο αλλα μην ανησυχεις παιζει ρολο και η επιτροπη αν ειναι χαλαρη δεν θα εχεις προβλημα και αν δεν ειναι δεν ειναι και τοσο πολυ κατω απο τα ορια
Anonymous

panos έγραψε:Φιλε μου απο οτι ξερω το υψος εχει αλλαξει και ειναι 1.70

Γυναικα ειναι απο οτι καταλαβα αρα εχει υψος 1.65
Anonymous

Α...sry τοτε Λαθος μου αλλα κ για τις γυναικες δεν ισχυει το 1.70;
Toutounas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Toutounas »

Γεια σας ολους. Ειμαι μαθητης β λυκειου και θελω και εγω να περασω Ευελπιδων... Ειμαι σχετικα καλος μαθητης αλλα το προβλημα μου ειναι το υψος. Τωρα ειμαι 1,65 και θελει 1,70... Μαλλον δεν θα προλαβω να ψηλωσω μεχρι του χρονου...

Toutounas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Toutounas »

ΕικόναΕικόναΝα παρει...
V@SILIS
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από V@SILIS »

Καλησπερα θελω να κανω μια ερωτηση μηπως και ξερετε. Η κοπελα μου θελει να δωσει στις στρατιωτικες σχολες αλλα θυμηθηκα πως καποιες κοπελες τις εκοβαν για γιγαντοβαστια... Απο πιο νουμερο και μετα κοβεσαι... ;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες