Βαθμολογική εξέλιξη ΕΠΟΠ
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Ιεραρχική ανέλιξη ΕΠΟΠ Υγειονομικού
Το γράφει στην προκήρυξη. Ξεκινάς από Στρτης και φτάνεις μέχρι Αλχιας. Αν έχεις κάνει θητεία σε ένα χρόνο γίνεσαι Δνεας, αν όχι σε δυο Δνεας. Μόλις συμπληρώσεις πέντε χρόνο Δνεας, γίνεσαι Λχιας. Μόλις συμπληρώσεις 8 χρόνια Λχιας, γίνεσαι Επχιας και μόλις συμπληρώσεις 8 χρόνια Επχιας γίνεσαι Αλχιας και τέλος.
Ιεραρχική ανέλιξη ΕΠΟΠ Υγειονομικού
Mortar έγραψε:Το γράφει στην προκήρυξη. Ξεκινάς από Στρτης και φτάνεις μέχρι Αλχιας. Αν έχεις κάνει θητεία σε ένα χρόνο γίνεσαι Δνεας, αν όχι σε δυο Δνεας. Μόλις συμπληρώσεις πέντε χρόνο Δνεας, γίνεσαι Λχιας. Μόλις συμπληρώσεις 8 χρόνια Λχιας, γίνεσαι Επχιας και μόλις συμπληρώσεις 8 χρόνια Επχιας γίνεσαι Αλχιας και τέλος.
ναι αυτο το γνωρίζω. Απλά κάτι άκουσα για γρηγορότερη εξέλιξη βαθμολογικά. Εκτός εάν εννοούσαν τα κλιμάκια πληρωμής
<<ΤΗ ΤΟΥ ΙΗΤΡΟΥ ΕΠΙΕΙΚΕΙΗ ΕΥΔΟΚΕΟΝΤΕΣ>>
Re: Βαθμολογική εξέλιξη ΕΠΟΠ
Κάπου έλεγε αν καταταγείς ως δνεας ή ως στρατιώτης. Σχετικά με το μισθολογικό κλιμάκιο. Αν ήσουν δεκανέας στην θητεία σου, μπαίνεις ως δεκανέας ΕΠΟΠ;
Γνωρίζουμε πότε θα βγει η διαταγή προαγωγής ΕΠΟΠ 9ης σειράς στο βαθμό του Δεκανέα για όσους δεν είχαν κάνει θητεία; Συμπληρώνουμε σχεδόν δύο μισή χρόνια και ακόμα να έρθει η διαταγή προαγωγής μας στο βαθμό του Δεκανέα
Σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε, οι κάτοχοι τίτλου 3βαθμιας εκπαίδευσης μπορούν να μεταταχθούν στο σώμα των μόνιμων υπαξιωματικών στα 12 χρόνια μετά από σχετική προκήρυξη, γνωρίζει κανείς τι ισχύει για την βαθμολογικη εξελίξη αυτών που θα μεταταχθούν εκεί; Θα είναι ίδια με των αποφοίτων της ΣΜΥ?
Μπαίνεις πίσω από σειρά ΣΜΥ εκείνου του έτους.Επισκέπτης έγραψε: Πέμ Μαρ 07, 2024 11:50 am Σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε, οι κάτοχοι τίτλου 3βαθμιας εκπαίδευσης μπορούν να μεταταχθούν στο σώμα των μόνιμων υπαξιωματικών στα 12 χρόνια μετά από σχετική προκήρυξη, γνωρίζει κανείς τι ισχύει για την βαθμολογικη εξελίξη αυτών που θα μεταταχθούν εκεί; Θα είναι ίδια με των αποφοίτων της ΣΜΥ;
Αρα να υποθέσω ότι κάποια στιγμή θα έχω το δικαίωμα να γίνω και αξιωματικός;
Ερωτηση λενε οτι φτιαξανε το συνταξιοδοτικο και θα σε διωχνουν στα 60 πλεον (αν ειναι αληθεια ας το επιβεβαιωσει καποιος). Αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι με τους βαθμους πως παει; Θα γινεσαι και αξιωματικος στο τελος; Εστω τιμητικα 
Ούτε καν ανθυπας
. Στο θέμα βαθμών οι εμθ ήταν οι πιο τυχερός θεσμός. ΕΠΟΠ μια ζωή στη σαρδέλα 
Μεχρι Τωρα δεν υπαρχει κατι για αλλαγη των βαθμων. Μεχρι Αρχιλοχιας φτανεις και για λογους 'ανδραγαθιας' στον βαθμο τον Ανθηπαστπιστη.
Κανείς ΕΠΟΠ ή ΕΜΘ δεν θα έπρεπε να γίνεται αξιωματικός, παρά μόνο ως καταληκτικός βαθμός αποστρατειας ως Ανθστές, τιμητικά για την αποστράτευση. Το αξιωματιλίκι στο στρατό, με τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία εκεί του 1800, που οι υπολογιστές έχουν windows 95 ή στη καλύτερη vista, θέλει πολλή γραφική εργασία, όπου πάρα πολλά άτομα ΕΠΟΠ και ΕΜΘ δεν ξέρουν να γράφουν, και δε το λέω υποτιμητικά αλλά κυριολεκτικά, υπάρχουν ΕΠΟΠ που με το ζόρι γράφουν το όνομά τους. Όλοι, κι εγώ, έχουμε αδυναμίες. Επομένως, ή θα έπρεπε να μπουν από την αρχή με αυξημένα γραμματικά προσόντα, ή θεωρώ ότι είναι τίμιο να παραμένουν Αλχίες μέχρι τη σύνταξη. Ο σκοπός τους είναι άλλος, και όχι η καριέρα.
Το άρθρο 70 του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ που εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή, σε σύγκριση με το ισχύον πλαίσιο (άρθρο 8 του ν.2936/2001), προβλέπει ότι ένας ΕΠΟΠ θα χρειάζεται:
- 2 επιπλέον έτη για τον βαθμό του Λοχία (και αντιστοίχων),
- 4 επιπλέον έτη για τον βαθμό του Επιλοχία,
- 6 επιπλέον έτη για τον βαθμό του Αρχιλοχία.
Επειδή βλέπω όσους θέλουν να πάνε ΕΠΟΠ και ρωτάνε ΑΝ και ΠΟΤΕ θα γίνουν αξιωματικοί
λαμβάνω την τιμή να γνωστοποιήσω σε όλους τον "μυστικό" τρόπο που θα γίνουν αξιωματικοί μια που
φαίνεται πως δεν τον ξέρει κανείς εδώ μέσα. Εμένα μου τον είπε ένας στρατηγός μέσα απο το ΓΕΕΘΑ
και έπαθα πλάκα γιατί δεν τον είχα ξανακούσει
Λοιπόν να το πάρει το ποτάμι;
Το μυστικό λοιπόν παίδες για να γίνεται αξιωματικοί είναι να...
ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
... Το φελέκι μου.
λαμβάνω την τιμή να γνωστοποιήσω σε όλους τον "μυστικό" τρόπο που θα γίνουν αξιωματικοί μια που
φαίνεται πως δεν τον ξέρει κανείς εδώ μέσα. Εμένα μου τον είπε ένας στρατηγός μέσα απο το ΓΕΕΘΑ
και έπαθα πλάκα γιατί δεν τον είχα ξανακούσει
Λοιπόν να το πάρει το ποτάμι;
Το μυστικό λοιπόν παίδες για να γίνεται αξιωματικοί είναι να...
ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
... Το φελέκι μου.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες