Προκήρυξη για Πυροσβεστική (2023)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
StrawDHat

Re: Προκήρυξη για Πυροσβεστική (2023)

Δημοσίευση από StrawDHat »

Προσωπικά πιστεύω το σωστό είναι να δώσει και θέσεις σε πολίτες-εθελοντές. Δεν λέω 50-50, αλλά τουλάχιστον ένα 20%. Εγώ είμαι εθελοντής με 3 χρόνια υπηρεσία και υπάρχουν και παιδιά που έχουν και 5 χρόνια. Είναι άδικο να μην έχουμε έστω μια πιθανότητα για απορρόφηση γιατί όπως οι εποχικοί μπήκαν για την προοπτική απορρόφησης έτσι γίνεται και με τα παιδιά του εθελοντισμού που πολλές φορές ξεπερνάνε και τα τρία 8ωρα που απαιτούνται και καλύπτουν κονονικοτατες υπηρεσίες στελεχών αφιλοκερδώς πάντα εννοείται.
Dikastis05
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 48

Δημοσίευση από Dikastis05 »

StraWDHat μιας και τα παιδιά που είναι εθελοντές όπως λες "σαν τους εποχικούς" είναι άδικο να μην διεκδικήσουν θέση, για ποιο λόγο εθελοντής με 5 έτη υπηρεσίας δεν δήλωσε για εποχικός;3 έτη που λες εσύ πως έχεις, πως γίνεται εφόσον πριν το 21 δεν είχε πάρει για 2 χρόνια εθελοντές λόγω του κορονοϊού;
Φιλαράκι μου, το ότι υπάρχουν κάποιοι εθελοντές που είναι 5+ χρόνια στο σώμα, είναι μόνο αυτοί που έλεγαν "σιγά μην πάω εγώ εποχικός, θα πάω κατευθείαν μόνιμος"... Είναι δίκαιο αυτό;
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Οι εθελοντές να περιμένετε την άνοιξη που θα βγάλει νέα προκήρυξη για εποχικούς για να μπείτε στο σώμα. Αυτή είναι η σειρά. Έτσι κάναμε και εμείς. Τώρα δεν έχει για εσάς τίποτα, προηγούνται οι εποχικοί.
StrawDHat

Dikastis05 έγραψε: Δευ Δεκ 04, 2023 11:45 am StraWDHat μιας και τα παιδιά που είναι εθελοντές όπως λες "σαν τους εποχικούς" είναι άδικο να μην διεκδικήσουν θέση, για ποιο λόγο εθελοντής με 5 έτη υπηρεσίας δεν δήλωσε για εποχικός;3 έτη που λες εσύ πως έχεις, πως γίνεται εφόσον πριν το 21 δεν είχε πάρει για 2 χρόνια εθελοντές λόγω του κορονοϊού;
Φιλαράκι μου, το ότι υπάρχουν κάποιοι εθελοντές που είναι 5+ χρόνια στο σώμα, είναι μόνο αυτοί που έλεγαν "σιγά μην πάω εγώ εποχικός, θα πάω κατευθείαν μόνιμος"... Είναι δίκαιο αυτό;
Εγώ είμαι από το σχολείο εθελοντών 19-20 φίλε μου. Δεν μπήκα εποχικός γιατί δεν πρόλαβα να τελειώσω την θητεία μου πριν την προκήρυξη δυστυχώς. Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να ξέρουμε τους λόγους που έχει ο καθένας καλό είναι να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα και να τα κάνουμε όλα μια σούμα, στην υπηρεσία μου έχω ακόμα 2 παιδιά που είναι εθελοντές ο ένας μάλιστα συμμαθητής μου, με 3 χρόνια υπηρεσίας. Κακά τα ψέματα όλα αυτά τα παιδιά θέλουνε να έχουν έστω μια πιθανότητα για απορρόφηση πάνω σε κάτι που αγαπάνε, πράγμα που στερήθηκαν εξολοκλήρου στην προκήρυξη της εμοδε
Σίγουρα τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι εποχικοί καθώς η εμπειρία τους στο πεδίο δεν συγκρίνεται αλλά θεωρώ άδικο να μην υπάρχει έστω ένα μικρό ποσοστό και για όλους τους υπόλοιπους πολίτες-εθελοντές για τους λόγους που προανέφερα.
StrawDHat

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Δεκ 04, 2023 12:15 pm Οι εθελοντές να περιμένετε την άνοιξη που θα βγάλει νέα προκήρυξη για εποχικούς για να μπείτε στο σώμα. Αυτή είναι η σειρά. Έτσι κάναμε και εμείς. Τώρα δεν έχει για εσάς τίποτα, προηγούνται οι εποχικοί.
Και εγώ ξέρω άτομα που μπήκαν κατευθείαν από εθελοντές-πολίτες μόνιμοι γενικών, τι πάει να πει έτσι πάει η σειρά; Μέχρι και ο τουρνας είχε πει ότι αυτή η προκήρυξη θα έχει και επιτυχόντες και "ελληνόπουλα" πολίτες. Δεν είπα εγώ τι θα γίνει, εγώ λέω ότι είναι άδικο για τους λόγους που είπα να μην υπάρχει ένα 10-20% για τους υπόλοιπους έστω για την ευκαιρία. Παρόλα αυτα όλα φαίνεται να δείχνουν ότι μιλάμε εξολοκλήρου για μια ακόμη απορρόφηση εποχικών.
Kakol

Δημοσίευση από Kakol »

Το ποιο δίκαιο είναι να μπουν εποχικοί που ανήκουν στο σώμα έστω και 6 μήνες το χρόνο τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά οι εθελοντές με όλο το σεβασμό
Tsolias

Δημοσίευση από Tsolias »

Apostolakis έγραψε: Δευ Δεκ 04, 2023 10:01 am Και να το μετραει ρε αδερφε που να τον φτασεις τον εποχικο στα μορια; Και 3 μορια να δινει στο proficiency ο αλλος με 4 και 5 αντιπυρικες φτανει τα 20 μορια μονο απ τις αντιπυρικες
Καλά από περιέργια ρώτησα για αυτό είπα πιο πιθανό να πιάσεις το 5+1.
Επισκέπτης

StrawDHat έγραψε: Δευ Δεκ 04, 2023 12:43 pm
Επισκέπτης έγραψε: Δευ Δεκ 04, 2023 12:15 pm Οι εθελοντές να περιμένετε την άνοιξη που θα βγάλει νέα προκήρυξη για εποχικούς για να μπείτε στο σώμα. Αυτή είναι η σειρά. Έτσι κάναμε και εμείς. Τώρα δεν έχει για εσάς τίποτα, προηγούνται οι εποχικοί.
Και εγώ ξέρω άτομα που μπήκαν κατευθείαν από εθελοντές-πολίτες μόνιμοι γενικών, τι πάει να πει έτσι πάει η σειρά; Μέχρι και ο τουρνας είχε πει ότι αυτή η προκήρυξη θα έχει και επιτυχόντες και "ελληνόπουλα" πολίτες. Δεν είπα εγώ τι θα γίνει, εγώ λέω ότι είναι άδικο για τους λόγους που είπα να μην υπάρχει ένα 10-20% για τους υπόλοιπους έστω για την ευκαιρία. Παρόλα αυτα όλα φαίνεται να δείχνουν ότι μιλάμε εξολοκλήρου για μια ακόμη απορρόφηση εποχικών.
Απαντάς μόνος σου στις απορίες σου. Δε χρειάζεται να εξηγήσω κάτι παραπάνω. Καλή τύχη.
StrawDHat

Kakol έγραψε: Δευ Δεκ 04, 2023 1:02 pm Το ποιο δίκαιο είναι να μπουν εποχικοί που ανήκουν στο σώμα έστω και 6 μήνες το χρόνο τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά οι εθελοντές με όλο το σεβασμό
Μάλιστα, λες και είπα να μπούνε μόνο εθελοντές. Μάλλον δεν ασχολήθηκες με αυτα που έγραψα πιο πάνω. Εγώ είπα την άποψη μου και την αιτιολόγησα, δεν προσέβαλα κανέναν, εάν σε κάποιους ακούγεται τόσο παράλογο αυτό που λέω οκ, άλλοι εξάλλου κάνουν κουμάντο. Τα φόρουμς αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν, την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, δεν χρειάζεται να είμαστε απόλυτοι και ούτε να κατακρίνουμε με κατηγορειματικο τρόπο τους άλλους.
Επισκέπτης

Έχεις κάποιος καμία πληροφορία ποτέ βγαίνει ΦΕΚ...
Kakol

Δημοσίευση από Kakol »

Αδερφέ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους εθελοντές απλά αν δεν έχεις πάει ειδικές δυνάμεις η κάτι αντίστοιχο μη περιμένετε να μπείτε πουθενά και όταν καταλάβετε ότι κάνετε τα ρεπό τν μονίμων και για να πάρετε μόρια πρέπει να είστε τουλάχιστον 3 χρόνια εντελώς φιλικά ξανά λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν εθελοντή μακάρι όλοι μόνιμοι να ήμασταν
Ethelotis1996

Δημοσίευση από Ethelotis1996 »

Παλικαρια μη μπερδεβετε την βουρτσα με την π@@@α, ο εθελοντης απλα εκανε αιτηση και μπηκε και η κουτση μαρια αν θελει μπαινει, ο εποχικος μπηκε με διαγωνισμο και ειναι στην πρωτη γραμμη της πυρκαγιας, δεν ειναι δυνατον να προηγειται ο εθελοντης απ τον εποχικο ουτε προκειται να γινει ποτε αυτο, ναι συμφωνω ο εθελοντης να προηγειται απ τον απλο πολιτη και να εχει προταιρεοτητα να μπει εποχικος και εννοειται μετα και μονιμος, αλλα τους εποχικους παιδια μη περιμενετε να τους φατε θεση, ο μονος τροπος να μεινει εξω εποχικος ειναι το οριο ηλικιας, αν το πιανει η ηλικια δεν θα περασετε ποτε εποχικο στα μορια και ετσι ειναι το σωστο, και θα το καταλαβετε αν γινετε ποτε εποχικοι γιατι ετσι ειναι το σωστο, παρεπιπτωντος για να μη βιαστειτε να πειτα κοτσανα δεν ειμαι εποχικος, ειμαι στην τριτη χρονια εθελοντης και εχω στοχο να μπω εποχικος την ανοιξη, εννοειται οτι θα κανω χαρτια και για μονιμος αλλα δεν εχω καμια απαιτηση να με παρει ουτε θα σκεφτω γιατι πηρε τους εποχικους και οχι εμενα, να τα λεμε οπως ειναι παιδια οχι οπως μας συμφερει δε θα βγαλουμε ποτε ακρη αν λεει ο καθενας οτι τον βολευει, ειμαστε αντρες και πρεπει να μιλαμε σαν αντρες
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 358

Δημοσίευση από niasimas »

Ας καταλάβουμε λίγο τι εστί εθελοντής. Είναι η προσφορά άνευ μισθού ή οποιοδήποτε ανταλλάγματος. Αν περιμένετε αντάλλαγμα, να μπέιτε σε θέσεις, τότε κακώς ακολουθείτε τον εθελοντισμό. Ο εθελοντής πηγαίνει στο πεδίο, μετά την όποια εργασία κάνει, για να προσφέρει. Δεν περιμένει να μαζέψει μόρια, για να γίνει μόνιμος. Αν περιμένετε τέτοια πράγματα, με τις προθέσεις που έχει δείξει η κυβέρνηση, μέχρι τώρα, για την πυροσβεστική, τότε να το ξανασκεφτείτε, αν θέλετε να συνεχίσετε να είστε εθελοντές. Δεν είναι καν σιγουρο, να θα πάρει εποχικούς την άνοιξη, για το 24, τουλάχιστον.
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 358

Δημοσίευση από niasimas »

Επίσης, να μας πούν τα παιδιά, που είναι εποχικοί και μιλάνε με τα σωματεία τους, αν τα σωματεία συμφωνούν, με τις 150 θέσεις γενικών, με 35 όριο για εποχικους. Γιατί η γραμμή υποτίθεται ότι ήταν, κανένας ηλικιακός διαχωρισμός. Συμφώνησαν τελικά, στο συγκεκριμένο σχέδιο; Και αν οχι, τι θα κάνουν; Θα προχωρήσουν νομικά, αν τους παίρνει;
Άβαταρ μέλους
KYNHGOS
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 250

Δημοσίευση από KYNHGOS »

Εχουμε κανα νεοτερο ρε παιδια;
Τι ειπε ο τουρνας
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση