Νέο μαχητικό αεροσκάφος (2006-2021)

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο

Τι θα θέλατε να προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Οκτ 19, 2020 10:34 pm

Αεροσκάφη Eurofighter
667
16%
Αεροσκάφη F-35
183
4%
Αεροσκάφη Rafale
594
14%
Αεροσκάφη F-16
2030
49%
Αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού
416
10%
Αεροσκάφος F-18 Super Hornet
237
6%

Σύνολο ψήφων: 4127

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 142
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Ωρεα ξεστραβωθικαμε!!!

Apap
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Apap »

Eurofighter
-Οικονομικό
-Βοηθά την EU
-Μας ενώνει με τους άλλους Ευρωπαίους (ας αποκτήσουμε και κανα σύμμαχο επιτέλους... έστω και έτσι...)
-Είναι εξαιρετικά ευέλικτο
-Είναι συμβατό
-Και επιτέλους ξεκολάμε και λίγο από τους Αμερικάνους που τους έχουμε πάρει αγκαζέ στα αεροπορικά...
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Εurofighter οικονομικό; Δεν θα το έλεγα. Τώρα για το αν μας ενώσει με τους ευρωπαίους αμφιβάλλω ακόμα περισσότερο. Σε λίγο καιρό όλοι θα το έχουνε ξεχάσει. Ή μήπως νομίζεις ότι θα αλλάξουνε στάση στο μακεδονικό πχ έτσι και πάρουμε eurofighter;
Ως προς το ότι είναι συμβατό τι εννοείς; Συμβατό με τί;
Apap
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Apap »

Markos_Hdi έγραψε:Εurofighter οικονομικό; Δεν θα το έλεγα. Τώρα για το αν μας ενώσει με τους ευρωπαίους αμφιβάλλω ακόμα περισσότερο. Σε λίγο καιρό όλοι θα το έχουνε ξεχάσει. Ή μήπως νομίζεις ότι θα αλλάξουνε στάση στο μακεδονικό πχ έτσι και πάρουμε eurofighter;
Ως προς το ότι είναι συμβατό τι εννοείς; Συμβατό με τί;

lol... ναι... δεν το προσδιόρισα... οικονομικό ενοούσα από πλευράς καταναλώσεων , όπως είναι και το F-16. Αλλά και από ανταλλακτικά δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ περισσότερο από ένα F-16

Για το θέμα της επιρροής... όσο να ναι... ενα θετικό αποτέλεσμα θα το έχει...

Συμβατό εννούσα με τα οπλικά μας συστήματα (μπορεί να φέρει τα ίδια με το F-16)
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 48

Δημοσίευση από Filippos »

να μαι και εγω...

λοιπον αφηστε πια τις υποθεσεις με τα Sukhoi. Οπως ειπα πιο πριν, τα μαχητικα θεωρουνται το πιο ακριβο εξοπλιστικο προγραμμα τις ελλαδας, οποτε ναι, μπορουμε Μαρκο, αν το χρησιμοποιησουμε καλα, να πετυχουμε κατι με το μακεδονικο(αλλα μονο του αυτο δεν κανει. Αυτο πρεπει να ειναι το κερασακι στην τουρτα)

Τα Sukhoi αντιθετα, θα μας δημιουργησουνε προβληματα με ΕΕ και ΗΠΑ(αν και με τους δευτερους, δεν με ενδιαφερει).

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καιρό είχαμε να τα πούμε! :)
Πάντως με την ΕΕ ένωση δεν νομίζω να είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Τόσα χρόνια από τους πέρα ψωνίζουμε και δεν είδα ποτέ να μας κρατάνε ιδιαιτέρως μούτρα.
Περισσότερο πρόβλημα θα έχουμε με τους αμερικάνους αν δεν πάρουμε τελικά από αυτούς και ίσως και από τους Γάλλους, μιας και μετά την -μικρή- υποστήριξη του Σαρκοζί περιμένουνε τα πάντα από εμάς.
Πάντως για τα Sukhoi παραείναι θεωρητική η συζήτηση μιας και εγώ τουλάχιστον το θεωρώ το πλέον απίθανο να γίνει μια τέτοια αγορά.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Πάντως εμείς μπορεί να θέλουμε και να λέμε ότι νάνε, όμως η απόφαση λογικά έχει παρθεί. Ίσως την μάθουμε αρχές του 2009. Θέλω να γράψουμε τις προβλέψεις μας για τα νέα μαχητικά που θα υπογραφούν μέχρι το 2010.

Εγώ δίνω:

• 40 Eurofighter,20 Rafale.40%

• 40 Eurofighter.30%

• 40-60 Rafale.15%

• 40 Eurofighter,20 F-16.10%

• 60 F-16 block 60.5%

Για 60 Eurofighter δεν το κόβω καθόλου.Βέβαια υπάρχει και η επιλογή : Τίποτα!ΕικόναΕικόναΕικόνα

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Καλά εγώ θα ήμουνα για την επιλογή τίποτα. Δεν περισσεύουνε και λεφτά στο κράτος για να τα ξοδεύουμε έτσι αβέρτα.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Μάρκο η ασφάλεια ενός κράτους είναι προτεραιότητα και όχι κάτι που κάνεις όταν σου περισσεύουν λεφτά. Αν οι γείτονες μας ήταν λιγότερο διεκδικητικοί, τότε ναι, θα είχες δίκιο. Αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα, πρέπει να αγοράζεις όπλα για να εισπράττεις το μέρισμα της ειρήνης.

Όταν ο στρατός σου είναι υποβαθμισμένος , δεν έχεις δυνατή χώρα διπλωματικά και γίνεσαι έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων.

Επίσης αγοράζοντας όπλα , απολαμβάνεις την πολιτική στήριξη της προμηθεύτριας χώρας. (συνήθως)

Ξέρω ότι με την ακρίβεια και την φτώχια πους μας μαστίζει, φαντάζει από μερικούς πολυτέλεια η αγορά αεροσκαφών. Όμως δεν είναι έτσι. Η ασφάλεια και η ελευθέρια ενός λαού πρέπει να διασφαλίζετε με κάθε κόστος.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Φίλε μου εσύ πιστεύεις ότι θα αν ποτέ γίνει πόλεμος μεταξύ ημών και των γειτόνων, θα κριθεί στο αν θα έχουμε 30 ή 40 καινούρια αεροπλάνα; Ή μήπως θα κριθεί η γνώμη των γειτόνων αν θα κάνουνε κάποια επιθετική ενέργεια εναντίων μας από αυτό;
Εγώ πιστεύω απλά πως όχι.
Από την άλλη ποιο θεωρείς μεγαλύτερο κίνδυνο; μια αεροπορία με 30-40 αεροπλάνα λιγότερο ή ένα κράτος που δεν μπορεί να συντηρήσει τους ίδιους του πολίτες; Εγώ το δεύτερο χωρίς να τα βάλω σε διαδικασία επιλογής.
Άλλα είναι αυτά που θα πρέπει να λυθούνε στον στρατό και αυτά είναι όλα θέματα διοικητικά και οργανωτικά, άσχετα δηλαδή με παχυλές χρηματοδοτήσεις. Τα έχω ξαναπεί αυτά στο forum.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Μαρκο σορρυ αλλα κι εσυ εχεις αλλαξει. Μου θυμιζεις τους ανθρωπους που για ολα τους φταιει το κρατος. Βρισκουν τους μισθους χαμηλους, ενω ειναι πολυ υψηλοτεροι απο αυτους αλλων κρατων(οπως π. χ της ΤΟυρκιας) ενω ειναι σχετικα κοντα σε μισθους πολιτων που ζουν σε πολυ αναπτυγμενες χωρες(οπως Γαλλια και Γερμανια)

Ο. Κ περναμε μια οικονομικη κριση. Ε, και; ΤΙ σημαινει αυτο; Οτι πρεπει να σταματησουμε να λειτουργουμε σαν κρατος; προσωπικα δεν μου πολυ αρεσει η πολιτικη του Αλογοσκουφη, ομως εχει δικιο οταν λεει οτι υπαρχουν χωρες στις οποιες η οικονομικη κριση ειναι κατα πολυ μεγαλυτερη.

Η Σανγκαι μεσα σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα εχασε το 70% των μετοχων της, ενω στην Αμερικη "πεφτουν" οι κολοσσοι σαν τις μυγες.

ΓΙα φαντασου μια μερα... να εκλεινε η ΕΤΕ. Δηλ εσυ τι θα προτεινες; Να αυτοκτονησουμε ολοι μαζι;

Και οσο για τον πολεμο... αν τα 30-40 αεροσκαφοι ειναι αρκετα για να σου παρεχουν αεροπορικη υπεροχη και υποστηιξη του ναυτικου και των χερσαιων δυναμεων, ναι, πιστευω ειναι πολυ σημαντικα και θα αλλαζαν το ροη του πολεμου

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Όχι ρε συ Φίλιππε καμία σχέση!!! :) Σε αυτό το θέμα παραμένω ίδιος και απαράλλαχτος.
Αλλά βέβαια δεν θα κοιτάω τα χειρότερα για να μένω απαθής. Τα προβλήματα υπάρχουνε και ακόμα κι αν δεν πλήττουν εμένα για τον ένα ή τον άλλο λόγο, υπάρχουνε και κάνουνε πολλούς να περνάνε κάποιες δύσκολες ώρες.
Αν πάλι θες να το πάμε πιο συγκεκριμένα το θέμα, πέρυσι πχ δεν μπορούσε να πληρώσει το κράτος επίδομα θέρμανσης σε αυτούς που το είχανε ανάγκη γιατί δεν επαρκούσανε τα χρήματα. Φέτος είναι άλλα που δεν μπορούνε να καλυφθούνε. Μην αρχίσουμε να μιλάμε ειδικά και για ταμεία ασφάλισης κτλ γιατί θα γίνει ακόμα πιο μελό.
Μετά από όλα αυτά τα προβλήματα και τις ανάγκες δηλαδή, είμαστε για απώλειες και άλλων δισεκατομμυρίων ευρώ;
Προσωπικά πιστεύω πως εντελώς όχι. Συνεχίζω να είμαι υπέρ μιας δυνατής κοινωνίας η οποία λειτουργεί και θα λειτουργεί πολύ μακροπρόθεσμα. Πολύ περισσότερο από μια αγορά πολεμικού εξοπλισμού που θα την κάνει πιο αδύναμη και σε μελλοντικό χρόνο θα είναι τόσο αδύναμη που δεν θα μπορεί καν να υποστηρίξει ίσως τέτοιες δαπάνες.

Συγκεκριμένα για την αεροπορική υπεροχή που λες Φίλιππε τέλος, αυτά που λες είναι στην θεωρία. Στην πράξη, αν ποτέ φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, να είσαι σίγουρος ότι άλλα μετράνε. Το στρατιωτικό σκέλος μιας τέτοιας κρίσης θα παίξει τον πιο μικρό ρόλο.

Όλοι βέβαια το απευχόμαστε απόλυτα να δούμε ποιος θα έχει δίκιο σε κάτι τέτοιο. Μακάρι πάντα τέτοιες συζητήσεις να τις κάνουμε σε υπολογιστές και σε forums.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Markos_Hdi έγραψε:Όχι ρε συ Φίλιππε καμία σχέση!!! :) Σε αυτό το θέμα παραμένω ίδιος και απαράλλαχτος.
Αλλά βέβαια δεν θα κοιτάω τα χειρότερα για να μένω απαθής. Τα προβλήματα υπάρχουνε και ακόμα κι αν δεν πλήττουν εμένα για τον ένα ή τον άλλο λόγο, υπάρχουνε και κάνουνε πολλούς να περνάνε κάποιες δύσκολες ώρες.
Αν πάλι θες να το πάμε πιο συγκεκριμένα το θέμα, πέρυσι πχ δεν μπορούσε να πληρώσει το κράτος επίδομα θέρμανσης σε αυτούς που το είχανε ανάγκη γιατί δεν επαρκούσανε τα χρήματα. Φέτος είναι άλλα που δεν μπορούνε να καλυφθούνε. Μην αρχίσουμε να μιλάμε ειδικά και για ταμεία ασφάλισης κτλ γιατί θα γίνει ακόμα πιο μελό.
Μετά από όλα αυτά τα προβλήματα και τις ανάγκες δηλαδή, είμαστε για απώλειες και άλλων δισεκατομμυρίων ευρώ;
Προσωπικά πιστεύω πως εντελώς όχι. Συνεχίζω να είμαι υπέρ μιας δυνατής κοινωνίας η οποία λειτουργεί και θα λειτουργεί πολύ μακροπρόθεσμα. Πολύ περισσότερο από μια αγορά πολεμικού εξοπλισμού που θα την κάνει πιο αδύναμη και σε μελλοντικό χρόνο θα είναι τόσο αδύναμη που δεν θα μπορεί καν να υποστηρίξει ίσως τέτοιες δαπάνες.

Συγκεκριμένα για την αεροπορική υπεροχή που λες Φίλιππε τέλος, αυτά που λες είναι στην θεωρία. Στην πράξη, αν ποτέ φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, να είσαι σίγουρος ότι άλλα μετράνε. Το στρατιωτικό σκέλος μιας τέτοιας κρίσης θα παίξει τον πιο μικρό ρόλο.

Όλοι βέβαια το απευχόμαστε απόλυτα να δούμε ποιος θα έχει δίκιο σε κάτι τέτοιο. Μακάρι πάντα τέτοιες συζητήσεις να τις κάνουμε σε υπολογιστές και σε forums.
Μαρκο ολα ειναι σημαντικα. Ωραια τα επιδοματα κατα της φτωχειας, ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να σταματησουμε τον εξοπλισμο του στρατο. Πρεπει να κλεινουμε τις τρυπες φυσικα, κι οχι να τις κλεινουμε ανοιγοντας αλλες. Ετσι δεν θα οδηγηθουμε πουθενα.

ΚΑι η αεροπορικη υπεροχη δεν βοηθαει μονο στην αμυνα αλλα και στην εξωτερικη πολιτικη...

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για μένα είναι πιο σημαντικά τα κοινωνικά προβλήματα από τα υποτιθέμενα προβλήματα που "λύνονται" με υπέρογκες αγορές πολεμικών εξοπλισμών (είμαστε στο ΝΑΤΟ η χώρα που ξοδεύει τα περισσότερα σε σχέση με το ΑΕΠ της) για την ικανοποίηση των ξένων χωρών και πολεμικών βιομηχανιών, αλλά και τις προμήθειες που υποπτεύομαι πως θα υπάρχουνε παχυλές παχυλές.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Μαρκο κανεις λαθος. Ολα συνδεονται σαν μια αλυσιδα. Τα καλυτερο ειναι να φροντιζεις για ολα, οσο μπορεις.

Οσο για το ΝΑΤΟ, ειμαστε η χωρα με τα περισσοτερα προβληματα στην εξωτερικη πολιτικη (Τουρκια, Σκοπια, Αλβανια)

αλλωστε Μαρκο, μου φαινεται οτι τα ΜΜΕ σε εχουν "τυφλωσει".

Η κοινωνια μας ειναι πολλα επιπεδα ανωτερη απο αυτην σε αλλες χωρες του επιπεδου μας.

Αλλωστε ειναι ευθυνη ολων μας που οι φτωχοι δεν εχουνε επιδομα θερμανσης, που η παιδεια βασανιζεται και πολλα αλλα προβλημτα.

ΝΑ σε ρωτησω ΜΑρκο; Ποσοι ζητανε/κοβουνε αποδειξεις; Ποσοι ασφαλιζουν

τους Υπαλληλους τους (ειδικα οταν αυτοι ειναι προσφυγες); Ποσοι ελεθεθεροι επαγγελματιες δηλωνουν Το κανονικο εισοδημα στην εφορια;

ποσοι μαθητες, περυσι γυρισαν τα βιβλια στο κρατος, ωστε να ανακυκλωθουν και να τα παρουν οι επομενοι (ετσι γλιτωνουν χρημα, και υπαρχουν και λιγοτερα σκουπιδια στους δρομους)

ποσσοι συνταξιουχοι αφηνουν την τηλεοραση Τους μονιμα σε κατασταση stand-by και μετα Παραπονιουνται για το ρευμα;

οπως ειδες υπαρχουν τροποι Να κλεισουν οι μαυρες τρυπες που ανεφερες, χωρις να ανοιξουν αλλες. Ποσοι ομως Χρησιμοποιουν αυτους τους τροπους, αντι να ζητανε απο το κρατος να τους συντηρει.

Μαρκο, κατα την γνωμη μου, το προβλημα φτωχειας ειναι μια συνεχιση του προβληματος "ελληνικης παιδειας". Μπορω να αναφερω χιλιαδες τροπους που θα βοηθησουν τους ανθρωπους να ζησουν καλυτερα, αλλα ελαχιστοι θα με ακουσουν.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες