Ευχαριστώ κύριε διοικητά, δε σύνεχίζω τη κουβέντα αυτή γιατί άκρη δε θα βγει, τα πράγματα είναι απλά. Κάποιες ειδικότητες είναι 'μάχιμες' άρα απαιτούν καλή φυσική κατάσταση, ενώ κάποιες άλλες δε προϋποθέτουν ιδιαίτερες σωματικές δεξίοτητες. Το ότι είστε σε θέση να βγάλετε ορισμένοι τα όρια δεν αλλάζει τη γνώμη μου ότι θα έπρεπε να διαχωρίζονται τα αγωνίσματα ανάλογα με το πόστο.Επισκέπτης έγραψε: Παρ Νοέμ 10, 2023 8:13 pmΕπισκέπτης έγραψε: Παρ Νοέμ 10, 2023 8:09 pmΔεν είναι θέμα ευαισθησίας αλλά απλής λογικής αυτά που γράφω. Το ότι είσαι σε θέση να βγάλεις τα όρια δε σημαίνει ότι πχ σε ένα χρόνο από τώρα θα σου χρησιμεύσει μέσα στο στρατό, ίσως στην αρχή που θα περάσεις από διαδικάσία εκπαίδευσης...Επισκέπτης έγραψε: Παρ Νοέμ 10, 2023 8:02 pm
Σιγα την υπερβολη μηπως καποιοι ειστε λιγο ευαισθητοι; Με δουλιτσα κανονικοτατα ειναι και προσωπικα νοσηλευτικη εχω δηλωσει. Εαν δεν σαρεσει η ολη κατασταση και διαδικασια επιλογης στις ενοπλες δυναμεις αλλα σαρεσει η φαση δημοσιο υπαρχουν 100 προκυρηξεις χωρις αθληματα
Τοσα ξερεις τοσα λες... Λυπαμαι δεν κανεις με οσα λες... Τουλαχιστον μην βγαζεις κομπλεξ και λες για βυσματα γιατι υπαρχουμε κι ατομα που δουλεψαμε και τα μορια μας και τη φυσικη μας κατασταση και δεν γκρινιαζουμε και γι αυτο... Αν ηθελες χαιδεματα λυπαμαι θα σου βαζαμε να κανεις 500 μετρα σε 15 λεπτα... Τουλαζιστον παραδεχτειτε οτι δεν προετοιμαστηκατε και πατε παρακατω οχι δηλαδη να γινουμε ισα κι ομοια οσοι με κοπο προετοιμαστηκαμε
Προκήρυξη για ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς (2023)
Re: Προκήρυξη για ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς (2023)
Εε ναι σαφως οι επιτροπες φταινε. Πραγματικα στις πκε 8 στους 10 οχι απλα δεν βγαζει αθληματα γιατι δεν τα δουλεψε ποτε αλλοι δεν ξερουν καν τι δηλωσαν κι ειναι πολλοι
Για τις επιτροπές αναφέρομαι μόνο για όσους πέρασαν βυσματικά έναντι άλλων... Οι άλλοι συνυποψήφιοι γιατί να φταίνε;
Επισκέπτης έγραψε: Παρ Νοέμ 10, 2023 8:27 pmΓια τις επιτροπές αναφέρομαι μόνο για όσους πέρασαν βυσματικά έναντι άλλων... Οι άλλοι συνυποψήφιοι γιατί να φταίνε;
Εσυ τα εβγαζες; Οχι... Αν τα βγαζες θα χες περασει κι εσυ οποτε ολα τα αλλα απλα κουραφεξαλα και κομπλεξ
Δεν έχω κόμπλεξ με κανένα που πέρασε με την αξία του, απλά δε γουστάρω τα υποτιμητικά σχόλια ορισμένων επειδή δε σέβονται τη γνώμη μου. Και η γνώμη μου δεν αλλάζει ακόμα κι αν είχα περάσει με ή χωρίς βύσμα...Επισκέπτης έγραψε: Παρ Νοέμ 10, 2023 8:39 pm
Εσυ τα εβγαζες; Οχι... Αν τα βγαζες θα χες περασει κι εσυ οποτε ολα τα αλλα απλα κουραφεξαλα και κομπλεξ
Κράτα την γνώμη σου λοιπόν και καλή τύχη στην επόμενη προκήρυξη με καλύτερη προετοιμασία. Προχωράμε...
Αυτό που έχετε άποψη ειδικά οι κοπέλες για το τι πρέπει να γίνει στις ένοπλες δυνάμεις που δεν έχετε περάσει καν έξω από ένα στρατόπεδο πόσο μάλλον να μπείτε μέσα να δουλέψετε να δείτε τι γλύκα προσέξτε μην πέσετε απότομα από τα σύννεφα και ζητάτε μετά πώς μπορώ να φύγω χωρίς να γίνω ι3. Καλά μας έλεγαν στην Θεσσαλονίκη ότι θέλουν να κόψουν τις κοπέλες γιατί δημιουργούν πρόβλημα στο στράτευμα πόσο δίκαιο τον δίνω!
Καλά τα αθλήματα δεν είναι τίποτα... Που να δεις συμπεριφορές που θα αντιμετωπίσεις από ανώτερους, ειδικά όταν ο ασθενής θα είναι υψηλόβαθμος ή απόστρατος και θα σου φέρεται σαν σκουπίδι.
Giannaros25 έγραψε: Σάβ Νοέμ 11, 2023 1:35 am Αυτό που έχετε άποψη ειδικά οι κοπέλες για το τι πρέπει να γίνει στις ένοπλες δυνάμεις που δεν έχετε περάσει καν έξω από ένα στρατόπεδο πόσο μάλλον να μπείτε μέσα να δουλέψετε να δείτε τι γλύκα προσέξτε μην πέσετε απότομα από τα σύννεφα και ζητάτε μετά πώς μπορώ να φύγω χωρίς να γίνω ι3. Καλά μας έλεγαν στην Θεσσαλονίκη ότι θέλουν να κόψουν τις κοπέλες γιατί δημιουργούν πρόβλημα στο στράτευμα πόσο δίκαιο τον δίνω!
Σαφως ομως δεν ειναι ολες οι κοπελες ετσι ειμαστε και καποιες που κανουμε για 10 αντρες. Εγω που ειχα την αντιπαραθεση πανω με την κοπελα ειμαι επισης κοπελα και με ειδικοτητα μαλιστα οχι τοσο "μαχιμη"... Αλλα για τα αθληματα επηξα 1 χρονο προπονηση κι ας τα εβγαζα λογω οτι ειμαι αθλητικη... Για να ανεβασω μορια επισης... Ωστοσο με αυτες τις αποψεις που συνηθως κοπελες επικαλουντε περι ελαστικοτητας των αθληματων, κατι που εγω ας πουμε ουδεποτε θα ζητουσα θα προτιμουσα να κοπω και να μην μιλησω... Ναι λογικο ειναι να δημιουργειται ενα "τσουβαλιασμα" ολων των γυναικων ετσι... Κι οταν πας για πκε και ακους τοσες πολλες να μην ξερουν ουτε τι ειδικοτητα δηλωσαν, ενδιαφερον 0, ειρωνια στους γιατρους + οτι στα αθληματα θελουν με μιση ελξη να περασουν και να κανουν αντι μιλι μια στροφη...
Συγχαρητήρια, αλλά τα έχεις μπερδέψει κάπως αυτά που είπα.1) Περι ελαστικότητας δεν αναφέρθηκα ποτέ, είπα να ισχύουν διαφορετικά όρια ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ανάλογα με την ειδικότητα όχι να μας περνάνε χαρισματικά. Δε καταλαβαίνω πού ειναι το κακό;Επισκέπτης έγραψε: Σάβ Νοέμ 11, 2023 8:20 amGiannaros25 έγραψε: Σάβ Νοέμ 11, 2023 1:35 am Αυτό που έχετε άποψη ειδικά οι κοπέλες για το τι πρέπει να γίνει στις ένοπλες δυνάμεις που δεν έχετε περάσει καν έξω από ένα στρατόπεδο πόσο μάλλον να μπείτε μέσα να δουλέψετε να δείτε τι γλύκα προσέξτε μην πέσετε απότομα από τα σύννεφα και ζητάτε μετά πώς μπορώ να φύγω χωρίς να γίνω ι3. Καλά μας έλεγαν στην Θεσσαλονίκη ότι θέλουν να κόψουν τις κοπέλες γιατί δημιουργούν πρόβλημα στο στράτευμα πόσο δίκαιο τον δίνω!
Σαφως ομως δεν ειναι ολες οι κοπελες ετσι ειμαστε και καποιες που κανουμε για 10 αντρες. Εγω που ειχα την αντιπαραθεση πανω με την κοπελα ειμαι επισης κοπελα και με ειδικοτητα μαλιστα οχι τοσο "μαχιμη"... Αλλα για τα αθληματα επηξα 1 χρονο προπονηση κι ας τα εβγαζα λογω οτι ειμαι αθλητικη... Για να ανεβασω μορια επισης... Ωστοσο με αυτες τις αποψεις που συνηθως κοπελες επικαλουντε περι ελαστικοτητας των αθληματων, κατι που εγω ας πουμε ουδεποτε θα ζητουσα θα προτιμουσα να κοπω και να μην μιλησω... Ναι λογικο ειναι να δημιουργειται ενα "τσουβαλιασμα" ολων των γυναικων ετσι... Κι οταν πας για πκε και ακους τοσες πολλες να μην ξερουν ουτε τι ειδικοτητα δηλωσαν, ενδιαφερον 0, ειρωνια στους γιατρους + οτι στα αθληματα θελουν με μιση ελξη να περασουν και να κανουν αντι μιλι μια στροφη...
2) Μπορεί να είσαι σε θέση να περάσεις τα όρια λόγω προπόνησης αλλά σε σύγκριση με έναν άντρα έριξες το διπλό κόπο.
3) Αυτά που γράφεις αφορούν μια συγκεκριμένη μερίδα γυναικών, προσωπικά όσες συνάντησα ηταν κοπελες που ήξεραν πολυ καλά γιατί επιλέγουν αυτή τη θέση, με σπουδές πάνω στη συγκεκριμένη ειδικότητα και στοιχειωδώς προπονημενες, ουτε γιατρούς πρόσβαλαν ουτε τίποτα απ' οσα περιγραφεις. Τώρα εαν δεν λιωσαν στις προπονήσεις για να βγάλουν τα ορια είναι αλλο θέμα, αυτό ομως δεν σημαίνει ότι δε ξέρουν τι τους γίνεται όπως τα περιγράφεις. Επίσης προσβάλλεις και τον εαυτό σου γιατι στην ουσία λες οτι εμεις οι γυναίκες είμαστε στο κόσμο μας και οι άντρες ολοι ειναι έτοιμοι για το στρατό.
Προσωπικα δεν προσβαλλω τον εαυτο μου μιας κι αφοσιωθηκα 100% για να περασω και ναι οτι ειδα λεω κι αναφερω. Οσες δεν προσπαθησαν ας κοπουν υπαρχουμε και μια μικρη μεριδα που πεθαναμε στην προετοιμασια. Με την αναλογη προετοιμασια θα περνουσατε κι υπολοιπες. Ναι συγνωμη οντως οι αντρες λυπαμε ειναι πιο συνειδητοποιημενοι οσο περιεργο κι αν ακουγεται στα αυτια σου. Σιγουρα υπαρχουν κι ατομα στη μεριδα των ανδρων παρταλια ομως. Οσο για το θεμα σπουδων οι περισσοτεροι εχουμε δεν ειμαστε αμορφωτοι. Τελειωνω με τη φραση αυτη. Ενοπλες δυναμεις θελατε, εαν δεν μπορειτε υπαρχουν κι αλλες προκυρηξεις για στρατο δεν νομιζω να μπορουσατε να ενταχθειτε
Η γνώμη μου ειναι ότι οι άντρες δεν ειναι πιο συνειδητοποιημένοι απλά λόγω σωματικής υπεροχής βγάζουν τα όρια πιο εύκολα απο τις γυναικες που πρέπει να καταβάλλουν το διπλό κόπο. Και μιλάω πάντα σε σύγκριση με το γενικο σύνολο, δεν αναφέρομαι σε πρώην αθλητές ή πρωταθλητές στίβου. Οκ δε θα αλλαξω τη γνώμη σου, πάντως να ξέρεις μέχρι και το 2009 το όρια ηταν ιδια με των πανελλαδικών, απο το 2021 και μετα τα άλλαξαν. Άρα αυτο τι σημαίνει οτι οι προηγούμενοι που περασαν με τα παλια όρια δεν ηταν αξιοι;Επισκέπτης έγραψε: Σάβ Νοέμ 11, 2023 11:33 am Προσωπικα δεν προσβαλλω τον εαυτο μου μιας κι αφοσιωθηκα 100% για να περασω και ναι οτι ειδα λεω κι αναφερω. Οσες δεν προσπαθησαν ας κοπουν υπαρχουμε και μια μικρη μεριδα που πεθαναμε στην προετοιμασια. Με την αναλογη προετοιμασια θα περνουσατε κι υπολοιπες. Ναι συγνωμη οντως οι αντρες λυπαμε ειναι πιο συνειδητοποιημενοι οσο περιεργο κι αν ακουγεται στα αυτια σου. Σιγουρα υπαρχουν κι ατομα στη μεριδα των ανδρων παρταλια ομως. Οσο για το θεμα σπουδων οι περισσοτεροι εχουμε δεν ειμαστε αμορφωτοι. Τελειωνω με τη φραση αυτη. Ενοπλες δυναμεις θελατε, εαν δεν μπορειτε υπαρχουν κι αλλες προκυρηξεις για στρατο δεν νομιζω να μπορουσατε να ενταχθειτε
Λοιπόν, σχετικά με την αντιπαράθεση που εξελίσσεται, έχω να επισημάνω μια πολύ σημαντική παράμετρο, που δεν βλέπω να έχετε υπολογίσει: Τα όρια στις αθλητικές δοκιμασίες, πολύ σωστά είναι κοινά για άνδρες - γυναίκες, γιατί πρέπει να λειτουργήσουν και σαν κόφτης στην υπέρμετρη είσοδο γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είναι η χώρα του ΝΑΤΟ, με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις,19%, έναντι του μόλις 0,3% που έχει η Τουρκία!
Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι αυτό το ποσοστό όχι μόνον δεν πρέπει να αυξηθεί αλλά, πρέπει να βαίνει μειούμενο, για λόγους και εθνικής ασφάλειας, ξεκάθαρα. Άλλο ισότητα, και άλλο φυσική ικανότητα - δύναμη! Και ας μην εξετάσουμε καν, τη συμπεριφορά των γυναικών, εφόσον μπουν στο Στράτευμα, στις μάχιμες ειδικότητες υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, και διακρίσεις εις βάρος των ανδρών.
Φωτεινές εξαιρέσεις, μπορεί να υπάρξουν, αλλά ο κανόνας δεν αλλάζει.
Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι αυτό το ποσοστό όχι μόνον δεν πρέπει να αυξηθεί αλλά, πρέπει να βαίνει μειούμενο, για λόγους και εθνικής ασφάλειας, ξεκάθαρα. Άλλο ισότητα, και άλλο φυσική ικανότητα - δύναμη! Και ας μην εξετάσουμε καν, τη συμπεριφορά των γυναικών, εφόσον μπουν στο Στράτευμα, στις μάχιμες ειδικότητες υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, και διακρίσεις εις βάρος των ανδρών.
Styga
Μια μικρή διόρθωση, για κάποιες ειδικότητες ήταν περίπου ιδια με των πανελλαδικών, ενω σε κάποιες άλλες ηταν πιο αυστηρά.Επισκέπτης έγραψε: Σάβ Νοέμ 11, 2023 11:49 amΗ γνώμη μου ειναι ότι οι άντρες δεν ειναι πιο συνειδητοποιημένοι απλά λόγω σωματικής υπεροχής βγάζουν τα όρια πιο εύκολα απο τις γυναικες που πρέπει να καταβάλλουν το διπλό κόπο. Και μιλάω πάντα σε σύγκριση με το γενικο σύνολο, δεν αναφέρομαι σε πρώην αθλητές ή πρωταθλητές στίβου. Οκ δε θα αλλαξω τη γνώμη σου, πάντως να ξέρεις μέχρι και το 2009 το όρια ηταν ιδια με των πανελλαδικών, απο το 2021 και μετα τα άλλαξαν. Άρα αυτο τι σημαίνει οτι οι προηγούμενοι που περασαν με τα παλια όρια δεν ηταν αξιοι;Επισκέπτης έγραψε: Σάβ Νοέμ 11, 2023 11:33 am Προσωπικα δεν προσβαλλω τον εαυτο μου μιας κι αφοσιωθηκα 100% για να περασω και ναι οτι ειδα λεω κι αναφερω. Οσες δεν προσπαθησαν ας κοπουν υπαρχουμε και μια μικρη μεριδα που πεθαναμε στην προετοιμασια. Με την αναλογη προετοιμασια θα περνουσατε κι υπολοιπες. Ναι συγνωμη οντως οι αντρες λυπαμε ειναι πιο συνειδητοποιημενοι οσο περιεργο κι αν ακουγεται στα αυτια σου. Σιγουρα υπαρχουν κι ατομα στη μεριδα των ανδρων παρταλια ομως. Οσο για το θεμα σπουδων οι περισσοτεροι εχουμε δεν ειμαστε αμορφωτοι. Τελειωνω με τη φραση αυτη. Ενοπλες δυναμεις θελατε, εαν δεν μπορειτε υπαρχουν κι αλλες προκυρηξεις για στρατο δεν νομιζω να μπορουσατε να ενταχθειτε
Ναι συμφωνώ σε όλα, ειδικά στις μάχιμες θέσεις υπάρχουν δυσκολίες και πρέπει να τηρείται αυστηρότητα. Πάντως ας μη κοιτάμε μόνο τα νούμερα, η Τουρκία είναι 8πλασια σε πληθυσμό, οπότε χρειαζόμαστε στρατιώτες, ειτε είναι άντρες είτε γυναίκες.Eleonora έγραψε: Σάβ Νοέμ 11, 2023 11:54 am Λοιπόν, σχετικά με την αντιπαράθεση που εξελίσσεται, έχω να επισημάνω μια πολύ σημαντική παράμετρο, που δεν βλέπω να έχετε υπολογίσει: Τα όρια στις αθλητικές δοκιμασίες, πολύ σωστά είναι κοινά για άνδρες - γυναίκες, γιατί πρέπει να λειτουργήσουν και σαν κόφτης στην υπέρμετρη είσοδο γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα είναι η χώρα του ΝΑΤΟ, με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις,19%, έναντι του μόλις 0,3% που έχει η Τουρκία!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες