Επιστράτευση
- ΛευκόςΛύκος
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Επιστράτευση
Ευχαριστώ πολύ για το Link,Nassos!
Επιστράτευση
Όταν φας το σκοπετο Βράδυ 2-4 χειμώνα στον Έβρο και την εμπλοκή 10 μέρες έλα πες τα μας πάλιΛευκόςΛύκος έγραψε:Καλησπέρα σας,
Είμαι φοιτητής και δέν έχω κάνει ακόμα τη στρατιωτική μου θητεία.
Αυτό υποθέτω οτι με κατατάσσει στην κατηγορία των Στρατεύσιμων (Στρατεύσιμοι καλούνται οι υπόχρεοι σε στράτευση, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα έξω από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να έχουν εκπληρώσει τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωσή τους.).
Σε περίπτωση πολέμου με γειτονική χώρα, που μάλλον είναι αρκετά πιθανό μεσα σε αυτό το καλοκαίρι, εγώ θα ήθελα να πολεμήσω. Πώς μπορώ να το πετύχω αυτο;
Θα επρεπε να στείλω καποια επιστολή κάπου δηλώνοντας οτι είμαι πρόθυμος να καταταγώ ως εθελοντής, πρίν να χρειαστεί να με καλέσουν;
Επίσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει πιθανότητα να με δεχτούν χωρίς να περάσω απο βασική εκπαιδευση; Καταλαβαίνω ποσο ηλίθιο και ίσως αυτοκτονικό ακούγεται αυτο στα αυτιά ενός πιο έμπειρου ανθρώπου, μα έχω ήδη καλή φυσική κατάσταση, καλές γνώσεις σκοποβολής και είμαι εξοικιωμένος με τη νηστεία και την αυπνία που απ'οτι φαίνεται είναι βασικά τμήματα της καθημερινότητας του Στρατιώτη. Βέβαια δεν είμαι εξοικειωμένος με τον οπλισμό του Ελληνικού Στρατού και ούτε ξέρω να τον λύνω και να τον συναρμολογώ, που είναι προβληματικό.
Είμαι πολύ πρόθυμος να πολεμήσω, και σε μια κοινωνοία που οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται πως θα αποφύγουν το στρατό, καταλαβαίνω οτι ίσως αυτά που προτείνω ακούγονται ακραία. Παρ'ολα αυτά ήθελα την αποψή σας και τις οδηγίες σας πάνω στο θέμα.

Επιστράτευση
Οι δυσκολίες και οι ιδιαίτεροτητες της στρατιωτικής θητείας δεν έχουν σχέση με το ότι κάποιος έχει υψηλή Εθνική συνείδηση και θέλει να πολεμήσει όταν απειληται η χώρα του.Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Και γω δε θα ήθελα να ξαναπάω φαντάρος, αλλά αν γίνει κάποιο θερμό επεισοδιο με του Τούρκους, θα βάλω βύσμα για να πάρω μέρος στη μερική επιστράτευση αν και έχω λευκό ΕΦΠ που είναι για γενική επιστράτευση.
Και γω δε θα ήθελα να ξαναπάω φαντάρος, αλλά αν γίνει κάποιο θερμό επεισοδιο με του Τούρκους, θα βάλω βύσμα για να πάρω μέρος στη μερική επιστράτευση αν και έχω λευκό ΕΦΠ που είναι για γενική επιστράτευση.
- ΛευκόςΛύκος
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Επιστράτευση
Fsasa έγραψε:
Όταν φας το σκοπετο Βράδυ 2-4 χειμώνα στον Έβρο και την εμπλοκή 10 μέρες έλα πες τα μας πάλι
Θα έρθω!

-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 2
Επιστράτευση
ΛευκόςΛύκος έγραψε:Καλησπέρα σας,
Είμαι φοιτητής και δέν έχω κάνει ακόμα τη στρατιωτική μου θητεία.
Αυτό υποθέτω οτι με κατατάσσει στην κατηγορία των Στρατεύσιμων (Στρατεύσιμοι καλούνται οι υπόχρεοι σε στράτευση, οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα έξω από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να έχουν εκπληρώσει τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωσή τους.).
Σε περίπτωση πολέμου με γειτονική χώρα, που μάλλον είναι αρκετά πιθανό μεσα σε αυτό το καλοκαίρι, εγώ θα ήθελα να πολεμήσω. Πώς μπορώ να το πετύχω αυτο;
Θα επρεπε να στείλω καποια επιστολή κάπου δηλώνοντας οτι είμαι πρόθυμος να καταταγώ ως εθελοντής, πρίν να χρειαστεί να με καλέσουν;
Επίσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει πιθανότητα να με δεχτούν χωρίς να περάσω απο βασική εκπαιδευση; Καταλαβαίνω ποσο ηλίθιο και ίσως αυτοκτονικό ακούγεται αυτο στα αυτιά ενός πιο έμπειρου ανθρώπου, μα έχω ήδη καλή φυσική κατάσταση, καλές γνώσεις σκοποβολής και είμαι εξοικιωμένος με τη νηστεία και την αυπνία που απ'οτι φαίνεται είναι βασικά τμήματα της καθημερινότητας του Στρατιώτη. Βέβαια δεν είμαι εξοικειωμένος με τον οπλισμό του Ελληνικού Στρατού και ούτε ξέρω να τον λύνω και να τον συναρμολογώ, που είναι προβληματικό.
Είμαι πολύ πρόθυμος να πολεμήσω, και σε μια κοινωνοία που οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται πως θα αποφύγουν το στρατό, καταλαβαίνω οτι ίσως αυτά που προτείνω ακούγονται ακραία. Παρ'ολα αυτά ήθελα την αποψή σας και τις οδηγίες σας πάνω στο θέμα.
Ποιος σου είπε πως ο πόλεμος είναι πολύ πιθανός; Η ένταση δε σημαίνει και πόλεμος. Επίσης νομίζεις οτι ακόμα και θερμό επεισόδιο να γίνει θα στείλουν φαντάρους σα το 40 να φωνάζουν αέρα; Σιγά μη σε στείλουν και για απόβαση τύπου Νορμανδίας...
Επιστράτευση
Στην Wikipedia γράφει ότι σε περίπτωση επιστράτευσης έχουμε 750.000+ δύναμη.Πιστεύετε ότι θα είμαστε όντως τόσα άτομα;
Επιστράτευση
Πρακτικά δύσκολο αν μιλάμε για τουλάχιστον 200.000+ άνδρες 18-65 ετών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, αρκετοί απ'αυτούς ανυπότακτοι.
Re: Επιστράτευση
Ας γινει πρωτα και απαλλάσσεσαι μετά, απο τωρα θες να το λυσεις;:D
Πέρα απο την πλακα, γενική επιστρατευση σημαινει πολεμος. Στη συγκεκριμενη κατασταση του κρατους, σχεδον ολα τα αρθρα περι αναβολων και απαλλαγών τιθενται στη διαθεσιμοτητα του Υπουργού Αμυνας και, αν χρειαστεί, επιστρατευονται ακομα και ατομα που ειχαν παρει οριστική απαλλαγή ή ειναι ανω των 45. Ισως οχι το πρωτο 24ωρο, αλλα αν χρειαστει θα γίνει. Στην Ουκρανια σε πιανει η Στρατονομια στο δρομο κι αμα δεν τους αρεσει η φατσα σου, φευγεις για το μέτωπο το επόμενο πρωί. Το ιδιο θα γινει κι εδώ αν φτασουμε στο σημειο αυτό...
Επιστράτευση - Τηλέφωνο για επιβεβαίωση στοιχείων
Καλησπέρα παιδιά.
Πριν λίγο με πήραν τηλέφωνο απο κινητό και μου έκαναν επιβεβαίωση στοιχείων στο στρατόπεδο που ανήκω σε περίπτωση επιστράτευσης.
Διεύθυνση, ομαδα αίματος, νούμερο ρούχων, άρβυλα κτλ.
Έχει τύχει σε κάποιον άλλο;
Είμαι 43 εάν παίζει ρόλο η ηλικία.
Μου είπαν ότι φτιάχνουν την αποθήκη κτλ γι'αυτό ρωτάνε νούμερο ρούχων, άρβυλων κτλ σε περίπτωση που γίνει κάτι χτυπά ξύλο.
Με καλεσαν από το στρατόπεδο που ανήκω σε περίπτωση επιστράτευσης.
Ευχαριστώ.
Πριν λίγο με πήραν τηλέφωνο απο κινητό και μου έκαναν επιβεβαίωση στοιχείων στο στρατόπεδο που ανήκω σε περίπτωση επιστράτευσης.
Διεύθυνση, ομαδα αίματος, νούμερο ρούχων, άρβυλα κτλ.
Έχει τύχει σε κάποιον άλλο;
Είμαι 43 εάν παίζει ρόλο η ηλικία.
Μου είπαν ότι φτιάχνουν την αποθήκη κτλ γι'αυτό ρωτάνε νούμερο ρούχων, άρβυλων κτλ σε περίπτωση που γίνει κάτι χτυπά ξύλο.
Με καλεσαν από το στρατόπεδο που ανήκω σε περίπτωση επιστράτευσης.
Ευχαριστώ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες