Προκηρύξεις για ΕΠΟΠ εντός του 2023;

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Επισκέπτης

Re: Προκηρύξεις για ΕΠΟΠ εντός του 2023;

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Υπάρχει κάποιος που δικαιούται τα μόρια από την συμμετοχή του πατέρα του στα γεγονότα της Κύπρου να ρωτήσω κάτι;
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Nikos23 έγραψε: Παρ Ιούλ 21, 2023 6:15 pm Καλησπέρα μια ερώτηση, Αν κάποιος έχει τελειώσει την θητεία του σαν δόκιμος (ΠΖ) 17μηνος με ειδικότητα όλμους, χρειάζεται κάποιο δικαιολογητικό να καταθέσει για να πάρει τα μόρια προϋπηρεσίας; Ή γίνετε αυτόματα αναγράφοντας μόνο ότι υπηρέτησες με την ειδικότητα ολμιστη;
https://www.stratologia.gr/el/content/% ... E%AC%CF%82

Στην πάνω σελίδα θα βρείτε την προηγούμενη προκήρυξη, την διαβάζεις και σου λύνονται οι απορίες που έχεις.
Nikos23

Δημοσίευση από Nikos23 »

Διάβασα την προκήρυξη την περσινή, ωστόσο η ειδικότητα του ολμιστη δεν φαίνεται μέσα από τον φορέα του e-efka
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Nikos23 έγραψε: Παρ Ιούλ 21, 2023 10:13 pm Διάβασα την προκήρυξη την περσινή, ωστόσο η ειδικότητα του ολμιστη δεν φαίνεται μέσα από τον φορέα του e-efka
Θα πρέπει να πας στην ν στρατολογία να σου βγάλουν πιστοποιητικό τύπου Α εκεί φαίνονται τα πάντα.

Αυτό θα το κάνεις όταν βγει η προκήρυξη.
Nikos23

Δημοσίευση από Nikos23 »

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου με βοήθησες φουλ!
Eleonora
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 32

Re: Εποπ

Δημοσίευση από Eleonora »

Eirini_k έγραψε: Παρ Ιούλ 21, 2023 4:35 pm
George98 έγραψε: Παρ Ιούλ 21, 2023 11:00 am Καλησπέρα σας τον Αύγουστο περνάω από 424 για εξέταση έχω κάνει αίτηση για αναβολή λόγο υγείας έχω πάρει ήδη ένα 6μηνο (δεν έχω κάτι οικονομικά οι ήταν οι λόγοι!) Εάν τον Αύγουστο με εξετάσουν κανονικά και βγω Ι1-Ι2 μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου για ΕΠΟΠ;
στρατο ξηρας εχει ειδικοτητες ι1-ι2 και αεροπορια αλλα δεν ξερω ποιες είναι
ναυτικό δεν ξερω να σου πω
Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Ι1, ι2, κλπ, ΔΕΝ είναι ειδικότητες, αλλά κριτήριο σωματικής ικανότητας.

"Όσοι είναι απόλυτα υγιείς και ικανοί να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις εντάσσονται στην πρώτη κατηγορία σωματικής ικανότητας (Ι/1), ενώ αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, που ωστόσο δεν τους εμποδίζουν να εκπληρώσουν τη θητεία τους εντάσσονται στη δεύτερη (Ι/2), τρίτη (Ι/3) ή τέταρτη (Ι/4) κατηγορία σωματικής ικανότητας, ανάλογα προς τη σοβαρότητα της κατάστασής τους. "
Δλδ, για τον θεσμό των ΕΠΟΠ, αν δεν διαθέτουν αρχικά την σωματική ικανότητα 1, άντε και σε κάποιες ειδικότητες που το επιτρέπουν την 2, δεν περνάνε τα κριτήρια για την επόμενη φάση, που είναι οι αθλητικές δοκιμασίες, κόβονται άμεσα.
Styga
Eirini_k
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 71

Re: Εποπ

Δημοσίευση από Eirini_k »

Eleonora έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 4:52 pm
Eirini_k έγραψε: Παρ Ιούλ 21, 2023 4:35 pm
George98 έγραψε: Παρ Ιούλ 21, 2023 11:00 am Καλησπέρα σας τον Αύγουστο περνάω από 424 για εξέταση έχω κάνει αίτηση για αναβολή λόγο υγείας έχω πάρει ήδη ένα 6μηνο (δεν έχω κάτι οικονομικά οι ήταν οι λόγοι!) Εάν τον Αύγουστο με εξετάσουν κανονικά και βγω Ι1-Ι2 μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου για ΕΠΟΠ;
στρατο ξηρας εχει ειδικοτητες ι1-ι2 και αεροπορια αλλα δεν ξερω ποιες είναι
ναυτικό δεν ξερω να σου πω
Ας μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Ι1, ι2, κλπ, ΔΕΝ είναι ειδικότητες, αλλά κριτήριο σωματικής ικανότητας.

"Όσοι είναι απόλυτα υγιείς και ικανοί να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις εντάσσονται στην πρώτη κατηγορία σωματικής ικανότητας (Ι/1), ενώ αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, που ωστόσο δεν τους εμποδίζουν να εκπληρώσουν τη θητεία τους εντάσσονται στη δεύτερη (Ι/2), τρίτη (Ι/3) ή τέταρτη (Ι/4) κατηγορία σωματικής ικανότητας, ανάλογα προς τη σοβαρότητα της κατάστασής τους. "
Δλδ, για τον θεσμό των ΕΠΟΠ, αν δεν διαθέτουν αρχικά την σωματική ικανότητα 1, άντε και σε κάποιες ειδικότητες που το επιτρέπουν την 2, δεν περνάνε τα κριτήρια για την επόμενη φάση, που είναι οι αθλητικές δοκιμασίες, κόβονται άμεσα.
δεν μπερδεψα κατι
εννοω οτι υπαρχουν ειδικοτητες που δεχονται ι1-12 ατομα στον στρατο ξηρα, στην αεροπορία ναι μεν υπαρχουν αλλα δεν ξερω ποιες ειναι αυτες οι ειδικότητες που δεχονται ατομα που τους εβγαλαν ι1-ι2
Mixalhs777

Δημοσίευση από Mixalhs777 »

Με αφορμή έναν φίλο που απάντησε πιο πάνω για το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α, ότι πρέπει να το εκδόσεις όταν βγεί η προκήρυξη, Αυτό ισχύει και για μετάφραση και επικύρωση ξένου πτυχίου (Αγγλικών); Αλλά και σε δημόσιο έγγραφο όπως απολυτήριο λυκείου επικύρωση από ΚΕΠ; . Διάβασα την προκήρυξη, αλλά δεν είδα κάπου να αναγράφεται άμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να επικυρωθουν από την ώρα που εκδίδεται η προκήρυξη. Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει ευχαριστώ
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Mixalhs777 έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 5:54 pm Με αφορμή έναν φίλο που απάντησε πιο πάνω για το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α, ότι πρέπει να το εκδόσεις όταν βγεί η προκήρυξη, Αυτό ισχύει και για μετάφραση και επικύρωση ξένου πτυχίου (Αγγλικών) ; Αλλά και σε δημόσιο έγγραφο όπως απολυτήριο λυκείου επικύρωση από ΚΕΠ;. Διάβασα την προκήρυξη, αλλά δεν είδα κάπου να αναγράφεται άμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να επικυρωθουν από την ώρα που εκδίδεται η προκήρυξη. Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει ευχαριστώ

Όχι η επικύρωση ισχύει πάντα. Τώρα για απολυτήριο λυκείου δε γνωρίζω αν χρειάζεται επικύρωση όπως κ για βεκ κλπ οποίος γνωρίζει σίγουρα ας μας πει
Kwsths56
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kwsths56 »

Καλημέρα στα μέλη και από εμένα, ξέρεις κανεις τι γίνεται με τα μόρια από τα διπλώματα (είμαι κάτοχος διπλώματος οδήγησης Β και Γ) θα πάρω 50 για το δίπλωμα Β και άλλα 100 για το δίπλωμα Γ δηλαδή συνολικά 150 μόρια ή θα πάρω μόνο 100;
kirki

Δημοσίευση από kirki »

Μόνο 100 μόρια. Μοριοδοτειται το ανώτερο όχι αθροιστικά.
Eleonora
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Επισκέπτης έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 6:19 pm
Mixalhs777 έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 5:54 pm Με αφορμή έναν φίλο που απάντησε πιο πάνω για το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α, ότι πρέπει να το εκδόσεις όταν βγεί η προκήρυξη, Αυτό ισχύει και για μετάφραση και επικύρωση ξένου πτυχίου (Αγγλικών) ; Αλλά και σε δημόσιο έγγραφο όπως απολυτήριο λυκείου επικύρωση από ΚΕΠ;. Διάβασα την προκήρυξη, αλλά δεν είδα κάπου να αναγράφεται άμα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να επικυρωθουν από την ώρα που εκδίδεται η προκήρυξη. Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει ευχαριστώ

Όχι η επικύρωση ισχύει πάντα. Τώρα για απολυτήριο λυκείου δε γνωρίζω αν χρειάζεται επικύρωση όπως κ για βεκ κλπ οποίος γνωρίζει σίγουρα ας μας πει
Οι ελληνικοί τίτλοι σπουδών,(απολυτήριο λυκείου, βεκ, κλπ), δεν χρειάζονται επικύρωση. Επικύρωση από δικηγόρο και μετάφραση, χρειάζονται οι ξενόγλωσσοι τίτλοι π. Χ. Πτυχία ξένων γλωσσών, γιατί αν δεν είναι μεταφρασμένοι και επικυρωμένοι από δικηγόρο, δεν γίνονται δεκτοί. Υπάρχει Επιτροπή Ελέγχου δικαιολογητικών, που ελέγχει την πληρότητα και γνησιότητά τους, και ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο εάν υπάρχει κάποια έλλειψη με τα δικαιολογητικά του.
Εννοείται ότι η επικύρωση ισχύει για πάντα, και όποιος έχει τίτλο ξένων γλωσσών, μπορεί να το κάνει και τώρα, δεν έχει σημασία αν έχει βγεί η προκήρυξη.
Styga
Mixalhs777

Δημοσίευση από Mixalhs777 »

Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση, Άρα μόνο το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α πρέπει να βγει μετά την έκδοση της προκήρυξης. Υπάρχει κάποιο θέμα άμα κάνω αίτηση στην στρατολογική μου υπηρεσία για να το εκδώσω από τώρα;
Eleonora
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Mixalhs777 έγραψε: Κυρ Ιούλ 23, 2023 2:24 pm Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση, Άρα μόνο το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α πρέπει να βγει μετά την έκδοση της προκήρυξης. Υπάρχει κάποιο θέμα άμα κάνω αίτηση στην στρατολογική μου υπηρεσία για να το εκδώσω από τώρα;
Για αρχή, κάνε ένα τλφ στη Στρατολογική σου, και ρώτησέ τους, θα σου απαντήσουν, προσωπικά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η προκήρυξη, άλλωστε το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, μπορεί να το ζητήσει και κάποιος που δεν τον ενδιαφέρει η προκήρυξη.
Εκείνο που θα πρέπει να διευκρινήσεις, είναι αν το τύπου Α,
θα σε καλύπτει για τον λόγο που το θέλεις,(να τους πεις ότι αφορά την προκήρυξη), ή θα πρέπει να σου δώσει π. Χ. Η μονάδα σου κάποια επιπλέον βεβαίωση.
Styga
Eleonora
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Επίσης, όποιος θέλει γενικές πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορεί με αναζήτηση στο Εθνικό Τυπογραφείο, να βρει τα περυσινά Φεκ των προκηρύξεων, για Σ. Ξ είναι το τεύχος 12 ΑΣΕΠ, για Π. Ν. Το 14 ΑΣΕΠ, για Π. Α το 15 ΑΣΕΠ με ημερομηνία έκδοσης και για τα 3 Φεκ 24.3.2022, και να τα μελετήσει.
Styga
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες