Ποτε δεν ξέρεις, ελπίζω οι αλλαγές να είναι προς την σωστή κατεύθυνση και με βάση τα πρότυπα της Ευρώπης.niasimas έγραψε: Τετ Ιούλ 12, 2023 7:38 pm Μακάρι να αλλάξουν, πράγμα που φαίνεται δύσκολο αυτή την στιγμή.
Όριο ηλικίας για προκηρύξεις ΕΠΟΠ
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 19
Re: Όριο ηλικίας για προκηρύξεις ΕΠΟΠ
Για να γίνει με τα πρότυπα της Ευρώπης, τότε μιλάμε για ανώτατο όριο τα 35. Γιατί αυτό ισχύει έξω. Αν πάμε με πρότυπα Αμερικής, τότε μιλάμε για 39! Ψάξτε το και θα δείτε. Αν πιστεύει κανείς, ότι θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, με αυτό το συνταξιοδοτικό και με την άποψη ότι, οι άνω των 30 είναι γέροι, τότε είμαι μαζί του! Δύσκολα θα αλλάξει κάτι.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Σύμφωνα με το ΦΕΚ είμαι μέσα στο όριο (ένα δάκρυ χαράς κύλησε).
- hazardous
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
Ναι όντως ας το κάνουμε και 50 το όριο. Αν κάποιος δεν καταφέρει να κάνει καριέρα κάπου αλλού ας θυμηθεί στα 35 πως υπάρχει ο στρατος και θα του προσφέρει σίγουρη δουλειά. Ας μην γελιόμαστε κανένας δεν του ήρθε η κ@@@ στα 35 να γίνει στρατιωτικός.niasimas έγραψε: Πέμ Ιούλ 13, 2023 8:11 pm Για να γίνει με τα πρότυπα της Ευρώπης, τότε μιλάμε για ανώτατο όριο τα 35. Γιατί αυτό ισχύει έξω. Αν πάμε με πρότυπα Αμερικής, τότε μιλάμε για 39! Ψάξτε το και θα δείτε. Αν πιστεύει κανείς, ότι θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, με αυτό το συνταξιοδοτικό και με την άποψη ότι, οι άνω των 30 είναι γέροι, τότε είμαι μαζί του! Δύσκολα θα αλλάξει κάτι.
Φιλικά πάντα χωρίς να απευθύνομαι σε κανέναν, και ανοιχτός να το συζητήσω.
Των δ' επιλέκτων η αρετή
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
hazardous έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 9:57 amΝαι όντως ας το κάνουμε και 50 το όριο. Αν κάποιος δεν καταφέρει να κάνει καριέρα κάπου αλλού ας θυμηθεί στα 35 πως υπάρχει ο στρατος και θα του προσφέρει σίγουρη δουλειά. Ας μην γελιόμαστε κανένας δεν του ήρθε η κ@@@ στα 35 να γίνει στρατιωτικός.niasimas έγραψε: Πέμ Ιούλ 13, 2023 8:11 pm Για να γίνει με τα πρότυπα της Ευρώπης, τότε μιλάμε για ανώτατο όριο τα 35. Γιατί αυτό ισχύει έξω. Αν πάμε με πρότυπα Αμερικής, τότε μιλάμε για 39! Ψάξτε το και θα δείτε. Αν πιστεύει κανείς, ότι θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, με αυτό το συνταξιοδοτικό και με την άποψη ότι, οι άνω των 30 είναι γέροι, τότε είμαι μαζί του! Δύσκολα θα αλλάξει κάτι.
Συμφωνώ, θεωρώ πως αν βάλουμε στην άκρη αυτούς που πάνε για τα χρήματα οι υπόλοιποι η το ήθελαν από μικροί η τους άρεσε όταν μπήκαν στρατό για την θητεία τους. Εγώ ανήκω προσωπικά στη δεύτερη κατηγορία, ναι είμαι από αυτούς που όταν τους ρωτάνε πως περνάνε στον στρατό η απάντηση είναι : «Μια χαρά περνάω δεν έχω θέμα με κάτι, και γενικά μου αρέσει εδώ που είμαι». Μετά με κοιτάνε λίγο περίεργα
- hazardous
Σε καταλαβαίνω 100%, Και όπως λες και εσύ όποιος έχει σκοπό να μπει θα μπει μεχρι τα 28 εκτος αν δεν βγει ποτε προκήρυξη. Επίσης δεν είναι παραγωγικό και ωφέλιμο για πολλους λογους να μπει καποιος στα 35. Τωρα οποιος συγκρινει βεβαια τον δικο μας στρατο με τον αμερικανικο δεν μπορει να καταλαβει πως διαφερει ο τροπος που λειτουργει ο καθε στρατος και ποσο μαλλον ο αμερικανικος.Busterakos έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 10:10 amhazardous έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 9:57 amΝαι όντως ας το κάνουμε και 50 το όριο. Αν κάποιος δεν καταφέρει να κάνει καριέρα κάπου αλλού ας θυμηθεί στα 35 πως υπάρχει ο στρατος και θα του προσφέρει σίγουρη δουλειά. Ας μην γελιόμαστε κανένας δεν του ήρθε η κ@@@ στα 35 να γίνει στρατιωτικός.niasimas έγραψε: Πέμ Ιούλ 13, 2023 8:11 pm Για να γίνει με τα πρότυπα της Ευρώπης, τότε μιλάμε για ανώτατο όριο τα 35. Γιατί αυτό ισχύει έξω. Αν πάμε με πρότυπα Αμερικής, τότε μιλάμε για 39! Ψάξτε το και θα δείτε. Αν πιστεύει κανείς, ότι θα γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, με αυτό το συνταξιοδοτικό και με την άποψη ότι, οι άνω των 30 είναι γέροι, τότε είμαι μαζί του! Δύσκολα θα αλλάξει κάτι.
Συμφωνώ, θεωρώ πως αν βάλουμε στην άκρη αυτούς που πάνε για τα χρήματα οι υπόλοιποι η το ήθελαν από μικροί η τους άρεσε όταν μπήκαν στρατό για την θητεία τους. Εγώ ανήκω προσωπικά στη δεύτερη κατηγορία, ναι είμαι από αυτούς που όταν τους ρωτάνε πως περνάνε στον στρατό η απάντηση είναι : «Μια χαρά περνάω δεν έχω θέμα με κάτι, και γενικά μου αρέσει εδώ που είμαι». Μετά με κοιτάνε λίγο περίεργα.
Των δ' επιλέκτων η αρετή
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Πάντως από το ΦΕΚ αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυξήθηκε κατά κάποιο τρόπο το όριο σε 1 χρόνο επιπλέον.
Από πού το κατάλαβες; Πιάνει και τους γεννημένους 1995?Busterakos έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 10:28 am Πάντως από το ΦΕΚ αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυξήθηκε κατά κάποιο τρόπο το όριο σε 1 χρόνο επιπλέον.
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 2
Το φεκ λέει μόνο τις θέσεις του 2023.
Κάτι άλλο θα διάβασες.
Κάτι άλλο θα διάβασες.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Εφόσον δεν έχουμε υπερβεί όπως λέει το 28ο έτος μπορούμε να συμμετέχουμε κανονικά στη προκήρυξη. Μιας που 29 ετών θεωρούμαστε από 1η Ιανουαρίου 2024 και μετά. Μέσα στο 2023 παραμένουμε 28 ετών και δεν υπερβαίνουμε το ηλικιακό όριο.Επισκέπτης έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 11:28 amΑπό πού το κατάλαβες; Πιάνει και τους γεννημένους 1995;Busterakos έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 10:28 am Πάντως από το ΦΕΚ αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυξήθηκε κατά κάποιο τρόπο το όριο σε 1 χρόνο επιπλέον.
Δυστυχώς αυτοί δεν το μετράνε έτσι. Γτ και στην προκήρυξη του '22 έλεγε να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους και δίπλα είχε σε παρένθεση 1/1/95 έως 31/12/2003 οπότε φέτος θα είναι 1/1/96 έως το 31/12/2004.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Εγώ είμαι αποφασισμένος να υποβάλω ένσταση και να το πάω δικαστικώς, σε περίπτωση που βγει η αίτηση μου άκυρη λόγω ηλικίας.
- hazardous
ενστάση για τι ; Δεν αποφασίζουμε εμείς τα κριτήριαBusterakos έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 12:12 pmΕγώ είμαι αποφασισμένος να υποβάλω ένσταση και να το πάω δικαστικώς, σε περίπτωση που βγει η αίτηση μου άκυρη λόγω ηλικίας.
Των δ' επιλέκτων η αρετή
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Ένσταση διότι καταπατούνται νόμοι και δικαιώματα, ακόμα και κανόνες ιατρικής αναφορικα με την σωματική ικανότητα.hazardous έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 12:13 pmενστάση για τι ; Δεν αποφασίζουμε εμείς τα κριτήριαBusterakos έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 12:12 pmΕγώ είμαι αποφασισμένος να υποβάλω ένσταση και να το πάω δικαστικώς, σε περίπτωση που βγει η αίτηση μου άκυρη λόγω ηλικίας.
Busterakos έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 12:41 pmΈνσταση διότι καταπατούνται νόμοι και δικαιώματα, ακόμα και κανόνες ιατρικής αναφορικα με την σωματική ικανότητα.hazardous έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 12:13 pmενστάση για τι ; Δεν αποφασίζουμε εμείς τα κριτήριαBusterakos έγραψε: Σάβ Ιούλ 22, 2023 12:12 pm
Εγώ είμαι αποφασισμένος να υποβάλω ένσταση και να το πάω δικαστικώς, σε περίπτωση που βγει η αίτηση μου άκυρη λόγω ηλικίας.
Δε νομίζω ότι θα καταφέρεις κάτι. Αν ξεκαθαρίζει ηλικιακά όρια και χρονολογίες δυστυχώς αυτό ισχύει. Καλή τύχη
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες