Προκηρύξεις για ΕΠΟΠ εντός του 2023;

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Eirini_k
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 71

Re: Προκηρύξεις για ΕΠΟΠ εντός του 2023;

Δημοσίευση από Eirini_k »

Busterakos έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 8:11 pm
niasimas έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 7:45 pm Αν θεωρούν ότι η λύση στο συνταξιοδοτικό είναι να μπουν οι ΕΠΟΠ στις πανελλήνιες και να ρίξουν το όριο στα 22, τότε θα το κάνουν. Σε λίγο όλοι θα μπαίνουν μέσω πανελληνίων παντού. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη ή Αμερική, τουλάχιστον σε επίπεδο ΕΠΟΠ.
Το θέμα είναι και κατά ποσό κάτι τέτοιο είναι συνταγματικά ορθό, γιατί στο τέλος το βλέπω το όλο θέμα να καταλήγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Πάνε που πάνε με το ζόρι εποπ (εννοώντας ότι πολλοί φεύγουν η τα παρατάνε) πιστεύω όλο το βάρος θα πέσει στους οπλίτες θητείας μου φαίνεται.
δεν νομιζω να ειναι εφικτο κατι τετοιο γιατι καμια σχεση δεν εχουν οι πανελλήνιες με τους εποπ... Τωρα μια σκεψη κάνω
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Euaggelia123mcs έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 7:37 pm Καλησπέρα σε όλους και όλες. Μπορεί να ακουστεί κάπως άσχημο αυτό που θα πω... Αλλά κατά τη γνώμη μου καλύτερα να μπουν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων οι εποπ και οι αστυνομικοί... Είναι παράλογο η εισαγωγή ατόμων με μορφωτικό επίπεδο (ή / και με πολιτικο μέσο) να μπαίνουν άτομα μέσα στα σώματα ασφαλείας... Ένας που έχει τελειώσει το λύκειο, ΕΠΑΛ, επας η μαθητεία ... Γτ να πάρει τη θέση ενός ατόμου με πολύ περισσότερα προσόντα (πχ απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ) που έχουν την ίδια ειδικότητα (πληροφοριακό) να μην τον παίρνουν επειδή τυχαίνει ο ένας που έχει τελειώσει το στρατό νωρίτερα γτ δεν πήγε να σπουδάσει ... Ενώ ο άλλος επειδή απόφασε να πάρει ένα πτυχίο στη ζωή του να τον πετάνε έξω... Εγώ προσωπικά δεν νιώθω ασφάλεια ένα άτομο χαμηλού επιπέδου (ο γνωστό άγνωστος αστυνομικός Π.) να με προστατεύει από τους εχθρούς... Είναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να γράψω πραγματικά αλλά εάν κάτσω ούτε αύριο δεν τελειώνω... Για να συνοψίζω... Μακάρι αυτή τη φορά στους ΕΠΟΠ 23-24 να μπουν άτομα που θέλουν και έχουν τα απαραίτητα προσόντα (όχι μέσο και βύσμα για να βολευτουν και μετά να κλαίνε και να φεύγουν) τρώγοντας τη θέση κάποιου άλλου που θέλει να μπει και να μείνει. Αυτό ... Δεν θα πω κάτω...

Αυτό σόρρυ κι όλας αλλά δεν στέκει. Αν δηλαδή ο άλλος μπορεί να αποστηθίσει καλύτερα και να περάσει στην σχολή είναι υψηλότερου επιπέδου από το άτομο που πχ πέρασε μέσω προκήρυξης. Έχω άπειρα παραδείγματα να σου πω. Η εισαγωγή ειδικά στην αστυνομία γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη! Θα σε προστατεύσει καλύτερα από τους εχθρούς ο αστυνομικός που σπούδασε από αυτόν που μπήκε από προκήρυξη; Τι ακούω; Πόσο χρονών είσαι και τα λες αυτα;
Panoss99

Δημοσίευση από Panoss99 »

Busterakos έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 7:36 pm
Panoss99 έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 7:27 pm Δεν το νομίζω αυτό... Είχαν πει για πόσες προσλήψεις ως το 2025. Αυτό συνεπάγεται ότι οι ηλικίες 23-24-25-26-27 μένουν εντελώς εκτός.
Δεν νομίζω γιατί το λες αυτό ; Εκτός αν εννοείς πως το ηλικιακό όριο θα κατέβει στα 22.
Ναι αυτό εννοώ.
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Euaggelia123mcs έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 7:37 pm Καλησπέρα σε όλους και όλες. Μπορεί να ακουστεί κάπως άσχημο αυτό που θα πω... Αλλά κατά τη γνώμη μου καλύτερα να μπουν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων οι εποπ και οι αστυνομικοί... Είναι παράλογο η εισαγωγή ατόμων με μορφωτικό επίπεδο (ή / και με πολιτικο μέσο) να μπαίνουν άτομα μέσα στα σώματα ασφαλείας... Ένας που έχει τελειώσει το λύκειο, ΕΠΑΛ, επας η μαθητεία ... Γτ να πάρει τη θέση ενός ατόμου με πολύ περισσότερα προσόντα (πχ απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ) που έχουν την ίδια ειδικότητα (πληροφοριακό) να μην τον παίρνουν επειδή τυχαίνει ο ένας που έχει τελειώσει το στρατό νωρίτερα γτ δεν πήγε να σπουδάσει ... Ενώ ο άλλος επειδή απόφασε να πάρει ένα πτυχίο στη ζωή του να τον πετάνε έξω... Εγώ προσωπικά δεν νιώθω ασφάλεια ένα άτομο χαμηλού επιπέδου (ο γνωστό άγνωστος αστυνομικός Π.) να με προστατεύει από τους εχθρούς... Είναι πάρα πολλά αυτά που θέλω να γράψω πραγματικά αλλά εάν κάτσω ούτε αύριο δεν τελειώνω... Για να συνοψίζω... Μακάρι αυτή τη φορά στους ΕΠΟΠ 23-24 να μπουν άτομα που θέλουν και έχουν τα απαραίτητα προσόντα (όχι μέσο και βύσμα για να βολευτουν και μετά να κλαίνε και να φεύγουν) τρώγοντας τη θέση κάποιου άλλου που θέλει να μπει και να μείνει. Αυτό ... Δεν θα πω κάτω...
Είπε η Ευαγγελία που ξύπνησε ένα πρωί στραβά και της ήρθε να γίνει ένστολη! Θα μπορούσες να δώσεις για στρατιωτικές σχολές, επίσης στους ΕΠΟΠ υπάρχουν ειδικότητες για αποφοίτους λυκείου και ειδικότητες για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υ. Γ Την επόμενη φορά αν χρειαστείς αστυνομία όταν καλέσεις ζητά να βοήθεια αλλά όταν έρθει το περίπλοκο ή τα παιδιά της ΔΙΑΣ να έχουμε μαζί τους και τα πιστοποιητικά μορφώσεως τους για να νιώθεις πιο ασφαλής... Μην κυκλοφορείς αν γίνεται με τέτοιες ζεστές σε επηρεάζουν στον εγκέφαλο.
Lia00

Δημοσίευση από Lia00 »

Μιλησε η μορφωμενη Βαγγελιω που δεν ξερει τι της γινεται. Σε ενημερωνω οτι ο κυριος Π που ανεφερες εχει χαρτια που ουτε στον υπνο σου δεν θα τα δεις και εχει περασει κι απο δοκιμος απο σεαπ αν εχεις ακουστα με πολυ σκληρη εκπαιδευση. Μην το παιζετε καποιες ιστορια σε χω παρακολουθησει και πιο πριν που γραφες αρες μαρες κουκουναρες. Οντως υπαρχουν ατομα που μπηκαν κι ηταν αναξια για το στρατευμα αλλα δεν μας λεει κατι οτι εσυ πχ θα σουν αξια. Ωστοσο αν δεν σαρεσει στην προκυρυξη οταν με το καλο βγει μην δηλωσεις πηγαινε μεσω πανελληνιων που ναι του επιπεδου σου και ασε την προκυρηξη για εμας του κατωτερου.
Lia00

Δημοσίευση από Lia00 »

Και πιστεψε με οι θεσεις πανε αναλογως των προσοντων! Εγω που μαι βφαρμ δεν θα φαω την θεση απο καποιο φαρμακοποιο γιατι δεν ζηταει το ιδιο πτυχιο τελειως διαφορετικες θεσεις! Επισης περσι δηλωσα κι ειχα φτασει σε ενα σημειο ως επιλαχουσα παραλιγο να μπω δεν μου φταιει κανεις που δεν ειχα τα μορια κι αλλος για το χ ψ λογο ειχε. Ναι αδικως πολλοι και πολλες μπηκαν σε πολλες ειδικοτητες και γι αυτο κι εγω πχ φετος εχω κανει τα κουμαντα μου με τα μορια μιας και με τα αθληματα ουδεποτε δεν ειχα θεμα. Ας κοιταξει ο καθενας την προετοιμασια του ναι αδικιες υπηρξαν πολλες αν δεν σαρεσει απλα δεν δηλωνεις
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 59

Δημοσίευση από niasimas »

Τα πτυχία δεν παίζουν κανένα ρόλο, στο αν θα αντέξει κάποιος τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής ενός στρατιωτικού. Παραιτούνται και πτυχιούχοι. Το ίδιο και στην αστυνομία. Τρανό παράδειγμα η οππι, που είχε παραιτήσεις και ήταν όλοι πτυχιούχοι. Το θέμα είναι αν θα γίνουν και οι ΕΠΟΠ με πανελλήνιες και γιατί θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο.
Panoss99

Δημοσίευση από Panoss99 »

Lia00 έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 8:59 pm Και πιστεψε με οι θεσεις πανε αναλογως των προσοντων! Εγω που μαι βφαρμ δεν θα φαω την θεση απο καποιο φαρμακοποιο γιατι δεν ζηταει το ιδιο πτυχιο τελειως διαφορετικες θεσεις! Επισης περσι δηλωσα κι ειχα φτασει σε ενα σημειο ως επιλαχουσα παραλιγο να μπω δεν μου φταιει κανεις που δεν ειχα τα μορια κι αλλος για το χ ψ λογο ειχε. Ναι αδικως πολλοι και πολλες μπηκαν σε πολλες ειδικοτητες και γι αυτο κι εγω πχ φετος εχω κανει τα κουμαντα μου με τα μορια μιας και με τα αθληματα ουδεποτε δεν ειχα θεμα. Ας κοιταξει ο καθενας την προετοιμασια του ναι αδικιες υπηρξαν πολλες αν δεν σαρεσει απλα δεν δηλωνεις

Εσύ είσαι αγράμματη σύμφωνα με την κυρία Ευαγγελία και ας έχεις 900 μόρια. Δεν περνάς κόβεσε. Μπορεί να της δώσεις λάθος τα φάρμακα! Για γέλια και για κλάματα να γίνονται τέτοιες συζητήσεις σε ένα νήμα για ΕΠΟΠ
Panagiotisvrg

Δημοσίευση από Panagiotisvrg »

Ούτε για πλάκα δεν θα έπρεπε να αναφέρουν να μπαίνουν οι ΕΠΟΠ απο πανελλήνιες. Για ποιο λόγο εγω (η οποιοσδήποτε αλλος) που έχω υπηρετήσει ειδικές δυνάμεις στην θητεία μου και τώρα σχεδόν ενα χρόνο σαν ΟΒΑ ειδικών δυνάμεων ΔΒ να μην μπορέσω να μπω ΕΠΟΠ που το θέλω καιρό τώρα για να μπουν απο πανελλήνιες; Είναι εντελώς άδικο και πόσο μάλλον θα μειωθεί η μαχητική ικανότητα του στρατεύματος γιατί άλλο αξιωματικό και υπαξιωματικός από σχολή και αλλο οι ΕΠΟΠ. Θα βλέπουμε αποφοίτους λυκείου οουυ άκουσαν το "μόνιμος στο στρατό" (το οποίο το χλευάζουν πολλοί απο αυτούς με το επίθετο καραβανας) να παραιτούνται μαζικά όταν δουν πως είναι πραγματικά η ζωή στο στράτευμα. Αν θέλουν να αλλάξουν το σύστημα ας το κάνουν όπως το Ισραήλ ή ας το πάμε σε στυλ Αμερική, Αγγλία, Αυστραλία για στελέχη με ταυτόχρονη διατήρηση της θητείας.
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ας μείνουμε ότι, έστω για το 23, θα πάρει ΕΠΟΠ όπως έπαιρνε. Τώρα τι θα γίνει από το 24 και μετά, ο Θεός βοηθός! Τουλάχιστον να λυθούν τα προβλήματα τους, ώστε να υπάρχει και το κίνητρο για τους νέους ΕΠΟΠ.
Eleonora
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Eleonora »

Ευαγγελία, αν αυτή είναι η άποψή σου, για τους στρατιωτικούς, λυπάμαι, αλλά δεν κάνεις για το Στράτευμα.
Η απαιτούμενη στρατιωτική επάρκεια,(ψυχικά, πνευματικά, διανοητικά, επαγγελματικά προσόντα), το ετοιμοπόλεμο και το σθένος, δεν αποκτάται ούτε με πτυχία, ούτε με μεταπτυχιακά.
Π. Χ. Για να το κάνεις εικόνα, ένα άτομο που έχει ξοδέψει τον χρόνο του μελετώντας και περνώντας τα νιάτα του πάνω σε ένα βιβλίο, σε έναν υπολογιστή, σε ένα πανεπιστήμιο, με φυσική κατάσταση ανάλογη της αναγκαστικής καθιστικής μαλθακής ζωής του, το θεωρείς ικανό, να βγάλει το ποδαράκι του, και να πηδήξει στο κενό, από ένα Σινουκ, ή ένα Χιούι; Το θεωρείς ικανό, να σε προστατεύσει σε μια καίρια στιγμή; Το θεωρείς ικανό να αντέξει την συνεχή καταπόνηση αν χρειαστεί, την αντοχή στη ναυτία, την σκληρή και συνεχή εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων; Τι είναι αυτά που λες; Δεν υποτιμά κανείς την αξία ενός πτυχίου, αλλά, έκαστος στο είδος του.
Styga
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Παιδιά, στην προκήρυξη θα υπάρχουν θέσεις για πτυχιούχους και θα υπάρχουν θέσεις και για ειδικές δυνάμεις. Ο καθένας θα πάει εκεί που μπορεί, εφ'όσον μπορέσει να ανταποκριθεί στα αθλήματα. Αυτή είναι η διαδικασία και αφορά τους πάντες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ! Εγώ είμαι πτυχιούχος και δεν κάνω καθιστική ζωή και θα μπορούσα να πηδήξω και από Σινούκ, μιας και αναφέρθηκε! Μην βάζουμε νταμπέλες και ας κανει ο καθένας ότι θέλει.
Euaggelia123mcs
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Euaggelia123mcs »

Lia00 έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 8:52 pm Μιλησε η μορφωμενη Βαγγελιω που δεν ξερει τι της γινεται. Σε ενημερωνω οτι ο κυριος Π που ανεφερες εχει χαρτια που ουτε στον υπνο σου δεν θα τα δεις και εχει περασει κι απο δοκιμος απο σεαπ αν εχεις ακουστα με πολυ σκληρη εκπαιδευση. Μην το παιζετε καποιες ιστορια σε χω παρακολουθησει και πιο πριν που γραφες αρες μαρες κουκουναρες. Οντως υπαρχουν ατομα που μπηκαν κι ηταν αναξια για το στρατευμα αλλα δεν μας λεει κατι οτι εσυ πχ θα σουν αξια. Ωστοσο αν δεν σαρεσει στην προκυρυξη οταν με το καλο βγει μην δηλωσεις πηγαινε μεσω πανελληνιων που ναι του επιπεδου σου και ασε την προκυρηξη για εμας του κατωτερου.
Και που ξέρεις αρχικά για ποιον αναφέρομαι... Που ξέρεις το μορφωτικό επίπεδο μου δεύτερον και τρίτων μην ασχολείσαι ... Την αλήθεια μου είπα. Τώρα εάν δεν σου αρέσει δεν με νοιάζει
Euaggelia123mcs
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Euaggelia123mcs »

Eleonora έγραψε: Παρ Ιούλ 14, 2023 9:43 pm Ευαγγελία, αν αυτή είναι η άποψή σου, για τους στρατιωτικούς, λυπάμαι, αλλά δεν κάνεις για το Στράτευμα.
Η απαιτούμενη στρατιωτική επάρκεια,(ψυχικά, πνευματικά, διανοητικά, επαγγελματικά προσόντα), το ετοιμοπόλεμο και το σθένος, δεν αποκτάται ούτε με πτυχία, ούτε με μεταπτυχιακά.
Π. Χ. Για να το κάνεις εικόνα, ένα άτομο που έχει ξοδέψει τον χρόνο του μελετώντας και περνώντας τα νιάτα του πάνω σε ένα βιβλίο, σε έναν υπολογιστή, σε ένα πανεπιστήμιο, με φυσική κατάσταση ανάλογη της αναγκαστικής καθιστικής μαλθακής ζωής του, το θεωρείς ικανό, να βγάλει το ποδαράκι του, και να πηδήξει στο κενό, από ένα Σινουκ, ή ένα Χιούι; Το θεωρείς ικανό, να σε προστατεύσει σε μια καίρια στιγμή; Το θεωρείς ικανό να αντέξει την συνεχή καταπόνηση αν χρειαστεί, την αντοχή στη ναυτία, την σκληρή και συνεχή εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων; Τι είναι αυτά που λες; Δεν υποτιμά κανείς την αξία ενός πτυχίου, αλλά, έκαστος στο είδος του.
Απλά γελάω. Μόνος σου γράφεις να είναι (ψυχικά, πνευματικά) άρα κάποιος δεν το έχει παρακάτω
Edwwww

Δημοσίευση από Edwwww »

Θα έχεις άποψη όταν θα μπεις μέσα στο σώμα και αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί δεν θα ξέρεις τι γίνεται στις υπόλοιπες μονάδες! Αυτά που γράφεις ενώ είσαι εκτός του χώρου είναι αβάσιμα, αν μπεις ως ΕΠΟΠ θα πας και εσύ σε ασκήσεις θα πας για βολές, εκεί δεν μετράνε τα πτυχία , εκτός και αν πιστεύεις πως επειδή θα μπεις στον στρατό σε ειδικότητες που το προσόν είναι πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ και δεν θα κάνεις τίποτα από όλα αυτά, αυτό να ξέρεις δεν γίνεται για αυτό αναθεώρησε αυτά που λες γιατί με αυτή την νοοτροπία ούτε την βασική εκπαίδευση δεν θα βγάλεις.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες