Προκηρύξεις για ΕΠΟΠ εντός του 2023;

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 59

Re: Προκηρύξεις για ΕΠΟΠ εντός του 2023;

Δημοσίευση από niasimas »

Δεν είναι γνωστό τι θα αφορά η ρύθμιση. Είναι αμφίβολο τι θα γίνει με την αποστρατεία στα 50 και την σύνταξη, παρά την δήλωση Μητσοτάκη, πριν τις εκλογές, ότι θα καταργηθεί. Είναι άγνωστο τι θα γίνει με το μισθολογικό. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα των ΕΠΟΠ. Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, που είναι επιτυχών, αν δεν λυθούν αυτά, ο θεσμός θα τελειώσει, όπως πάει να γίνει και με ΟΒΑ. Γι'αυτό ο Δένδιας μίλησε για καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικού στρατού και θητείας. Έχουν δει τις πολλές παραιτήσεις και την έλλειψη ενδιαφέροντος. Πρώτα λύνεις αυτά και μετά κάνεις προσλήψεις. Πρέπει να πάρει άδεια από το υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας, όμως. Πως θα γίνει αυτό, όταν κάθε μέρα ανακοινώνουν χιλιάδες προσλήψεις (4000 τον χρόνο εκπαιδευτικοί, το καινούργιο) και μέτρα διευκόλυνσης, που είναι και πιο απαραίτητα.
MrMiragelover
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από MrMiragelover »

Το θέμα με την αποστρατεία τον ΕΠΟΠ πιστεύω θα λυθεί. Τώρα, για τι λύση θα μιλάνε μένει να δούμε. Αν τους κρατήσουν περισσότερα χρόνια, πιστεύω θα δοθεί και ο βαθμός του ανθυπασπιστη. Να ρωτήσω πάντως κάτι. Στα αθλήματα που περνάνε οι υποψήφιοι εποπ, συμπεριλαμβάνεται και το κολύμπι ή είναι για ορισμένες ειδικότητες;
MrMiragelover
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από MrMiragelover »

Το θέμα με την αποστρατεία τον ΕΠΟΠ πιστεύω θα λυθεί. Τώρα, για τι λύση θα μιλάνε μένει να δούμε. Αν τους κρατήσουν περισσότερα χρόνια, πιστεύω θα δοθεί και ο βαθμός του ανθυπασπιστη. Να ρωτήσω πάντως κάτι. Στα αθλήματα που περνάνε οι υποψήφιοι εποπ, συμπεριλαμβάνεται και το κολύμπι ή είναι για ορισμένες ειδικότητες;
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Περιλαμβάνεται για όλες, αν δεν κάνω λάθος.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ανακοινώνει προκηρύξεις και στήριξη αλλά το θέμα της συνταξιοδότησης είναι σοβαρό θέμα και αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος του δημοσίου. Θα επέλθει η λύση δεν υπάρχει περίπτωση. Τώρα αν θα είναι συμφέρουσα προς τους ΕΠΟΠ η όχι είναι άλλο θέμα. Το συνταξιοδοτικο θεωρώ ότι υπήρχε από πάντα και δεν γίνεται να αφήσει χιλιάδες κόσμο στην πείνα... Αν είναι ποιος θα δηλώσει ξανά για προκήρυξη και ποιος θα παραμείνει στο στράτευμα; Θα παραιτηθούν όλοι. Δεν το θέλουν κ αυτό. Να φας όλη σου τη ζωή από δω και εκεί με οικογένεια και παιδιά να ζεις με ψίχουλα και να μην πάρεις και σύνταξη στην ώρα σου. Ε όχι παρά πάει.
Επισκέπτης

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Ιούλ 10, 2023 11:51 pm Ανακοινώνει προκηρύξεις και στήριξη αλλά το θέμα της συνταξιοδότησης είναι σοβαρό θέμα και αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος του δημοσίου. Θα επέλθει η λύση δεν υπάρχει περίπτωση. Τώρα αν θα είναι συμφέρουσα προς τους ΕΠΟΠ η όχι είναι άλλο θέμα. Το συνταξιοδοτικο θεωρώ ότι υπήρχε από πάντα και δεν γίνεται να αφήσει χιλιάδες κόσμο στην πείνα... Αν είναι ποιος θα δηλώσει ξανά για προκήρυξη και ποιος θα παραμείνει στο στράτευμα; Θα παραιτηθούν όλοι. Δεν το θέλουν κ αυτό. Να φας όλη σου τη ζωή από δω και εκεί με οικογένεια και παιδιά να ζεις με ψίχουλα και να μην πάρεις και σύνταξη στην ώρα σου. Ε όχι παρά πάει.
Εγώ προσωπικά ενδιαφέρομαι για την προκήρυξη και έχω πολλές ελπίδες αλλά δεν θα ρισκάρω να κάνω την αίτηση αν δεν λυθούν αυτά τα θέματα.4 άτομα γνωστοί μου παραιτήθηκαν γιατί ήταν σε νησιά και γιατί δεν τους έφταναν τα χρήματα να βγει ο μήνας. Καλύτερα να είμαι στον ιδιωτικό αν είναι έτσι και να επιλέξω αν θέλω και δίπλα από το σπίτι μου και αν δεν Μ αρέσει να πάω αλλού. Έχει γίνει ξεφτίλα.
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Επισκέπτης έγραψε: Δευ Ιούλ 10, 2023 11:54 pm
Επισκέπτης έγραψε: Δευ Ιούλ 10, 2023 11:51 pm Ανακοινώνει προκηρύξεις και στήριξη αλλά το θέμα της συνταξιοδότησης είναι σοβαρό θέμα και αφορά ένα πολύ μεγάλο μέρος του δημοσίου. Θα επέλθει η λύση δεν υπάρχει περίπτωση. Τώρα αν θα είναι συμφέρουσα προς τους ΕΠΟΠ η όχι είναι άλλο θέμα. Το συνταξιοδοτικο θεωρώ ότι υπήρχε από πάντα και δεν γίνεται να αφήσει χιλιάδες κόσμο στην πείνα... Αν είναι ποιος θα δηλώσει ξανά για προκήρυξη και ποιος θα παραμείνει στο στράτευμα; Θα παραιτηθούν όλοι. Δεν το θέλουν κ αυτό. Να φας όλη σου τη ζωή από δω και εκεί με οικογένεια και παιδιά να ζεις με ψίχουλα και να μην πάρεις και σύνταξη στην ώρα σου. Ε όχι παρά πάει.
Εγώ προσωπικά ενδιαφέρομαι για την προκήρυξη και έχω πολλές ελπίδες αλλά δεν θα ρισκάρω να κάνω την αίτηση αν δεν λυθούν αυτά τα θέματα.4 άτομα γνωστοί μου παραιτήθηκαν γιατί ήταν σε νησιά και γιατί δεν τους έφταναν τα χρήματα να βγει ο μήνας. Καλύτερα να είμαι στον ιδιωτικό αν είναι έτσι και να επιλέξω αν θέλω και δίπλα από το σπίτι μου και αν δεν Μ αρέσει να πάω αλλού. Έχει γίνει ξεφτίλα.
Γι'αυτό λέμε ότι προτεραιότητα, από οποιαδήποτε προκήρυξη, είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και οι συνθήκες μετά την εργασία, όταν θα συνταξιοδοτηθείς. Αν δεν μπορείς να ζήσεις με τον μισθό που παίρνεις, προφανώς θα παραιτηθείς και θα πας αλλού. Για το ότι αποστρατεύεσαι στα 50 και παίρνεις σύνταξη στα 60, δεν χρειάζεται σχόλιο. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Τωρά λένε ότι θα λυθεί. Σε ποιον βαθμό θα δούμε. Θα παραμείνει το πρόβλημα του μισθού, των μεταθέσεων και της εύρεσης κατοικίας.
Επισκέπτης

niasimas έγραψε: Τρί Ιούλ 11, 2023 12:38 am
Γι'αυτό λέμε ότι προτεραιότητα, από οποιαδήποτε προκήρυξη, είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και οι συνθήκες μετά την εργασία, όταν θα συνταξιοδοτηθείς. Αν δεν μπορείς να ζήσεις με τον μισθό που παίρνεις, προφανώς θα παραιτηθείς και θα πας αλλού. Για το ότι αποστρατεύεσαι στα 50 και παίρνεις σύνταξη στα 60, δεν χρειάζεται σχόλιο. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Τωρά λένε ότι θα λυθεί. Σε ποιον βαθμό θα δούμε. Θα παραμείνει το πρόβλημα του μισθού, των μεταθέσεων και της εύρεσης κατοικίας.
Για την κατοικία έκανε μια νύξη ο Δένδιας.
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Επισκέπτης έγραψε: Τρί Ιούλ 11, 2023 12:42 am
niasimas έγραψε: Τρί Ιούλ 11, 2023 12:38 am

Για την κατοικία έκανε μια νύξη ο Δένδιας.
Ναι, είπε ότι θα χρησιμοποιήσουν την ακίνητη περιουσία του στρατού. Θα το δούμε. Τα σωματεία, όταν συναντήθηκαν με τον Στεφανή σαν υπουργό Άμυνας, πριν τις δεύτερες εκλογές, του τόνισαν το θέμα των παραιτήσεων και τι θα γίνει για να αυξηθεί το κίνητρο για να γίνεις ΕΠΟΠ. Καλή η αγάπη για την πατρίδα, αλλά πρέπει και να επιβιώσεις, ειδικά αν έχεις οικογένεια που εξαρτάται από σένα.
Panagiotisvrg

Δημοσίευση από Panagiotisvrg »

Λέτε να επιτρέψουν φέτος να δηλώσουμε πάνω από μία ειδικότητα;
Eleonora
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Eleonora »

Στην περυσινή προκήρυξη, μόνο στο Π. Ν. Έδιναν την δυνατότητα δήλωσης και δεύτερης ειδικότητας. Αεροπορία και Σ. Ξ. Μόνο μία.
Styga
Eleonora
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Eleonora »

MrMiragelover έγραψε: Δευ Ιούλ 10, 2023 8:11 pm Το θέμα με την αποστρατεία τον ΕΠΟΠ πιστεύω θα λυθεί. Τώρα, για τι λύση θα μιλάνε μένει να δούμε. Αν τους κρατήσουν περισσότερα χρόνια, πιστεύω θα δοθεί και ο βαθμός του ανθυπασπιστη. Να ρωτήσω πάντως κάτι. Στα αθλήματα που περνάνε οι υποψήφιοι εποπ, συμπεριλαμβάνεται και το κολύμπι ή είναι για ορισμένες ειδικότητες;
Το κολύμπι, όπως και όλα τα λοιπά αθλήματα, είναι κοινά και υποχρεωτικά, για όλες ανεξαιρέτως τις ειδικότητες, και για τα δύο φύλα.
Styga
Επισκέπτης

Μέχρι την ανακοίνωση της νέας ρύθμισης πάντως δεν θα δούμε προκήρυξη
niasimas
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ϊσως και μετά την ρύθμιση να μην δούμε προκήρυξη, τουλάχιστον μέσα στο καλοκαίρι.
Panagiotisvrg

Δημοσίευση από Panagiotisvrg »

Αύριο καλώς κακού θα ρωτήσω κάποιον αξιωματικό της μονάδας μου αν γνωρίζει τίποτα για την προκήρυξη και θα πάρω ενα τηλέφωνο αν μπορέσω σε μια γνωστή μου αξιωματικό στην στρατολογία. Όταν λαβω απαντήσεις θα σας ενημερώσω
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες