Ειδικότητες στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από Anonymous »

Οκ ευχαριστώ παίδες. Οποιοσδήποτε άλλος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας πει...
hello_earth
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από hello_earth »

Καλημέρα.
Προκαταρτικά ενημερώνω πως είμαι ελαφρώς άσχετος απο δαύτα. Το χαρτί κατάταξής μου γράφει στην γραμμή σώμα/ειδικότητα ΠΕΖΙΚΟ ΟΠΛ. Αν κατάλαβα καλά πρόκειται για οπλίτη, δηλ. Ότι να'ναι; Σε ενα άλλο φόρουμ ως απάντηση σε αντίστοιχη ερώτηση άλλου, απάντησαν μονολεκτικά "χαμός" (μόνο). Τόσο χάλια είναι οι προβλέψεις για κάτι τέτοιο;
το μόνο που έμαθα είναι για να έχει ΟΠΛ σημαίνει ότι σίγουρα έχω αποκλειστεί απο ΥΕΑ (δεν με χαλάει).
πρακτικά θα έπρεπε να με χαλάσει;
μπορώ να αλλάξω ειδικότητα αφου μπω, κατά την βασική εκπαίδευση;

κάποιοι απο συν"σπουδαστές" μου (βλακείες για την αναβάθμιση των ΤΕΙ αφού και στο στρατό θεωρούνται λίγο παραπάνω απο τεχνικές σχολές και σίγουρα πιο κάτω απο πανεπιστήμια) είχαν κάνει διαβιβάσεις - αν και καταλαβαίνω οτι μπορεί να μην έχει να κάνει - θα έχει να κάνει με την "ζήτηση" και την κλίμακα βισματισμού

γενικά είμαι και σε σχετικά προχωρημένη ηλικία (28), και αλλογενής (πρόσφατα πήρα υπηκοότητα, γι'αυτό και μπαίνω τώρα για θητεία) - έχω πτυχίο Ηλεκτρονικού απο ΤΕΙ, και δουλεύω κοντά σε 7 χρόνια προγραμματιστής.

μήπως είναι καλύτερα όμως να είμαι ΟΠΛ;(πιο πάτος δεν γίνεται;) με το ΟΠΛ πηγαίνω κατευθείαν σε μονάδα μετά απο την βασική εκπαίδευση;

αυτά.
ευχαριστώ
Anonymous

Ειδικότητες στο στρατό

Χαίρετε

ποιες ειδικότητες θεωρούνται διοικιτικές;(γραφείο κτλ)

σε ποιο σώμα, κτλ πρέπει να πάει κανείς για να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσει διοικητική ειδικότητα;(γραφέας κτλ)

thanks!
referee
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από referee »

Φιλαράκια ειδικότητα τυφεκιοφόρος 1/3 - ειδικών καταστάσεων τι είναι ; αυτήν μου έδωσαν, και μετάθεση στην Λήμνο...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 23
Επικοινωνία:

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Τυφεκιοφόρος = Σκοπετάνθρωπος.
Anonymous

Ειδικότητες στο στρατό

Καλισπερα θα θελα να κανω καπιες ερωτησεις περι πεζικου... μου ηρθε το χαρτι να παω κορινθο πεζικο...

και θελω να ρωτισο... Αν καπιος 3ερει... Σαν πεζικο τι ειδικοτιτες υπαρχουν;

θελω να παω σε καπια ειδικοτητα που 8α εχω πολες μετα8εσεις δν με νοιαζει ποσο μακρια απο το σπιτι μου... Υπαρχει καπια;

δν εχω ιδεα... Ευχαριστω

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 11

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από D.Y.K »

ΤΦ (Τυφεκιοφόρος). Δόξα το θεό θα γυρίσεις όλη την ελλάδα.

Anonymous

Ειδικότητες στο στρατό

Καλημερα, βασηκα θελω να ρωτησω τι ειδικοτητες υπαρχουν στο στρατο, αν μπωρειτε να μου απαντησετε λιγο γρηγορα γιατι σε 2-3 μηνες περιπου πρεπει να αποφασησω. Θα με ευκοληνε αν στης ειδικοτητες γραφατε και με τι ασχολουντε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Ο ένας χρειάστηκε πέντε χρόνια για να αποφοιτήσει από μία από τις πιο δύσκολες σχολές, την Ιατρική. Η κατάληξη; Με ένα σχοινί να σύρει πίσω του έναν γάιδαρο! Ο άλλος σπούδασε και εξειδικεύτηκε ανάμεσα σε καλώδια, κατσαβίδια, πρίζες,διακόπτες και άλλα σχετικά εργαλεία και υλικά ως ηλεκτρολόγος. Η κατάληξή του; Βοηθός χειρουργού!

Πού συνέβησαν αυτά- και άλλα πολλά παρόμοια- σουρεαλιστικά; Μα, στον Ελληνικό Στρατό! Φέτος, στη σειρά κατάταξης νεοσυλλέκτων του περασμένου Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα.

Τα περιστατικά δεν είναι προϊόν του γνωστού ράδιο-αρβύλα. Περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων παράλογων, σε έκθεση που συνέταξε στρατευμένος κοινωνιολόγος, μέλος της Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας (ΟΨΜ) αντικείμενο της οποίας είναι η ψυχολογική υποστήριξη των στρατευμένων, η καταγραφή των προβλημάτων και η εισήγηση λύσεων, στο μέτρο του δυνατού.

Ωστόσο η έκθεση-ντοκουμέντο- με την οποία για μία ακόμη φορά και μάλιστα μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα επιβεβαιώνεται ότι «εκεί όπου σταματά η λογική αρχίζει ο Στρατός»- τελικά έμεινε στο... Ντοσιέ του νεαρού, πλην τολμηρού στρατευμένου κοινωνιολόγου. Όπως σημειώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ντοκουμέντο, έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε ο κοινωνιολόγος με τμήμα του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού Άρτας, επελέγη τελικά να μην παραδοθεί ποτέ διά της υπηρεσιακής οδού η έκθεση στον διοικητή για υπογραφή. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρεται, άλλα μέλη της «πρότασσαν να γίνει παρουσίαση της κατάστασης με τον πλέον ανώδυνο τρόπο, ούτως ώστε να μη θιγούν τα κακώς κείμενα»...

...

Ειδικότητες
Μπορεί τελικά ο απόφοιτος της Ιατρικής να έγινε οδηγός γαϊδάρου (υποζυγίου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά) μόνο για μία ημέρα, ωστόσο είναι πάρα πολλοί οι νέοι που χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον χώρο της Υγείας επιλέγονται για το Υγειονομικό με «βύσμα» επειδή η θητεία εκεί είναι πιο εύκολη. «Υπήρξαν»- αναφέρεται- «πολλές περιπτώσεις, όπως νοσηλευτές και οδοντοτεχνίτες, που παρά τη διαπιστευμένη γνώση τους πήραν ειδικότητα αποθηκάριου και οδηγού. Από την άλλη, άτομα που δεν έχουν σχέση με τον χώρο της Υγείας, όχι μόνο κατατάσσονται στο Υγειονομικό παίρνοντας την ειδικότητα του νοσηλευτή- κατάσταση που έχει γίνει πλέον αποδεκτή- αλλά και παίρνουν ειδικότητες αρκετά κρίσιμες», αναφέροντας την περίπτωση του... Ηλεκτρολόγου που έγινε βοηθός χειρουργού...

Υπηρεσίες- αγγαρείες
«Η κατανομή δεν γινόταν το ίδιο ορθά και ισότιμα προς όλους τους οπλίτες»- προτείνεται χρησιμοποίηση προγράμματος σε υπολογιστή.

...

TA NEA

Πραγματικά δεν θέλω να υπερασπίζομαι τις κακές πρακτικές του ελληνικού στρατού, όμως θέλω να κάνω δύο σχόλια που τα έχω βάλει με έντονα γράμματα στο κείμενο.

Το πρώτο είναι ότι ο οδηγός γαϊδάρου παρέμεινε στη θέση αυτή μόνο για μία ημέρα, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον δημοσιογράφο να το παρουσιάσει ως σύνηθες φαινόμενο και να το προβάλλει στην εισαγωγή του άρθρου του.

Το δεύτερο έχει σχέση με τα βύσματα. Από τη μία βάζουμε όλοι βύσμα για τα πιο απίθανα πράγματα και από την άλλη, όταν δημιουργούνται απίθανες καταστάσεις εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς μας τις στηλιτεύουμε κιόλας. Ε δε γίνεται και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ή θα βάζουμε όλοι βύσμα και θα δεχόμαστε και τις τρελές καταστάσεις, ή δεν θα βάζουμε και δεν θα τις δεχόμαστε. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται...
jimakos90
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από jimakos90 »

Γεια σας. Θελω να ρωτησω αν καποιος ξερει να μου δωσει πληροφοριες σχετικα με την βασικη εκπαιδευση στην ειδικοτητα του ηλεκτροτεχνιτη τροχοφορων οχηματων. Με τι ασχολεισαι κ που μπορει να σε στειλουν μετα
jimakos90
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από jimakos90 »

Παρελειψα να πω οτι μιλαμε για βασικη εκπαιδευση στην πατρα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Αν μιλάς για ΕΠΟΠ είσαι σε λάθος φόρουμ.
Anonymous

Ειδικότητες στο στρατό

Οχι δεν μιλαω για εποπ. Αν ηθελα θα εγραφα στο αντιστοιχο θεμα. Μιλαω για κανονικη θητεια. Δεν ξερω παλι αν ειμαι στο σωστο θεμα για τη συγκεκριμενη ερωτηση αλλα δεν εβρισκα καλυτερο. Αν μπορεις να μου απαντησεις στην ερωτηση η καποιος που ξερει καλως...
poto84
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ειδικότητες στο στρατό

Δημοσίευση από poto84 »

Ρε παιδια η ειδικοτητα που θα παρει καποιος ειναι αναγκαστικα μια απο αυτες στο κεντρο που παρουσιαζεται η μπορει να ναι και αλλη; Πχ εγω που παρουσιαζομαι σπαρτη θα παρω σιγουρα ειδικοτητα μαγειρα η οδηγου;
Anonymous

Ειδικότητες στο στρατό

poto84 έγραψε:Ρε παιδια η ειδικοτητα που θα παρει καποιος ειναι αναγκαστικα μια απο αυτες στο κεντρο που παρουσιαζεται η μπορει να ναι και αλλη; Πχ εγω που παρουσιαζομαι σπαρτη θα παρω σιγουρα ειδικοτητα μαγειρα η οδηγου;

μάγειρας, οδηγος, αρτοποιός και νομίζω, σιτιστήςΕικόνα
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες