Καλησπέρα παιδιά! Είμαι ασθενής με νόσο του Crohn και είμαι για να μπω στην επόμενη ΕΣΣΟ του Μαίου, αφού έκοψα από μόνος μου την αναβολή που είχα για λόγους σπουδών. Ωστόσο, διαβάζω στο ΦΕΚ για την Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, πως εάν έχεις νόσο Crohn και λαμβάνεις αγωγή με βιολογικό παράγοντα, είσαι Ι5 και δικαιούσαι διετή αναβολή.
Θα ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποιος εδώ με νόσο Crohn που να γνωρίζει τι συμβαίνει; Εγώ δεν έχω κανένα θέμα να παρουσιαστώ και να υπηρετήσω, αλλά θέλω να γνωρίζω τι με περιμένει. Θα κληθώ όντως να υπηρετήσω ή θα με στείλουν πάλι πίσω;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Απαλλαγή λόγω νόσου Crohn
Ισχύει ό, τι λέει το ΦΕΚ για τη Σωματική Ικανότητα:
Παρουσιάζεσαι, παίρνεις 2ετή αναβολή, και λίγο πριν τη λήξη της 2ετής αναβολής σε καλούν από Επιτροπή για εξέταση και απαλλάσεσαι οριστικά από την υποχρέωση στράτευσης.
Δεν θα σε αφήσουν να υπηρετήσεις, είναι το μόνο σίγουρο.
Παρουσιάζεσαι, παίρνεις 2ετή αναβολή, και λίγο πριν τη λήξη της 2ετής αναβολής σε καλούν από Επιτροπή για εξέταση και απαλλάσεσαι οριστικά από την υποχρέωση στράτευσης.
Δεν θα σε αφήσουν να υπηρετήσεις, είναι το μόνο σίγουρο.
Καλησπέρα, πάσχω και εγώ από την ίδια νόσο θα ήθελα να ρωτήσω πως χειρίζεται η επιτροπή τη συγκεκριμένη κατάσταση. Χορηγούν διετή αναβολή και μετά απαλλαγή σε όλες τις περιπτώσεις που εμφανίζεται ασθενής στην ιατρική επιτροπή;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες