Άδεια ανατροφής τέκνου σε άνδρες στρατιωτικούς
Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις αν μπορω να παρω την αδεια ανατροφης τεκνου εγω και οχι η γυναικα μου (δουλευει στην eurobank) αν μπορω ποσους μηνες δικαιουμε και που πρεπει να απευθυνθω. Ευχαριστω πολυ!
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 4
Αν φιλε μου η συζυγος σου ηταν διορισμενη στο δημοσιο και δεν επαιρνε την δεκατετραμηνη αδεια κυησεως-λοχειας που δικαιουταν, τοτε θα ειχες εσυ το δικαιωμα για οχταμηνη αδεια με περιορισμενες αποδοχες. Επισης αν δεν επιθυμουσες την αδεια, θα μπορουσες επι ενα ετος να εργαζεσαι με περιορισμενο ωραριο. Τωρα ομως που η συζυγος σου εργαζεται στον ιδιωτικο τομεα δε γινεται να παρεις εσυ αντι αυτης την αδεια
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
-
- Στρατηγός
Βελε εισαι σιγουρος; Διοτι πλεον ισχυει αυτο που λεει το παλικαρι... Πως αν η συζυγος ειναι στον ιδιωτικο τομεα μπορει να την παρει ο αντρας που ειναι στο δημοσιο... Τωρα δεν ξερω αν αυτο δεν ισχυει για τον στρατο, αν εκει εχουν αλλο καθεστως κ δεν ισχυει οτι ισχυει για το υπολοιπο δημοσιο
Velerefonti υπάρχει κάποιος κανονισμός ή διαταγή (πάγια, διαρκούς ισχύος) που να αναφέρεται σε αυτό το θέμα; Έχεις κάποια στοιχεία, πέραν των όσων υπάρχουν στο διαδίκτυο, που να γνωρίζεις και που μπορείς να παραθέσεις για να μάθουμε κι εμείς τι γίνεται επί του θέματος;
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
-
- Ταξίαρχος
Με πληγωνεις... Ειχα αδεια αυτες τις ημερες. Αυριο που θα παω στη μοναδα θα κοιταξω το θεμα. Μη βιαζεσαι να κρινεις φιλε μου
Εντάξει, συγνώμη. Το παίρνω πίσω...
θα περιμένω απάντησή σου.
θα περιμένω απάντησή σου.
-
- Ταξίαρχος
Για να τελειωνουμε, με το θεμα. Αν η συζυγος ηταν και αυτη στρατιωτικος και οχι μονο στον ευρυτερο δημοσιο τομεα, τοτε αν δεν την επαιρνε η ιδια θα μπορουσε να την παρει ο συζυγος. Τωρα σε
ιδιωτικη εταιρεια, ουτε κατα διανοια
Καλημερα σας. Υπηρετω στην Π. Α. Ειμαι ανθυπασπιστης με 18 χρ υπηρεσιας. Ηγυναικα μου ειναι εγκυος στο πρωτο μας παιδι. Θα ηθελα να μαθω αν δικαιουμαι εγω την αδεια ανατροφης τεκνου επειδη η συζυγος μου εχει ασφαλεια ΟΑΕΕ (ΠΑΛΙΟ ΤΕΒΕ). Δεν θεμελιωνει δηλαδη αδεια απο το δικο της ταμειο... Σε περιπτωση που γινεται θα μπορουσα να πληροφορηθω βασει ποιας νομοθεσιας την δικαιουμαι; Εθχαριστω εκ των προτερων.
Πιθανότατα όπως θα κατάλαβες με τα όσα γράφτηκαν παραπάνω, δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό που να καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις, πλην των νοσηλευτριών. Αλλά εγώ θα σε συμβούλευα να κάνεις το εξής: Όταν η γυναίκα σου με το καλό συμπληρώσει τον 3ο και μπει στον 4ο μήνα να στείλεις μια αναφορά στο ΓΕΣ/ΔΜΠ (ιεραρχικά) και να ζητήσεις να σου απαντήσουν στο ερώτημά σου. Αν σου δώσουν ασαφή απάντηση, που είναι και το πιθανότερο γιατί είναι ψιλοφαφάρες, τότε θα βρεις έναν στρατοδίκη και θα κινηθείς ανάλογα.
Προσωπικά είμαι 99% σίγουρος ότι μπορείς να τους στείλεις αδιάβαστους γιατί υπάρχουν πολλές τρύπες για το συγκεκριμένο θέμα.
Προσωπικά είμαι 99% σίγουρος ότι μπορείς να τους στείλεις αδιάβαστους γιατί υπάρχουν πολλές τρύπες για το συγκεκριμένο θέμα.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Κάνε αυτό που σου λέει ο kapatsos.
Μέγιστη ντροπή να χρειάζεται κάποιος άδεια και αν την πάρει να λαμβάνει μικρότερες αποδοχές.
Δούλος στην εργασία, εκβιασμός και σε κάτι αναγκαίο...
Από το κακό στο χειρότερο πάμε.
Προσέλαβε κάποιον καλό νομικό. Και μην ψαρώνεις αν σου πουν ότι "δε μπορείς να πάρεις την άδεια για τους χ λόγους".
Ψάξε τον κώδικα, πάρε έναν καλό δικηγόρο και ξεβρακώνοντας τους ***** που σε ταλαιπωρούν, θα δημιουργήσεις και δεδικασμένο.
Καλή επιτυχία
Μέγιστη ντροπή να χρειάζεται κάποιος άδεια και αν την πάρει να λαμβάνει μικρότερες αποδοχές.
Δούλος στην εργασία, εκβιασμός και σε κάτι αναγκαίο...
Από το κακό στο χειρότερο πάμε.
Προσέλαβε κάποιον καλό νομικό. Και μην ψαρώνεις αν σου πουν ότι "δε μπορείς να πάρεις την άδεια για τους χ λόγους".
Ψάξε τον κώδικα, πάρε έναν καλό δικηγόρο και ξεβρακώνοντας τους ***** που σε ταλαιπωρούν, θα δημιουργήσεις και δεδικασμένο.
Καλή επιτυχία
Καλύτερα στρατοδίκη. Ο νομικός, αν και υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν καλά τα στρατιωτικά θέματα, δεν έχει την άμεση ενημέρωση για το τι συμβαίνει στα ενδότερα.
Υπαρχει δεδικασμενο απο ενα λοχαγο. Ψαξτε στο σαιτ τις ενωσης πολυτενων.
λελε έγραψε: Υπαρχει δεδικασμενο απο ενα λοχαγο. Ψαξτε στο σαιτ τις ενωσης πολυτενων.
Καλά, περίπου, το έγραψες... Ένωση πολυτέκνων! Άλλη περίπτωση αυτή.
Velerefontis έγραψε: Για να τελειωνουμε, με το θεμα. Αν η συζυγος ηταν και αυτη στρατιωτικος και οχι μονο στον ευρυτερο δημοσιο τομεα, τοτε αν δεν την επαιρνε η ιδια θα μπορουσε να την παρει ο συζυγος. Τωρα σε
Τώρα το πρόσεξα: Σβήσατε την απάντησή μου σε αυτό το μήνυμα και αφήσατε τη δική του που είναι "αλλού γι' αλλού"! Ε ρε Φ που θέλετε...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης