Αχρωματοψια

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Αχρωματοψια

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια σας. Εχω αχρωματοψια και θα ήθελα να ρωτήσω έαν κάνουν τέτοιου είδους εξετάσεις στο στρατό. Σκέφτομαι πως αν το καταλάβουν ίσως δεν μου δώσουν όπλο. Αρχικά σκεφτόμουν να πάς δόκιμος αλλα φαντάζομαι πως με το πρόβλημα που έχω δεν θα με πάρουν. Άν μπορεί ας μου απαντήσει κάποιος. Σας ευχαριστώ!
Anonymous

Αχρωματοψια

Δημοσίευση από Anonymous »

Δλδ φιλε μου δεν βλεπεις κανενα χρωμα μονο ασπρο μαυρο;
Anonymous

Αχρωματοψια

Δημοσίευση από Anonymous »

Όχι φίλε Νίκο, για όνομα του θεού. Δεν υπάρχει τέτοια πάθηση απ'όσο γνωρίζω. Το παιδί έχει αχρωματοψία, που είναι η αδυναμία του να ξεχωρίζει κανείς κάποια χρώματα, ανάλογα την κάθε περίπτωση. Κάποιοι μπερδέυουν το κόκκινο με το πράσινο, άλλοι το μπλε με το μωβ. Υπάρχει και η δυσχρωματοψία, μια παρόμοια αλλά ελαφρύτερη πάθηση, που βλέπεις τα χρώματα αλλά δυσκολεύεσαι στις αποχρώσεις.

Απ'όσο ξέρω τουλάχιστον για τη δυσχρωματοψία, αν το δηλώσεις την πρώτη μέρα σίγουρα θα βγεις Ι2. Δε νομίζω να σε εξετάζουν όμως. Όπλο θα πάρεις κανονικά. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για την αχρωματοψία. Αυτό σημαίνει ότι συμμετέχεις κανονικά σε όλες τις δραστηριότητες και ασκήσεις όπως όλοι, αλλά δε μπορείς να πας σε σώματα όπως ειδικές δυνάμεις, στρατονομία, κλπ. Και αν δε κάνω λάθος κατά 99% δε μπορείς να πας ούτε δόκιμος.

Αν γνωρίζει κάποιος ας μας διαφωτίσει καλύτερα. Πάντως αν δεν εξετάζεσαι εκεί (που θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι δε σε εξετάζει κανείς, μόνο σε ρωτάνε) τότε ίσως μπορείς να κάνεις την πάπια και να δηλώσεις για δόκιμος κανονικά. Ευτυχώς είναι κάτι που δε θα το καταλάβει κανείς αν πεις ψέματα. Εκτός κι αν στέλνουν για ξεχωριστές εξετάσεις όποιον δηλώσει δόκιμος για να είναι σίγουροι για όλα.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης