Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς (2022)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
zoikasa
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 35

Δημοσίευση από zoikasa »

chrusa έγραψε:9214 οι αιτησεις στο ΣΞ

Εικόνα Εικόνα

Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από anonymous19970 »

Δεν αξιζει απο ποια εννοια το λες; Αν το λες επειδη υπαρχει απολυση στα 6 χρονια ναι συμφωνω μαζι σου δεν αξιζει. Αλλα οι εργασιες η αντιμετώπιση και οι υπηρεσιες οβα και νεων εποπ ειναι ακριβως οι ιδιες.
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 478

Δημοσίευση από re pate kala re »

anonymous19970 έγραψε:Εισαι οβα 6 μηνες θελεις να παραιτηθεις και θες να μπεις εποπ;

Εχεις την εντύπωση ότι όποιος μπήκε ΟΒΑ μπήκε γιατί του άρεσε ο στρατός, το μεγαλύτερο ποσοστό που μπήκε είναι πρώην άνεργοι ντελιβεράδες, νέοι που μπήκαν ΟΒΑ για να γλιτώσουν την λούπα της Σεζόν 6 μήνες δουλειά 6 μήνες ανεργία ή το χωράφι, οι περισσότεροι είναι απόφοιτη λυκείου μόνο, ελάχιστοι ΟΒΑ με πτυχίο ΑΕΙ ΤΕΙ που προτίμησαν να μπουν ΟΒΑ για να γλιτώσουν επαγγελματικό βιασμό από ψευτο επιχειρηματίες μέχρι να βρουν δουλειά στον τομέα τους γιαυτό μπαίνουν ΟΒΑ για να γλιτώσουν την κοπριά του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, μην ξεχνάμε ότι κάποτε που Κόβαμε τα λεφτά απο τα δέντρα που έπαιρνες Δάνειο σε 3 Λεπτα για διακοπές ήταν υποτιμητικό να πας στον στρατό

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Ιουν 19, 2022 12:06 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 478

Δημοσίευση από re pate kala re »

anonymous19970 έγραψε:Δεν αξιζει απο ποια εννοια το λες; Αν το λες επειδη υπαρχει απολυση στα 6 χρονια ναι συμφωνω μαζι σου δεν αξιζει. Αλλα οι εργασιες η αντιμετώπιση και οι υπηρεσιες οβα και νεων εποπ ειναι ακριβως οι ιδιες.

Μην είσαι απόλυτος η αντιμετώπιση του προσωπικού και οι υπηρεσίες είτε ΑΞΚΩΝ-ΥΠΑΞ-ΟΠΛΙΤΩΝ έχει άμεση σχέση

1. Με την εκάστοτε διοίκηση

2. Το διαθέσιμο προσωπικό

3. Τον φόρτο εργασίας της μονάδας

4. Την συμπεριφορά του κάθε ατόμου

Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από anonymous19970 »

Καλα ναι σε καθε στρατοπεδο ειναι διαφορετικα αλλα για να θελει κάποιος να παραιτηθει απο οβα και να μπει εποπ σε 2 μηνες θα πρέπει να εχει στραβωσει παρα πολυ με κάτι
Green-Dragon99
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από Green-Dragon99 »

Λήξη αιτήσεων 24/6?
zoikasa
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από zoikasa »

Green-Dragon99 έγραψε:Λήξη αιτήσεων 24/6;

Με βάση ότι ισχύει ναι.24/6 Εικόνα

33ΜΚ
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 375

Δημοσίευση από 33ΜΚ »

Κι όμως παιδιά υπάρχουν τεράστιες διάφορες ανάμεσα στους νέους ΕΠΟΠ με τους ΟΒΑ. Πρώτα από όλα οι υπηρεσίες, οι νέοι Εποπ κάνουν έως 4 τον μήνα ενώ οι οβα 7.Η διαταγή λέει κανονικά 6 και 7 μόνο κατά ανάγκη της μονάδας, ξέρετε τι γύρισαν μου είπαν; Η μονάδα βρίσκεται πάντα σε ανάγκη τόσο απλά. Δεν είναι όμως μόνο το κομμάτι των υπηρεσιών γενικότερα δεν έχεις ίσα δικαιώματα με τους εποπ καταρχήν επίδομα παραμεθόριο έστω και αυτά τα 70 ευρώ καθαρά θα μπορούσαν να καλύψουν μια τρύπα.δεν είναι δυνατόν νεοι εποπ να παίρνουν κανονικά το επίδομα αυτά και οι οβα να μη το παίρνουν. Ποιος είναι ο λόγος; Παραμεθόριο είναι και οι 2.επίσης έχεις μια αντιμετώπιση ενός φαντάρου με πληρωμή, στην μονάδα που είμαι συγκεκριμένα χωρίς να αναφερω ονόματα οι οβα μονίμως κουρεύουν χόρτα τώρα το καλοκαίρι και οι φαντάροι δε το κάνουν αυτό καν, προσωπικά δε ξέρω τι θητεία κάνατε αλλά για μένα αυτό είναι πρωτάκουστο.στέλεχος θεωρητικά να χορεύει χόρτα και ο φαντάρος να αράζει; Γενικότερα έχεις μια αντιμετώπιση φαντάρου που οποτε τους βολεύει είσαι στέλεχος και οποτε θέλουν είσαι φαντάρος τιμητικά υποδεκανέας για να ξεχωρίζεις, εννοείται σε όλα τα χωσίματα είσαι πάντα πρώτος, εννοείται πως δε δικαιούσαι άδειες ανατροφής τέκνου κτλπ αν προκύψει και παιδί και ποσα ακόμα που αν αρχίσω να τα αναλύω θα τελειώσουμε το πρωί αυτά!

Πιστεύω είναι αρκετά να μην αξίζει καν ο θεσμός των οβα με την αντιμετώπιση που έχουμε, πέρα από αυτά τα 100 μόρια που είναι να πάρουμε τα 836,64 τον μήνα δε φτάνουν ούτε για αστείο με νοίκι, λογαριασμούς και γενικά να είσαι κάπου μακριά και να σε ζαλίζουν από πάνω και το κεφάλι, τελειώνει ο μήνας και είναι σα να δουλεύεις για 200 ευρώ τόσο απλά! Δε ξερω ζυγίστε τα όλα αυτά και όσοι θέλετε να δηλώσετε ΟΒΑ κάντε το όλα αυτά που σας λέω είναι από προσωπική μου εμπειρία και συναδέλφων μου

Green-Dragon99
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από Green-Dragon99 »

Είσαι όβα ειδικών δυνάμεων?
33ΜΚ
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από 33ΜΚ »

Όχι ΣΞ γενικότερα θα πω χωρίς να προσδιορίσω σώμα γιατί δε θέλω να δώσω παραπάνω πληροφορίες και να εκθέσω άτομα. Απλά παιδιά να ξέρετε δεν αξίζει να μπεις ΟΒΑ για 800 ευρώ, ίσως αξίζει για άτομα που δεν έχουν από πίσω τους κατι σταθερό δηλαδή μια δουλειά καλή, δουλεύουν ντελίβερι, σέρβις ή σε αγροτικές δουλειές.Προσωπικά εγώ το μετάνιωσα που άφησα την δουλειά μου να μπω οβα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα συνέχιζα σαν πολίτης στη δουλειά μου και θα έκανα τα χαρτιά μου για Εποπ, κακά τα ψέματα το παλούκι το φάγαμε τώρα οποτε ένας μήνας υπομονή δε νομίζω να είναι κάτι γιατί εντός Ιουλίου θα έχουν βγει οι προσωρινοί πίνακες που τουλάχιστον θα έχουμε μια εικόνα αν είμαστε επιτυχών ή επιλαχών και από κει και πέρα μπορεί να κάνει ο καθένας τις επιλογές του είτε παραίτηση είτε να περιμένει την κατάταξη των Εποπ

zoikasa
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από zoikasa »

33ΜΚ δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Και παρόμοια πράγματα συμβαίνουν και σε άλλες μονάδες.Μια ματιά στο https://diktiospartakos.blogspot.com/?m=1 και στα παλαιότερα άρθρα αρκεί για να καταλάβετε τι συμβαίνει.

Η δικαιολογία πάντα είναι ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος zoikasa την Κυρ Ιουν 19, 2022 11:34 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Alexandros10
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Alexandros10 »

33ΜΚ έγραψε:Όχι ΣΞ γενικότερα θα πω χωρίς να προσδιορίσω σώμα γιατί δε θέλω να δώσω παραπάνω πληροφορίες και να εκθέσω άτομα. Απλά παιδιά να ξέρετε δεν αξίζει να μπεις ΟΒΑ για 800 ευρώ, ίσως αξίζει για άτομα που δεν έχουν από πίσω τους κατι σταθερό δηλαδή μια δουλειά καλή, δουλεύουν ντελίβερι, σέρβις ή σε αγροτικές δουλειές.Προσωπικά εγώ το μετάνιωσα που άφησα την δουλειά μου να μπω οβα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα συνέχιζα σαν πολίτης στη δουλειά μου και θα έκανα τα χαρτιά μου για Εποπ, κακά τα ψέματα το παλούκι το φάγαμε τώρα οποτε ένας μήνας υπομονή δε νομίζω να είναι κάτι γιατί εντός Ιουλίου θα έχουν βγει οι προσωρινοί πίνακες που τουλάχιστον θα έχουμε μια εικόνα αν είμαστε επιτυχών ή επιλαχών και από κει και πέρα μπορεί να κάνει ο καθένας τις επιλογές του είτε παραίτηση είτε να περιμένει την κατάταξη των Εποπ

Ναι αλλά τώρα θα έχεις τα μόρια του οβα

Alexandros10
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

33ΜΚ έγραψε:Όχι ΣΞ γενικότερα θα πω χωρίς να προσδιορίσω σώμα γιατί δε θέλω να δώσω παραπάνω πληροφορίες και να εκθέσω άτομα. Απλά παιδιά να ξέρετε δεν αξίζει να μπεις ΟΒΑ για 800 ευρώ, ίσως αξίζει για άτομα που δεν έχουν από πίσω τους κατι σταθερό δηλαδή μια δουλειά καλή, δουλεύουν ντελίβερι, σέρβις ή σε αγροτικές δουλειές.Προσωπικά εγώ το μετάνιωσα που άφησα την δουλειά μου να μπω οβα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα συνέχιζα σαν πολίτης στη δουλειά μου και θα έκανα τα χαρτιά μου για Εποπ, κακά τα ψέματα το παλούκι το φάγαμε τώρα οποτε ένας μήνας υπομονή δε νομίζω να είναι κάτι γιατί εντός Ιουλίου θα έχουν βγει οι προσωρινοί πίνακες που τουλάχιστον θα έχουμε μια εικόνα αν είμαστε επιτυχών ή επιλαχών και από κει και πέρα μπορεί να κάνει ο καθένας τις επιλογές του είτε παραίτηση είτε να περιμένει την κατάταξη των Εποπ

33ΜΚ
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από 33ΜΚ »

Alexandros10 έγραψε:

παιδια εντάξει απλά σας λέω πως είναι η κατάσταση αυτό είπα εξαρχής πέρα των 100 μορίων δεν αξίζει σαν εργασία .ειδικά αν κάποιος κάτσει 5 χρονια και από 25 που μπει μέσω όρο ηλιακά βγει από τον στρατό στα 30 και ψάχνει δουλειά.Προσωπικά εγώ νομίζω είμαι σε καλή θέση με τα μόρια εκεί που έχω δηλώσει με προφισιενσι, φορτηγό δίπλωμα, οβα και καλό απολυτήριο
Alexandros10
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

33ΜΚ έγραψε:
Alexandros10 έγραψε:

παιδια εντάξει απλά σας λέω πως είναι η κατάσταση αυτό είπα εξαρχής πέρα των 100 μορίων δεν αξίζει σαν εργασία .ειδικά αν κάποιος κάτσει 5 χρονια και από 25 που μπει μέσω όρο ηλιακά βγει από τον στρατό στα 30 και ψάχνει δουλειά.Προσωπικά εγώ νομίζω είμαι σε καλή θέση με τα μόρια εκεί που έχω δηλώσει με προφισιενσι, φορτηγό δίπλωμα, οβα και καλό απολυτήριο

Πόσα μόρια έχεις εκεί που δήλωσες;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες