Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς (2022)
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 54
Στα χαρτιά μάλλον δεν προβλέπεται πλέον γιατί δεν έχουμε δει ούτε έναν όλα αυτά τα χρόνια αν ήταν έτσι κάποιος ο οποίος ήθελε να μαζέψει χρήματα θα καθόταν μέσα και όλα θα ήταν τζάμπα το μόνο τίμημα θα ήταν ότι θα του τα πρηζαν λίγο κάποιες φορές αλλά νομίζω ότι είναι ένα μικρό τίμημα σε σχέση με τα χρήματα πού μπορείς να εξοικονομήσεις αν τα έχεις πραγματικά ανάγκη έτσι?
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 478
Green-Dragon99 έγραψε:Στα χαρτιά μάλλον δεν προβλέπεται πλέον γιατί δεν έχουμε δει ούτε έναν όλα αυτά τα χρόνια αν ήταν έτσι κάποιος ο οποίος ήθελε να μαζέψει χρήματα θα καθόταν μέσα και όλα θα ήταν τζάμπα το μόνο τίμημα θα ήταν ότι θα του τα πρηζαν λίγο κάποιες φορές αλλά νομίζω ότι είναι ένα μικρό τίμημα σε σχέση με τα χρήματα πού μπορείς να εξοικονομήσεις αν τα έχεις πραγματικά ανάγκη έτσι;
Προβλέπετε ή όχι το να μείνεις στην μονάδα έχει περισσότερα μειονεκτήματα απ ότι πλεονεκτήματα
Στα πλεονεκτήματα έχουμε
1. Την Οικονομία που θα κάνεις απο τα πάγια Έξοδα (ενοίκιο - ΔΕΚΟ - συντήρηση του σπιτιού)
2. Γλιτώνεις τους Μ@@@@@ς ιδιοκτήτες που σε πρήζουν
Στα μειονεκτήματα
1. Δεν έχεις την ιδιωτικότητα σου
2. Δεν έχεις ποτέ ησυχία
3. Δεν μπορείς να μπαινοβγαίνεις απο την μονάδα κατά το δοκούν
4. Δεν μπορείς να έχεις προσωπική ζωή
5. Δεν μπορείς να κάνεις γενικά ότι γουστάρεις σε σχέση με το σπίτι σου
6. Δεν μπορείς να πιείς τον καφέ σου άνετα να κάνεις το σιγάρο σου να φας όπως εσύ γουστάρεις και Να χαλαρώσεις μετα την δουλειά
7. Δεν μπορείς να βγεις να ξενυχτήσεις με παρέα γιατί θα πρέπει να περιμένεις να Πάει 7 το πρωί να μπεις
Εννοείτε ότι σαν εκπαιδευόμενος για 5-10 μήνες ναι οκ αντέχονται όλα αυτά γιατί έτσι και αλλιώς δεν έχεις Πάει εκεί για διακοπές αλλά για εκπαίδευση, αλλά δεν Παλεύετε να μένεις μέσα όταν έχεις τοποθετηθεί στην χ μονάδα και έχεις ξεμπερδέψει απο τις εκπαιδεύσεις και ζεις στην καθημερινότητα σου
επίσης δεν νομίζω ο/η ΕΠ. ΟΠ που θα μπει να έχει οικονομικό πρόβλημα τέτοιο ώστε να μένει μέσα εκτός από εξαιρέσεις Αν έχει 5 παιδιά ή 3 δάνεια να τρέχουν και του φεύγει ο μισός εκεί ή πριν μπει ζούσε με 1000+ ευρώ, στο κάτω κάτω Σαν πολίτης δηλαδή πως ζούσε σίγουρα με 500-700 τον μήνα μ για εμένα δεν δικαιολογείτε να πει κάποιος που πριν μπει ζούσε με 500 ευρώ Ότι τώρα τα 800 δεν του φτάνουν
Τώρα με 700 εύρο μπορείς να μένεις σε δικό σου σπίτι η στο σπίτι με τους γονείς σου αν είσαι ελεύθερος επίσης έχεις την επιλογή να κάνεις και 2 3 δουλειές μόλις μπεις με το καλό και είσαι μακρυά και αναγκαστείς να πληρώνεις ρεύμα νερό σπίτι ίντερνετ αυτοκίνητο αν έχεις και παίρνεις 800 εύρο 10 του μήνα δεν θα υπάρχει κέρμα...
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 66
Εγώ θυμάμαι στην μονάδα κάθε στέλεχος είχε και το κρεβάτι του... Άνετα θα εμένα... Ποιος ψάχνει σπίτι για ενοικίαση που οι περισσότεροι ειδικά στην Αθήνα νομίζουν ότι πρέπει να βγάλουν μισθό... Θα παίρνω 700 και τα 500 θα πηγαίνουν για ενοίκιο... Και για να προλάβω τον έξυπνο που θα πει ... Βρες μια τρύπα με 200 ευρώ... Δεν υπάρχουν τρύπες... Και οι τρύπες που υπάρχουν είναι στα 450+ ευρώ
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
Rafale122 έγραψε:Τώρα με 700 εύρο μπορείς να μένεις σε δικό σου σπίτι η στο σπίτι με τους γονείς σου αν είσαι ελεύθερος επίσης έχεις την επιλογή να κάνεις και 2 3 δουλειές μόλις μπεις με το καλό και είσαι μακρυά και αναγκαστείς να πληρώνεις ρεύμα νερό σπίτι ίντερνετ αυτοκίνητο αν έχεις και παίρνεις 800 εύρο 10 του μήνα δεν θα υπάρχει κέρμα...
Αν τώρα κάνες 2 δουλειές υπάρχουν δύο ενδεχόμενα Η κάνεις 2 δουλείες 4 ώρες νόμιμα οπότε ο μισθός Είναι χαμηλός ετσι και αλλιώς ή κάνεις μια 8ωρη νόμιμη με βασικό 500 και μία 4ωρη με 200-300, και στον στρατό να είσαι αμα Θες ένα μεροκάματο μαύρο έξω θα το βρεις, στο κομμάτι σπιτι αυτοκήνητο υπάρχουν Επιλογες,
1. Για το αυτοκίνητο μπορείς να χρησιμοποιείς την κίνηση της μονάδας που σχεδόν όλες οι μονάδες έχουν ή να Νοικιάσεις κοντά στην μονάδα ή τους καλοκαιρινούς μήνες και όταν έχει καλοκαιρία να χρησιμοποιείς μηχανάκι αν η μονάδα είναι μέχρι 20 Km από το σπίτι σου ή να πηγαίνετε 2-3 άτομα μαζί στην δουλειά, με τις παραπάνω λύσεις γλιτώνεις σχεδόν 2/3 των εξόδων χρήσεις Του αυτοκίνητου και έχεις τα πάγια έξοδα (ασφάλεια, τέλη, Κτεο, κάρτα καυσαερίων) που για ένα Μικρό νορμάλ αυτοκίνητο είναι περίπου 30 ευρώ τον μήνα
2. Ενοίκιο αν είσαι Μόνος βρίσκεις με 400 είσαι κολλημένος με όλα τα έξοδα για Σπίτι 50 τμ στην πλειοψηφία των περιοχών
3. Με μισθό 800 ευρώ ένας εργένης Άνετα περνάει μην κοροϊδευόμαστε, αν τώρα ο εργένης έχει μάθει να παίρνει το αυτοκίνητο ακόμα και για δύο βήματα μέχρι το περίπτερο κάνει 2-3 πακέτα τσιγάρα την μέρα κάθε σκ βγαίνει και ανοίγει μπουκάλι κάθε μέρα να παραγγέλνει φα'ί' απο έξω και κάθε μέρα παραγγέλνεις 2-3 φρέντο απο έξω Ναι οκ εκεί δεν βγαίνεις
αυτά που λέω είναι πράγματα που τα βλέπω να γίνονται με σωστό χειρισμό τα 800 είναι δεν είναι Τέλιο ποσό αλλά είναι ικανοποιητικό, προσωπικά σαν ΔΕΑ έπαιρνα 524 με οικονομία και σωστό χειρισμό πέρναγα Άνετα φυσικά δεν έκανα Έξαλλη ζωή αλλά και τα ποτά μου τα ήπια και τα καφεδάκια μου και το μπιτσομπαρο το πήγα όλα με μέτρο την στιγμή που ΔΕΑ απο την περιοχή δεν τους φτάνανε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος re pate kala re την Δευ Μάιος 16, 2022 4:05 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
Ρambo No8 έγραψε:Εγώ θυμάμαι στην μονάδα κάθε στέλεχος είχε και το κρεβάτι του... Άνετα θα εμένα... Ποιος ψάχνει σπίτι για ενοικίαση που οι περισσότεροι ειδικά στην Αθήνα νομίζουν ότι πρέπει να βγάλουν μισθό... Θα παίρνω 700 και τα 500 θα πηγαίνουν για ενοίκιο... Και για να προλάβω τον έξυπνο που θα πει ... Βρες μια τρύπα με 200 ευρώ... Δεν υπάρχουν τρύπες... Και οι τρύπες που υπάρχουν είναι στα 450+ ευρώ
Αρχικά ο εργένης εποπ παίρνει 800, σπίτια υπάρχουν, επίσης Υπάρχει και η Λύση του συγκάτοικου, συμφωνώ μαζί σου στην Αθήνα που λες δεν υπάρχουν σπίτια, στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν, επίσης τα σπίτια συνήθως περνάνε απο στρατιωτικό σε στρατιωτικό, πάω στοίχημα Ότι πάνω απο 1 χρόνο στην μονάδα δεν μπορείς να μείνεις όπως Και οι περισσότεροι απο εμάς αν εσύ μπορείς να Μένεις σε έναν χώρο που δεν έχεις την προσωπική σου ελευθερία δεν μπορείς να Φέρεις την δικιά σου, βγαίνεις όποτε Θέλεις για Μια βόλτα δεν θα έχεις ιντερνετ τηλεόραση, και γενικά τις Ανέσεις σου αμα εσύ το μπορείς μπράβο κάντο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος re pate kala re την Δευ Μάιος 16, 2022 4:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 54
Πωωωω ρε παιδιά πόνεσε το κεφάλι πως τα έχουν κάνει έτσι τα καρκινώματα... Ιδίως τώρα με την επισιτιστική και ενεργειακή κρίση που μας πετάνε δήθεν πως φταίει ο πόλεμος χαχαχαχαχα... Κάτι μου λέει ότι έρχονται πιο σκοτεινές μέρες και από τα μνημόνια θα πεινάσουμε στην κυριολεξία.
Καλησπερα σας. Ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τους εποπ καποια πραγματα. Για παραδειγμα οι βοηθοι νοσηλευτων, φαρμακειου, κα τοποθετουνται Αθηνα; Ο μισθος διαβασα παραπανω ειναι στα 800 ευρω με νυχτερινα; Μπορεις να δουλευεις και αλλου τετραωρα;Ευχαριστω εκ των προτερων.
Δεν είναι τι θέμα μόνο αν σου φτάνουν η όχι όπως είπες και εσύ με κουμάντο και περιορισμό... Πρέπει δλδ να περιορίσεις να βρεις ένα σπίτι με 400 εύρο όλα πληρωμένα δλδ 15 τετραγωνικά τρογλι και αν είσαι σε πόλη και έχεις και δικά σου έξοδα είσαι πολύ στενά... Όταν έξω ο μισθός είναι στα 700 πλέον έχεις και δώρα αν είσαι σε μια σοβαρή δουλειά επιχείριση και τα παίρνεις κανονικά και το παν είσαι σπίτι σου γιατί δυστυχώς ΕΠΟΠ δεν θα είσαι σπίτι σου για κανένα λόγο... Είσαι σε ένα νησί με όλα ανεβασμένα και παίρνει ένα ξερό 800 ούτε δώρα ούτε τπτ άλλο και θα τρως και την αγγαρεία της ζωής σου...
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
Rafale122 έγραψε:Δεν είναι τι θέμα μόνο αν σου φτάνουν η όχι όπως είπες και εσύ με κουμάντο και περιορισμό... Πρέπει δλδ να περιορίσεις να βρεις ένα σπίτι με 400 εύρο όλα πληρωμένα δλδ 15 τετραγωνικά τρογλι και αν είσαι σε πόλη και έχεις και δικά σου έξοδα είσαι πολύ στενά... Όταν έξω ο μισθός είναι στα 700 πλέον έχεις και δώρα αν είσαι σε μια σοβαρή δουλειά επιχείριση και τα παίρνεις κανονικά και το παν είσαι σπίτι σου γιατί δυστυχώς ΕΠΟΠ δεν θα είσαι σπίτι σου για κανένα λόγο... Είσαι σε ένα νησί με όλα ανεβασμένα και παίρνει ένα ξερό 800 ούτε δώρα ούτε τπτ άλλο και θα τρως και την αγγαρεία της ζωής σου...
Ο μισθός είναι 934 βασικός 730-800 Καθαρά αν δεν κάνω λάθος παραμεθόριο 100 και νομίζω υπάρχει άλλο Ένα επίδομα παλιά νομίζω το λέγανε Αυξημένης ετοιμότητας μετά το κάνανε νομίζω ιδιαίτερων συνθηκών αλλά 70 -100, Με Καν μαύρο μεροκάματο φτάνεις τα 930-1100 τα ενοίκια παίζονται ανα την επικράτεια, με 400 ευρώ των μήνα βρίσκεις μια Χαρά σπίτι φυσικά όχι παλάτι και Όχι τρώγλη στο κάτω κάτω ένας άνθρωπος μόνος ακόμα και με την κοπέλα του 40-50 τμ είναι μια χαρά, Απο εκεί και πέρα ρε φίλε με το συμπάθιο αφού δεν θα σου φτάνουν τα λεφτά και είναι μαύρα Τα πράγματα τι δουλειά έχεις και δηλώνεις ΕΠ. ΟΠ Κάτσε στην πόλη σου Στον ιδιωτικό τομέα με τα δώρα και στο σπίτι σου ή ακόμα Καλύτερα γιατί δεν κυνηγάς ΑΣΕΠ
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
lolita19 έγραψε:Καλησπερα σας. Ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τους εποπ καποια πραγματα. Για παραδειγμα οι βοηθοι νοσηλευτων, φαρμακειου, κα τοποθετουνται Αθηνα; Ο μισθος διαβασα παραπανω ειναι στα 800 ευρω με νυχτερινα; Μπορεις να δουλευεις και αλλου τετραωρα;Ευχαριστω εκ των προτερων.
Νομίζω ναι Β. Νοσηλευτές και φαρμακείου σίγουρα Αθήνα ίσως μπορούν να πάνε και στο 404-424 μισθός είναι περίπου 730-800 καθαρά το παραμεθόριο είναι +100 ευρώ απο εκεί και πέρα δεν έχω ιδέα τι άλλο δικαιούνται στα νοσοκομεία Τα στρατιωτικά απο Εφημερίες και νυχτερινά, αλλού δουλειά νόμιμα δεν μπορείς όταν είσαι στον στρατό
1100 φτάνεις μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας παντρεμένος με παιδί... Ο μισθός είναι 814 και το παραμεθόριο είναι 80 εύρο αν είσαι σε νησί... Δεν κυνηγάω κάτι είχα μπει οβα μετά την θητεία μέχρι να δω τι θα κάνω και επειδή ήμουν αεροπορία και ήμουν Αθήνα έτσι και έμεινα και έγινα πέρσι ΕΠΟΠ και είμαι πάλι Αθήνα οπότε έτσι βολεύει αφού το σπίτι μου είναι Αθήνα...
Ρε πάτε καλά Αν δεν είχα κάτσει οβα 5 χρόνια και δεν ήμουν Αθήνα και σαν εποπ από πέρσι δεν ξέρω αν θα καθόμουν
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
Rafale122 έγραψε:1100 φτάνεις μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας παντρεμένος με παιδί... Ο μισθός είναι 814 και το παραμεθόριο είναι 80 εύρο αν είσαι σε νησί... Δεν κυνηγάω κάτι είχα μπει οβα μετά την θητεία μέχρι να δω τι θα κάνω και επειδή ήμουν αεροπορία και ήμουν Αθήνα έτσι και έμεινα και έγινα πέρσι ΕΠΟΠ και είμαι πάλι Αθήνα οπότε έτσι βολεύει αφού το σπίτι μου είναι Αθήνα...
Παραμεθόριο είναι 100 μου έχουν πει στον ΣΞ σε νησί, και υπάρχει και ένα ακόμα επίδομα δεν ξέρω αν το παίρνουν οι νέοι γύρο στα 100 Σύνολο 1000 και με κανα μαυρό μεροκάματο που ξέρω αρκετούς που κάνουν άνετα 1100 είναι υπερ ικανοποιητικά τα λεφτά και πολύ καλυτέρα απο κάθε δουλειά του ποδαριού έξω (ντελιβερι, βενζιναδικο, σερβισε) όποιον δεν του φτάνουν έχει θέμα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος re pate kala re την Τρί Μάιος 17, 2022 1:38 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ραφαλ εισαι αμεταθετος?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες