Προκήρυξη ΕΠΟΠ Στρατού Ξηράς (2022)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
KostasSomeone
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από KostasSomeone »

Απο το κεντρο, τους μηνες που θα εκπαιδευομαστε, δυνατοτητα για αδειες θα υπαρχουν; Πχ ΣΚ. Ή μονο εξοδους δικαιουμαστε;
nikolpat
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 33

Δημοσίευση από nikolpat »

Ξέρουμε πόσες είναι οι αιτήσεις?
Tactical Nick
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Tactical Nick »

Καλησπέρα και καλό μήνα! Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με πτυχία ΑΕΙ (ανεξαρτητου ειδικότητας) στο στρατό. Αναγνωρίζονται, και αν ναι, πως και ποτε;

HYPOTONIC
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 37

Δημοσίευση από HYPOTONIC »

Μετα την ορκωμοσια Εξοδους και 1-2 ΣΚ για αδειες ειδικου σκοπου
Kostantinos2017
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Kostantinos2017 »

Tactical Nick έγραψε:Καλησπέρα και καλό μήνα!Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με πτυχία ΑΕΙ (ανεξαρτητου ειδικότητας) στο στρατό. Αναγνωρίζονται, και αν ναι, πως και ποτε;

έχω ακούσει ότι μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας αν έχεις πτυχίο ΑΕΙ γίνεται μετάταξη στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικών επόμενος θα ανέβεις λογικά πιο γρήγορα βαθμό. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει υπάρχουν κάποια κριτήρια ίσως θα πρέπει το πτυχίο να είναι αντίστοιχο με το αντικείμενο της ειδικότητας. Δεν γνωρίζω Πίο πολλά δυστυχώς
Γερόλυκος
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Γερόλυκος »

Ότι να ναναι, και αφού δεν ξέρεις γιατί απαντάς ; Έτσι απλά να γράψεις κάτι
Str vpv
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 128

Δημοσίευση από Str vpv »

Tactical Nick έγραψε:Καλησπέρα και καλό μήνα!Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με πτυχία ΑΕΙ (ανεξαρτητου ειδικότητας) στο στρατό. Αναγνωρίζονται, και αν ναι, πως και ποτε;

ΤΕΙ ΑΕΙ

Αφού νομιμοποίηθεις πρωτα, μπορείς να μπεις στο σωμα ΑΣΣΥ (δηλαδη να ανεβαινεις βαθμολογικα οπως και αυτοι) παρα ΜΟΝΟ για να καλυφθούν καποιες οργανικες θέσεις και αυτές οι θέσεις να αφορούν τον Τομέα που τελειωσες στο πανεπιστήμιο η στο ΤΕΙ.

Αμα παραμείνεις ΕΠΟΠ ειτε εχεις πτυχίο ειτε οχι είναι το ίδιο πράγμα.

Ονειρά για βαθμολογική εξέλιξη μην κανεις

Γερόλυκος
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Γερόλυκος »

Str vpv έγραψε:ΤΕΙ ΑΕΙΑφού νομιμοποίηθεις πρωτα, μπορείς να μπεις στο σωμα ΑΣΣΥ (δηλαδη να ανεβαινεις βαθμολογικα οπως και αυτοι) παρα ΜΟΝΟ για να καλυφθούν καποιες οργανικες θέσεις και αυτές οι θέσεις να αφορούν τον Τομέα που τελειωσες στο πανεπιστήμιο η στο ΤΕΙ.

Γράφουμε κάτι όταν γνωρίζουμε έτσι ώστε να απαντηθεί σωστά το ερώτημα Και να βοηθήσει τον υποβάλλοντα το ερώτημα, δεν απαντάμε Γράφοντας, νομίζω, πιστεύω, άκουσα, μου είπε ο τριτοξάρδερφος που του είχε πει το παντζανάκι της ξαδερφής του. Για να μπει στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικών ΠΡΕΠΕΙ.

Οι ΕΠ. ΟΠ να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη τους, καθώς να διαθέτει και το αντίστοιχο πτυχίο που καθορίζεται με υπουργική απόφαση για την κάλυψη της θέσεως.

Με απλά λόγια δεν μπορεί κάποιος που διαθέτει πτυχίο από σχολή Π. Χ ζαμπονοκοπτικής να καλύψει θέση χειριστου ραντάρ ή θέση στο οικονομικό σώμα ή στο γεωγραφικό, πρέπει να διαθέτει το αντίστοιχο πτυχίο που καθορίζεται με υπουργική απόφαση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οποίος διαθέτει το αντίστοιχο πτυχίο θα τα καταφέρει διότι οι θέσεις είναι ελάχιστες και λαμβάνονται υπόψη

Α. Το αντικείμενο και ο βαθμός του υποβληθέντος πτυχίου

Β. Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αναλόγως του αντικειμένου τους

Γ. Τα ουσιαστικά προσόντα του ενδιαφερομένου της τελευταίας δεκαετίας, ο βαθμός των οποίων πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς»

Δ. Ο βαθμός αποφοίτησης του ενδιαφερομένου από τα προβλεπόμενα Σχολεία της ειδικότητας του, ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς»

Ε. Οι τυχόν πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στον υποψήφιο την τελευταία δεκαετία, αναλόγως του χρόνου επιβολής τους και της βαρύτητας της παράβασης, κατά την αιτιολογημένη κρίση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ).

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μάιος 03, 2022 1:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kostantinos2017
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Γερόλυκος έγραψε:Ότι να ναναι, και αφού δεν ξέρεις γιατί απαντάς ; Έτσι απλά να γράψεις κάτι
Ας ηρεμήσουμε λίγο. Απάντησα αυτό που άκουσα και το έκανα γνωστό στο παιδί που θέτει το ερώτημα ότι δεν είμαι 100% σίγουρος απλά ανταλλάσσω πληροφορίες που γνωρίζω όπως όλοι μας.
Str vpv
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 128

Δημοσίευση από Str vpv »

Γερόλυκος έγραψε:
Str vpv έγραψε:ΤΕΙ ΑΕΙΑφού νομιμοποίηθεις πρωτα, μπορείς να μπεις στο σωμα ΑΣΣΥ (δηλαδη να ανεβαινεις βαθμολογικα οπως και αυτοι) παρα ΜΟΝΟ για να καλυφθούν καποιες οργανικες θέσεις και αυτές οι θέσεις να αφορούν τον Τομέα που τελειωσες στο πανεπιστήμιο η στο ΤΕΙ.

Γράφουμε κάτι όταν γνωρίζουμε έτσι ώστε να απαντηθεί σωστά το ερώτημα Και να βοηθήσει τον υποβάλλοντα το ερώτημα, δεν απαντάμε Γράφοντας, νομίζω, πιστεύω, άκουσα, μου είπε ο τριτοξάρδερφος που του είχε πει το παντζανάκι της ξαδερφής του. Για να μπει στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικών ΠΡΕΠΕΙ.

Οι ΕΠ. ΟΠ να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα (12) έτη πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη τους, καθώς να διαθέτει και το αντίστοιχο πτυχίο που καθορίζεται με υπουργική απόφαση για την κάλυψη της θέσεως.

Με απλά λόγια δεν μπορεί κάποιος που διαθέτει πτυχίο από σχολή Π. Χ ζαμπονοκοπτικής να καλύψει θέση χειριστου ραντάρ ή θέση στο οικονομικό σώμα ή στο γεωγραφικό, πρέπει να διαθέτει το αντίστοιχο πτυχίο που καθορίζεται με υπουργική απόφαση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οποίος διαθέτει το αντίστοιχο πτυχίο θα τα καταφέρει διότι οι θέσεις είναι ελάχιστες και λαμβάνονται υπόψη

Α. Το αντικείμενο και ο βαθμός του υποβληθέντος πτυχίου

Β. Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, αναλόγως του αντικειμένου τους

Γ. Τα ουσιαστικά προσόντα του ενδιαφερομένου της τελευταίας δεκαετίας, ο βαθμός των οποίων πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς»

Δ. Ο βαθμός αποφοίτησης του ενδιαφερομένου από τα προβλεπόμενα Σχολεία της ειδικότητας του, ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον «Λίαν Καλώς»

Ε. Οι τυχόν πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στον υποψήφιο την τελευταία δεκαετία, αναλόγως του χρόνου επιβολής τους και της βαρύτητας της παράβασης, κατά την αιτιολογημένη κρίση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ).

Δεν είπα πουθενά οτι νομιζω η μου το είπε η αδερφή σου η η μάνα σου τίποτα!

Το μονο λάθος που είπα ηταν στο οτι μπορεί να γίνει η μετάταξη στα 6 χρόνια. Ενω γίνεται στα 12... Μπορούσες απλα να το διορθωσεις έτσι... Τον εβαλες να διαβάσει ενα ολοκληρο κείμενο (copy paste) και η απάντηση ήθελε το πολύ 2-3 σειρες

Tactical Nick
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Tactical Nick »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Εγώ έχω κάποια μόρια λόγω παραπάνω Μηνών θητείας (ΔΕΑ) στο πεζικό που θα με βοηθήσουν στην προκήρυξη συν αγγλικά κλπ. Απλώς αν είναι να μπω μόνο με το απολυτήριο και να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω καπως το πτυχίο θεωρώ πως δεν αξίζει. Τμήμα ιστορίας έχω τελειώσει. Το αστείο είναι ότι υπάρχει και η ΔΙΣ αλλά δεν έχω καταλάβει τι παίζει εκεί

Ρambo No8
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Ρambo No8 »

Πολύ κουβέντα για το τίποτα... Ακόμα δεν περάσαμε γιατρούς ακόμα δεν ξέρουμε αν θα μας πάρουν και κάνουμε σχέδια για 12 χρόνια μετά που δεν ξέρουμε τι θα έχει αλλάξει έως τότε...
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 478

Δημοσίευση από re pate kala re »

nikolpat έγραψε:Ξέρουμε πόσες είναι οι αιτήσεις;

Επίσημα μόνο της ΠΑ

Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 478

Δημοσίευση από re pate kala re »

Kostantinos2017 έγραψε:έχω ακούσει ότι μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας αν έχεις πτυχίο ΑΕΙ γίνεται μετάταξη στο σώμα των μονίμων υπαξιωματικών επόμενος θα ανέβεις λογικά πιο γρήγορα βαθμό. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει υπάρχουν κάποια κριτήρια ίσως θα πρέπει το πτυχίο να είναι αντίστοιχο με το αντικείμενο της ειδικότητας. Δεν γνωρίζω Πίο πολλά δυστυχώς
12 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας για τους ΕΠΟΠ ανεξαρτήτου προέλευσης ΑΕΙ ή ΤΕΙ μπορούν να πάνε στο σώμα των Μ. ΥΠΑΞ Και όχι στο σώμα των ΑΞΚΩΝ, δηλαδή ένας ΕΠΟΠ του 22 που θα κάνει μετάταξη με το πτυχίο σε 12 χρόνια θα είναι 6 χρόνια ΕΠΟΠ ΛΧΙΑς, μετα την μετάταξη φεύγει απο την επετηρίδα των εποπ και μπαίνει τελευταίος πίσω απο τον τελευταίο απόφοιτο της τάξης της ΣΜΥ της χρόνια που έγινε η μετάταξη αλλάζεις ειδικότητα πας σε αντίστοιχη του πτυχίου σου απο εκεί και πέρα στην ουσία Αρχίζει Απο το μηδέν σαν να βγήκε απο την ΣΜΥ δηλαδή ενώ μπορεί να ήθελες 1 χρόνο να γίνεις ΕΠΧΙΑΣ ΕΠΟΠ εσύ πλέον θα κάνεις 3 χρόνια σαν Μ ΛΧΙΑς,4-5 σαν Μ ΕΠΧΙΑΣ κτλ

Για Να γίνει αυτή η μετάταξη

1ον και βασικό πρέπει να είσαι τυχερός και να υπάρχει θέσει που να ζητάει το πτυχίο σου

2ον και Βασικό να έχεις καλό βαθμό πτυχίου γιατί υπάρχει ανταγωνισμός

3ον να έχεις μεταπτυχιακό

4ον να Έχεις άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών (νομίζω μετράει δεν είμαι σίγουρος)

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μάιος 03, 2022 8:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kostantinos2017
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

re pate kala re έγραψε:12 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας για τους ΕΠΟΠ ανεξαρτήτου ΑΕΙ-ΤΕΙ μπορούν να πάνε στο σώμα των Μ. ΥΠΑΞ Και όχι στο σώμα των ΑΞΚΩΝ, δηλαδή ένας ΕΠΟΠ του 22 που θα κάνει μετάταξη με το πτυχίο σε 12 χρόνια θα είναι 6 χρόνια ΕΠΟΠ ΛΧΙΑς, μετα την μετάταξη φεύγει απο την επετηρίδα των εποπ και μπαίνει τελευταίος πίσω απο τον τελευταίο απόφοιτο της τάξης της ΣΜΥ της χρόνια που έγινε η μετάταξη αλλάζεις ειδικότητα πας σε αντίστοιχη του πτυχίου σου απο εκεί και πέρα στην ουσία Αρχίζει Απο το μηδέν σαν να βγήκε απο την ΣΜΥ δηλαδή ενώ μπορεί να ήθελες 1 χρόνο να γίνεις ΕΠΧΙΑΣ ΕΠΟΠ εσύ πλέον θα κάνεις 3 χρόνια σαν Μ ΛΧΙΑς,4-5 σαν Μ ΕΠΧΙΑΣ κτλ

Για Να γίνει αυτή η μετάταξη

1ον και βασικό πρέπει να είσαι τυχερός και να υπάρχει θέσει που να ζητάει το πτυχίο σου

2ον και Βασικό να έχεις καλό βαθμό πτυχίου γιατί υπάρχει ανταγωνισμός

3ον να έχεις μεταπτυχιακό

4ον να Έχεις άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών (νομίζω μετράει δεν είμαι σίγουρος)
Αν δεν υπάρχει ειδικότητα απο το πτυχίο σου δεν γίνετε η μετάταξη;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μάιος 03, 2022 8:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες