Ανάγνωριση θητείας ως χρόνου ασφάλισης
Geia sas...onomazomai Manos kai exo idi ipiretisei toys 8 apo tous dodeka mines ti thiteias moy...gnorizei kaneis an mporo na eksagoraso tous ipoloipous tesseris;Eyxaristo!
Όχι. Και εγώ νόμιζα ότι ήταν δυνατόν, αλλά αυτό ισχύει για όσους είναι άνω των 35 ετών.
Υπάρχει σχετικό άρθρο στο site για την εξαγορά της θητείας.
Προφανώς δεν μπορεί ο καθένας απλά να εξαγοράζει την θητεία του.
Προφανώς δεν μπορεί ο καθένας απλά να εξαγοράζει την θητεία του.
αν μπορει καποιος ας μου απαντησει στο εξης ερωτημα,
μπορω να αγορασω τα ενσημα που αντιστοιχουν στην διαρκεια της θητειας μου; ; ξερει κανεις ποια ειναι η τιμη τους την τρεχουσα εποχη; Οι υπολοιπες δημοσιες υπηρεσιες θα εχουν την δυνατοτητα να ελενξουν απο που θα προερχονται τα εσημα αυτα;
μπορω να αγορασω τα ενσημα που αντιστοιχουν στην διαρκεια της θητειας μου; ; ξερει κανεις ποια ειναι η τιμη τους την τρεχουσα εποχη; Οι υπολοιπες δημοσιες υπηρεσιες θα εχουν την δυνατοτητα να ελενξουν απο που θα προερχονται τα εσημα αυτα;
Μάλλον χρειάζεσαι καθηγητή εργατικού δικαίου.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι εξαγοράζονται μόνο από τους δημόσιους υπάλληλους και δεν προσμετρώνται για την συνταξιοδότηση.
Δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τυχόν αύξηση της σύνταξης, αλλά όχι για να θεμελιώσεις δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι εξαγοράζονται μόνο από τους δημόσιους υπάλληλους και δεν προσμετρώνται για την συνταξιοδότηση.
Δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τυχόν αύξηση της σύνταξης, αλλά όχι για να θεμελιώσεις δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Αν είσαι στρατιωτικός (ΕΠΟΠ ή ΕΜΘ) νομίζω σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να κάνεις εξαγορά στρατιωτική θητείας.
Στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό προβλέπει την εξαγορά της θητείας, αλλά άγνωστο από το πότε θα ισχύει.
Στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό προβλέπει την εξαγορά της θητείας, αλλά άγνωστο από το πότε θα ισχύει.
Καλησπέρα,
θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με την εξαγορά της θητείας,
μπορείς να την εξαγοράσεις; Και αν ναι πως;
Ευχαριστώ
θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται με την εξαγορά της θητείας,
μπορείς να την εξαγοράσεις; Και αν ναι πως;
Ευχαριστώ
Δεν υπάρχει επιλογή εξαγοράς θητείας για Ελληνες πολίτες που ζουν στην Ελλάδα.
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος όμως , επιλογή εξαγοράς θητείας δίνουν ΜΟΝΟ σε όσους έχουν υπερβεί κάποιο όριο ηλικίας (νομίζω 40 ή 42) και ήταν στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια.
Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος όμως , επιλογή εξαγοράς θητείας δίνουν ΜΟΝΟ σε όσους έχουν υπερβεί κάποιο όριο ηλικίας (νομίζω 40 ή 42) και ήταν στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια.
epeidi tha paw na doulepsw ekswteriko giafto rotaw
Θα κριθείς λιποτάκτης όμως αν δεν υπηρετήσεις στην ώρα σου , με ότι συνέπειες έχει αυτό.
Ξανασκέψου το γιατί είναι ότι χειρότερο...
Ξανασκέψου το γιατί είναι ότι χειρότερο...
Ανυπότακτος θα κριθεί αν δεν λάβει νόμιμη αναβολή, όχι λιποτάκτης.
Για την ιστορία, λιποτάκτης είναι αυτός που κατατάσσεται κανονικά στο στρατό και σε κάποια φάση φεύγει χωρίς να ολοκληρώσει τη θητεία του.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο, καθώς η λιποταξία είναι ποινικό αδίκημα.
Ρίξε μια ματιά στο site για εξαγορά θητείας, για να δεις σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται. Δοκίμασε τη μηχανή αναζήτησης.
Για την ιστορία, λιποτάκτης είναι αυτός που κατατάσσεται κανονικά στο στρατό και σε κάποια φάση φεύγει χωρίς να ολοκληρώσει τη θητεία του.
Ρίξε μια ματιά στο site για εξαγορά θητείας, για να δεις σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται. Δοκίμασε τη μηχανή αναζήτησης.
Σωστάyandr έγραψε:Ανυπότακτος θα κριθεί αν δεν λάβει νόμιμη αναβολή, όχι λιποτάκτης.

-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
ειμαι 57 ετων και θελω να βγω στην συνταξη σε 2 χρονια.
θελω να κανω εξαγορα του στρατου, ημουν εφεδρος ανθυπολοχαγος στρατου
ξηρας.
Γνωριστε μου αν η εξαγορα που θα πληρωσω ειναι μικροτερη απο οτι θα πληρωνα σαν απλος φανταρος.
Εμαθα οτι σαν εφεδρος τα χρηματα που θα πληρωσω ειναι πολυ λιγοτερα
ευχαριστω
θελω να κανω εξαγορα του στρατου, ημουν εφεδρος ανθυπολοχαγος στρατου
ξηρας.
Γνωριστε μου αν η εξαγορα που θα πληρωσω ειναι μικροτερη απο οτι θα πληρωνα σαν απλος φανταρος.
Εμαθα οτι σαν εφεδρος τα χρηματα που θα πληρωσω ειναι πολυ λιγοτερα
ευχαριστω
Γεια σας ειμαι 30 φετος τελειωνω σπουδες στην Αγγλια η αναβολη μου λιγει με τον καινουργιο χρονο. Σκοπος μου ειναι να δουλεψω στο εξωτερικο και εχω προτασεις που δεν μπορο να αναβαλω για αργοτερα π. Χ. για μετα απο θητεια.
Θελω να ρωτησω... Αν παρω αγγλικη υπηκοοτητα θα μπορω να ταξιδευω ελευθερα στην Ελλαδα εως τα 35 οποτε επιτα να κανω μειωμενη θητεια 45 μερες + εξαγορα;
Αυτο δεν νομιζω να το απαντουν στη στρατολογια!
Σας ευχαριστω.
Θελω να ρωτησω... Αν παρω αγγλικη υπηκοοτητα θα μπορω να ταξιδευω ελευθερα στην Ελλαδα εως τα 35 οποτε επιτα να κανω μειωμενη θητεια 45 μερες + εξαγορα;
Αυτο δεν νομιζω να το απαντουν στη στρατολογια!
Σας ευχαριστω.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες