Προ των πυλών η ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας;
Για το αστυνομικό προσωπικό ξέρουμε πάνω κάτω τι θα περιλαμβάνει η εκπαίδευση ;
Σε άρθρο πάντως έχουν πει ότι η διαδοχική σειρά είναι η εξής... Πρώτα ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις, μετά αθλητικά, ύστερα γραπτά και τέλος συνέντευξη. Δηλαδή δεν θα δώσουν πρώτα εξετάσεις. Τουλάχιστον αυτό ακούγεται.
Άλλωστε πολλοί θα κοπούν στα αθλήματα, κάποιοι στα ψυχοτεχνικά, αλλά και λόγω ιατρικών θεμάτων που μπορεί να έχουν. Μετά θα κοπούν αν δεν έχουν πιάσει καν την βάση στα γραπτά και τέλος η συνέντευξη που είναι και η πιο βυσματική κατ' εμέ.
Άλλωστε πολλοί θα κοπούν στα αθλήματα, κάποιοι στα ψυχοτεχνικά, αλλά και λόγω ιατρικών θεμάτων που μπορεί να έχουν. Μετά θα κοπούν αν δεν έχουν πιάσει καν την βάση στα γραπτά και τέλος η συνέντευξη που είναι και η πιο βυσματική κατ' εμέ.
Ότι και των ΕΦ λογικά με σκοποβολή, εκπαίδευση-ασκήσεις και κυρίως νομικά - δικαστικά θέματα.
Λογικά στα πρότυπα ΕΦ. Συγκεκριμένα η ΟΠΠΙ ειχε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Μαθήματα όπως δικονομία αστυνομικό δίκαιο και εγκληματολογία τα πρωινά. Όπως και ενδεικτικά ελάχιστες υπηρεσίες όπως είχαμε στο στρατο.Η εκπαίδευση γίνεται συνήθως στην Αστυφυλάκων.
Μια ερώτηση επίσης. Εγώ με πτυχίο ΑΕΙ αλλά Β2 αγγλικά θα πάω για ΔΕ; Επίσης στην πορεία εάν περάσω μπορώ όπως στην ΕΛ. ΑΣ να πάρω βαθμό Υπαρχιφύλακα λόγω πτυχίου. Καλή επιτυχία σε όλους μας
Μια ερώτηση επίσης. Εγώ με πτυχίο ΑΕΙ αλλά Β2 αγγλικά θα πάω για ΔΕ; Επίσης στην πορεία εάν περάσω μπορώ όπως στην ΕΛ. ΑΣ να πάρω βαθμό Υπαρχιφύλακα λόγω πτυχίου. Καλή επιτυχία σε όλους μας
Μου φαίνεται αν κανείς αίτηση για ΔΕ κανείς χαρτιά με απολυτήριο λυκείου και όχι με το πτυχίο θα μετρήσει μόνο το απολυτήριο λυκείου.. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 100
Εφόσον η κατηγορία ΠΕ ΤΕ προϋποθέτει πολύ καλή γνώση αγγλικών C1 δηλαδή, τότε αυτομάτως σε ρίχνει να κάνεις στη ΔΕ που αυτο που χρειάζεται είναι το Β2 επίπεδο αγγλικών. Αν αλλάξει κάτι στο ΦΕΚ μενει να το δούμε
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 177
Αν είναι χωρίς μοριοδοτηση θα τους ξεσκίσουμε στις κάλπες, όλοι εθνικό κόμμα Έλληνες!
Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ; Έχω πτυχίο οικονομικών ΑΕΙ, μπορώ να κάνω αίτηση για πολιτικό προσωπικό ή το πολιτικό προσωπικό απαρτίζεται αυστηρά από νομικούς;
Όποιος έχει αγγλικά Β2 πάει κατευθείαν για ΔΕ. Όποιος έχει πτυχίο θέλει υποχρεωτικά και Γ2, δεν ξέρω αν μπορεί και το Γ1. Επίσης δεν ξέρω αν κόβονται πολλοί στα αθλήματα, αφού είναι προκήρυξη, εδώ έχουμε ακούσει για ελαστικότητα σε αθλήματα από πανελλήνιες. Τα αθλήματα πάντως σίγουρα είναι ένα εμπόδιο. Όπως και τα μόρια, που ίσως να είναι έκπληξη, ότι και να λέμε. Κλασικά πολλοί θα μείνουν εκτός, δυστυχώς.
Επίσης, αν δεν κάνω λάθος δεν γίνεσαι υπαρχιφυλακας μόνο με το βασικό πτυχίο αλλά κάπου διάβασα, με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο. Ειδάλλως με τα χρόνια.
Για τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ εισαγωγικός βαθμός είναι αυτός του Υπαρχιφύλακα Δικαστικής Αστυνομίας. Για κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου,
εισαγωγικός βαθμός είναι αυτός του Αρχιφύλακα Δικαστικής Αστυνομίας, στον οποίο κατατάσσονται
με διαπιστωτική πράξη του Διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας. Η παραμονή στον κατά περίπτωση
εισαγωγικό βαθμό διαρκεί υποχρεωτικά δύο (2) τουλάχιστον συναπτά έτη, ανεξαρτήτως των τυπικών
προσόντων που αποκτά ο υπάλληλος στο ενδιάμεσο διάστημα. Αυτό είναι το σωστό.
εισαγωγικός βαθμός είναι αυτός του Αρχιφύλακα Δικαστικής Αστυνομίας, στον οποίο κατατάσσονται
με διαπιστωτική πράξη του Διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας. Η παραμονή στον κατά περίπτωση
εισαγωγικό βαθμό διαρκεί υποχρεωτικά δύο (2) τουλάχιστον συναπτά έτη, ανεξαρτήτως των τυπικών
προσόντων που αποκτά ο υπάλληλος στο ενδιάμεσο διάστημα. Αυτό είναι το σωστό.
Συγγνώμη πες με χαζή αλλά δεν καταλαβα
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 27
Spiridaf έγραψε:Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει ; Έχω πτυχίο οικονομικών ΑΕΙ, μπορώ να κάνω αίτηση για πολιτικό προσωπικό ή το πολιτικό προσωπικό απαρτίζεται αυστηρά από νομικούς;
Πολιτικό προσωπικό Θα έχει, νομικούς, οικονομικούς, λογιστές, πληροφορικούς, και στην διαβούλευση έλεγε και για Υγείας και πρόνοιας (ιατρούς νοσηλευτές)
Σε ευχαριστώ πολύ!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες