Προκήρυξη 150 πτυχιούχων στην Πυροσβεστική (2021)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Pantelis1900
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 165

Δημοσίευση από Pantelis1900 »

Έχουνε συνέντευξη οι υποψήφιοι γενικών καθηκόντων; Δεν το ήξερα αυτό
Barberis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από Barberis »

Pantelis1900 έγραψε:Έχουνε συνέντευξη οι υποψήφιοι γενικών καθηκόντων; Δεν το ήξερα αυτό

Γιατί να μην έχουν; Πάνω κάτω η ίδια κατάσταση είναι, μείον τις ειδικές γνώσεις της τριτοβάθμιας.
Pantelis1900

Τώρα στις κατατακτήριες δεν είχανε. Μόνο την προφορική ψυχομετρικη συνέντευξη
Fire26
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Fire26 »

Ποιοι βρε παιδιά των γενικών καθηκόντων είχαν συνέντευξη; Ούτε των πανελληνίων έχουν, ούτε οι κατατακτήριοι έχουν. Και σε ποιο διαγωνισμό γενικών καθηκόντων αναφέρεστε; Τέτοιος διαγωνισμός εκτός πανελληνίων έγινε το 2012.
Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Marz »

Οι συνεντεύξεις στις κατατακτήριες Γενικών Καθηκόντων και Μετατάξεων γίνονταν/γίνονται στα πλαίσια των ψυχομετρικών. Όπως είπα, μπορεί να μην έχουν καμία σχέση, αλλά από το να πάει κάποιος εκεί και να έχει μαύρα μεσάνυχτα, καλύτερα να ρίξει μια ματιά ς' αυτές (αν το κρίνει ο ίδιος).Επίσης και τα προηγούμενα χρόνια γινόταν κατατακτήριες πτυχιούχων, απλά οι θέσεις ήταν περιορισμένες και με αγωνίσματα. Η πιο πρόσφατη που είδα ήταν του '18: Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή έξι (6) πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, στην Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το έτος 2018-2019 με κατατακτήριες εξετάσεις - Τροποποίηση του παραρτήματος (Η) της προκήρυξης.- Νέα - Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος (fireservice.gr)

Όσοι πάμε στα πλαίσια του 4662/2020, θα είμαστε σε μια διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά. Αλλά πώς αλλιώς θα γίνει;

Από κει και πέρα, όλα τα γνωστά φροντιστήρια έχουν βγάλει κάποιες σημειώσεις για τα προφορικά. Έχουν εμπειρία και από προκηρύξεις άλλων σωμάτων ασφαλείας όπως ΛΣ ή ΕΛ. ΑΣ. Όποιος κρίνει και θεωρεί ότι θα βοηθηθεί, και έχει να διαθέσει χρόνο και χρήμα, μπορεί επικοινωνήσει με τα φροντιστήρια. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι συνεντεύξεις θα είναι αυτής της μορφής. Και προς θεού, δεν είναι ο σκοπός μου να διαφημίσω τα φροντιστήρια, γι αυτό και δεν είπα ονόματα.

Theod.
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Theod. »

Καλησπέρα σε όλους σας ! Νομίζω ότι είναι λίγο ακραίο να ζητήσουν τέτοια πράγματα και ότι χρειάζεται κάποιος προετοιμασία από φροντιστηριο για μια συνέντευξη. Γνώμη μου ότι θα ζητήσουν πράγματα ώστε να καταλάβουν αν κάποιος μπορεί να αναλάβει τη θέση, πιθανή προϋπηρεσία και ναι να αντιληφθούν αν μπορείς να συνεργαστείς κ να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις
LongFire90
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 48

Δημοσίευση από LongFire90 »

Παιδιά, μακρια από φροντιστήρια! Εμένα μου πήραν 1500 ευρώ και κόπηκα κιόλας και χθες με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν 300 ευρώ για προετοιμασία συνέντευξης! Πιστεύω ότι θα ρωτήσουν απλά πράγματα, κρίσεως κυρίως. Έχετε ενημέρωση αν παρουσιάζονται όλοι για την συνέντευξη; Μήπως δεν πάνε όλοι ο φασαίοι και καλέσουν και εμάς τους πλεμπαίους...
Pantelis1900

Τι προετοιμασία κάνετε παιδιά ;
fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από fire_89 »

Pantelis1900 έγραψε:Τι προετοιμασία κάνετε παιδιά ;

Εγώ διαβάζω κάποια πράγματα για την διάρθρωση και την αποστολή της πολιτικής προστασίας και του πυροσβεστικού σώματος. Από εκεί και πέρα προετοιμάζω ερωτήσεις τύπου HR.

Δεν πιστεύω ότι σε μαξ 15 λεπτά θα ρωτήσουν πολύ εξεζητημένες ερωτήσεις. Κίνητρο θέλουν να δούν, αντίληψη, χαρακτήρα, επικοινωνία κλπ.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτηση ότι η συνέντευξη θα είναι στα 100 βαθμούς και θα γίνει αναγωγή στους 35 βαθμους ώστε να προστεθεί στα γραπτά. Επομένως κάθε βαθμός στα γραπτά αντιστοιχεί σε 2,85 βαθμούς στα προφορικά. Έτσι για παράδειγμα μια διαφορά 3 βαθμών στα γραπτά μεταξύ δυο υποψηφίων για να καλυφθεί πρέπει ο υποψήφιος να πετύχει 8.5 βαθμούς παραπάνω στα προφορικά (δηλαδή πχ ο ένας να πάρει 80/100 και ο άλλος 71.5)

User93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από User93 »

Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο με παρόμοια πράγματα που θα μπορουσαν να ζητηθούν;
Pantelis1900

Και εγώ πάνω κάτω τα ίδια βλέπω. Θα πρέπει δηλαδή να κανείς κάτι πολύ κακό Με λίγα λόγια προκειμένου να χάσεις τόσους βαθμούς.
Fire26
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Fire26 »

Καλησπέρα. Μόλις μου είπε γνωστός μου από την ειδικότητα που τελείωσε ήδη ότι είναι πολύ τυπική διαδικασία όπως η πρώτη συνέντευξη. Δεν το θεωρώ καλό αυτό γιατί σημαίνει ότι μάλλον όσοι είμαστε εκτός 30δας θα παραμείνουμε και εκτός.
Purosvestis1990
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 73

Δημοσίευση από Purosvestis1990 »

Στις πρωτες ειδικοτητες αν δεν κανω λαθος ομως δεν υπαρχει τοσο καθοριστικος ρολος στην συνεντευξη επειδη δεν εγραψαν πολλοι πανω απο την βαση.
Pantelis1900

Σου είπε κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις που έγιναν να μας πεις ;
Fire26
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Fire26 »

Από ότι μου είπε τον ρώτησαν για σπουδές, εμπειρία και αν μπορεί να συνεργάζεται σε καθημερινή βάση. Δε ξέρω παιδιά. Ελπίζω να ναι έτσι.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες