Προκήρυξη 150 πτυχιούχων στην Πυροσβεστική (2021)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Lamprocom92
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Lamprocom92 »

Εμένα φίλε δεν με νοιάζει. Ούτως η άλλως έχω κοπεί. Θα πάρω τα ίδια με τον Lotus, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι όπως τα λες. Σου στέλνω το παρακάτω λινκ και δεν βγαίνει αυτό που λες. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω και συγκεκριμένο ενημέρωσε μας. https://enstoloi.net/ergalia/neo-misthologio-2017/
Άβαταρ μέλους
Lamprocom92
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Από το ΦΕΚ 97/Α/14-6-2021 1. Οι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων όλων των κατηγοριών προέρχονται: α. Από κατάταξη ιδιωτών που προσλαμβάνονται με τον βαθμό του Πυραγού Ειδικών Καθηκόντων, όσον αφορά στους Υγειονομικούς, και με τον βαθμό του Υποπυραγού Ειδικών Καθηκόντων, όσον αφορά στους λοιπούς Αξιωματικούς. Επίσης υπάρχει και 4662 που μπορείτε να βρείτε πολλά
firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 83

Δημοσίευση από firefighter92 »

Lamprocom92 έγραψε:Εμένα φίλε δεν με νοιάζει. Ούτως η άλλως έχω κοπεί. Θα πάρω τα ίδια με τον Lotus, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι όπως τα λες. Σου στέλνω το παρακάτω λινκ και δεν βγαίνει αυτό που λες. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω και συγκεκριμένο ενημέρωσε μας. https://enstoloi.net/ergalia/neo-misthologio-2017/

Αν εισαι οικονομολογος βοηθησε να το βρω διοτι στο συγκεκριμενο εργαλειο αν βαλεις ημερομηνια καταταξης 2022 σου βγαζει οτι θα παρεις γυρω στα 300 παροτι εβαλα σωστο βαθμο κτλ. Προφανως μετραει διαφορετικα τους βαθμους το συγκεριμενο εργαλειο.

Nickprof
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 106

Δημοσίευση από Nickprof »

Lamprocom92 έγραψε:Εμένα φίλε δεν με νοιάζει. Ούτως η άλλως έχω κοπεί. Θα πάρω τα ίδια με τον Lotus, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι όπως τα λες. Σου στέλνω το παρακάτω λινκ και δεν βγαίνει αυτό που λες. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω και συγκεκριμένο ενημέρωσε μας. https://enstoloi.net/ergalia/neo-misthologio-2017/
εχεις βαλει 2 τεκνα και εχεις κανει και ενα λαθος
Άβαταρ μέλους
Lamprocom92
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Το κλιμακιο είναι 33 με κατηγορία Α στον βαθμό του υποπυραγού. Επειδη γίνεται πρώτη φορά κατάταξη ιδιωτών με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμματακι αυτό δεν προβλέπει τον βαθμό του υποπυραγού με κατάταξη 2022. Συνεπώς, επειδη η κλίμακα είναι η 33 μπορείς να βάλεις ότι ημερομηνία κατάταξης θέλεις μικρότερη της 5ετίας. Για παράδειγμα: Έτος κατάταξης 2018 άγαμος χωρίς παιδιά οι καθαρές απολαβές είναι 1075,96 ευρώ.
Άβαταρ μέλους
Lamprocom92
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Επίσης δεν έβαλα τίποτα. Εσύ το αλλάζεις και βάζεις την αντίστοιχη περίπτωση. Αυτό που εμφανίζει το πρόγραμμα αναφέρεται σε στρατό ξηρά με κατάταξη 1993, κατηγορία Γ και δύο παιδια ως τυχαίο παράδειγμα. Αυτά όλα πρέπει να τα αλλάξεις
Nickprof
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 106

Δημοσίευση από Nickprof »

Το κλιμακιο είναι 33 με κατηγορία Α στον βαθμό του υποπυραγού. Επειδη γίνεται πρώτη φορά κατάταξη ιδιωτών με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμματακι αυτό δεν προβλέπει τον βαθμό του υποπυραγού με κατάταξη 2022. Συνεπώς, επειδη η κλίμακα είναι η 33 μπορείς να βάλεις ότι ημερομηνία κατάταξης θέλεις μικρότερη της 5ετίας. Για παράδειγμα: Έτος κατάταξης 2018 άγαμος χωρίς παιδιά οι καθαρές απολαβές είναι 1075,96 ευρώ. Αδερφέ μην κουραζεσαι 1155 ευρω μεικτα ειναι +40 ευρω περιπου δλδ 895 + 40 τι 1075 λετε
Άβαταρ μέλους
Lamprocom92
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Οκ. Έχεις δίκιο
Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Marz »

Ερώτηση 72: Π. Δ.18/89 άρθρο 33 παρ.3.

Ερώτηση 74: Π. Δ.18/89 34Α συνδ. Με Άρθρο 4 ν.702/1977

Ερώτηση 15: Σ 76 παρ.1 (η γενική διαδικασία), Σύνταγμα 76 παρ.6 για τους Κώδικες (προβλέπεται ειδική νομοθετική διαδικασία με ιδιαίτερο νόμο που τους κυρώνει στο σύνολό τους), Σ 79 για προϋπολογισμό/απολογισμό (πάλι ειδική νομοθετική διαδικασία), Σ 76 παρ 2 (προβλέπεται ειδική νομοθετική διαδικασία για τους παραπεμφθέντες νόμους και ψηφίζονται 2 φορές σε δύο συζητήσεις).

Για την ένσταση, την προθεσμία και το αρμόδιο όργανο, δες την προκήρυξη σελ.10. Εντός 10 ημερών από την επομένη της ανάρτησης των πινάκων ενώπιον του Αρχηγού του Π. Σ.

Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Marz »

Το προστατευόμενο έννομο αγαθό στον εμπρησμό δασών είναι το δάσος καθεαυτό. Αυτό λέει και η Αιτιολογική Έκθεση στο ΠΚ265. Δεν ξέρω αν η βιβλιογραφία κάποιων είναι πριν το '19. Πάντως μετά το '19 δεν υπάρχει πλέον αμφισβήτηση. Γι αυτό ΔΕΝ απαιτείται η δυνατότητα να προκύψει κοινός κίνδυνος σε πρόσωπα ή πράγματα ως στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης, όπως στον εμπρησμό (Βαβαρέτος Γ. Α. σελ.853 / Καϊάφα-Γκμπάντι Μ. σελ.217 / Κονταξής Α. σελ.2342 / Κωστάρας Α. σελ.633).Υπάρχει και το άρθρο του Γκουρμπάτση ΠΕΙΡΑΙΚΗ-ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ-2-2019.pdf (eglimata-emprismou.gr)

Nom22
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Nom22 »

Marz ευχαριστω πολυ!
firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Marz οντως εχω βιβλιο προγενεστερο του 2019. Δεν εχω μπροστα μου το βιβλιο που μου προτεινεις, ομως στο αρθρο που μου παραθετεις, σ120, λεει πως "ο νομοθετης δεν επεδιωξε να προστατευσει αυτο καθεαυτο το δασος, ουτε την ασφαλεια του κοινωνικου συνολου". Το ειχα ηδη υποψιν μου το συγκεκριμενο αρθρο. Δε με βοηθησε.

Επιπλεον οπως παρεθεσα και νωριτερα, https://www.prevedourou.gr/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9/ : "Η πράξη θεωρείται νομικά ανυπόστατη. Στη δεύτερη αυτή υποκατηγορία εντάσσονται οι πράξεις που εκδίδονται καθ' υπέρβαση καθηκόντων, δηλαδή από διοικητικό όργανο το οποίο ασκεί εξουσία η οποία ανήκει, κατά το Σύνταγμα, είτε στη δικαστική είτε στη νομοθετική λειτουργία (εν προκειμένω δεν υπάρχει κανένα διοικητικό όργανο με την αρμοδιότητα αυτή), καθώς και όσες εκδίδονται από κατά κλάδον αναρμόδιο όργανο, δηλαδή κατά παράβαση του πλαισίου αρμοδιότητας του οικείου υπηρεσιακού κλάδου. Πρόκειται για σοβαρή μορφή καθ' ύλην αναρμοδιότητας, η οποία συνδέεται με την άσκηση αρμοδιοτήτων διαφορετικού υπουργείου από εκείνο στο οποίο ανήκει το όργανο που εκδίδει την πράξη. Έτσι, είναι ανυπόστατη η βεβαίωση φόρου από την αστυνομική αρχή, ή ο διορισμός του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον Υπουργό Εξωτερικών".

Αρα η πραξη ηταν οντως ανυποστατη.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος firefighter92 την Παρ Ιαν 28, 2022 7:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Marz »

Η Πρεβεδούρου υιοθετεί το σύστημα της διπλής διάκρισης (ανυπόστατες-άκυρες). Διακρίνει σε ανυπόστατες πράξεις εν στενή εννοία, στις οποίες κατατάσσει τις ανυπόστατες. Και μια τρίτη κατηγορία εν ευρεία εννοία ανυπόστατες, στην οποία απάγει τις άκυρες. Άλλωστε λέει παρακάτω "Η τάση της νομολογίας, πάντως, είναι να ακυρώνει τις πράξεις αυτές χωρίς μνεία περί ανυποστάτου".Η νομολογία του ΣτΕ και η θεωρία όμως δέχεται την τριπλή διάκριση (ανυπόστατες-άκυρες-ακυρώσιμες). Επιπλέον υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η 531/1971 (υπάρχει στον Ισοκράτη και στο site του ΣτΕ), που αναφέρει μέσα στο βιβλίο του ο Δαγτόγλου και η οποία έκρινε ότι κάθε εσωτερικό ελάττωμα πέραν της νόσφισης εξουσίας δεν καθιστά την πράξη ανυπόστατη, αλλά απλώς παράνομη.

Από τη στιγμή που οι επιλογές είναι "ανυπόστατη-άκυρη-ακυρώσιμη-έγκυρη", σημαίνει ότι το θέλει βάσει του συστήματος της τριπλής διάκρισης. Δεν μπορείς να πεις ότι δε δέχεσαι την κατηγορία των ακυρώσιμων πράξεων.

firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Επιπλέον υπάρχει απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η 531/1971 (υπάρχει στον Ισοκράτη και στο site του ΣτΕ), που αναφέρει μέσα στο βιβλίο του ο Δαγτόγλου και η οποία έκρινε ότι κάθε εσωτερικό ελάττωμα πέραν της νόσφισης εξουσίας δεν καθιστά την πράξη ανυπόστατη, αλλά απλώς παράνομη.

Από τη στιγμή που οι επιλογές είναι "ανυπόστατη-άκυρη-ακυρώσιμη-έγκυρη", σημαίνει ότι το θέλει βάσει του συστήματος της τριπλής διάκρισης. Δεν μπορείς να πεις ότι δε δέχεσαι την κατηγορία των ακυρώσιμων πράξεων.

Ωραια επομενως και οι αλλες ερωτησεις που μας εβαλαν που αφορουσαν το αν λειπει καποιο αλλο στοιχειο πχ χρονολογια υπογραφη με το δικο σου σκεπτικο ηταν παρανομες και οχι ανυποστατες που δωσαν ως απαντηση. Επισης μου λες για αποφαση του 1971 και σου παραθετω αρθρο της καθηγητριας του ΑΠΘ που σχολιαζει αποφασεις του 2017. Δεν εχει σημασια τι δεχομαι εγω, εχει σημασια ποιο ειναι το σωστο ή εστω να μην εμπαιναν τετοιες ερωτησεις με δυο απαντησεις σωστες. Το ιδιο ακριβως λεει και ο Μαρουλης στο βιβλιο του, σ 199.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος firefighter92 την Σάβ Ιαν 29, 2022 10:03 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Marz »

Όταν λείπει υπογραφή, χρονολογία ή η δημοσίευση είναι ατελής, πρόκειται για ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ελάττωμα. Οι περιπτώσεις ανυπόστατων πράξεων στην τριμερή διάκριση είναι 1. Νόσφιση εξουσίας 2. Ατελείς πράξεις και προϊόντα απόλυτης βίας.Από τη στιγμή που οι επιλογές είχαν την τριπλή διάκριση, η απάντηση δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από άκυρη. Αν δεν υπήρχε επιλογή "ακυρώσιμη", ίσως μπορούσε να στηριχθεί αυτό που λες.

Κι επειδή ίσως να μην έχεις Δαγτόγλου ή το Συλλογικό Γέροντα/Λύτρα κλπ (Σιούτη σελ.246 επ), μπορείς να το δεις εδώ, που είναι έκδοση του 2019-2020, στο 2.5, σελ 17:

(PDF) ΔΕΟ10 Διοικητικό Δίκαιο 2019-2020 | Urania Coumis - Academia.edu

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης