Προκήρυξη 150 πτυχιούχων στην Πυροσβεστική (2021)
Επίσης πέρα από αυτά που λες μια συγκεκριμένη ερώτηση αν θυμάσαι με τα dbi δεν βγαίνει το αποτέλεσμα χωρίς να κάνεις χρήση ηλεκτρονικης μηχανής, το αποτέλεσμα δν βγαίνει με το χέρι. Εγώ κοπηκα για 2 ερωτήσεις!
Το αν θα υπάρξουν ισοβαθμίες, θα φανεί στο αποτέλεσμα. Εδώ μέσα όλοι εκφράζουμε προσωπικές γνώμες σύμφωνα με την αντίληψη και την εμπειρία μας. Να το καταλάβετε αυτό. Σε όλους τους γραπτούς διαγωνισμούς υπάρχουν ισοβαθμίες και πολλοί δικηγόροι έτσι παίρνουμε υποθέσεις. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι είναι ότι όταν μπαίνουν ερωτήσεις όπως αυτές που σχολίασα, ανοίγει ο δρόμος των ενστάσεων, που καθυστερούν τη διαδικασία, άρα βαίνει σε βάρος και αυτών που πέτυχαν, όχι μόνο όσων έμειναν εκτός.
Το θέμα δεν είναι οι 5 κώδικες: Σύνταγμα, ΚΔδιαδ, ΚΔΔ, ΠΚ, ΚΠΔ και ο εκλογικός νόμος. Γιατί ορισμένοι πιστεύουν ότι την Αναίρεση θα τη διαβάσουν από τον ΚΔΔ. Ή ότι όλες οι ερωτήσεις θα προκύπτουν μέσα από τους κώδικες, όπως με τις άλλες ειδικότητες.
Γι αυτό στα βιβλία του ο καθένας και μην το παίζετε κριτές των πάντων.
Το θέμα δεν είναι οι 5 κώδικες: Σύνταγμα, ΚΔδιαδ, ΚΔΔ, ΠΚ, ΚΠΔ και ο εκλογικός νόμος. Γιατί ορισμένοι πιστεύουν ότι την Αναίρεση θα τη διαβάσουν από τον ΚΔΔ. Ή ότι όλες οι ερωτήσεις θα προκύπτουν μέσα από τους κώδικες, όπως με τις άλλες ειδικότητες.
Γι αυτό στα βιβλία του ο καθένας και μην το παίζετε κριτές των πάντων.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 83
Συναδερφε, δε θελω να σε αμφισβητησω αλλα το "σε ολους" μου φαινεται υπερβολη. Μη μπερδευεις τους διαγωνισμους του ΑΣΕΠ με τους γραπτους, γιατι αρχικα γραπτους διαγωνισμους ειχαμε τοσα χρονια ελαχιστους. Στον ΑΣΕΠ στη μοριοδοτηση οντως υπαρχουν πολλες περιπτωσεις ισοβαθμιας αλλα σε ΓΡΑΠΤΟ εγω προσωπικα δεν εχω πετυχει κανεναν που να χε ισοβαθμιες. Τελος παντων. Μιας και εισαι δικηγορος θα γνωριζεις αν ανοιγει οντως ή οχι ο δρομος των ενστασεων και αν οντως καθυστερησει καποιον μια τετοια ενσταση. Δε χρειαζεται να το αναλυσουμε εδω. Δεν ειμαστε κριτες των παντων αλλα η σιγουρια και η επιμονη σε κατι που ειναι αμφιβολο εγειρει αντιδρασεις.
Κανένας δεν εκφράζει ς' ένα forum σιγουριά και επιμονή σε κάτι. Τη γνώμη μου λέω, που βασίζεται στη δικηγορική μου εμπειρία και τους μέχρι στιγμής διαγωνισμούς, γραπτούς, προτεραιότητας, ειδικού επιστημονικού προσωπικού κλπ. Εδώ, εφόσον καλώς ή κακώς δε μετράνε ούτε μεταπτυχιακά, ούτε ξένες γλώσσες, ούτε εμπειρία, αλλά μόνο ο βαθμός πτυχίου, που έχει να κάνει και με τη Σχολή που τέλειωσε ο καθένας, προφανώς και κάποιοι θ' αδικηθούν αν υπάρξει ισοβαθμία. Που κατ' εσέ αποκλείεται. Σεβαστό, αλλά είναι άποψή/πρόβλεψή σου κι όχι γεγονός. Εγώ λέω την άποψή/πρόβλεψή μου βάσει του νόμου των πιθανοτήτων, της εμπειρίας μου, του πλήθους των υποψηφίων και της φύσης του διαγωνισμού. Αν εσύ διαφωνείς, δικαίωμά σου.
Κατά τ' άλλα όταν κάποιος σχολιάζει τη δική του εμπειρία από τον διαγωνισμό και τη δική του ειδικότητα που τη γνωρίζει καλύτερα και προφανώς δεν πήγε να δώσει "έτσι για πλάκα", το θεωρώ άκυρο και ανεπίτρεπτο να πετάγονται 2-3 και να παριστάνουν τον συνήγορο του Δημοσίου. Γι αυτό φτιάχτηκε το forum. Για σχολιασμό από τους υποψηφίους. Αφήστε λοιπόν τον καθένα να πει την εμπειρία του και αν θέλει και θεωρεί ότι υπάρχει λόγος ενστάσεων, είναι δικαίωμά του να την καταθέσει. Εγώ τη γνώμη μου θα την πω. Και ως νομικός επιστήμονας και ως υποψήφιος. Θεωρώ ότι έχω και τις γνώσεις και την εμπειρία να εκφέρω κρίση στις ερωτήσεις με αντικείμενο "πάνω σε δικά μου χωράφια" και το κάνω πάντα με παράθεση πηγών. Και το ίδιο ισχύει για τους υπόλοιπους πτυχιούχους πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους. Αυτά έχω να πω.
Μα ακριβώς πρώτη φορά βλεπω ατομα που αντί να ακούσουν αυτα που λέει ένας υποψήφιος που έδωσε και πρώτος ωστε να προσέξουν και οι άλλες ειδικότητες υπερασπιζονται το δημόσιο και την προχειρότητα που έγινε ο διαγωνισμός για αυτό ακριβώς και εγω εκανα το προηγούμενο συλλογισμό! Ήταν η μόνη λογική εξήγηση
Lotus έγραψε:Μα ακριβώς πρώτη φορά βλεπω ατομα που αντί να ακούσουν αυτα που λέει ένας υποψήφιος που έδωσε και πρώτος ωστε να προσέξουν και οι άλλες ειδικότητες υπερασπιζονται το δημόσιο και την προχειρότητα που έγινε ο διαγωνισμός για αυτό ακριβώς και εγω εκανα το προηγούμενο συλλογισμό! Ήταν η μόνη λογική εξήγηση
1. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά σε αυτό το Δημόσιο θέλεις/ήθελες να μπείς. Και εγώ είδα μια διαδικασία άρτια οργανωμένη για στάνταρ Δημοσίου. Και γρήγορη και χωρίς ταλαιπωρία. Με πακέτα θεμάτων από τα οποία κληρώθηκε το ένα ώστε να είναι αδιάβλητη η διαδικασία, με κλειστά στοιχεία όπως στις πανελλήνιες, με οπτική έκδοση αποτελεσμάτων εντός 2 εργάσιμων ημερών. Και ενώ όλη η προκήρυξη είχε πολλά στάδια μέσα σε 3 μήνες περάσαμε δικαιολογητικά, υγειονομικά, ψυχοτεχνικές και γραπτά. Αν δεν ήταν και οι γιορτές θα είχαμε τελείωνε και η συνέντευξη. Στις "Κ" του ΑΣΕΠ τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από ένα ενάμιση χρόνο και αν.
2. Δύσκολα ή χρονοβόρα θέματα που χρειάζονταν πράξεις στο πρόχειρο καθώς και επιστημονικά όχι και τόσο άρτιες ερωτήσεις μπήκαν σε όλες τις ειδικότητες. ΣΕ ΟΛΕΣ. Δες για παράδειγμα τη Φυσική και τα Μαθηματικά των μετεωρολόγων και θα καταλάβεις. Φέρνω τη Φυσική και τα Μαθηματικά σαν παράδειγμα γιατί αυτά τα μαθήματα τα ξέρουν όλοι από το Λύκειο.
3. Ακόμα δεν μας έχει πει ποια είναι η αδικία. Το πιο δύσκολο ΔΙΚΑΙΟ; Το ότι δίνατε πρώτοι; Δεν έχω καταλάβει πού θεωρείς ότι αδικήθηκες ως προς τη διαδικασία;
4. Καταλαβαίνω την πικρία να μην έχεις περάσει για δυο ερωτήσεις αλλά αν δεν πεις συγκεκριμένα η τάδε ερώτηση είναι λάθος διατυπώμενη ή ασαφής ή στη δείνα ερώτηση δίνουν λάθος απάντηση τότε δεν έχει νόημα αυτό που λες περί αδικίας. Σε όλες τις ειδικότητες κάποιοι δεν θα περάσουν για 1 η για 2 ή 3 ερωτήσεις.
Εχεις ξαναδώσει σε γραπτό διαγωνισμό; Γιατί δεν νομίζω να λες τέτοια και να έχεις ξαναδώσει!
Για ποιο λόγο να κάτσω σε εσένα να απαριθμήσω τις ερωτήσεις που θεωρώ ασαφής η τις ερωτήσεις που θεωρώ λάθος! Είσαι πληροφορικός θα καταλάβεις;
Μίλησα εγω για χρονοβόρες πράξεις; Ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις τόσο κολλημένος είσαι απορω γιατί... ;
Lotus έγραψε:Μίλησα εγω για χρονοβόρες πράξεις; Ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις τόσο κολλημένος είσαι απορω γιατί... ;
Δεν θα εξηγήσεις σε μένα.
Μπορείς να αναφέρεις στο υπόλοιπο φόρουμ, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να είναι πληροφορικοί, πού θεωρείς ότι βρίσκεται η αδικία που γράφεις συνέχεια. Να δούμε αν συμμερίζονται ή όχι την άποψη σου και να εκφράσουν και εκείνοι την γνώμη τους.
Κολλημένος μάλλον δείχνεις να είσαι εσύ που όλο λες για αδικία. Σε κάθε ποστ το προηγούμενο διάστημα αναφέρεις ότι αδικήθηκες,(αδικηθήκατε; Δεν έχω καταλάβει) Και ακόμα δεν έχεις εξηγήσει πως που και γιατί.
Εγω μια χαρά έχω εξηγήσει εσύ έφτιαξες χθες λογαριασμό και δεν έχεις δει προηγούμενα post μου. Ε δεν φταίω εγώ για αυτό!
Καλημέρα σε όλους σας.Είμαι καινούρια στην παρέα σας αλλά έχω διαβάσει από την αρχή τη συζήτησή σας και έγινα μέλος γιατί ήθελα να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στον lotus ... Δεν είσαι μόνος σου να ξέρεις, πολλοί έχουμε την ίδια σκέψη σε ότι αφορά στην αδικία που έγινε στην ειδικότητα μας...
Καλημέρα γιατί δεν προχωράτε στην διαδικασία της ένστασης; Αν δεν γίνει φανερό όλο αυτό που έγινε σε εμάς δεν θα υπάρχει κανένα αποτέλεσμα!
Η αν είμαστε πολλα άτομα μπορούμε να μιλήσουμε όλοι μαζί να κάνει μια ομαδική προσφυγή!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες