Προκήρυξη 150 πτυχιούχων στην Πυροσβεστική (2021)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Lotus »

Να σου πω 15 χρόνων είσαι; Είναι συλλογισμοί αυτοί που κάνεις; Δηλαδή το λες και μόνος σου, περάσανε 28 στους 150, ή μήπως είναι τυχαίο που η είμαστε η μόνη ειδικότητα στην οποία μεινανε κενές θέσεις; Επίσης που να ξέρω εγώ πως περάσανε οι 28 μπορεί να παίζανε τζοκερ, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος ούτε εσύ να σχολιάσουμε πως περάσανε οι 28 αλλά νομίζω όλοι εκτός από 2,3 περιπτώσεις σαν και σένα να καταλάβουμε την αδικία! Μήπως δεν έχεις ξαναπάρει μέρος σε γραπτό διαγωνισμό και δεν ξέρεις τι παίζει;
firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 83

Δημοσίευση από firefighter92 »

Οι νομικοι γιατι ολοι ειστε σιγουροι οτι θα περασουμε ολοι και θα χουμε και ισοβαθμιες; Και να χουμε δεν θα αφησουν στη συνεντευξη να παραμεινει η ισοβαθμια. Αν ειναι ετσι και γω που χω μικροτερο βαθμο δε θα επρεπε καν να μετεχω. Δεν θα χουμε ισοβαθμιες, ξεκολλατε! Πεντε κωδικες εχεις να θυμηθεις!
Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Καλά εσείς οι 3 που διαφωνείτε συνέχεια με ότι λέμε Και συμφωνείτε μόνο μεταξύ σας, πρέπει να είστε πόλυ χοντρά βύσματα και περιμένετε άνετα να μπείτε για αυτό υπερασπίζεστε ότι έγινε, με ανούσια επιχειρήματα και ολας!
firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Lotus έγραψε:Καλά εσείς οι 3 που διαφωνείτε συνέχεια με ότι λέμε Και συμφωνείτε μόνο μεταξύ σας, πρέπει να είστε πόλυ χοντρά βύσματα και περιμένετε άνετα να μπείτε για αυτό υπερασπίζεστε ότι έγινε, με ανούσια επιχειρήματα και ολας!
Φιλε αν εννοεις εμενα, διαφωνω σχετικα με την ενσταση γιατι δεν προβλεπεται απο την προκηρυξη για αυτο το θεμα και δεν πιστευω οτι θα καταφερεις πολλα. Καταλαβαινω ομως γιατι νιωθεις ετσι.

Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Ένσταση προβλέπεται από την προκήρυξη σε διορία 10 ημερών απλα δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα δηλαδή δεν σταματάει η διαδικασία. Δηλαδη όσοι περάσανε θα συνεχίσουν στην συνέντευξη. Αλλά γίνεται ένσταση!
fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από fire_89 »

Lotus έγραψε:Να σου πω 15 χρόνων είσαι; Είναι συλλογισμοί αυτοί που κάνεις; Δηλαδή το λες και μόνος σου, περάσανε 28 στους 150, ή μήπως είναι τυχαίο που η είμαστε η μόνη ειδικότητα στην οποία μεινανε κενές θέσεις; Επίσης που να ξέρω εγώ πως περάσανε οι 28 μπορεί να παίζανε τζοκερ, δεν είμαι εγώ υπεύθυνος ούτε εσύ να σχολιάσουμε πως περάσανε οι 28 αλλά νομίζω όλοι εκτός από 2,3 περιπτώσεις σαν και σένα να καταλάβουμε την αδικία! Μήπως δεν έχεις ξαναπάρει μέρος σε γραπτό διαγωνισμό και δεν ξέρεις τι παίζει;

1. Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει πως πέρασαν οι 28 αφού με αυτούς συναγωνίζεται! Ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι ακόμα και για δύσκολα θέματα; Έγραψαν καλύτερα στα μαθήματα ειδικότητας; Έγραψαν καλύτερα στο δίκαιο; Ειχαν περισσότερο χρόνο για διάβασμα; Δεν νομίζω ότι 28 άτομα έπαιξαν τζόκερ. Είναι βολικό να το πιστεύεις.

2. Δώσατε 150 άτομα περίπου. Πέρασαν 28. Κόπηκαν περίπου 120 άτομα. Από αυτούς οι μισοί σχεδόν είχαν κάτω από 40. Όταν παίρνεις 20 και 30 δεν σου φταίει κανείς. Κάτι έχεις κάνει πολύ λάθος.

3. Και στους ηλεκτρολόγους έμειναν κενές θέσεις. Ήταν 15 οι θέσεις. Έδωσαν 13. Πέρασαν 9.

4. Η ΜΟΝΗ αδικία σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι ότι κάποιοι δεν εργάζονται και άρα έχουν πολύ χρόνο για διάβασμα και προετοιμασία. Επίσης ανάλογα και με την ειδικότητα είναι πιθανό να έχει κάποιος να ασχοληθεί πολύ καιρό με τα της επιστήμης του. Οι συνθήκες να τον έχουν κάνει να ασχολείται με εντελώς αλλά πράγματα.

5. Δεν υπάρχει άλλος από την ειδικότητα σου να μιλάει για αδικία. Ήταν δύσκολα τα θέματα στο Δίκαιο, ναι ήταν! Ας βγει κάποιος της πληροφορικής να πει αν αισθάνεται αδικημένος και να επιχειρηματολογήσει πού στηρίζει την αδικία.

6. Τι υπονοείς με το τελευταίο; Ότι η διαδικασία είναι διαβλητή; Όχι δεν ξέρω τι παίζει η αλήθεια είναι... Μπορείς να γίνεις προς αναλυτικός.

fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από fire_89 »

Lotus έγραψε:Καλά εσείς οι 3 που διαφωνείτε συνέχεια με ότι λέμε Και συμφωνείτε μόνο μεταξύ σας, πρέπει να είστε πόλυ χοντρά βύσματα και περιμένετε άνετα να μπείτε για αυτό υπερασπίζεστε ότι έγινε, με ανούσια επιχειρήματα και ολας!

1. Αυτό είναι στα όρια της συκοφαντίας. Αν είμασταν βύσματα χοντρά κιόλας θα είμασταν σύμβουλοι σε κάποιο γραφείο υπουργού να τσεπώνουμε 2000 χαλαρά. Δεν θα περιμέναμε να μπούμε στη Πυροσβεστική με μεταπτυχιακά και διδακτορικά με την πιθανότητα μάλιστα να μας στείλουν και εκτός Αττικής μακριά από τις οικογένειες μας και τους φίλους μας.

2. Δεν υπάρχει καμία αδικία. Απλά θέλετε να κλαίγεστε μερικοί. Και να ρίχνετε τις ευθύνες αλλού. Αδικία και ανισότητα είναι μόνο ως προς το διαθέσιμο χρόνο που έχει ο καθένας για διάβασμα λόγω εργασίας. Αδικία επίσης είναι η περίπτωση να έχεις πάρει 49 και να μην έχεις περάσει εξαιτίας μιας ερώτησης όπως το θέμα που ανάρτησε η φίλη σε προηγούμενο ποστ που έχουν δώσει διαφορετική απάντηση οι μετεωρολόγοι και διαφορετική οι μηχανικοί. Αυτό είναι αδικία.

3. Το να λες ότι αδικήθηκες επειδή τα θέματα του Δικαίου ήταν πιο δύσκολα από άλλες ειδικότητες δεν συνιστά αδικία. Και δεν ήταν και τρομακτικά δύσκολα. Έλυσα σωστά 10 απο τα 25 χωρίς να είμαι στο φουλ διαβασμένος. Επίσης όταν παίρνεις 20 και 30 επίσης δεν είναι αδικία. Έλλειψη διαβάσματος λέγεται.

Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Marz »

firefighter92 έγραψε:Οι νομικοι γιατι ολοι ειστε σιγουροι οτι θα περασουμε ολοι και θα χουμε και ισοβαθμιες; Και να χουμε δεν θα αφησουν στη συνεντευξη να παραμεινει η ισοβαθμια. Αν ειναι ετσι και γω που χω μικροτερο βαθμο δε θα επρεπε καν να μετεχω. Δεν θα χουμε ισοβαθμιες, ξεκολλατε! Πεντε κωδικες εχεις να θυμηθεις!

Ρε παιδιά, κινέζικα μιλάω; Σε τόσους υποψηφίους,100 ερωτήσεις και μετά συνέντευξη, γιατί το θεωρείτε τόσο απίθανο να υπάρξουν ισοβαθμίες; Θεωρείτε ότι οι συνεντεύξεις θα φροντίσουν τόσο ώστε να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο; Σε πολλούς γραπτούς διαγωνισμούς υπάρχουν ισοβαθμίες. Δεν είναι απίθανο πολλοί να φτάσουν και το 100%.

Γι αυτό, αντί ν' αντιδράτε τόσο, κοιτάξτε τη δική σας ειδικότητα, το δικό σας διάβασμα κι αφήστε τις παρατηρήσεις στους άλλους.

Pantelis1900
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 165

Δημοσίευση από Pantelis1900 »

Καλησπέρα παιδιά,Για να αλλάξω και λίγο το κλίμα της συζήτησης. Παρατήρησα μια ερώτηση δδ των μηχανολόγων που έλεγε πως για την πρόσβαση στα ιδιωτικά έγραφα χρειάζεται εύλογο ενδιαφέρων, ειδικό έννομο η και τα δυο. Σαν σωστή απάντηση έδιναν το 2. Ωστόσο, εγώ από τι έχω καταλάβει θέλει και τα δυο αυτά για δοθεί η πρόσβαση. Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει τι ισχύει τελικά;

Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Marz »

Η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο 5 παρ.2 του ΚΔΔιαδ: "2. Όποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον δικαιούται, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των ιδιωτικών εγγράφων που φυλάσσονται στις δημόσιες υπηρεσίες και είναι σχετικά με υπόθεσή του η οποία εκκρεμεί σε αυτές ή έχει διεκπεραιωθεί από αυτές. "

firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Marz έγραψε:
firefighter92 έγραψε:Οι νομικοι γιατι ολοι ειστε σιγουροι οτι θα περασουμε ολοι και θα χουμε και ισοβαθμιες; Και να χουμε δεν θα αφησουν στη συνεντευξη να παραμεινει η ισοβαθμια. Αν ειναι ετσι και γω που χω μικροτερο βαθμο δε θα επρεπε καν να μετεχω. Δεν θα χουμε ισοβαθμιες, ξεκολλατε! Πεντε κωδικες εχεις να θυμηθεις!

Ρε παιδιά, κινέζικα μιλάω; Σε τόσους υποψηφίους,100 ερωτήσεις και μετά συνέντευξη, γιατί το θεωρείτε τόσο απίθανο να υπάρξουν ισοβαθμίες; Θεωρείτε ότι οι συνεντεύξεις θα φροντίσουν τόσο ώστε να μην υπάρξει τέτοιο ενδεχόμενο; Σε πολλούς γραπτούς διαγωνισμούς υπάρχουν ισοβαθμίες. Δεν είναι απίθανο πολλοί να φτάσουν και το 100%.

Γι αυτό, αντί ν' αντιδράτε τόσο, κοιτάξτε τη δική σας ειδικότητα, το δικό σας διάβασμα κι αφήστε τις παρατηρήσεις στους άλλους.

Δε θα υπαρξουν ισοβαθμιες. Και ναι χωρις κωδικα θεωρω εξαιρετικα δυσκολο να φτασει εστω και ενας το 100%. Δικηγορος ειμαι.

firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Το οτι εχεις 5 κωδικες να θυμηθεις δεν ηταν παρατηρηση, αλλα γεγονος. Πολλοι πιστευουν οτι θα πανε με κωδικες και θα γραψουν 100. Δεν καναν καν τον κοπο να ρωτησουν οτι δεν επιτρεπεται. Παρ ολα αυτα ειναι σιγουροι για ολα. Τεσπα. Καλη μας τυχη!

Φιλε με την ενσταση, αν σε επηρεαζει τοσο, συμβουλεψου εναν συναδερφο αν και ηδη σου χουν πει καποια πραγματα και εδω.

Άβαταρ μέλους
Taksidiotis
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 109

Δημοσίευση από Taksidiotis »

Παιδιά όσον αφορά το θέμα της πληροφορικής εγώ θα πω το εξής επειδή παρακολουθώ μέρες τη συζήτησης σας. Υπήρχε μεγάλος βαθμός δυσκολίας; Ναι! Ήταν το δίκαιο πιο δύσκολο από τις άλλες ειδικότητες; Ίσως. Ήταν όμως και για τους 150 που έδωσαν το μάθημα. Εμένα μου φάνηκε αδικία και ακόμα δε μπορώ να το χωνέψω, ότι σε πολλές ερωτήσεις χρειαζόταν να κάνεις πράξεις σε πρόχειρο για να σαι σίγουρος και αυτός ο χρόνος δεν υπήρχε ακόμα κι αν είχες τη γνώση οπότε πήγαινες για τζόκερ. Ήταν όμως το ίδιο για όλους. Βέβαια στο δίκαιο τα πήγα πολύ καλά σχετικά με το ΜΟ γιατί λόγω δουλειάς έχω κάποιες γνώσεις περισσότερες από ένα κοινό πληροφορικάριο. Παρόλα αυτά όμως η καθημερινή δουλειά, οι λίγες ώρες της εβδομάδας που ήταν διαθέσιμες για διάβασμα και η ουσιαστική αποχή από το αντικείμενο για πάνω από 6-7 χρόνια έπαιξαν αρνητικό ρόλο. Προσωπικά ήξερα που πήγαινα όταν έμπαινα στην αίθουσα να γράψω, δεν ήμουν φαβορί, αν έμπαιναν όμως θέματα σε επίπεδο δυσκολίας όπως είδαμε σε άλλες ειδικότητες θα παιρνούσα. Κόπηκα προφανώς, και πάλι αρκετά καλά έγραψα αν σκεφτεί κανείς ότι δε διάβασα καθόλου. Επειδή μένω και επαρχία όντως έχασα χρόνο, χρήμα και άδειες που μέχρι τώρα δεν είχα πάρει ούτε για τις διακοπές που δε πήγα το καλοκαίρι. Έπρεπε πρώτα απ'όλα να μαι έτοιμος εγώ και να είμαι διαβασμένος. Τώρα αν υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις σε ίδιες ερωτήσεις και νιώθεις κάποιος ότι πρέπει να κάνει κάποιες κινήσεις δεν είμαι εγώ αυτός που θα τον αποτρέψει, αλλά να ξέρουμε πάνω σε ποια βάση συζήτησης μιλάμε. Καλή επιτυχία παιδιά σε όλους!
Nickprof
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 106

Δημοσίευση από Nickprof »

Συγνώμη αλλα πρέπει να μάθεις να διαχειρείζεσαι την αποτυχία σου εχω φιλο που εγραψε 49 και δεν ειπε τιποτα το μονο που είπε ηταν να μην δουλευα τοσο πολυ μα εκανα καλύτερη επαναληψη, εχεις αναστατώσει τους πάντες για πρωτοφανή αδικία μιλάς για διαβλητό σύστημα λες για βυσματα τα εχεις χαμένα, η μονη αδικία ειναι αυτη που ανεφεραι ο. Φιλος πιο πανω οτι καποιοι δεν δουλευουν και διαβαζουν ολη μερα μια κατηγορία και η αλλη κατηγορία εμεις ππυ δουλευουμε καθε μερα και σαββατο στο γραφείο και κανουμε και Μεταπτυχιακό. Εγω τι επρεπε να πω να τα βαλω με ολους και με ολα που ειδα 24χρονα στη συντευξη να μην εχουν να κανουν τιποτα αλλο οτι τελειωσαν εμα τει της πλακας και εχουν ολη τη μερα να διαβασουν και εγω αναγκαζομαι να ξενυχταω καθε βραδυ... Ολοι μας μπορουμε να ρηξουμε αλλου ευθυνες το θεμα ειναι το αποτελεσμα τιποτα αλλο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Πέμ Δεκ 16, 2021 4:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Δόξα σοι ο Θεός επιτέλους! Επιτέλους ένας ανθωρπος που τα λέει όπως είναι. Να σαι καλά ρε φίλε! Κοντεψα να τρελαθω με κάποιους εδώ μέσα που δεν έχουν ούτε βάση για να συζητήσουμε!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης