Προκήρυξη 150 πτυχιούχων στην Πυροσβεστική (2021)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από fire_89 »

Δεν θεωρώ ότι η αναφορά στην ειδικότητα μου προσφέρει στη συζήτηση, προσθέτοντας ή αφαιρώντας βάρος από την άποψη μου. Τα ίδια θα έλεγα όποια ειδικότητα και αν είχα. Είτε είχα ήδη διαγωνιστεί είτε περίμενα να διαγωνιστώ. Είτε είμαι στους επιτυχόντες είτε στους αποκλειστέους.

Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Lotus »

Όχι απλά όσα λες είναι λίγο βλακειες γενικά με πολύ αγάπη!
firefighter92
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 83

Δημοσίευση από firefighter92 »

fire_89 έγραψε:Δεν θεωρώ ότι η αναφορά στην ειδικότητα μου προσφέρει στη συζήτηση, προσθέτοντας ή αφαιρώντας βάρος από την άποψη μου. Τα ίδια θα έλεγα όποια ειδικότητα και αν είχα. Είτε είχα ήδη διαγωνιστεί είτε περίμενα να διαγωνιστώ. Είτε είμαι στους επιτυχόντες είτε στους αποκλειστέους.

Σωστες οι συμβουλες σου φιλε, να σαι καλα!

Ioanna123
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 69

Δημοσίευση από Ioanna123 »

Σωστά αυτά που λες, αλλά πόσο κυνικά μπορεί να το δει ένας νομικός όταν καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών του αναλύει σε βάθος τις κάθε είδους διχογνωμίες θεωρίας, νομολογίας ή συνδυασμού αυτών; Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιες ερωτήσεις σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Θα μπορούσε κάλλιστα να τις βάλει στο πανεπιστήμιο ένας καθηγητής στο μάθημα του και να αναμένει την απάντηση που υποστηρίζει ο ίδιος. Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Και επίσης δεν ξέρω αν διάβασες σε παραπάνω ποστ μου, αλλά η ίδια επιτροπή για ίδια ερώτηση δίνει διαφορετικές απαντήσεις. Αυτο (χωρίς καμία διάθεση και σκοπό αντιπαράθεσης) πώς προτείνεις να το δούμε;

fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από fire_89 »

Lotus έγραψε:Όχι απλά όσα λες είναι λίγο βλακειες γενικά με πολύ αγάπη!

Αυτή είναι η άποψη σου. Δεν έχω πρόθεση ούτε και διάθεση να αντιπαρατεθώ μαζί σου. Θα μπορούσα κάλλιστα να σου επιστρέψω τον απρεπή χαρακτηρισμό. Οι υπόλοιποι του φόρουμ θα διαβάσουν και θα κρίνουν ανάλογα.

Ο βασικός λόγος που έκανα αυτά τα σχόλια με αφορμή την αδικαιολόγητη, κατα την ταπεινή μου άποψη, εμμονή την οποία επιδεικνύεις αποκλειστικά με το ΔΔ της ειδικότητας σου είναι για να μην πέσουν οι υπόλοιποι 1200 που γράφουν μετά τις γιορτές στην παγίδα του ενός μαθήματος, και ειδικά του ΔΔ. Η να ψάχνουν για εξιλαστήριο θύμα το ΔΔ, η να αναζητούν δικαιολογίες βασισμένες στην δυσκολία των θεμάτων του ΔΔ των ΑΛΛΩΝ ειδικοτήτων.

fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από fire_89 »

Ioanna123 έγραψε:Σωστά αυτά που λες, αλλά πόσο κυνικά μπορεί να το δει ένας νομικός όταν καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών του αναλύει σε βάθος τις κάθε είδους διχογνωμίες θεωρίας, νομολογίας ή συνδυασμού αυτών; Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιες ερωτήσεις σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Θα μπορούσε κάλλιστα να τις βάλει στο πανεπιστήμιο ένας καθηγητής στο μάθημα του και να αναμένει την απάντηση που υποστηρίζει ο ίδιος. Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Και επίσης δεν ξέρω αν διάβασες σε παραπάνω ποστ μου, αλλά η ίδια επιτροπή για ίδια ερώτηση δίνει διαφορετικές απαντήσεις. Αυτο (χωρίς καμία διάθεση και σκοπό αντιπαράθεσης) πώς προτείνεις να το δούμε;

Στο συγκεκριμένο θέμα με τις δυο διαφορετικές απαντήσεις στους μετεωρολόγους και στους μηχανικούς που ανέδειξες προφανώς χρειάζεται ένσταση. Είναι προφανέστατα άδικο αν κάποιος έχασε ένα πόντο από αυτό και του στερείται η δυνατότητα να διεκδικήσει τις πιθανότητες του στη συνέντευξη.

Στο υπόλοιπο που λες στην αρχή διαφωνώ και το λέω και για τους υπόλοιπους που θα δώσουν. Είναι διαγωνισμός παιδιά και πολλαπλής επιλογής μάλιστα. Ένα κομμάτι του διαγωνισμού αυτού είναι και η ευελιξία, η ταχύτητα, η εξυπνάδα, η διαχείριση του χρόνου, η προτεραιοποίηση ακόμα και η διαίσθηση. Χρησιμοποιείς ό, τι έχεις.

Κανείς δεν αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια ούτε τα πτυχία και την πορεία του καθενός.

Θα απαντήσεις όμως αυτό που χρειάζεται ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ακόμα και αν μέσα σου γνωρίζεις ότι ακαδημαϊκά μπορεί και να μην είναι απόλυτα σωστό. Και ειδικά εσείς οι νομικοί θα έχετε πολλά τέτοια γιατί όλα τα μαθήματα σας είναι νομικά.

Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Μα αυτό ακριβώς, είναι άλλο το πανεπιστήμιο είναι άλλο η προκήρυξη. Πιο συγκεκριμένα επειδή είμαι μηχανικός δικτύων και τηλεπικοινωνιων στα θέματα της Πληροφορικής υπήρχαν ασάφειες και στις ερωτήσεις των τηλεπικοινωνιων και δικτύων καθώς και στους αλγόριθμους. Το ίδιο γίνονταν και στο πανεπιστήμιο αλλά δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα δύο ούτε μπορούμε να το δούμε κυνικα και ψυχρά όλα αυτό.
fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από fire_89 »

Το δύσκολο σε αυτή την διαδικασία είναι ότι σε κανένα σχεδόν Πανεπιστήμιο σχεδόν καμία ειδικότητα δεν δίνει εξετάσεις με αυτό το φορμάτ.Οι πολλαπλής επιλογής απαιτούν πέρα από πολύ καλή γνώση του αντικειμένου, ταχύτητα και στρατηγική. Και κάποιες φορές και τύχη.

Αν ξεκινήσεις πχ από το Δίκαιο και κάτσεις να σκέφτεσαι 10 λεπτά την κάθε ερώτηση του Δικαίου το έχασες το παιχνίδι. Δεν θα σου φταίει το Δίκαιο μετά.

Θα πρότεινα σαν στρατηγική να περάσει κάποιος μια φορά γρήγορα και τις 100 ερωτήσεις. Και ταυτόχρονα να απαντάει αυτές για τις οποίες είναι σίγουρος 100%. Αν κάποια δεν την ξέρει ΑΜΕΣΑ σε λίγα δευτερόλεπτα πάει παρακάτω. Όσες απάντησε σωστά και είναι σίγουρος 100% δεν θα τις ξαναδεί. Δεν θα ασχοληθεί ξανά. Αυτή η διαδικασία να μην κρατήσει πάνω από 20-30 λεπτά. Και καλό θα ήταν γύρω στις 20-30 ερωτήσεις να έχουν απαντηθεί με αυτόν τον τροπο. Είναι 5-6 από κάθε μάθημα περίπου.

Έχοντας διαβάσει και τις 100 έστω μια φορά γρήγορα, θα έχουν εντυπωθεί στην μνήμη όποτε όταν τις ξαναδιαβάσει δεύτερη φορά θα είναι πιο γρήγορη η ανάγνωση και ήδη το μυαλό ασυναίσθητα θα έχει δουλέψει την απαντηση. Όλα παίζουν ρόλο.

Στην δεύτερη φορά ξεκινάει πάλι από την αρχή μια-μια πιο επισταμένα τώρα και με συγκέντρωση να λύσει τα θέματα τα πιο δύσκολα που θέλουν χρόνο και δεν απαντήθηκαν πριν. Γύρω στην 1 ώρα αυτό το στάδιο. Και στο τέλος μένει μισή ώρα για επανέλεγχο και στα τελευταία 10 λεπτά με την εις άτοπο απαγωγή ίσως να απαντήσει κάποιες τελευταίες ερωτήσεις η να αποκλείσει 1-2 απαντήσεις και να επιλέξει μεταξύ των υπολοίπων στην τύχη. Θα χρειαστεί και αυτή. Κενό δεν αφήνουμε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Αυτό προτείνω εγώ. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση ή στρατηγική. Αλλά τουλάχιστον έφτιαξα μια στρατηγική στο μυαλό μου. Κάποιος άλλος μπορεί να ακολουθήσει άλλο σχέδιο. Αλλά χωρίς σχέδιο θα χαθείς στη διαδικασία.

Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Καλά, όταν θα δώσεις και αδικηθείς που σου εύχομαι να μην αδικηθείς τα ξαναλέμε!
Nickprof
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 106

Δημοσίευση από Nickprof »

Lotus έγραψε:Καλά, όταν θα δώσεις και αδικηθείς που σου εύχομαι να μην αδικηθείς τα ξαναλέμε!
Συγνώμη αλλα θεωρώ οτι δεν εχεις αδικηθεί εχω φιλο που εγραψε μαζι με εσας, ειχε βαθμολογία 48 δέν εκανε ετσι απλα είπε οτι ηταν δύσκολα και αν δεν δουλευε τοσο πολύ θα είχε περάσει. Εαν τώρα εχεις 49 και εχεις κολλήσει με αυτη τη μία ερώτηση δικαιολογείσαι αλλά δεν σημαίνει οτι σε αδίκησε κανένας...
Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Marz »

Φίλε μου,

νομίζω ότι οι παρατηρήσεις σου αρχίζουν και τελειώνουν στη φράση ότι "δεν είσαι νομικός". Πρώτον, ακόμα κι αν λογικά έβγαινε η ερώτηση 78, δεν μπορείς να βάζεις υποψήφιο να σου απαντά ότι το ενωσιακό δίκαιο έχει υπερσυνταγματική ισχύ (ιδίως έναν δικηγόρο που έχει ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα). Κι αυτό γιατί ακόμα και μετά τη Λισαβώνα, ελάχιστοι είναι οι συνταγματολόγοι και οι διεθνολόγοι που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Άρα η επιλογή Α δεν έπρεπε να υπάρχει. Ας έβαζαν πχ "κοινωνικό κεκτημένο".

Δεύτερον, στην ερώτηση 98 η λέξη-κλειδί δεν είναι το "καταρχήν". Όπως ξέρει κι ένας φοιτητής νομικής α' εξαμήνου, το έθιμο είναι πρωτογενής πηγή δίκαιου, ακόμα και αν δεν καταργεί νόμο. Διότι οι πηγές δικαίου δεν έχουν να κάνουν με την ιεραρχία τους στην έννομη τάξη. Οι πηγές διοικητικού δικαίου διακρίνονται σε ενδοκρατικές και διακρατικές, όχι σε καταρχήν και δευτερεύουσες. Εγώ αυτό έχω διδαχθεί, αυτή τη διάκριση υιοθετεί κι ο Δαγτόγλου που μας είπαν να διαβάσουμε. Συνεπώς η επιλογή Α είναι ολόσωστη. Και αυτό δέχεται και το ΣτΕ. Εκτός πια κι αν οι δικαστές του ΣτΕ δε γνωρίζουν ποιες είναι οι πηγές του δικαίου που εφαρμόζουν.

Κι επειδή δε θ' αποφανθούμε εμείς για ακαδημαϊκά ζητήματα ς' έναν γραπτό διαγωνισμό, καλό θα ήταν όταν υπάρχει διχογνωμία ς' ένα ζήτημα ή να βάζουν επιλογές που μόνο μια μπορεί να θεωρηθεί σωστή, ή τουλάχιστον να υιοθετούν την κρατούσα γνώμη και να το λένε στην εκφώνηση της ερώτησης.

Κι εγώ και οι συνάδελφοι από Αθήνα ήδη αδικούμαστε, γιατί τελειώσαμε το ΕΚΠΑ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ένας από Κομοτηνή με μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου και πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα σπουδών, θα μπει πάνω από εμάς που μας βγήκε η πίστη.

Lotus
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Lotus »

Καλά από θεωρίες όλοι άλλο τίποτα. Με βάση τα γεγονότα μιλαω εγω, τώρα το τι θεωρεί ο καθένας δεν με πολύ νοιάζει. Εγώ μιλάω με γεγονότα.
fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από fire_89 »

Marz έγραψε:

Φίλε μου,

νομίζω ότι οι παρατηρήσεις σου αρχίζουν και τελειώνουν στη φράση ότι "δεν είσαι νομικός". Πρώτον, ακόμα κι αν λογικά έβγαινε η ερώτηση 78, δεν μπορείς να βάζεις υποψήφιο να σου απαντά ότι το ενωσιακό δίκαιο έχει υπερσυνταγματική ισχύ (ιδίως έναν δικηγόρο που έχει ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα). Κι αυτό γιατί ακόμα και μετά τη Λισαβώνα, ελάχιστοι είναι οι συνταγματολόγοι και οι διεθνολόγοι που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Άρα η επιλογή Α δεν έπρεπε να υπάρχει. Ας έβαζαν πχ "κοινωνικό κεκτημένο".

Δεύτερον, στην ερώτηση 98 η λέξη-κλειδί δεν είναι το "καταρχήν". Όπως ξέρει κι ένας φοιτητής νομικής α' εξαμήνου, το έθιμο είναι πρωτογενής πηγή δίκαιου, ακόμα και αν δεν καταργεί νόμο. Διότι οι πηγές δικαίου δεν έχουν να κάνουν με την ιεραρχία τους στην έννομη τάξη. Οι πηγές διοικητικού δικαίου διακρίνονται σε ενδοκρατικές και διακρατικές, όχι σε καταρχήν και δευτερεύουσες. Εγώ αυτό έχω διδαχθεί, αυτή τη διάκριση υιοθετεί κι ο Δαγτόγλου που μας είπαν να διαβάσουμε. Συνεπώς η επιλογή Α είναι ολόσωστη. Και αυτό δέχεται και το ΣτΕ. Εκτός πια κι αν οι δικαστές του ΣτΕ δε γνωρίζουν ποιες είναι οι πηγές του δικαίου που εφαρμόζουν.

Κι επειδή δε θ' αποφανθούμε εμείς για ακαδημαϊκά ζητήματα ς' έναν γραπτό διαγωνισμό, καλό θα ήταν όταν υπάρχει διχογνωμία ς' ένα ζήτημα ή να βάζουν επιλογές που μόνο μια μπορεί να θεωρηθεί σωστή, ή τουλάχιστον να υιοθετούν την κρατούσα γνώμη και να το λένε στην εκφώνηση της ερώτησης.

Κι εγώ και οι συνάδελφοι από Αθήνα ήδη αδικούμαστε, γιατί τελειώσαμε το ΕΚΠΑ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ένας από Κομοτηνή με μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου και πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα σπουδών, θα μπει πάνω από εμάς που μας βγήκε η πίστη.

1. Το πας πολύ σοβαρά και "by the book". Δεν είναι εξετάσεις του ΔΣΑ ουτε του Πανεπιστημίου. Εχετε ξεχασει μάλλον που θελετε να πάτε. Σε ερώτηση τωρα διαγωνισμού της Πυροσβεστικής συζητας για συνταγματολογους και διεθνολογους και τι αναφέρει η Λισαβωνα. Λες και τα θεματα τα βαζουν Ομότιμοι Καθηγητες Νομικής. Ξαναλέω σε νοιάζει ο βαθμός και να περάσεις. Τιποτα άλλο. Οποτε στην 78 βαζεις Δ χωρις πολύ σκεψη. Εκτος αν δεν θες να περάσεις αλλα θες να πεις ποιό ειναι το σωστό. Πρεπει να πηγαίνεις και κοντρα στην επιστημονική σου αντίληψη σε αυτους τους διαγωνισμούς.

2. Στο ΔΔ των Ακριβοπουλου-Ανθόπουλου που βρήκα free στο Ίντερνετ στην πυραμίδα του Δικαίου δεν είχε το Εθιμικό. Αλλά αν σε αλλα συγγράματα αναφέρεται και είναι τόσο προφανέστατα για εσάς τους Νομικούς λάθος μπορείτε να ζητήσετε ένσταση αν πέσετε σε τέτοιο θέμα.

3. Αυτό Ισχύει για όλες τις ειδικότητες. Τα Πανεπιστήμια της Περιφέρειας έχουν πράγματι μικρότερο μέσο όρο φοίτησης και μεγαλύτερες βαθμολογίες πτυχίων (όχι πάντα). Αλλά γιατί το αναφέρεις αυτό; Μόνο σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας μετά τη συνέντευξη θα παίξει ρόλο ο βαθμός πτυχίου. Δεν έχει νόημα να το αναφέρεις στη παρούσα φάση. Δεν παίζει κάποιο ρόλο.

Εξάλλου, αν στη Νομική ΕΚΠΑ σας βγήκε η πίστη σημαίνει ότι τα μάθατε καλύτερα από τους συναδέλφους σας στη Κομοτηνή κατά δήλωση σου. Επόμενως αναμένεται να γράψετε καλύτερα από εκείνους. Προς τι η αναφορά λοιπόν;

fire_89
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από fire_89 »

Lotus έγραψε:Καλά από θεωρίες όλοι άλλο τίποτα. Με βάση τα γεγονότα μιλαω εγω, τώρα το τι θεωρεί ο καθένας δεν με πολύ νοιάζει. Εγώ μιλάω με γεγονότα.

Ποια είναι η αδικία την οποία αναφέρεις επανειλλημένα; Οι 28 που πέρασαν στην επόμενη φάση από την ειδικότητά σου γιατί δεν αδικήθηκαν; Η μήπως και αυτοί αδικήθηκαν; Και αφού αδικήθηκαν πώς πέρασαν;

Marz
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Marz »

Η ενδεικτική βιβλιογραφία είναι Δαγτόγλου-Σπηλιωτόπουλος. Όχι βιβλία που βρίσκεις free στο διαδίκτυο. Υπάρχει η μη κρατούσα άποψη της Γαλλικής σχολής, η οποία προκρίθηκε έναντι της κρατούσας γνώμης, ενώ υπήρχε και η πλειοψηφούσα στο ίδιο πακέτο επιλογών! Κι έτσι μπήκε σωστό το Β κι όχι το Α. Συνεπώς Α και Β στις ίδιες επιλογές δεν έπρεπε να μπει. Τις ξέρω αυτές τις απόψεις που βρήκες. Οι σπουδές μου είναι. Αλλά είναι μειοψηφούσες.

Όσο για την 78 ερώτηση, όταν την έλυνα απάντησα το Δ γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Πλην όμως είναι λάθος. Αν πχ στους νομικούς μπουν επιλογές αν οι ενωσιακοί κανόνες υπερισχύουν

Α. Του Συντάγματος

Β. Των Ψηφισμάτων

Γ. Των πνπ

Δ. Όλα τα παραπάνω,

θα δώσουν σωστό το Δ. ενώ οι περισσότεροι θ' απαντήσουμε Γ.

Επίσης σου έδωσα αποφάσεις του ΣτΕ και τις σελίδες του ΔΔ του Δαγτόγλου που θεωρούν το έθιμο ενδογενή πηγή διοικητικού δικαίου. Φυσικά και θα έκανα ένσταση σε κάτι τέτοιο.

Σε 100 ερωτήσεις και συνέντευξη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ισοβαθμίας πολλών υποψηφίων. Κι εμείς της Αθήνας θα μειονεκτούμε σε σχέση με αυτούς της Κομοτηνής. Και ναι, αυτό ισχύει σε όλες τις ειδικότητες.

Και έχω βαθμό πτυχίου 7,7 (το λέω για να μη θεωρήσει κανείς ότι κλαίγομαι). Αλλά ο άλλος της Κομοτηνής μπορεί να έχει και 8,5 κι 9. Γι αυτό σου λέω ότι οι του ΕΚΠΑ πάμε με μειονέκτημα ήδη από τ' αποδυτήρια.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες