Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
- Brabus
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 63
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Κάποιο νέο για τα άτομα που έχουν καλεση έξτρα έχουμε !
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 31
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Silva12 Λογικά θα έχεις πάρει ένα αποδεικτικό από το τμήμα. Εκει, αν θυμάμαι καλά, σου λέει όταν παρουσιαστείς να έχεις απογραφικο δελτίο ΕΦΚΑ και όταν πας για πρόσληψη να έχεις ΑΦΜ και κωδικούς taxis.
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Γνωρίζουμε τίποτα για τα μισθολογικά και την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΦ;
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 101
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Sefic έγραψε:Γνωρίζουμε τίποτα για τα μισθολογικά και την βαθμολογική εξέλιξη των ΕΦ;
Για τον πρωτο χρόνο 500/μηνα και πολλα σου λεω
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Και τα περίμενα λιγότερα, μια χαρά και τα 500/μήνα.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 13
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Οι Ειδικοί φρουροί μετά τη συμπλήρωση πενταετούς θητείας, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο σώμα.(μονιμοποίηση).
Οι Ειδικοί φρουροί που συμπληρώνουν τριετή πραγματική υπηρεσία από την ημερομηνία μονιμοποίησής τους, εντάσσονται, ύστερα από έγγραφη δήλωσή τους στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του αστυφύλακα και έχουν τα δικαιώματα, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βαθμού αυτού,πλην εκείνων που αναφέρονται στην άσκηση προανακριτικών καθηκόντων.
Στον 1 χρόνο στο βαθμό του αστυφύλακα έχουν το δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις για το βαθμό αρχιφύλακα (ανακριτικού υπαλλήλου).
Άμα περάσεις τις εξετάσεις σε 5 χρόνια γίνεσαι Ανθυπαστυνόμος (με πτυχίο ΤΕΙ-ΑΕΙ προάγεσαι σε 2έτη) μετά από τριετή παραμονή στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου έχεις δικαίωμα να δώσεις εξετάσεις για το Τ. Ε. Μ. Α.Άμα περάσεις τις εξετάσεις οι Ανθυπαστυνόμοι προάγονται στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ μετά την αποφοίτησή τους από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.
Οι Ανθυπαστυνόμοι που δεν εισήχθηκαν στα Τ. Ε. Μ. Α, προάγονται στον βαθμό του Υπαστυνόμου στα 9 έτη. Και μετά προάγεσαι όπως προάγονται και οι αξιωματικοί.
Τέλος οι Ειδικοί φρουροί που δεν δώσουν εξετάσεις προάγονται στο βαθμό του Υπαρχιφύλακα και του Αρχιφύλακα με τη συμπλήρωση δώδεκα (12) και δεκαέξι (16) ετών πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους.
Άμα έκανα κάποιο λάθος κάποιος να με διορθώσει, όλα αυτά αλλάζουν με τα χρόνια οπότε μέχρι να γίνουμε αστυφύλακες μπορεί να έχουν αλλάξει. Συνήθως λίγα άτομα δίνουν εξετάσεις για Αρχιφύλακες Τ. Ε. Μ. Α καθώς τα χρόνια περνάνε και που όρεξη για διάβασμα.
Οι Ειδικοί φρουροί που συμπληρώνουν τριετή πραγματική υπηρεσία από την ημερομηνία μονιμοποίησής τους, εντάσσονται, ύστερα από έγγραφη δήλωσή τους στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του αστυφύλακα και έχουν τα δικαιώματα, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βαθμού αυτού,πλην εκείνων που αναφέρονται στην άσκηση προανακριτικών καθηκόντων.
Στον 1 χρόνο στο βαθμό του αστυφύλακα έχουν το δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις για το βαθμό αρχιφύλακα (ανακριτικού υπαλλήλου).
Άμα περάσεις τις εξετάσεις σε 5 χρόνια γίνεσαι Ανθυπαστυνόμος (με πτυχίο ΤΕΙ-ΑΕΙ προάγεσαι σε 2έτη) μετά από τριετή παραμονή στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου έχεις δικαίωμα να δώσεις εξετάσεις για το Τ. Ε. Μ. Α.Άμα περάσεις τις εξετάσεις οι Ανθυπαστυνόμοι προάγονται στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄ μετά την αποφοίτησή τους από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.
Οι Ανθυπαστυνόμοι που δεν εισήχθηκαν στα Τ. Ε. Μ. Α, προάγονται στον βαθμό του Υπαστυνόμου στα 9 έτη. Και μετά προάγεσαι όπως προάγονται και οι αξιωματικοί.
Τέλος οι Ειδικοί φρουροί που δεν δώσουν εξετάσεις προάγονται στο βαθμό του Υπαρχιφύλακα και του Αρχιφύλακα με τη συμπλήρωση δώδεκα (12) και δεκαέξι (16) ετών πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους.
Άμα έκανα κάποιο λάθος κάποιος να με διορθώσει, όλα αυτά αλλάζουν με τα χρόνια οπότε μέχρι να γίνουμε αστυφύλακες μπορεί να έχουν αλλάξει. Συνήθως λίγα άτομα δίνουν εξετάσεις για Αρχιφύλακες Τ. Ε. Μ. Α καθώς τα χρόνια περνάνε και που όρεξη για διάβασμα.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Αύγ 05, 2022 11:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Ωραίος ρε φιλαράκι χρήσιμο αυτό που έστειλες για την εξέλιξη. Ξερει κάνεις, αν εντασσόμαστε και εμείς οι ΕΦ στην κατηγορία "μόνο για αστυνομικούς", αν θέλουμε να δώσουμε για αξιωματικών; Επίσης με οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ μπορούμε να δώσουμε κατακτήριες για αξιωματικών και αν ναι σε πόσα χρόνια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Παιδια γνωρίζεις καπιος. Υπηρεσια θα ειναι ο καθε ενας μονος του η κλιμακια 2-3 ατομα ;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Άμα εννοείς για τις πανελλήνιες "μόνο για αστυνομικούς" δυστυχώς αφορά μόνο Αστυφύλακες,Υπαρχιφύλακες,Αρχιφύλακες από παραγωγικές σχολές και όχι για εμάς (ειδικούς φρουρούς Συνοριοφύλακες) και το όριο ηλικίας είναι 30ετών.
Όσο αφορά τις κατατακτήριες υπάρχουν μόνο για αξιωματικών και αφορούν πάλι μόνο Αστυφύλακες Υπαρχιφύλακες Αρχιφύλακες από παραγωγικές σχολές και όχι για εμάς (ειδικούς φρουρούς Συνοριοφύλακες) και το όριο ηλικίας είναι 30ετών.
Για αστυφυλάκων δεν υπάρχουν κατατακτήριες.
Το όριο ηλικίας για αξιωματικών και αστυφυλάκων είναι 26 χρονών άμα είσαι μέσα στα ηλικιακά όρια προσπάθησε να ξαναδώσεις πανελλήνιες.
Δυστυχώς δεν υπάρχει βαθμολογική εξέλιξη για τους ειδικούς φρουρούς- συνοριοφύλακες.(Υ. Γ Δεν ξέρω άμα θα αλλάξει κάτι από όλα αυτά στο μέλλον.
Όσο αφορά τις κατατακτήριες υπάρχουν μόνο για αξιωματικών και αφορούν πάλι μόνο Αστυφύλακες Υπαρχιφύλακες Αρχιφύλακες από παραγωγικές σχολές και όχι για εμάς (ειδικούς φρουρούς Συνοριοφύλακες) και το όριο ηλικίας είναι 30ετών.
Για αστυφυλάκων δεν υπάρχουν κατατακτήριες.
Το όριο ηλικίας για αξιωματικών και αστυφυλάκων είναι 26 χρονών άμα είσαι μέσα στα ηλικιακά όρια προσπάθησε να ξαναδώσεις πανελλήνιες.
Δυστυχώς δεν υπάρχει βαθμολογική εξέλιξη για τους ειδικούς φρουρούς- συνοριοφύλακες.(Υ. Γ Δεν ξέρω άμα θα αλλάξει κάτι από όλα αυτά στο μέλλον.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Κρίμα τέτοια υποτίμηση. Ναι έχω ακόμα μερικά χρόνια, άρα αυτό σημαίνει ότι είμαστε στη κατηγορία "μόνο για πολίτες"; Και τέλος, αν βγάλω πτυχίο πχ γυμναστή από ΑΕΙ πάλι δεν θα μετράει ιδιαίτερα; Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Ναι στη κατηγορία "μόνο για πολίτες" είμαστε. Το πτυχίο γυμναστή χωρίς να ξέρω σίγουρα δεν νομίζω να μετράει κάπου. Γενικά υπάρχει μια υποτίμηση ως προς του ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες από κάποιους μέσα στην αστυνομία καθώς περνάμε μέσα από προκήρυξη ενώ άλλοι μέσω πανελληνίων...
Εγώ θα σου πρότεινα εάν είσαι επιτυχών ειδικός φρουρός να κάτσεις για κανά χρόνο ειδικός φρουρός να δείς το επάγγελμα και τις αρμοδιότητες των ειδικών φρουρών των αστυφυλάκων και των αξιωματικών και άμα δείς ότι Αστυφυλάκων ή αξιωματικών είναι καλύτερα να ξαναδώσεις πανελλήνιες μιας και έχεις κάποια χρόνια περιθώριο. Αλλιώς άμα δείς ότι είσαι ικανοποιημένος με τη δουλειά του ειδικού φρουρού συνεχίζεις σαν ειδικός φρουρός.
Εγώ θα σου πρότεινα εάν είσαι επιτυχών ειδικός φρουρός να κάτσεις για κανά χρόνο ειδικός φρουρός να δείς το επάγγελμα και τις αρμοδιότητες των ειδικών φρουρών των αστυφυλάκων και των αξιωματικών και άμα δείς ότι Αστυφυλάκων ή αξιωματικών είναι καλύτερα να ξαναδώσεις πανελλήνιες μιας και έχεις κάποια χρόνια περιθώριο. Αλλιώς άμα δείς ότι είσαι ικανοποιημένος με τη δουλειά του ειδικού φρουρού συνεχίζεις σαν ειδικός φρουρός.
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Νομίζω για αξιωματικός ειδικών καθηκόντων θα είχε αξία το πτυχίο, ανάλογα και την ειδικότητα. Αστυφυλακων δεν γίνεται, αφού θα είμαι ΕΦ σωστά; Πιο πιθανό είναι να περνούσα υπαξ/ΛΣ πάρα αξιωματικών ΕΛ. ΑΣ. Οπως και να έχει, με 4 μήνες εκπαίδευση, δε θα έχω χρόνο για διάβασμα, από 24 αν θα ξαναδωσω. Οσο για την αδικία που λες, όλοι όσοι δε τα καταφέραμε από τις πανελλήνιες, αυτό νιώθουμε...
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Το έψαξα λίγο περισσότερο και κατάλαβα ότι και σαν ΕΦ μπορείς να έχεις κάποια εξέλιξη μετά από το πέρας της 8ετιας όμως και αφού πάρεις βαθμό. Γενικά, μίλησα με 2-3 γνωστούς μου αστυνομικούς και μου είπανε ότι οι ΕΦ σε σχέση με έναν που βγήκε από σχολή αστυφυλάκων είναι καλύτερα γιατί δεν έχει τα προανακριτικά καθήκοντα και κάνει πιο εύκολη βαρδια. Τωρα στο μετέπειτα σίγουρα αυτοί που είναι από παραγωγικές σχολές είναι σε καλύτερη μοίρα από θέμα εξέλιξης αλλά στο μελλον ποτέ δε ξέρεις τι θέσεις θα ανοιξουνε.
Επιλαχόντες ΟΠΠΙ (2021)
Πιο πάνω είπες πως υπάρχει βαθμολογική εξέλιξη. Είτε με τα χρόνια είτε μέσω εξετάσεων για πιο γρήγορα
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες