Με PCR τεστ του κορονοϊού, για τους καταταγέντες σε Στρατό, Πολεμική Αεροπορία με τη 2021 Δ ΕΣΣΟ
Οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 Δ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας (Ιούλιος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Στρατολογίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ['Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110) ].
Οι καταταγέντες στον Στρατό Ξηράς με την 2021 Δ΄/ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιασθούν από 19 έως 22 Ιουλίου, ενώ από 12 έως 15 Ιουλίου 2021 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας.
Οι καταταγέντες στην Πολεμική Αεροπορία με τη 2021 Δ ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιασθούν στις 12 και 13 Ιουλίου, ενώ στις 12 Ιουλίου θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4, με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Sofokleousin.gr
Υποχρεωτικό PCR τεστ για καταταγέντες κληρωτούς
Γνωρίζει κάποιος αν είναι απαραίτητο το τεστ και για πλήρως εμβολιασμένους; Δεν υπάρχει διευκρίνηση στις οδηγίες (οπότε μάλλον υποχρεωτικό για όλους ;) και δεν ήταν σίγουροι να μου πουν στη Στρατολογία.
Εμένα μου είπαν σίγουρα ότι χρειάζεται και για εμβολιασμένους
-
- Αρχιλοχίας
- Posts in topic: 1
1. Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και 2021 Δ΄ΕΣΣΟ για Πολεμικό Ναυτικό (Νοέμβριος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορωνοϊού covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.
2. Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110) ].
2. Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48) και άρθρο 13 ν.4812/2021 (Α΄ 110) ].
- Panosss
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 3
- Ενδιαφέροντα: Μπάσκετ
- Επάγγελμα: Φοιτητής
Κύριοι καλησπέρα. Παρουσιάζομαι στις 16/11 ημέρα Τρίτη, με την ΣΤ ΕΣΣΟ. Υποχρεούμαι να κάνω PCR Test από 72 έως και 48 ώρες πριν την κατάταξη, δηλαδή τρεις, ή δύο ημέρες πριν. Που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει είτε Σάββατο, είτε Κυριακή. Ποια δημόσια δομή διενεργεί δωρεάν PCR Test σαββατοκύριακο; Και επιπροσθέτως, για να κάνω PCR πρέπει να κλείσω ραντεβού; Η απλά πάω τους λέω γειά σας, με το χαρτί κατάταξης κλπ και μου το κάνουν;
Παιδιά εγώ αναγκαστικά θα το κάνω σε ιδιωτικό, πήρα σε κέντρο υγείας και μου είπαν ότι λόγω του ότι δεν έχω εμβολιαστεί αλλά νοσησει, δε θα μου δώσουν αποτελέσματα, έχουν εντολή να δίνουν μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμου, η τραγική ειρωνεία είναι ότι παω για αναβολή-απαλλαγη, ας οψεται.
- Panosss
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Κύριοι καλησπέρα. Παρουσιάζομαι στις 16/11 ημέρα Τρίτη, με την ΣΤ ΕΣΣΟ. Υποχρεούμαι να κάνω PCR Test από 72 έως και 48 ώρες πριν την κατάταξη, δηλαδή τρεις, ή δύο ημέρες πριν. Που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει είτε Σάββατο, είτε Κυριακή. Ποια δημόσια δομή διενεργεί δωρεάν PCR Test σαββατοκύριακο; Και επιπροσθέτως, για να κάνω PCR πρέπει να κλείσω ραντεβού; Η απλά πάω τους λέω γειά σας, με το χαρτί κατάταξης κλπ και μου το κάνουν; Σημειωτέον, είμαι εμβολιασμένος.
Εγώ μπαίνω την Δευτέρα 15. Οπότε αντιμετωπίζω και εγώ το πρόβλημα με το ΣΚ.Ρώτησα στην στρατολογία αν το κάνω από παρασκευή, θα είμαι πολύ κοντά στις 72 ώρες όταν φτάσω στην υποδοχή. Μπορεί και να τις έχω περάσει. Η απάντηση ήταν η εξής.
"Μιλήστε με τη Μονάδα για το ζήτημα του pcr. Λογικά δεν θα έχετε
πρόβλημα, εάν το κάνετε Παρασκευή. "
- Panosss
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Ρώτησα με το νοσοκομείο που εφημερεύει στην Πάτρα και μου είπαν ότι μπορώ να πάω το Σάββατο το πρωί που εφημερεύει. Φαντάζομαι το ίδιο θα μπορεί να συμβεί και στην δική σου περίπτωση.Πέτρος έγραψε:Εγώ μπαίνω την Δευτέρα 15. Οπότε αντιμετωπίζω και εγώ το πρόβλημα με το ΣΚ.Ρώτησα στην στρατολογία αν το κάνω από παρασκευή, θα είμαι πολύ κοντά στις 72 ώρες όταν φτάσω στην υποδοχή. Μπορεί και να τις έχω περάσει. Η απάντηση ήταν η εξής.
Καλησπέρα,
Πως μπορώ να κάνω το εμβόλιο COVID-19 στο στρατό ;
Ισχύει ακόμα το 5 μέρες άδεια εαν είμαι πλήρος εμβολιασμένος;
Πως μπορώ να κάνω το εμβόλιο COVID-19 στο στρατό ;
Ισχύει ακόμα το 5 μέρες άδεια εαν είμαι πλήρος εμβολιασμένος;
Εφόσον λέει από 72 έως 48 ώρες επειδή και εγώ παρουσιαζομαι 22 δηλαδή Δευτέρα μπορούμε να το κάνουμε Παρασκευή διότι αν το κάνεις Παρασκευή είναι 24 ώρες το Σάββατο,48 ώρες την Κυριακή και 72 ώρες την Δευτέρα άρα αν το κάνεις Σάββατο 1 το μεσημέρι και παρουσιαστής 11 η ώρα Δευτέρα πιστεύω δεν υπάρχει κάποιο θέμα
Εγω πηγα στο ΝΙΜΙΤΣ και μου 'παν δεν κανουν μοριακο τεστ. Στον Ευαγγελισμο μου 'παν θελουν ραντεβου. Στο 401 δεν κανουν μετα τις 14.00 και σε ιδιωτικο ζητανε 60 ευρω. Να σημειωσω οτι ειμαι εμβολιασμενος με δυο δοσεις.
Τι προβλεπεται αν δεν εχω κανει μοριακο τεστ;
Μπορω να φερω εναλλακτικα ενα ραπιντ τεστ;
Τι προβλεπεται αν δεν εχω κανει μοριακο τεστ;
Μπορω να φερω εναλλακτικα ενα ραπιντ τεστ;
Καλησπέρα είμαι ανεμβολιαστος. Παρουσιάζονται την τρίτη και έκανα μοριακό τεστ σε δημόσιο νοσοκομείο χθες και μου είπαν να μπω αύριο στο gov να δω το αποτελεσμα. Σημερα με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι βγήκε αρνητικό. Ωστοσο όταν μπαίνω στο gov μου λέει ότι δεν εκδίδονται πιστοποιητικά ελέγχου από δημόσιους τομείς αν δεν είσαι πλήρως εμβολιασμός... Εγώ πως θα μπορέσω να δείξω το αποτέλεσμα?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες