Φωτογράφισαν σκληρό καψόνι υπολοχαγού

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από yandr »

Εξακολουθείς να μπερδεύεις το καψώνι με τον πόλεμο.

Δεν πειράζει...
rallye160ps
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από rallye160ps »

Ελπιζω να μην σας κουρασω και θα ηθελα να πω και εγω την γνωμη μου αφου ειμαι σε καθημερινη τριβη με στρατιωτες. Λοιπον θα συμφωνησω με τους κυριους παραπανω αφου οπως ελεγε και ενας παλιος μου υποδιοικητης... οσο την χαιδευεις την π***** σηκωνετε! Εχετε δει πως εχει καταντησει ο στρατος; Ο καθε διοικητης φοβαται στην κυριολεξια τον καθε φανταρο μην τυχον εχει κανενα βισμα. η νοοτροπια ειναι...<< μην τα πειραζετε τα παιδακια>> λες και θα παθουν τιποτα, δινεις μια διαταγη και απλα δεν την κανουν, εχω αδικο; Υπαρχουν πλεον μονο για να κανουν υπηρεσια.. και αυτη δεν την κανουν σωστα. Και αν τους βγαλεις στην αναφορα τους δινουν και ακυρο, οποτε ο φαυλος κυκλος συνεχιζετε. Πλεον ο καθε διοικητης για να βγαλει εις περας τις δραστηριοτητες της μοναδος στηριζετε αποκλειστικα στα ΣΤΕΛΕΧΟΙ εχει κανεις αντιθετη γνωμη για αυτο; Και δε στα μικροτερα στελεχοι.. εποπ, λοχιες κτλ.
Legion
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: XARAKIRI
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Legion »

yandr έγραψε:Εξακολουθείς να μπερδεύεις το καψώνι με τον πόλεμο.

Δεν πειράζει...
Oχι κυριε στραταρχα αν δεν μπορεις να αντεξεις το στρατευμα εν περιοδο ειρηνης πως θα τον αντεξεις εν καιρο πολεμου... μεσα απο τις κακουχιες που θα σου χτυπαν την πορτα κ τον ψυχολογικο πολεμο;

Δεν βλεπω και μεγαλες διαφορες.

(Η κυρια αποστολη του στρατου μας κατα την ειρηνη ειναι η προπαρασκευη του για πολεμο ετσι δεν ειναι για να φτασει στην εκπληρωση της αποστολης του που εκφραζεται με το ιερον καθηκον της υπερασπισης της πατριδας πρεπει να εισαι φιλοπατρις να σε διακατεχει ανδρεια και καρτερικοτητα κ σωστη πειθαρχεια και οπως παντα στην ζωη για να κανεις λιγα πρεπει να γνωριζεις πολλα)

Απο ολα αυτα βλεπεις που ανεφερα βλεπεις κατι τετοιο στον Ελληνικο στρατο...

Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
301 07

Δημοσίευση από 301 07 »

Den einai dunaton na yparxoun teties prakseis pros stous fantarous apo tous aksiomatikous apo tin stigmh pou einai upoxreomenoi na ypiretoun.
Thn frasi "kataxrisi eksousias" thn gnwrizoume oloi!
Egw vriskome se stratopedo tis KW kai ta pragmata einai poly xalara xwris afto na simenei oti eimaste axristoi!!!
gia na ypiretiseis swsta prepei na to niwtheis k na mhn to kaneis apo aggaria.kai na ginete etsi opws prepei k oxi na ferontai etsi se kapoion pou stin teliki meta tous 3 mhnes ypireteis apla k mono gia na sintiris to stratopedo k oxi gia na ekpedevese,
kotsos
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από kotsos »

κοιτα πωσ φαινεται καποιος που εκανε ΔΕΑ κ τπτ με κακοιουσ που τρωνε το χωσιμο... ασφαλωσ ειναι καψωνι οτιδηποτε δν εχει σχεση να κανει με την υπηρεσια σου... εκει βασιζονται στο φιλοτιμο σου ωστε να το θυμουνται ισωσ οτι τουσ εκανες μια χαρη καποτε κ να μην σε διαλεξουν για αγγαρεια

εκτος αυτου για πολεμουσ που λετε κτλ τοτε θα μιλησουν αυτοι π τρωνε το αγγουρι πραγματικα κ δν σχετιζονται ουτε τα ουκ ουτε κανεις δηθεν μαχιμος!!! κ μιλωντασ εκ του ασφαλους οτι δλδ δεν γινεται πολεμος η οτι η ελλαδα δεν εχει την δυναμη να ανταπεξελθει μονη της σε πολεμο χωρις συμμαχικες δυναμεις να ξερετε οτι ολοι οι φανταροι ετσι σκεφτονται!!! οτι δηλαδη ΔΕΝ γινεται πολεμος αλλα οταν ερθει η ωρα τοτε θα φανουν ολοι! αλλα απο τη στιγμη που δεν γινεται δεν υποχρεουνται να γινονται καφετζηδες του καθε γαλονα! δλδ αμα πετυχετε αξιωματικο εξω κ εχετε απολυθει τοτε θα τον χαιρετατε στο δρομο; η τα γαλονια του κ τα σπαθια του θα σασ εχουν δουλους γτ απολυθηκατε ως εφ λοχιες/δεκανεις... τοτε θα υποχρεωνεστε να του κανετε τισ χαρες η θα κολονετε να του πειτε κ οχι;
Prince_23
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Prince_23 »

Αν κάποιος μειώνει την προσωπικότητα σου ναι ειναι καψώνι, αλλά οι φωνές και ο τσαμπουκάς του εκαστωτε ανωτέρου είναι γιατι ο στρατος εχει γινει κολλέγιο. Κανεις δεν θέλει να κανει τπτ, να μην κουραστει και ο, τι και αν του πουνε να κανει το θεωρει χώσιμο! Εγω εχω την εντυπωση οτι πρεπει να υπαρχει σεβασμος αλλα οχι ελευθερια στις διαταγες. Πρεπει καποιοι αν δεν το καταλαβουν αν αναγκαστουν να καταλαβουν πως πρεπει να υπακουσουν σε διαταγες και αν ολοι νομιζουν οτι ειναι υπερανω των διαταγων γιατι ειναι 10 μηνες στο στρατο να ξερουν πως υπαρχουν και παλιοτεροι και πως ποτε δεν ηταν προβλεπομενος κανεις! Αρα ας σεβαστουμε καποια πραγματα και αν εχουμε προβληματα υπαρχει και ο 20-1.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Εγώ παιδιά ακόμα δεν έχω πάει αλλά να σας πω από ιστορίες πολλών φίλων μου τι κατάλαβα. Ότι γενικά υπάρχουνε πολλές περιπτώσεις φαντάρων και συγκεκριμένων μονάδων που οι φαντάροι δεν σηκώνουνε και πολλά πολλά και τους αξιωματικούς δεν τους παίρνουνε καθόλου στα σοβαρά. Οι τελευταίοι βέβαια κάνουνε τις κότες μπροστά τους. Αντίθετα σε μονάδες που τους σηκώνει το παίζουνε Ράμπο της πειθαρχίας και ειδικότερα σε αδύνατους χαρακτήρες.
Επίσης να πω πως η πειθαρχία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και η επίπληξη με φωνή που θα σε καθηλώσει από έναν ανώτερο. Η χειροδικία απλά ρίχνει το ηθικό. Αν δεν γνωρίζετε η θητεία στην Ρωσία είναι από τις χειρότερες εμπειρίες για έναν άνθρωπο λόγω του ξύλου που πέφτει. Αποτέλεσμα; Ο ρωσικός στρατός να έχει από τα πιο χαμηλά ηθικά παγκοσμίως.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Σίγουρα το μάθημα ηγεσίας που διδάσκεται στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων δεν περιλαμβάνει τις κλωτσιές και τα καψώνια στην διδακτέα ύλη.

Το πρόβλημα είναι ότι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν διαθέτουν το κύρος που απαιτείται για να επιβληθούν μέσω χαρακτήρα και γνώσεων στους στρατεύσιμους.
Prince_23
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Prince_23 »

Όταν υπάρχει αυτή η ελευθερία μέσα στο στρατό και ειδικότερα στις ειδικές δυνάμεις να κάνουν καψώνια ακόμα και παλιότεροι φαντάροι στους νέους και να δίνουν εντολές λες και είναι αρχηγοί κράτους τότε ξεκινάει απο αλλού το πρόβλημα, όχι απο το κύρος αλλά απο τη μόρφωση, τη διαπαιδαγώγηση και το χαρακτήρα του καθενός. Δεν παίζει ρόλο ο βαθμός αλλά ο άνθρωπος που τον έχει
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Prince_23 έγραψε: Όταν υπάρχει αυτή η ελευθερία μέσα στο στρατό και ειδικότερα στις ειδικές δυνάμεις να κάνουν καψώνια ακόμα και παλιότεροι φαντάροι στους νέους και να δίνουν εντολές λες και είναι αρχηγοί κράτους τότε ξεκινάει απο αλλού το πρόβλημα, όχι απο το κύρος αλλά απο τη μόρφωση, τη διαπαιδαγώγηση και το χαρακτήρα του καθενός. Δεν παίζει ρόλο ο βαθμός αλλά ο άνθρωπος που τον έχει

Δίκιο έχεις, απλά αν οι στρατιωτικές σχολές λειτουργούσαν καλύτερα θα μπορούσαν να παράγουν σοβαρούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς με τις κατάλληλες γνώσεις και εφόδια για να επιβάλλονται με το παρουσιαστικό τους και όχι με την φωνή και το καψώνι.

sniper1977
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από sniper1977 »

yandr έγραψε:Σίγουρα το μάθημα ηγεσίας που διδάσκεται στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων δεν περιλαμβάνει τις κλωτσιές και τα καψώνια στην διδακτέα ύλη.

Το πρόβλημα είναι ότι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν διαθέτουν το κύρος που απαιτείται για να επιβληθούν μέσω χαρακτήρα και γνώσεων στους στρατεύσιμους.
Ειπες την καταλληλη λεξη.. Το κυρος... Κατι που δεν εχουν οι πιο πολλοι Ελληνες αξιωματικοι σε αντιθεση με τους Τουρκους αξιωματικους οι οποιοι διακρινονται γι ατο κυρος τους και τη σοβαροτητα τους...

Θα σου θυμησω μια κουβεντα που ειχε πει ο στρατηγος Μακαρθουρ στον πολεμο της Κορεας.''Δωσε μου ενα στρατο απο Ελληνες στρατιωτες και Τουρκους αξιωματικους και θα φτασω στο Πεκινο''... και το ειπε φυσικα εχοντας ο ιδιος ιδια αντιληψη απο τα Εκστρατευτικα σωματα των 2 χωρων στον πολεμο της Κορεας...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Το έχω ξανακούσει αυτό, αλλά προσωπικά έχω την εντύπωση ότι το ρητό θα πρέπει να είναι ανάποδα.

Τούρκους στρατιώτες (λόγω φανατισμού και τυφλής υπακοής) και Έλληνες αξιωματικούς (γιατί παλαιότερα ήταν καλύτερα εκπαιδευμένοι).

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Aυτά τα αποφθεύγματα πού τα βρίσκετε... Γιατί εγώ όσο και να το έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω. Τώρα από όσες ιστορίες έχω ακούσει και από όσους αξιωματικούς γνωρίζω εγώ, οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, είναι σαν να μην γνωρίζουνε την αισχρή πραγματικότητα του στρατού σήμερα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Markos_Hdi έγραψε:Aυτά τα αποφθεύγματα πού τα βρίσκετε... Γιατί εγώ όσο και να το έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω. Τώρα από όσες ιστορίες έχω ακούσει και από όσους αξιωματικούς γνωρίζω εγώ, οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, είναι σαν να μην γνωρίζουνε την αισχρή πραγματικότητα του στρατού σήμερα.

Εγώ σε ταινία το έχω δει, αλλά μην με ρωτήσεις ποια (πέρασαν πολλά χρόνια).

Πιστεύω ότι πολλοί αξιωματικοί γνωρίζον τι συμβαίνει.

Μπορεί να μην το παραδέονται στους στρατεύσιμους αλλά δεν είναι τυφλοί.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Το κατά πόσον είναι έγκυρο από μια ταινία που δεν είναι και γνωστή μάλλον είναι ένα θέμα. Τώρα για τους αξιωματικούς, αν όντως έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει αλλά δεν το παραδέχονται και ακόμα χειρότερα δεν κάνουνε και τίποτα, εγώ το θεωρώ ακόμα χειρότερο.
Πάντως όταν έχω μιλήσει με αξιωματικούς, τους ακούω να λένε πράγματα τα οποία δεν έχουνε καμία σχέση με αυτά που μου λένε όσοι φίλοι και γνωστοί έχουνε υπηρετήσει. Λες και ο καθένας μιλάει για διαφορετική χώρα.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης