Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Επαμεινωνδας

Δημοσίευση από Επαμεινωνδας »

Αρα για να καταλαβω. Η διαδικασία δεν είναι όπως πέρσυ που τα καναμε τα παντα στο φρουραρχειο Αθηνων. Παμε στο φρουραρχειο και μετα απο κάποιες ημερες μας ερχετε email για να παμε απο το 401 και μετα περιμενουμε την αποφαση να ανεβει στο stratologia.gr.

Μπορεί να το επιβεβαιωσει καποιος;
kital
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από kital »

Επαμεινωνδας έγραψε:Αρα για να καταλαβω. Η διαδικασία δεν είναι όπως πέρσυ που τα καναμε τα παντα στο φρουραρχειο Αθηνων. Παμε στο φρουραρχειο και μετα απο κάποιες ημερες μας ερχετε email για να παμε απο το 401 και μετα περιμενουμε την αποφαση να ανεβει στο stratologia.gr.

Μπορεί να το επιβεβαιωσει καποιος;

Ναι, έτσι ακριβώς. Πας στο φρουραρχείο, ο ψυχίατρος εκεί σου γράφει γνωμάτευση και ενδεικτική αναβολή. Περνάς απ' την άλλη τέντα, φτιάχνεις δήλωση για στρατολογία και σου λένε ότι θα έρθει μειλ. Περίπου μια με δυο βδομάδες αργότερα έρχεται μειλ, το εκτυπώνεις και πας 401. Εκεί σου λένε μπές σε ενάμιση μήνα να δεις την απόφαση. Εμένα μου εμφανίστηκε μετά από 10 μέρες περίπου.
Nnik9
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nnik9 »

Γνωρίζει κανείς που να έχει ακολουθήσει την διαδικασία μέσω φρουραρχείου τι γίνεται σε επαρχιακές πόλεις; Η επιτροπή απαλλαγών είναι στα φρουραρχεία που υπάρχουν σε κάθε περιοχή ή πρέπει να πάμε Αθήνα-Θεσσαλονίκη; Ευχαριστώ

Επαμεινωνδας

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
dimit88
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dimit88 »

Έκανα πέρυσι την διαδικασία μέσω φρουραρχείου και πήρα ετήσια αναβολή. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και φέτος ; Δηλαδή πηγαίνω στο φρουραρχείο έως 5 μέρες πριν την ημερομηνία κατάταξης; Σε σχετική αναζήτηση για το πότε είναι η ημερομηνία της Γ ΕΣΣΟ, βρέθηκε σε σχετικό άρθρο για την Β' ΕΣΣΟ που ανέφερε τους έχοντες αναβολή για ιατρικούς λόγους, να παρουσιάζονται κάποιες μέρες νωρίτερα. Τι ισχύει ; Ευχαριστώ

IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από IASON »

Καλησπερα σας! Η ερωτηση για την αναβολη ειναι γενικη αλλα θα την κανω εδω γιατι δεν ξερω που αλλου να την κανω! 12 Μαιου μου εχει ερθει χαρτι για να παρουσιασω στο Σκαραμαγκα (ναυτικο) για την θητεια!

Λογω την χρονικης περιοδου ομως για διαφορους οικονομικους κυριως λογους (ειναι σε διαδικασια συνταξιοδοτησης ο πατερας μου οποτε καταλαβαινετε) αλλα και για αλλους (αν και για τα δικα τους κριτηρια, μαλλον "δεν εχω" οικονομικο προβλημα αλλα τελος παντων) χρειαζομαι να παρω μια ακομα αναβολη (εχω παρει 1 μεχρι στιγμης για τις σπουδες μου) !

Το πως θα την παρω δεν με ενδιαφερει, εννοω τι δικαιολογια να επικαλεστω π. Χ. Ψυχολογικους λογους, υγειας, οικονομικους κλπ!

Απλα ηθελα να ρωτησω ποσο ευκολα μπορουν να μου δωσουν μια αναβολη ακομα, τουλαχιστον για 5-6 μηνες αλλα και αν ειναι οι ιδιες διαδικασιες στο ναυτικο οπως και στον στρατο ξηρας! Πχ μπορω και ηλεκτρονικα και μεσω Φρουραρχειου και την ημερα της παρουσιασης μου;

Εσεις γενικα τι μου προτεινετε να επικαλεστω, εστω αν χρειαστει να παρω και χαρτι ψυχολογου ή οτιδηποτε αλλο;

KostElb

Δημοσίευση από KostElb »

Γεια σας παιδιά, έχω ήδη πάρει την πρώτη μου ετήσια αναβολή για λόγους υγείας και θέλω να πάω Φρουραρχείο για τη δεύτερη. Βλέπω ότι η Γ' ΕΣΣΟ λέει ότι κατατάσσονται από 9 έως 12 Μαϊου όσοι είναι από αναβολή για λόγους υγείας. Εγώ στο Φρουραρχείο πρέπει να πάω αυτές τις μέρες ή πιο πριν; Ευχαριστώ πολύ!
Guest+247

Δημοσίευση από Guest+247 »

Που έμαθες αυτές τις ημερομηνίες;
Σωκράτης

Δημοσίευση από Σωκράτης »

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση Πλέον το χαρτί έρχεται αποτινειδα μέσω email

Εκεί έχει θα αναβολή αρκετά σημεία

Το 3 λέει ότι πας στο φρουραρχείο για αίτημα αναβολής μέσα σε 5 μέρες πριν παρουσιάστεις το, το γνωστό

Στο 4 λέει ότι αν έχεις αυτοάνοσο η νόσο με διάρκεια πάνω από 6 μήνες πας στο νοσοκομείο (στο 451 σε εμένα μιας και είμαι αεροπορία) . Έχω ελκωδη κολιτιδα εγώ και θέλω να πάρω απαλλαγή μετά από 2 χρόνια αναβολής. Πάω φρουραρχείο η κατευθείαν πάω στο νοσοκομείο ; Επίσης κάποιος με ελκωδη κολιτιδα πήρα εύκολα απαλλαγή στο 451 η θα μου βγάλουν το χτυκιο ; Δεν παίρνω βιολογικό παραγωντα, παρά μόνο φάρμακα, και έχω κολονοσκοπηση σε 2 μήνες γιατί βγάζω αίμα

Ευχαριστώ πολύ

Επαμεινωνδας

Μια ερώτηση ακομη. Πέρσυ μου είχαν πει πάλι οτι θα έρθει χαρτί για να πάω στο 401 για τους ψυχιατρικούς λόγους και τελικά όταν ήρθε και μετά από καμιά 20ρια τηλέφωνα μέχρι νατο σηκώσουν με ρώτησαν αν είμαι για αναβολή ή απαλλαγή. Τους λέω για αναβολή. Και μου λένε δεν χρειάζεται να έρθεις. Όταν είσαι για απαλλαγή.

Φέτος είναι τό ίδιο ή χρειάζεται ντε και καλά να πας;

diterman

Δημοσίευση από diterman »

Πρεπει να πας φετος
IASON
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από IASON »

IASON έγραψε:Καλησπερα σας! Η ερωτηση για την αναβολη ειναι γενικη αλλα θα την κανω εδω γιατι δεν ξερω που αλλου να την κανω!12 Μαιου μου εχει ερθει χαρτι για να παρουσιασω στο Σκαραμαγκα (ναυτικο) για την θητεια!

Λογω την χρονικης περιοδου ομως για διαφορους οικονομικους κυριως λογους (ειναι σε διαδικασια συνταξιοδοτησης ο πατερας μου οποτε καταλαβαινετε) αλλα και για αλλους (αν και για τα δικα τους κριτηρια, μαλλον "δεν εχω" οικονομικο προβλημα αλλα τελος παντων) χρειαζομαι να παρω μια ακομα αναβολη (εχω παρει 1 μεχρι στιγμης για τις σπουδες μου) !

Το πως θα την παρω δεν με ενδιαφερει, εννοω τι δικαιολογια να επικαλεστω π. Χ. Ψυχολογικους λογους, υγειας, οικονομικους κλπ!

Απλα ηθελα να ρωτησω ποσο ευκολα μπορουν να μου δωσουν μια αναβολη ακομα, τουλαχιστον για 5-6 μηνες αλλα και αν ειναι οι ιδιες διαδικασιες στο ναυτικο οπως και στον στρατο ξηρας! Πχ μπορω και ηλεκτρονικα και μεσω Φρουραρχειου και την ημερα της παρουσιασης μου;

Εσεις γενικα τι μου προτεινετε να επικαλεστω, εστω αν χρειαστει να παρω και χαρτι ψυχολογου ή οτιδηποτε αλλο;

Τελικα ξερει κανενας; Καποια βοηθεια;

Πετρος

Δημοσίευση από Πετρος »

Ο γιατρος στο φρουραρχειο μου ειπε οτι θα μου δωσει αναβολη 1 χρονο. Εχουν περασει 2 βδομαδες και ακομα δεν φαινεται οταν παω πληροφοριες για την αναβολη μου. Ποσο καιρο κανει να εμφανιστει;
Markos

Δημοσίευση από Markos »

Εμένα έκανε γύρω στις 25 ημέρες
GuestMan

Δημοσίευση από GuestMan »

Παιδια αρα εμενα που μου λεει 10 Μαιου μπορω να παω φρουραρχειο απο τις 5 Μαιου και μετα;

Και μεχρι να με καλεσει το 401 θα εχω αναβολη και δε θα με ψαχνουν στις 10 Μαιου;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης