Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Kmav

Δημοσίευση από Kmav »

Καλσηπέρα σε όλους,

¨Εχω αναβολή λογω ψυχολογικών μέχρι τις 16/03/2022 και χρειάζομαι επίσημο χαρτί ότι θα παρουσιαστώ με την επόμενη ΕΣΣΟ (Μαιου) δίοτι απο την δουλεια που προκριται να μου κανουν προσληψη αυτες τις μερες δεν πείθονται οτι δεν μπορει ο σταρτος να με καλέσει μετα τις 16 Μαρτιου. Μου φαινεται πολυ αστειο το ολο ζητημα που εχει δημιουργηθει. Απο το site Της σταρτολογιας εκανα αιτηση και ελαβα μονο το πιστοποιητικο σταρτολογικης καταστασης που αναφερει και αυτο μονο ποτε ληγει η αναβολη.

Οποιος γνωριζει κατι θα βοηθουσε παρα πολυ.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Rayne έγραψε:Σοβαρά; Πάνω πάνω γράφει ανατολικής αττικής, αλλά στην σελίδα του φρουραρχείου Αυλώνα γράφει "Εξυπηρετεί στρατεύσιμους και προσωπικό ΕΔ που διαμένουν στους δήμους : ... " και πάνω στο σημείωμα κατάταξης γράφει "Στοιχεία Διαμονής, Δημος: Αθηναίων".

Πρέπει να τρέχω Αυλώνα; Ωχ. Εκεί που λέει "Σχολή Τεθωρακισμένων";

Δες εδώ αν όντως πρέπει να πας Φρουραρχείο Αυλώνα

https://sath.army.gr/el/froyrarheio-anatolikis-attikis

Μέσα στο Στρατόπεδο είναι, η στάση του τραίνου λέγεται "Άγιος Θωμάς". Καλύτερα όμως πάρε τους τηλέφωνο μη τρέχεις άδικα.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Μαρ 02, 2022 7:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
kital
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από kital »

Nassos έγραψε:Δες εδώ αν όντως πρέπει να πας Φρουραρχείο Αυλώνα

https://sath.army.gr/el/froyrarheio-anatolikis-attikis

Μέσα στο Στρατόπεδο είναι, η στάση του τραίνου λέγεται "Άγιος Θωμάς". Καλύτερα όμως πάρε τους τηλέφωνο μη τρέχεις άδικα.

Εντάξει, έχω πρόσβαση σε αυτοκίνητο, αλλά είναι 1 ώρα από εδώ. Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο να δω αν μπορώ να πάω εδώ φρουραρχείο Αθηνών, στην ιστοσελίδα του γράφει ότι μπορώ να πάω με "Σημείωμα Κατάταξης με δνση κατοικίας Νομού Αττικής", οπότε ίσως να μπορώ να πάω εδώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Πέμ Μαρ 03, 2022 9:10 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
denomizw
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από denomizw »

Fernando έγραψε:Απ' ότι γράφεις παρακάτω, έκανες τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου Θεσσαλονίκης, σωστά; Επειδή θα πάω κι εγώ αύριο, θα μπροούσες μήπως να μας πεις τι παίζει, γενικά με τη διαδικασία, τι ώρα πρέπει να πάμε, πόσο κόσμο είχε κλπ;Ευχαριστώ!

Ναι Θεσσαλονίκη, θα αναφερθώ για ψυχιατρικούς λόγους.

Η διαδικασία μου πήρε γύρω στο 4ωρο και οι 3 ώρες και 50 λεπτά ήταν αναμονή σε ουρές.

Το φρουραρχείο ανοίγει 8 αλλά πάνε κάνα μισάωρο πιο πριν, δεν έχει τον τρελό κόσμο που λένε για Αθήνα. Σε βάζουν στη πύλη να συμπληρώσεις μια αίτηση, ο γιατρός του φρουραρχείου δεν σε κοιτάει καν και σου λέει να πας 424 για την γνωμάτευση. Εκεί περνάς από τη νοσηλεύτρια (έρχεται 9) που περνάει τα στοιχεία σου, δίνει χαρτάκι για τον γιατρό και περιμένεις να κατέβει ο γιατρός (γύρω στις 10μιση). Εμένα απλά μου είπε καλημέρα και με ρώτησε τι θέλω. Μετά πας πάλι στη νοσηλεύτρια, πας στην υποδοχή να βάλεις στρόγγυλη σφραγίδα, γυρνάς φρουραρχείο δίνεις τα χαρτιά στον ίδιο γιατρό, σε στέλνει σε ένα άλλο κτίριο να κάνεις ακόμα μια αίτηση και αυτό ήταν. Το χαρτί λέει είσαι υπόχρεος για εμφάνιση στην επιτροπή απαλλαγών εντός ενός μήνα, αλλά περιμένεις να σου στείλουν email για να πάρεις τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού.

Αν έχεις ήδη γνωμάτευση απλά αντιγράφουν αυτό που λέει, μας είπαν να την έχουμε σε 2 φωτοτυπίες αλλά τελικά δεν χρειάστηκε.

Καλή επιτυχία

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Πέμ Μαρ 03, 2022 9:10 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Fernando
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Fernando »

denomizw έγραψε:Ναι Θεσσαλονίκη, θα αναφερθώ για ψυχιατρικούς λόγους.
Η διαδικασία μου πήρε γύρω στο 4ωρο και οι 3 ώρες και 50 λεπτά ήταν αναμονή σε ουρές.

Το φρουραρχείο ανοίγει 8 αλλά πάνε κάνα μισάωρο πιο πριν, δεν έχει τον τρελό κόσμο που λένε για Αθήνα. Σε βάζουν στη πύλη να συμπληρώσεις μια αίτηση, ο γιατρός του φρουραρχείου δεν σε κοιτάει καν και σου λέει να πας 424 για την γνωμάτευση. Εκεί περνάς από τη νοσηλεύτρια (έρχεται 9) που περνάει τα στοιχεία σου, δίνει χαρτάκι για τον γιατρό και περιμένεις να κατέβει ο γιατρός (γύρω στις 10μιση). Εμένα απλά μου είπε καλημέρα και με ρώτησε τι θέλω. Μετά πας πάλι στη νοσηλεύτρια, πας στην υποδοχή να βάλεις στρόγγυλη σφραγίδα, γυρνάς φρουραρχείο δίνεις τα χαρτιά στον ίδιο γιατρό, σε στέλνει σε ένα άλλο κτίριο να κάνεις ακόμα μια αίτηση και αυτό ήταν. Το χαρτί λέει είσαι υπόχρεος για εμφάνιση στην επιτροπή απαλλαγών εντός ενός μήνα, αλλά περιμένεις να σου στείλουν email για να πάρεις τηλέφωνο να κλείσεις ραντεβού.

Αν έχεις ήδη γνωμάτευση απλά αντιγράφουν αυτό που λέει, μας είπαν να την έχουμε σε 2 φωτοτυπίες αλλά τελικά δεν χρειάστηκε.

Καλή επιτυχία

Ευχαριστώ, φίλε. Το έχω πολύ άγχος, είναι η αλήθεια. Τελικά εσύ τις κράτησες και τις δύο φωτοτυπίες, γιατί εγώ έχω μόνο ένα αντίγραφο της γνωμάτευσης που μου έδωσε ο ψυχίατρος, μην μου το κρατήσουν και μετά δεν έχω...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Πέμ Μαρ 03, 2022 9:09 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τασος

Δημοσίευση από Τασος »

Φερναντο και εγω θα παω αυτες τις μερες και μου ειπαν να εχω 2-3 φωτοτυπιες τη γνωματευση. Εγω σου προτεινω να την βγαλεις 5 φωτοτυπιες να εισαι σιγουρος.
lee22leo
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από lee22leo »

Εχει καταφέρει να πκανείς γραμμή για ραντεβού με την επιτροπή στο 401;

Αν παω απο κει χωρις ραντεβού θα με βαλουν;

antoniofa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από antoniofa »

Παιδια αν μπορει να μου απαντησει καποιος. Γτ μεχρι την αλλη βδομαδα θελω να τελειωνω με αυτο το θεμα. Αν το χαρτι το ειχατε απο ψυχιατρο η ψυχολογο; Αν απο ψυχιατρο εγω που δεν εχω, να παω σε νοσοκομειο να ζητησω χαρτι; Τι ακριβως να κανω. ΑΝ μπορειτε παιδια γτ 15 παορυσιαζομαι
Nnik9
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Nnik9 »

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω γιατί πρέπει να περάσεις από επιτροπή απαλλαγών Και για τις αναβολές πριν την οριστική απαλλαγή; Και αν γνωρίζεις τι ισχύει για πόλεις της επαρχίας, δηλαδή η επιτροπή απαλλαγών βρίσκεται όπου υπάρχει και φρουραχείο;
diterman

Δημοσίευση από diterman »

Χαρτι απο ψυχιατρο θεωρητικα μετραει πολυ περισσοτερο. Την πρωτη αναβολη εχω ακουσει καποιους να την παιρνουν και χωρις χαρτι. Αν παρολαυτα μπορεις να παρεις ενα συντομα τοτε παρτο. Αν δεν μπορεις απο δημοσιο μπορεις να ζητησεις απο τον ψυχολογο σου να σε προτεινει σε ψυχιατρο και να του στειλει το ιστορικο σου ωστε να ξερει περιπου τι να γραψει. Με μια επισκεψη θεωρω πως θα δειξει κατανοηση
Kostas55
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από Kostas55 »

Παιδια την αλλη εβδομαδα θα παρω τηλεφωνο στο νοσοκομειο. Να κλείσω ραντεβού να πάω. Κανείς που να έχει περάσει την επιτροπή να μου πει λίγο την διαδικασία?
Dimitris P

Δημοσίευση από Dimitris P »

Καλησπέρα σε όλους

Μερικές ερωτήσεις διότι έχω αργήσει παρά πολύ την όλη διαδικασία για διάφορους λόγους. Το χαρτί του ιατρού δεν το έχω ακόμα αλλά το αργότερο μέχρι την Τρίτη (που είναι η μέρα που παρουσιάζομαι) στις 9μιση θα το έχω στα χέρια μου

Το χαρτί λέει ότι παρουσιάζομαι στις 8 Μαρτίου στα Γρεβενά. Είμαι καταχωρημένος στην στρατολογία Κοζάνης αλλά είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Στην χειρότερη περίπτωση που βρεθώ να έχω το χαρτί Τρίτη πρωί πια είναι η καλύτερη κίνηση που μπορώ να κάνω ώστε να μην έχω θέμα; Φρουραρχείο Κοζάνης ή στρατόπεδο ; Φαντάζομαι ότι δεν μπορώ να πάω στο φρουραρχείο Θεσσαλονίκης έτσι ;

Ευχαριστώ πολύ

Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Devilangel »

Καλημερα, στα φρουραρχεια και στο 424/401 ζητάνε rapid test ή μόνο πιστοποιητικό εμβολιασμού; Έχει παει κανένας πρόσφατα;
kital
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από kital »

Dimitris P έγραψε:Καλησπέρα σε όλους

Μερικές ερωτήσεις διότι έχω αργήσει παρά πολύ την όλη διαδικασία για διάφορους λόγους. Το χαρτί του ιατρού δεν το έχω ακόμα αλλά το αργότερο μέχρι την Τρίτη (που είναι η μέρα που παρουσιάζομαι) στις 9μιση θα το έχω στα χέρια μου

Το χαρτί λέει ότι παρουσιάζομαι στις 8 Μαρτίου στα Γρεβενά. Είμαι καταχωρημένος στην στρατολογία Κοζάνης αλλά είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Στην χειρότερη περίπτωση που βρεθώ να έχω το χαρτί Τρίτη πρωί πια είναι η καλύτερη κίνηση που μπορώ να κάνω ώστε να μην έχω θέμα; Φρουραρχείο Κοζάνης ή στρατόπεδο ; Φαντάζομαι ότι δεν μπορώ να πάω στο φρουραρχείο Θεσσαλονίκης έτσι ;

Ευχαριστώ πολύ

Επειδή πέρασα τώρα αυτές τις μέρες από φρουραρχείο, θα σου πω. Αμα το σημείωμα κατάταξης γράφει στα στοιχεία διαμονής Θεσσαλονίκη, τότε πας φρουραρχείο Θεσσαλονίκης. Είμαι 99% σίγουρος ότι όπου γράφουν τα στοιχεία διαμονής πρέπει να πας, εγώ είμαι Αθήνα και υπήρχε κόσμος καταχωρημένος Κρήτη, αλλά είχαν στοιχεία διαμονής Αθήνα και δεν είχαν πρόβλημα. Αν στο σηκώσουν, μπορείς να πάρεις τηλ για σιγουριά. Αν τελικά πας φρουραρχείο με το που πάρεις το χαρτί από τον γιατρό, πήγαινε μπρος μπρος στην ουρά γιατί πέρνουν προτεραιότητα όσοι παρουσιάζονται την ίδια μέρα.

Αλλιώς πας Γρεβενά και κάνεις διαδικασία στρατοπέδου.
kital
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από kital »

Devilangel έγραψε:Καλημερα, στα φρουραρχεια και στο 424/401 ζητάνε rapid test ή μόνο πιστοποιητικό εμβολιασμού; Έχει παει κανένας πρόσφατα;

Φρουραρχείο δεν σου ζητάνε ούτε το ένα ούτε το άλλο, και δεν νομίζω στα 424/401 να ζητάνε γιατί είναι νοσοκομεία, και απ' ότι ξέρω, τα εξωτερικά ιατρεία δεν ζητάνε rapid.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες